Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nicke Karlsson

32 Registrerad: 15 jul 2005 15:09 Senaste besök: 20 apr 2018 23:37 Online: Nej

NickMitch iLL_SickMitch SickMitch

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Lucka 8 - Loadingkalendern 2013

Nicke Karlsson 8 dec 2013 12:011449 visningarKommentera: 3 !

Jag bodde med två kompisar under gymnasietiden. Vi gjorde filmer, musik och allt möjligt inom den estetiska gren där vi befann oss. Åren gick och vårt "kollektiv" bröts upp och Joakim flyttade till Umeå. Jag och Björn blev kvar och fortsatte göra musik hemma i min lägenhet. Vi gjorde ett litet koncept som vi kallade Greatest Hits, där vi skapade ett gäng fiktiva band och skrev två låtar till varje band i olika genrer och stilar. Låtarna med tillhörande photoshoppade bandbilder skickades runt till vänner som fick skratta och kommentera. Mest respons fick vi för vårt punkband KYOTO som bara hade en låt än så länge: Lökbögen.

Några månader senare nalkas julen med allt vad det innebär och Joakim skypar med oss och berättar att han ska få sjunga julsånger i radio och undrar om vi kan skriva en jullåt. Givetvis ville vi ju göra det!
Att skriva en jullåt visade sig inte vara så himla lätt, särskilt när man visste att mormödrar och liknande skulle lyssna på det i radion sen. Men vi försökte verkligen göra nått juligt med fina rim och måla upp bilder av vackra julpyntade stugor och gnistrande snö.

Efter några dagar av ångest och misslyckade försök bestämmer vi oss: KYOTO ska göra en jullåt. Den skriver vi på 20 min och spelar in på 45 min....Det var startskottet på ett projekt som lever än idag..2 skivor och en tredje på väg..Allt DIY och vi hade vår första livespelning igår.

JUL MED LÖKEN

God Jul!

« Till bloggen

Kommentarer

Avgrundsvrål 9 dec 2013q

Hahaha, det lät fantastiskt! :D

Nicke Karlsson 9 dec 2013q

En må tacke :)
Det blev mer musikaliskt på andra skivan.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.