Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Animal Crossing: New Leaf – mitt andra liv

Tomas Engström13 jun 2013 20:251946 visningarKommentera: 10 !

Eftersom Animal Crossing: New Leaf till 3DS släpps här i Europa nu i natt (Nintendo eShop), så tänkte jag härmed göra en sista kraftansträngning för att få er som ännu är a) ovetande om eller b) osäkra på spelet. Själv är jag nu inne på min femte speldag med den amerikanska utgåvan som jag köpte och laddade ner i söndags kl 7 på morgonen, och tänkte därför redogöra för er alla vad jag egentligen har sysslat med in-game under den här veckan och hur New Leaf – likt övriga delar i spelserien – har kommit att bli som ett andra liv för mig.

Söndag, 9/6

Jag anländer till min by, Fanders, och blir utnämnd till borgmästare – vilket egentligen är ett misstag, det var inte därför jag flyttade hit. Men jag väljer ändå att spela med så att ”min” sekreterare Isabelle inte ska bryta ihop fullständigt.


Det tar inte lång tid förrän djuren i byn börjar ha förväntningar på min nya position, vilket förstås känns tungt men med så söta invånare tänker jag givetvis göra mitt bästa.


Tom Nook är en fastighetsmäklare på Storgatan, på andra sidan av järnvägen, som för en ”mindre” summa pengar ser till så att jag får tak över huvudet. Det börjar med ett enkelt tält, men så snart som handpenningen är på plats får jag flytta in i ett riktigt hus.


Och liksom George Bush spenderade mycket av sin tid som ny president på att spela golf, så kopplar jag själv av med att fiska i såväl havet som omger halva byn, som den flod vilken rinner rakt igenom och de små pölar till sjöar vi har. Det här med att sälja fisk är trots allt ett bra sätt att dra in pengar på – pengar som kan avbetala mitt nuvarande lån till Nook, för att jag ska få ett större plejs.

Måndag, 10/6

När man har en så hög position som mig själv är det förstås viktigt att visa sig kulturell, så därför köper jag en svindyr tavla från någon kuf som har slängt upp ett tält i byn (utan att be mig om tillstånd för det??) där det säljs tavlor.


Det är inte mycket, men det är en plats att kalla hem. Och med några möbler samt ett akvarium innehållandes en clownfisk på sin plats, så börjar det kännas civiliserat. Nu fattas bara att handlaren Redd skickar min tavla – så att rummet får det där kulturella värdet, passande en borgmästare.


Jag visar medborgarna min goda välvilja och hur viktiga de är för mig genom att utföra diverse tjänster och handlingar som stryker dem medhårs. Här gläds Whitney åt att jag bemödat mig plocka henne en apelsin.
De växte i trädet precis bredvid henne...


Kejsarens nya stil. Jag är säker på att min träningsoverall kommer att vinna mycket hos mitt folk och visa på att jag är en väldigt aktiv borgmästare. Vad kraniet på huvudet däremot ska visa på är jag inte säker, men förhoppningsvis skänker det mig antingen a) status eller b) fruktan.


Infinner mig på kontoret där min sekreterare Isabelle försäkrar mig om att jag gör ett bra jobb än så länge. Känns stabilt, har förmodligen någonting med mitt kranium på huvudet att göra – de mörka hålorna till ögon är inte att leka med.


Får besök av medborgaren Melba som fullkomligt älskar såväl min inredning som personlighet. Jag ler och känner mig varm inombords... vad är nu detta för en märklig känsla?

Tisdag, 11/6

En ny dag gryr och jag fortsätter att göra mig pengar genom fiske. Red Snappers är värda 3000 Bells per styck, och det är en hel del i den här världen. Känner ett märkligt sug att spendera pengarna på banala och materiella ting såsom ett finare staket till mitt hus...


Brevväxlandet är en stor del av att hålla sig på god fot med invånarna och det är verkligen lustigt hur glad man kan bli av att få ett svar tillbaka. Det här bidrar även till hur mina brev blir väldigt komplexa, trots att jag i stort sett aldrig får någon riktig respons på vad jag faktiskt har som ämne.


Inne på returmarknaden Re-Tail avråder jag Whitney från att öppna sin plånbok och göra ett impulsköp, något som jag blir tackad för... Återigen är den där värmande känslan där – någonting med den glädje som Whitney utstrålar får mig att le, både på utsidan och insidan.

Onsdag, 12/6

Huset växer och växer och det gör även exteriören. Jag har nu en alldeles egen dörr och ett nytt ”staket” som omger mitt hem. Det känns bra, rent utav roligt... vad gör det här spelet med mig??


Jag grävde upp ett nytt fossil!! Åååh vad kan det vara, vad kan det vara?? Fort, till museet för att låta intendent Blathers identifiera denna och berätta vad för typ av utdött djur som den tillhör!

...som sagt, vad är detta för en märklig eufori? Jag gör ju absolut ingenting i spelet, det är fullkomligt menlöst!?


Ooh och nu har jag även fått tag på en håv också – så att jag äntligen kan fånga alla de olika insekter som finns i luften, under stenar och på träd samt blommor! Ytterligare en liten hobby att sysselsätta sig med, särskilt på kvällskvisten när butikerna väl stänger och vissa av djuren börjar nanna kudden.

