Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Animal Crossing: New Leaf - In a rich man's world

Tomas Engström 7 jun 2013 18:241862 visningarKommentera: 8 !

"Money makes the world go round" säger man ju, eller hur? Och Animal Crossing må vara världens kanske mest lättsamma och menlösa spelserie, om man tänker på att huvudbeskrivningen av det faktiskt är "gör vad du vill - fiska, brevväxla, spring runt och vattna blommor - det finns ingen större mening till det". Men pengar existerar fortfarande och får mycket riktigt världen att gå runt även här.



Ni minns Tom Nook från mitt förra inlägg, va? Tvättbjörnen som plötsligt kommer fram och säger "Oh hai u needz a plaice to stay? I can fix k - now u owz me $$$ lol cya" efter att ha "prackat på" dig ett sketet litet hus som kostar skjortan att avbetala. Just det, avbetala, så att på något sätt ordna fram tillräckligt mycket pengar för att lyckas bli av med den här skulden är lite av ett delmål med spelet. Huset kommer dessutom att växa sig allt större med jämna mellanrum och i takt med hur väggarna flyttas ut och fler våningar tillkommer, så växer även skulden till Tom Nook. Men det går alltså att bli fullkomligt skuldfri och detta skulle man väl på ett sätt kunna säga är ett "mål" med spelet, om man nu prompt vill kunna sätta upp ett sådant för att kalla Animal Crossing för ett spel.

Nu när man dessutom har blivit tillsatt som borgmästare i just New Leaf så krävs det även pengar till diverse kommunalprojekt, såsom att placera ut praktiska eller bara rent dekorativa pinaler i byn eller öppna upp nya butiker och annat. Pengar som inte behöver komma ur just din ficka utan lika gärna kan vara donationer från såväl byns invånare som andra spelare på besök.

Så ja, pengar behövs alltså även i den här världen.

Valutan i Animal Crossing kallas för ”Bells” och går att tjäna på flera olika sätt. Ni vet det här med att fiska, fånga insekter och leta efter fossiler som går att göra med rätt, tillhörande verktyg? Näst intill allt i spelet har något form av värde och kan säljas till byns butik, byborna eller bara andra spelare – på ett eller annat sätt. Ibland faller det rent utav ned en pengasäck från träden om du går fram och skakar på ett (andra gånger kan det dock vara ett getingbo, så, var försiktig med detta).



Men vad som är häftigt på riktigt är att Nintendo med hjälp av någonting så oskyldig som en kålrot har lyckats införa en form av marknad som går att efterlikna börsen. Varje söndag förmiddag dyker Joan (ett vildsvin iförd söta kläder) upp i byn och erbjuder att sälja dig just kålrötter – som liksom aktier är värda pengar och värdet på dem skiftar från dag till dag, och även från by till by. Så det blir alltså en form av jakt efter vilken tidpunkt samt plats när man kan få sälja sina kålrötter till ett så högt pris som möjligt. Väntar man längre än en vecka hinner dock kålrötterna ruttna och blir således helt värdelösa. Briljant.

Så för er som önskar få ut någonting mer av Animal Crossing än att bara strutta omkring och leva ett harmoniskt, sysslolöst liv: vad sägs om ”börshaj” till yrke? Facebooka/Tweeta/blogga om vilken enorm summa pengar du just tjänade på att sälja dina kålrötter till precis rätt pris.

Animal Crossing – möjligheternas spel.

Två dagar kvar till release i USA, sju dagar här i Europa.

Loading <3 New LeafTaggar: Animal Crossing, New Leaf, Nintendo, 3ds, Cuteness Overload

« Till bloggen

Kommentarer

Yosuke 7 jun 2013q

Har aldrig kört ett Animal Crossing spel tidigare, men är ju onekligen rätt sugen på det här...

Tomas Engström 8 jun 2013q

Yosuke:

men är ju onekligen rätt sugen på det här...


As you should be! ;) Du kan ju alltid kika på IGNs suveräna och enormt positiva videorecension om du vill få ännu mer kött på benen - utöver att läsa det jag har skrivit i den officiella tråden.

Blueprintredstuff13 jun 2013q

Kålrötter?
Det brukade alltid vara rovor. :(

Tomas Engström13 jun 2013q

Blueprintredstuff:

Det brukade alltid vara rovor. :(


Turnips = kålrot.

Blueprintredstuff13 jun 2013q

Jag blev rädd att jag hade gjort bort mig och kollade på Wikipedia. Och det verkar som att Turnips är majrovor, (vitrosa) och att rotabaga eller swedes är kålrötter (gula). Det här verkar dock vara mer komplicerat eftersom olika regioner har olika namn och på vissa ställen heter kålrötter mycket riktigt turnips.

Tomas Engström13 jun 2013q

Ja jag kunde också tänka mig att det kan vara en definitionsfråga beroende på var man bor! De ser då rätt så snarlika ut, oavsett vad man nu väljer att kalla dem på svenska :)

Blueprintredstuff14 jun 2013q

Snarlika?
Majrovor är vita och fina, kålrötter är gul-gröna och knöggliga.

Tomas Engström14 jun 2013q

Snarlika i form! :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.