Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nicke Karlsson

32 Registrerad: 15 jul 2005 15:09 Senaste besök: I går 23:37 Online: Nej

NickMitch iLL_SickMitch SickMitch

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Lite av varje.

Nicke Karlsson16 jun 2014 01:351402 visningarKommentera: 0 !

*Puh!*...

Nu var då E3 över för i år. Föga förvånande att detta är något som det bloggas om, men jag har nog rätten att säga mitt;
Jag är en nintendofanboy, men jag har även bitar av sony och microsoft i mitt stora hjärta någonstans därinne, det märks i både spelhylla och plånbok samt browserhistorik. Jag såg några konferenser; Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft, Sony och Nintendo, här är mina tankar kring dessa.

Microsoft öppnade starkt med högt tempo, relativt lite snack och rätt mycket gameplay, men det fanns inget där som fick Xbox One att verka som ett bra köp i år, knappt i början av nästa år heller.

Electronic Arts gjorde det de brukar och ägnade för mycket åt sport, inget konstigt i det, men jag är helt enkelt inte intresserad. Sen hände Battlefield: Hardline och jag suckade djupt.

Ubisoft anlita den burdusa skådespelerskan återigen och jag klarar fortfarande inte av kontrasten mellan skådespelare (med rätt dåligt "manus") och socialfobiska spelutvecklare. Fitnesspel klarar jag mig utan och Assassin´s Creed Unity öppnade rätt starkt för att falla platt när det skulle börjas med slagsmål och fäktande. Intet nytt under lönnmördarens sol. Rainbow Six däremot fick mitt intresse och hålls kvar i mitt minne med god potential att få både mina pengar och min tid.

Sonys konferens kan jag inte reflektera kring på grund av min halvsovande status under den, men jag vill minnas att det var rätt mycket fokus på "artsy" stuff. Kanske minns jag fel, men No Man's Sky etsade sig fast på hornhinnan med färgrannhet och löfte om ett enorm universum.

Nu kommer delen som understryker mitt inledande stycke.

Nintendo tryckte PLAY och där satt jag klistrad med hög puls och mina förväntningar hittade ingen lämplig nivå att stanna på utan svajade hejvilt omkring. Dockor, slagsmål, självmedveten humor visade ett ovanligt självsäkert och välplanerat nintendo, som i mitt tycke gjorde allt rätt iår. Efter deras Digital Event satt jag klistrad vid deras youtube och twitch kanaler för att följa Treehouse Live-sändningarna. Jag kunde inte bry mig mindre om vad som mer hände på mässan. För mig blev det Nintendos mässa och de visar att de minsann har spelfabriken i fullt arbete för vintern och även för nästa år.

Årets julklapp är inte Smash Bros, utan Captain Toad

[love]

__________________________________________

Jag har inte ägnat så mycket tid åt mitt 3DS sedan Luigi's Mansion 2 släpptes, mest för att WiiU:t stjäl tid och även en del Trials och backlogharvande. Men så en dag hälsade jag på en kamrat som lånade mig A Link Between Worlds och insisterade på att jag skulle ge det en chans, efter att jag yttrat min skepticism (som bottnar i en misstro på min egen kärlek till serien) Jag tog med spelet hem och startade upp min dammiga 3DS och körde igång.

OJ vad jag inte visste vad jag hade missat. En furiöst snabb Link och en värld som bjuder på utmaning direkt. Det självförtroende som Fi lyckades rasera var återuppbyggt och spelet låter dig upptäcka saker och ting själv. Att kunna hyra alla prylar direkt, i princip, är oerhört befriande och det bästa som hänt serien sedan z-targeting. Nu vill jag inte sluta spela och jag inser att jag har gjordt mig skyldig till ett svek som inte trodde på spelet, trots lysande recensioner och lovord från alla håll.

Förlåt mig.

________________________________________

Nu inleds den sista veckan innan jag får min 7 veckor långa semester. My Body Is Ready!

[cool]Taggar: E3, Zelda, Nintendo, Sony, Microsoft, semester, förlåt

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.