Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Animal Crossing: New Leaf - här är ditt nya liv

Tomas Engström 4 jun 2013 16:051778 visningarKommentera: 8 !

Ni vet det där ganska avkopplande, rytmiska ljudet som tåget gör när det kör på rälsen? Föreställ er det. Tänk att ni sitter tillbakalutade i en kupé och genom fönstret betraktar hur landskapet svischar förbi utanför. Det är nästan så man vill och kan somna... Fast, så går dörrarna till kupén plötsligt upp och någon träder in genom dem. En... katt. En upprätt katt iförd kläder, som prompt vill sitta mittemot dig - trots att det finns gott om platser runtomkring. Förvisso är katten artig nog att ställa frågan om det är okej att sätta sig ner och eftersom du inte vill sprida osämja eller starta bråk (gud vet vad katten har för bakgrund), så svarar du lika artigt ett ”ja”.

Katten sätter sig ner. Och ler. Och stirrar på dig.

Sedan börjar det – utfrågningen, som om du hade tagits in på förhör. Vem är du, var kommer du ifrån, vart är du på väg... vilket kön har du? Wtf?? Okej, det är lugnt, du är snart framme vid hållplatsen så det är bara att hålla ut ett par minuter till och sedan torde livet återgå till det normala...

Byn som du är på väg till och planerar att spendera ditt liv i närmar sig. Katten tackar för pratstunden och önskar dig lycka samt välfärd i ditt nya liv.

Du kliver av på perrongen.

Du... möts av fler talande djur. So much för att livet ska återgå till det normala. Oh well, djur är ju söta och trevliga eller hur?

Det beror på. Alla människor är ju inte trevliga, eller söta för den delen, utan det beror på deras personlighet och karaktär – vilket djuren i den här byn som du nu har kommit till har gott om. Någon är stingslig, någon är en gottegris. Någon stammar lite lätt, någon är konstant uppe i varv.

Välkommen till Animal Crossing: spelserien där du som ensam människa bor i en liten by, omgiven av talande djur som du småpratar med, utför ärenden åt, leker lekar med och tävlar mot. En by som aldrig sover, ett spel som ständigt pågår – dygnet runt, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad. Ett samhälle där man firar diverse högtider, där det uppstår evenemang, där du numera är borgmästare.

Isabelle är den första ”personen” (en hund, shih-tzu) att välkomna dig i New Leaf, och hon gör det med hjärtat i halsgropen och en puls på 180. Tydligen är du försenad till någonting, vilket är väldigt märkligt eftersom ingen vet att du varit på väg hit – det har liksom bara skett på impuls och du känner ingen här sedan tidigare... Men den här Isabelle tycks i varje fall vara väldigt glad över att se dig, och du är förvisso lite glad att se henne också – eftersom hon är bra mycket sötare än den skumma katten på tåget som nyss frågade huruvida du var pojke eller flicka.
Fast Isabelle förvirrar dig samtidigt en hel del, särskilt när hon plötsligt börjar proklamera inför ett par av de övriga invånarna att du skulle vara den nya borgmästaren.

Nåväl, eftersom de (läs: Isabelle) nu ber så snällt och dessutom verkar smått bekymrade över detta missförstånd så går du med på att agera just borgmästare. Sagt och gjort blir du snabbt introducerad för såväl ditt kontor som dina uppgifter – nämligen att få byn att växa sig större, med nya byggnader och fina landmärken. Isabelle sänder även ut dig att hälsa på alla som bor i byn, så att de ska bli uppmärksammade om den nya borgmästaren samtidigt som du själv lär känna folket, något som leder till hur du träffar mäklaren Tom Nook – ett djur och möte du sent ska glömma. För när det kommer på tal att du faktiskt saknar en plats att kunna kalla ditt hem (kontoret duger givetvis inte), så anar du dollartecken bakom Toms till synes oskyldiga, halvsovande ögon. Du väljer ut ett hus, Tom Nook skuldsätter dig kraftigt. ”Betala tillbaka när du kan” säger han. Okej. Tack?

Jaja, huset må vara litet men det är åtminstone ditt eget och med lite gladare tapeter samt möbler så kommer det snart att spegla din personlighet. Lyckosamt nog existerar det inte bara en butik i byn som kan förse dig med allsköns prylar och just möbler samt takfärg och tapeter, utan också en form av returmarknad/second hand-butik vars ena ägare, Cyrus, erbjuder dig hemmasnickrade möbler som du själv bestämmer utseende på.

Det här är dock inget som du hinner med just idag, för det har redan börjat skymma och kvällen lägger sig snart – vilket innebär att butikerna stänger och i takt med att natten närmar sig, så gör sig även byns invånare redo för att sova. Förutom då de nattugglor som hellre är aktiva under den svalkande natten, vilket inkluderar ugglan Blathers och hans syster Celeste - som båda håller byns museum under uppsikt och hjälper dig att identifiera de många insekter, fiskar och fossiler som går att hitta om du bara är utrustad med rätt verktyg. Verktyg som går att hitta i tidigare nämnda butik och som nu alltså har stängt för dagen...

Bara att lägga sig och sova IRL och invänta en ny morgon i den värld som är Animal Crossing.

Loading <3 New LeafTaggar: Animal Crossing, New Leaf, Nintendo, 3ds, Cuteness Overload

« Till bloggen

Kommentarer

hoaBoa 4 jun 2013q

Det är snart dags <3

Bör jag skaffa 3DS XL med AC-bundel, eller duger vanliga lilla 3DS? Det är frågan det.

Tomas Engström 4 jun 2013q

hoaBoa:

Bör jag skaffa 3DS XL med AC-bundel, eller duger vanliga lilla 3DS? Det är frågan det.


Ja den är ju riktigt söt och fin, den där specialdesignade konsolen :3

Yosuke 4 jun 2013q

Funderar på att konvertera från PS Vita till 3DS; till viss del tack vare detta spelet. Bör jag?

Linnéa Söderlund 4 jun 2013q

Börjar nästan bli lite rädd för det här spelet. Hur ska jag ha tid? Jag har ju barn! Vet inte om jag vågar köpa det...

Tomas Engström 4 jun 2013q

Linnéa Söderlund:

Vet inte om jag vågar köpa det...


Köp till dig OCH barnen! Eller ok, de kanske inte har riktigt rätt ålder för det ;P

Jag ansvarar inte för eventuell tid när du försummar ditt ansvar som förälder!

Yosuke:

Funderar på att konvertera från PS Vita till 3DS


Du skulle möjligtvis inte ha råd med både och? The more the merrier, som man säger, och även: gotta catch 'em all ;)

Yosuke 5 jun 2013q

Tomas Engström:

Du skulle möjligtvis inte ha råd med både och? The more the merrier, som man säger, och även: gotta catch 'em all ;)


Hehe, jo antagligen, men då skulle jag ha ytterligare en konsol som skulle ta upp min dyrbara tid =(

Tomas Engström 5 jun 2013q

Yosuke:

Hehe, jo antagligen, men då skulle jag ha ytterligare en konsol som skulle ta upp min dyrbara tid =(
Men jo, det blir ju det problemet :/ Förutsatt att konsolerna levererar väldigt många superintressanta titlar med jämna mellanrum, och det vet jag väl inte om jag tycker att de här två gör ;P

I varje fall inte PS Vita...

Yosuke 6 jun 2013q

Best. Line. Ever. :P

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.