Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nicke Karlsson

32 Registrerad: 15 jul 2005 15:09 Senaste besök: I går 23:37 Online: Nej

NickMitch iLL_SickMitch SickMitch

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

2 Idéer som skulle förändra mitt spelande för evigt.

Nicke Karlsson 8 jun 2012 00:02490 visningarKommentera: 1 !

Racing genren har stått stilla länge, och det senaste påhittet att trycka in MTV:esque adrenalinstinn energidrycksreklam mm är inget som tilltalar mig det minsta.

Wii-U kan vara konsolen som kan ändra på det (om högre makter vill)

Det har snackats mycket under E3 om assymetriskt flerspelar-spelande och ingen genre skulle må lika bra av det som racing/rally-genren.
För den ena skulle det mesta vara som vanligt, men det är Player 2 som får allt det roliga (eller snarare han med Wii U Gamepad:en).
Tänk er följande:
Att du med Wii U paddan är den ende som får se kartorna och banorna i spelet. Snubben/snubban som ska köra får välja bil och sånt. Du får titta på översiktskartan i 2 minuter och göra anteckningar på skärmen. När racet startar åker du med paddan 20 sekunder före och ska helt enkelt agera kartläsare. Dina notiser är nu integrerade i vyn och du måste nu förklara likt en kartläsare hur föraren måste anpassa sitt körande för att klara banan.

En annat sätt att förnya racinggenren är att låta spelaren med paddan helt enkelt designa banan i realtid. Du har då ett pusselspel samtidigt som ett racingspel. Det kan då finnas gömda hinder för den som ritar banan (stenar, vattenhål etc, som gör att man akut måste dra om vägen för att leda föraren till mål.

En helt annan tanke i en helt annan genre är:
Ett tredjepersons äventyrsspel där karaktären man spelar har olika djur som hjälp som då manifesteras på wiiupaddan. Dessa kan man inte styra utan enbart ge kommandon som: scouta omgivningen, iväg, kom till baka, vänd om, stanna) Djurets syn är det man ser på paddskärmen. Då skulle olika djur bli som de olika visiren i Metroid Prime. En fladdermus som har sonar, en fluga som ser i ultrarapid, en katt som ser bra i mörker etc etc.

Potentialen med WiiU är enorm om det så bara nyttjas till en bråkdel så kommer det vara helt fantastiskt. Och lyckas min racingprofetia, eller vad man ska kalla det, kommer jag aldrig vilja spela på ett annat sätt igen....

För övrigt var E3 overall rätt lamt....Vissa guldklimpar fanns det, men det är nog bäst att lägga ner skiten....Taggar: wii u, Assymetri, Spekulation, E3, Nintendo, rally

« Till bloggen

Kommentarer

loverikku12 jun 2012q

Om ändå något sånt här kommer hända! Har tappat tron på Nintendo, men förhoppningsvis kommer nån tredjepartsutvecklare åtminstone experimentera med alla dessa underbara möjligheter som ligger och gömmer sig i den nya kontrollen. Att sitta och designa banan som personen spelar låter helt underbart roligt, särskilt i racing- och plattformsspel. Wonderful! <3

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.