Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

LEGO-kalendern 2014 - lucka #5 och 6

Tomas Engström 6 dec 2014 22:331144 visningarKommentera: 2 !

Snark vad trött jag är nu men jag kan ju inte missa ytterligare en lucka i kalendern, så därför kämpar jag mig nu igenom en snabb uppdatering av dag 5 och 6.

Lucka #5 var snabbt identifierad som ett rack för utrustning, eftersom det första jag såg i påsen var hjälmen men inga som helst kroppsdelar i övrigt. De små kloförsedda bitarna skvallrade dessutom extra mycket om vad som var tanken med såväl dem som hela bygget.Mycket riktigt. Såväl vapen som hjälm sitter nu på plats och jag gillar det - tycker att de här små racken eller ställningarna eller hållarna, vad man nu vill kalla dem för, är riktigt charmiga och snygga. Dessutom lär det säkert dyka upp en och annan vapenlös figur som nu har någonting att utrustas med – t.ex den bittre soldaten från i förrgår (alltså lucka 4) som inte bara saknade vapen utan också hjälm. I och med detta kan han äntligen bli "komplett".

Betyg: 4/5

En spännande uppsättning bitar i lucka 6. Inte särskilt många till antalet men här finns ju däremot en väldigt god variation på det som erbjuds, med både en och två ovanliga bitar. Nu förväntar jag mig att den första skeppsmodellen gör entré.Så sant så, här har vi en Vulture Droid som gör sig riktigt bra i miniatyrformat då den inte bara är snygg utan också går att transformera som den ska (inte för att det är vidare avancerat gjort). Synd bara att denna, likt B2 i lucka 2, även fanns med i LEGOs kalender från 2012. Dock är färgmönstret återigen förändrat och man har bytt ut allt det bruna mot blått. Fortfarande lite kluven till vad jag ska tycka om detta och hur det egentligen kommer sig att man fick den idén. Kanske ska den blå nyansen indikera på en slags reflektion i den metalliska ytan? Roligt att man åtminstone har gjort en och två små förändringar till den här modellen kontra 2012 års.

Som sagt, snyggt designad och fungerar riktigt bra i bägge former, men det är lite trist ändå att man har sett den förr – även om där nu finns någon liten förändring till designen, utöver omfärgningen. Jag ska ändå vara mer generös i år och låta betyget tippa över från den tidigare starka 3:an.

Betyg: 4/5

« Till bloggen

Kommentarer

Megaloman 7 dec 2014q

Den blå versionen av Vulture Droid följde med Ahsokas Starfighter, om jag inte minns fel. Jag har inte heller följt de delarna särskilt noga.

Tomas Engström 7 dec 2014q

Det ser den ut att göra, ja! Antar då att det finns en annan baktanke med färgschemat än bara "metallisk reflektion".

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.