Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 16:20 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

ConraDargo och LEGO-kalendern - lucka #17

Tomas Engström17 dec 2012 19:45282 visningarKommentera: 0 !

Välkommen till mitt lucköppnande av en LEGO Star Wars-kalender vars små och söta modeller samt figurer kommer från Episode I-VI. Idag är det bara en vecka kvar innan kalenderns sista lucka, vilket ju givetvis känns lite sorgligt och samtidigt har jag svårt att förstå hur snabbt tiden har gått – känns som att jag bara är inne på andra veckan snarare än tredje.

Det är bara att torka tårarna och ge sig i kast med dag 17, lucka #17:Whoa, grönt?! Sjukt otippad färg att plocka fram bitar från och dessutom så pass många – det är ju liksom mer än hälften av totalen, som för övrigt även den ligger ovanligt högt med så många som 18st. Svårt att tro om man bara begrundar innehållet som allra hastigast, men det beror ju på hur små alla bitar är. Typ som lucka #5 där modellen blev überliten eftersom bitarna var så små, men ändock följde det med ett dussin.

En sci-fi-julgran månne? [rolleyes]Jag är imponerad. En Flash Speeder (Seraph-class urban landspeeder) från Episod 1; ett litet militärfordon för tre personer som används av Naboos säkerhetstrupper. Enligt mig en ganska ful landspeeder – känns lite som en svävande, beväpnad jeep – men som miniatyrmodell gjorde den sig väldigt bra! Framförallt har LEGO gjort ett riktigt bra jobb i att designa modellen på ett intressant sätt i hur man ska bygga ihop den. Den är ju nämligen byggd väldigt horisontellt där majoriteten av bitarna sitter helt ”fel” jämfört med hur man är van vid att använda dem. Sjukt uppfinningsrikt, snyggt med den lilla kanonen också även om det nu är en specialbit som jag inte alls känner igen sedan tidigare, men det skulle eventuellt bara kunna vara en nyare version av t.ex en skiftnyckel eller liknande verktyg som byggarbetarna i LEGO City-serien använder sig utav.

Hursomhelst är jag riktigt nöjd med den här luckan. Väldigt otippat med både originalmodellen och LEGO-anpassningen.

Betyg: 4/5
Motivering: En oerhört intressant och rolig design med bitar som används på ett nytt sätt mot för med vad man är van vid. Otippad ursprungsmodell som man har lyckats anpassa väldigt väl och sina många delar till trots har man ändå kunnat hålla ned på storleken.Taggar: Lego, star wars

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.