Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 16:20 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Friden i det bärbara spelandet?

Tomas Engström14 jul 2014 12:06729 visningarKommentera: 4 !

Här är en idé: att sälja sina stationära konsoler och bara behålla sin(a) bärbara.

Jag har seriöst funderat på detta under två års tid nu och särskilt mycket det senaste halvåret... Finns alltid så sjukt mycket att spela på grund av hur jag alltid ska äga allting (konsoler är som Pokémons), bortsett då från under den här generationen när jag faktiskt väljer bort XBone och nöjer mig med PS4:an.

Men det är fortfarande för mycket... En eller flera konsoler blir alltid lidande, samlar alltid damm emellanåt på grund av hur jag inte hinner med att prioritera allt som jag vill spela.

Har fortfarande ett Final Fantasy Tactics Advance 2 till DS som är fullkomligt ospelat - på grund av hur en massa annat intressant kom emellan till konsolen under samma period, samt på PSP och Wii och X360 och...

*ngh*

Metroid Prime är en av de bästa spelserierna som existerar imo. Så varför har jag, 8 år efter sin release, fortfarande inte spelat den tredje och sista delen?

Halo är ett fenomen och jag var verkligt förtjust i det första samt andra spelet. Så varför har jag fortfarande inte spelat vare sig 3:an eller 4:an?

*suck*

Och bäst av allt i den här tragikomiska kråksången är att jag knappt spelar någonting alls nuförtiden. Jag har "inte tid". Jag prioriterar annat. Jag träffar mina konsolspelande vänner, men vi spelar inte tillsammans. Jag träffar mina helt andra spelvänner - vi som bara lirar sällskapsspel. Jag går till gymmet varannan dag och bygger då hela min dag runt träningspasset eftersom det är så viktigt för mig. Jag sköter min YouTube-kanal som äter upp flera, flera timmar varannan vecka.

Så, många många gånger har jag tänkt så här: jag ska sälja allt som är stationärt och bara behålla det bärbara... För de konsolerna kan jag ju ha med mig överallt och det går att spela så korta eller långa stunder som jag själv önskar och har tid med. Det släpps trots allt mängder av bra spel till i synnerhet 3DS, men även en hel del bra på Vita.
Och mina 2 (?!) 3DS till trots så har jag fortfarande inte spelat mer än en femtedel av vad jag skulle vilja. Men jag har inte tid...

Jag har ingen tid.

Inte nu heller, för jag behöver jobba. På min arbetsplats skulle jag ju dock kunna sitta med endera av mina 3DS-enheter och spela någonting, till exempel mitt oöppnade TT2A.

Men nej. "Jag bör ju egentligen spela ut mitt Watch Dogs innan jag påbörjar någonting nytt", tänker jag... och Thief... och snart börjar Destiny-betan... Och snart är det spelhöst, det där som alltid händer varje år när sjuttioelva bra spel släpps inom en kort period. Och jag har ju köpt en ny dator nu också, så kan jag äntligen spela allt det där som inte har fungerat särskilt tillfredsställande på min 4 år gamla laptop.

Det här kan aldrig sluta väl. Eller så gör det det i framtiden, när jag en dag ligger i sängen och spelar på den enda konsol som jag då äger.

Kanske har jag då funnit frid.

« Till bloggen

Kommentarer

Tamarillo15 jul 2014q

Du har helt klart en poäng. Jag får mest ångest av min PS4. Vitan däremot spelar jag dagligen på väg till jobbet eller i sängen innan jag ska sova.

Tomas Engström15 jul 2014q

Tamarillo:

Jag får mest ångest av min PS4.


Samma här, jag köpte den liksom på releasedagen i Japan och hade Thief väntandes på mig när jag kom hem. Tog mig dock bara igenom det första kapitlet på 2 månader, sedan kom Watch Dogs - som jag också fortfarande bara har klarat ett kapitel av. Och i övermorgon får jag delta i Destiny-betan, vilket jag verkligen verkligen vill.

Hoppas att Destiny ska bli ett spel som jag har svårt för att sluta spela. Kanske blir jag i och med det överlag duktigare på att faktiskt ägna spelandet tid och ge mina konsoler kärlek.

Tamarillo:

Vitan däremot spelar jag dagligen på väg till jobbet eller i sängen innan jag ska sova.


Jag har flera gånger tänkt samma sak att man borde ta en stund att spela innan man lägger sig att sova. Då varvar man ju ändå ner lite, förhoppningsvis.

lonian22 jul 2014q

Friheten med att kunna köpa och äga allt är inte lösningen här i livet. Jag tror man kan vara nog så lyckig med färre ägodelar.

Tomas Engström22 jul 2014q

lonian:

Friheten med att kunna köpa och äga allt är inte lösningen här i livet.


Wordup, har börjat inse det nu. Förmodligen mycket därför som man hann med att spela så mycket som yngre - när man bättre prioriterade vad man skulle köpa (eller när föräldrarna rent utav köpte saker åt en och inte tillät att man ägde flera konsoler :P)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.