Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

ConraDargo och LEGO-kalendern - lucka #20

Tomas Engström20 dec 2012 18:42285 visningarKommentera: 2 !Lucka #20. Julafton är bara 4 dagar bort. Spänningen över vad de sista luckorna ska prestera är oliiidlig.

Rent spontant så både gillar och ogillar jag vad jag ser i den här påsen: två specialgjorda bitar som ser ut som en blandning mellan fötter och cockpits. Å ena sidan har jag inget emot att det ibland krävs någon specialanpassad LEGO-bit för att modellen ska kunna se vettig ut, å andra sidan blir det ibland lite för mycket och just den här biten anser jag verkligen står ut från vad som känns LEGO. Men om modellen är en snygg sådan där bitarna verkligen smälter in så kan jag absolut acceptera helheten.Jag erkänner mig besegrad. Lucka 20 blev mitt fall, jag hade verkligen ingen aning om vad detta skulle efterlikna förrän jag Googlade runt lite. Det visar sig vara General Grievous personliga starfighter: Soulless One.

När får man då en skymt av denna i filmerna? Uppenbarligen i Episod 3 och det exakta ögonblicket är i slutet av striden med Obi-Wan på Utapau. Följer man den animerade serien The Clone Wars så kan man även se skeppet i slaget vid Kaliida Nebula samt Bothawui.

Jag ska försöka att vara så objektiv som möjligt i den här utvärderingen, för skeppet i sig tycker jag ser ganska styggt ut – som ju så mycket annat från den här tidsepoken (rättare sagt trilogin), tyvärr. Jag vet inte riktigt vad den här LEGO-modellen ska efterlikna, men jag tänker inte så mycket på ett litet rymdskepp som en stor, otymplig kryssare. I bästa fall ett passagerarskepp, i värsta fall någon form av sopbil. Kanske är jag lite väl hård men jag erkänner mig faktiskt besviken över vad den här modellen faktiskt kommer från, för jag hade verkligen hoppats på något roligare (typ ett kapitalskepp) och framförallt mer likt originalet.

Och så var det ju det här med specialbitarna också...

Betyg: 2/5
Motivering: Visst ser man att detta är ett rymdskepp av något slag men huruvida modellen är cool eller ej går ju att diskutera, och originalet är dessutom knappt synligt i filmerna så varför välja just denna? Särskilt när man går så långt som att specialtillverka delar för modellen också...Taggar: Lego, star wars

« Till bloggen

Kommentarer

Vetotat20 dec 2012q

Men det där är väl inga specialbitar? (Om du nu syftar på de där taggiga sakerna i fronten.) Jag vill minnas att jag sett de på annat håll när jag byggt ihop saker åt min lillebror.

Det är väl bara det att det finns så många nya slags bitar nuförtiden som inte fanns på den gamla goda tiden.

Tomas Engström20 dec 2012q

Vetotat:

Jag vill minnas att jag sett de på annat håll när jag byggt ihop saker åt min lillebror.


Really?? o_O

Jaha, där ser man... vad det händer grejer i LEGO-världen som man inte vet om ><'

Bygger alldeles för lite LEGO City och sådant. For real :/

Betyget blir dock inte bättre...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.