Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

LEGO-kalendern 2014 - lucka #1 och 2

Tomas Engström 2 dec 2014 20:02531 visningarKommentera: 2 !Det är dags igen! För en adventskalender från LEGO, med Star Wars-modeller i varje lucka. 2012 sedan fick jag ju nämligen också tag på denna och bloggade då om mitt lucköppnande samt vad jag tyckte om varje ”belöning”, så därför tänkte jag ta en repris på detta – bara för att kunna ventilera mig någonstans och för nån.Så här pass tjusig är då kalendern i sin öppna härlighet. Jag gillar att man liksom viker ut ett typ av diorama där man kan placera alla modeller. Inte för att jag direkt planerar att använda mig av det, men det är en kul liten grej som säkert uppskattas av många.

LUCKA 1

Första luckan med sitt innehåll utspritt såg ut på följande vis. Väldigt många bitar med ett överhängande färgschema bestående av grått och blått. Det grå är ju förståeligt och en färg som jag förväntar mig vara ständigt återkommande i kalendern, men allt blått? Får mig att tänka på Klonkrigen snarare än den klassiska sagan och således förväntar jag mig någonting från prequel-trilogin, närmare bestämt Episod 2.Bitarna sitter nu ihop i sina respektive moduler (för den som undrar så döljer baksidan av varje lucka en liten instruktion i bildformat) och är redo att sammanföras. Innan jag hade kommit så här pass långt så tänkte jag ”rymdskepp” men nu var jag lika benägen att tro på ett markfordon, ett alldeles speciellt sådant från en helt annan film och period än vad jag först misstänkte......och mycket riktigt, för det här fordonet får mina tankar att gå direkt till de AATs som används i slaget vid Naboo. Varför man har färgat den blå och grå istället för brun har jag dock ingen aning om. Kanske för att den kändes spexigare så här? Lite märkligt kan tyckas.

Inte en alltför upphetsande modell att få men samtidigt erbjöd den många bitar och ett skapligt nöje att få sätta ihop allting. Färgschemat är som sagt besynnerligt men samtidigt lite fräsigare än bara rostbruna nyanser. Överlag är jag ändå nöjd över luckan men hoppas förstås på någonting från den klassiska sagan härnäst!

Betyg: 3/5

LUCKA 2En ny dag innebär en ny lucka och här tog det inte vidare lång tid att förstå vad som var på gång. Redan när jag tog i påsen så kändes det som att bitarna var få och stora, vilket brukar tyda på att innehållet är en figur och när jag sedan drog ut den från sin lucka så föll verkligen alla bitar på plats redan i huvudet.Här har vi alltså en B2 Super Battle Droid och det här är typ det bland det tråkigaste som existerar i hela SW-universumet. Är helt säker på att denna även fanns med i 2012 års kalender och jag var inte vidare road av figuren då heller. För det första är B2 hyfsat ful i sitt blanka plåtutförande som för mina tankar till Gort i The Day the Earth Stood Still. För det andra finner jag den sjukt opersonlig till skillnad från sin förvisso komiska men ändå, enligt min högst personliga åsikt, mer ikoniska ”lillebror” B1 Battle Droid. Att den här figuren dessutom innebär hur två av två öppnade luckor har haft ett innehåll taget från Episod 1 gör ju inte saken bättre... Med största sannolikhet så innebär detta att kalendern följer samma regel som den jag öppnade från 2012, nämligen en kronologisk ordning på sakerna.

Hursomhelst, B2 är som sagt ingen vidare höjdare att få i en kalenderlucka oavsett vilken dag i ordningen som den kommer. Ingen utmaning att bygga, knappt några delar och dessutom är originalet fult. I’m disappoint.

Betyg: 1/5

« Till bloggen

Kommentarer

Heavenlaid 2 dec 2014q

Vilken rolig blogg haha
Jag har även LEGO City-kalendern detta år och är fånigt förtjust i alla småpyssel man får i daglig, måttlig dos:P

Tomas Engström 2 dec 2014q

Heavenlaid:

Vilken rolig blogg haha


Jorå såatte, man försöker ju! ;D Bättre än Loadings kalender!

...

Heavenlaid:

Jag har även LEGO City-kalendern detta år och är fånigt förtjust i alla småpyssel man får i daglig, måttlig dos:P


Eller hur ja, det är som en pysselvariant av alla mini-set som går att köpa i såväl Star Wars- som Creator-serien ^^ Hur kul som helst att få ett par minuters byggande om dagen 8)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.