Detta torde även glädja Blathers på museet eftersom han önskar ställa ut såväl fiskar och fossiler som insekter och konstverk.


Finner en skeppsbruten jeppe på stranden när jag promenerar där och letar efter snäckor samt fiskar, och jag svär – den här killen är hög på någonting... När jag väl lyckas skaka liv i galningen ber han så mycket om ursäkt för sin sinnesförvirring och utlovar en belöning som ska anlända per post, som tack för att jag ”räddade” honom.

Torsdag, 13/6

Jag fortsätter att hjälpa folket genom att springa ärenden och komma med utlåtanden om hur de klär sig och talar. Det är mysigt, jag har fått ett par trogna anhängare som jag rent utav skulle vilja gå så långt som att kalla för ”vänner” – som till exempel Tank här, som delar mina egna träningsambitioner.


Nya invånare väljer att flytta in i min trevliga stad, vilket förstås är glädjande eftersom det torde betyda att jag gör ett gott jobb! ...inte för att jag egentligen har gjort vidare mycket för byn ännu, bortsett från att vattna ett par blommor och ryckt upp lite ogräs. Men Isabelle har då låtit meddela att jag nu har ett 100% förtroende i byn och därmed kommer att få börja utföra faktiska borgmästaruppgifter inom kort, så snart som alla papper är i ordning. Då blir det dags att bestämma var parkbänkar ska placeras, nya broar anläggas och vilka nya butiker som vi ska satsa på, med mycket mera.

I morse när jag steg upp var det första jag tänkte ”Animal Crossing” och således ryckte jag åt mig min 3DS innan jag ens hade klivit upp ur sängen. Där spenderade jag en halvtimme på att läsa brev, gräva upp fossiler, fiska, fånga insekter, bidra till museets samlingar, avbetala till Tom Nook, läsa en lyckokaka som byttes mot en Samus Aram-hjälm, prata med invånarna, inreda mitt hus...

Och igår kväll, en timme innan jag somnade, låg jag och designade bilder att använda i spelet: en tavla med nyan-cat, en Monster Hunter-relaterad spelikon för t-shirts. Sedan drog jag ett varv runt i byn för att se om jag kunde få tag på någon insekt som jag hade missat och som endast dyker upp vid den här tiden – till exempel eldflugor.

Animal Crossing: New Leaf har helt enkelt blivit mitt andra liv.

Om ett par timmar kan det även bli ditt.

Loading <3 Animal Crossing: New LeafTaggar: Animal Crossing, New Leaf, Nintendo, 3ds, Cuteness Overload

« Till bloggen

Kommentarer

Schultz13 jun 2013q

Du har sprängt taket på mitt sug inför detta spel. Hatar att jag måste sova för att dra upp och jobba tidigt annars skulle jag spela så fort nedladdningen blir klar >_<

Tomas Engström13 jun 2013q

Arvid Schultz:

Du har sprängt taket på mitt sug inför detta spel.


Myyyysigt ;D

Du får tänka på att det hursomhelst inte går att göra så överdrivet mycket mitt i natten, eftersom typ allting är stängt!

Schultz14 jun 2013q

Tomas Engström:

Du får tänka på att det hursomhelst inte går att göra så överdrivet mycket mitt i natten


Jo, jag vet...men måste bara få springa runt lite ^_

Spelet är på nedladdning nu. Borde sova, men måste provspela lite. Hoppas det går hyfsat snabbt ändå...

Tomas Engström14 jun 2013q

Arvid Schultz:

Spelet är på nedladdning nu. Borde sova, men måste provspela lite. Hoppas det går hyfsat snabbt ändå...


Så hur gick det här egentligen? Du somnade typ 3? XD

Schultz14 jun 2013q

Tog bara 25 min att tanka så var i säng typ halv två ^_^

Tomas Engström14 jun 2013q

Arvid Schultz:

Tog bara 25 min att tanka så var i säng typ halv två ^_^


Jösses vad mycket bättre uppkopplingen är när man sitter i samma region som servrarna >< Tog mig drygt 2 timmar från amerikanska eShop -_-'

Men nu har vi det iaf, allesammans!

Bra där att du inte spelade längre än typ en timme mao ;D

lonian17 jun 2013q

En fråga. Kan man ha typ 3 olika karaktärer/saveslots så fler än en person kan spela på samma 3DS ? Eller måste tjejen skaffa ett eget 3DS för detta spel?

Tomas Engström17 jun 2013q

lonian:

En fråga. Kan man ha typ 3 olika karaktärer/saveslots så fler än en person kan spela på samma 3DS ?


Javisst! Upp till fyra personer kan bo i samma stad :D Det är den första av er som startar spelet som blir utnämnd till borgmästare och faktiskt har makten att ändra på t.ex öppettiderna eller planera stadsprojekt.

Men det är alltså en hel stad per spelexemplar som gäller.

elbryan28 jun 2013q

är inne på min andra dag i spelet.. i morgon så får jag mitt hus :)

Tomas Engström28 jun 2013q

elbryan:

är inne på min andra dag i spelet.. i morgon så får jag mitt hus :)


Snart börjar det: inredningsångesten ;)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.