Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Äventyr från tjällossningen 2017 – Del 2

Briskbread 16 apr 2017 12:21573 visningarKommentera: 0 !

Lördagen började sent, jag sov hemma och tog mig min tid att dricka det oerhört goda kaffet som Kaffemästaren säljer. Jag fick inte betalt för det där men han har bjudit mig på kaffe några gånger. Det första jag ser innan jag ens stigit i land på campus är den traditionella rondellsittningen. Ni förstår, det finns en rondell bredvid universitetet, varje år på tjällossningen sitter vi där och förtär alkohol tills polisen kommer och kör iväg oss. Det är det officiella schemat, tills polisen kommer. Detta är dock inte officiellt del av tjällossningen, vi uppmuntrar inte den sortens alkoholförtäring, av en ren slump satt hälften av funktionärerna där och drack. När polisen frågar vem som anordnar sittningen så svarar alla att ingen anordnar detta, vi bara sitter där och dricker.

För golare har inga polare.

Sen började det bli dags att förbereda sittningen, för i en restaurang ska vi sitta, äta gott, dricka gott och spexa bra. Uppträdanden varierar förstås i kvalité, vi öppnade med en studentvisa jag skrivit. Det hade varit tokbra om nån av oss kunde sjunga, och om inte ljudsystemet strulade som fan. Men jag fick ut visan, så jag räknar det som en seger. Mot slutet av sittningen, när de lyckats fixa ljudet, så körde jag tio minuter standup också. Jag är inte tokbra på standup, blir verkligen för nervös där uppe på scenen. Därför försöker jag ställa mig på scen så ofta som möjligt, tills rädslan släppt helt. Trots det var standupen omtyckt, inte tillräckligt för att nån ska göra ett märke om mig men omtyckt.

Sen var det kväll och jag var inte schemalagd förrän kl 04.00, så jag tänkte festa och sen ta en powernap innan sovsalspasset. Jag lyckades med en av de två sakerna, men vi kommer dit. Utöver förtäring utav alkohol så hade jag fyra uppdrag den kvällen. Efter att jag hade åkt in till stan och hämtat en polare så var spelet igång.

Jag knackade på hans dörr och mer eller mindre sa ”fest på universitetet, klä på dig nu så går vi.”

Första uppdraget, hitta Pantesson. Lite background: jag hade även åtagit mig uppdraget att photoshopa alla deltagares pass, mestadels för att jag inte trodde det skulle ta tre jävla dagar. Vissa personer hade anmält sig utan smeknamn, och så kan vi förstås inte ha det, vilket resulterade i att en Anton fick heta Pantesson den helgen. Jag var bestämd i att jag skulle träffa honom. Det finns inte en rolig historia här, Pantesson var en riktig besvikelse. En helt vanlig blond kille, jag vet inte vad jag förväntade mig iofs.

Uppdrag två, hitta Borg och sjunga studentvisan för honom. Han visste att jag jobbade på en studentvisa och jag lovade att han skulle få höra den i sin helhet efter premiären på sittningen. Han var inte besvik.

Uppdrag tre, bjuda en Halkig man på vinet jag bryggt. Han fick smaka och blev bitter som fan. För att citera: ”Alltså, jag trodde väl att vinet skulle bli bra men inte att det skulle bli lika bra som mitt.” Mission Accomplished, säger jag lite inspirerat av all Star Fox Zero jag lirat idag. Fuck the haters.

Uppdrag fyra, hitta parkbänken. Lite background, för ungefär tre år sedan stod det en parkbänk på studentgatan, ryktena är att den parkerats nånstans i Tybble. Så jag, polaren, och en liten tjej som bara hakade på, gick till Tybbles studentbostäder och promenerade runt i hopp om att skåda denna parkbänk. Det kanske är lite väl sent att gå och jaga rätt på denna parkbänk men jag rör mig inte så mycket i de kretsarna nuförtiden. Vi hittade inte parkbänken men nu kan jag äntligen släppa taget om den.

Sen blev det att återvända till ordinarie festande, kvällen erbjöd inte så mycket mer än öl och vin. Eller jo, jag besudlade ett av universitetshusen, hade sex på ett golv.

Alltså vi började på ett bord men hon ramlade av.

Kan även avsluta med att vi hade bjudit in kungen till detta. Han dök uppenbarligen inte upp men kungahuset skickade ett vänligt nej tack till oss. Men trots kungens bristande närvaro så var det en bra tjällossning. Nån som ska till Absolut Gotland?

Äventyr från tjällossningen 2017 – Del 1

Briskbread 15 apr 2017 22:41530 visningarKommentera: 0 !

I år igen lossade tjälen, sen återvände den till påsk. Vi hade dock tur ty vi höll denna tillstapel förra veckan. För er med lite självrespekt som inte känner till denna fest så är det alltså en studentfest på Örebros campus. Utlandsfest, kallas det lite inkorrekt inom studentkretsarna. Det är alltså en helg då en massa studenter, samt studentiska ickestudenter, åker till Örebro och festar från fredag till söndag. Vissa börjar redan på torsdagen, under en fest som kallas förlossningen.

Jag vet, riktigt fyndigt.

Örebro är inte enda staden dessa saker händer i, det finns Bonna i Skövde, Sjöslaget som är Finlandskryssningen fram och tillbaka, det finns Absolut Gotland. Ni får själva gissa var den festen utspelar sig. I mitten av April är det dock Örebro som gäller och i år var jag med och anordnade detta.

Torsdagen var lugn, det är ett mindre antal riktigt festsugna människor som dyker upp på Studentgatan, som ligger precis intill universitetet, och dricker. Jag är en vuxen och arbetande karl så jag hoppade över tredagarsfyllan.

På fredagen började det på riktigt, jag var på plats på universitetet redan 11.30 för samling och för att börja delegera ut arbete. Jag och en Cooper satte oss i hans bil för att börja frakta det vin vi bjuder på under helgen. Hemmagjort vin, det där man blir så härligt bakis på. Jag åtog mig uppdraget på grund av all den erfarenhet jag redan har med vinbryggning, jag var trots allt också student en gång i tiden och märkte att med hemmagjort vin kunde jag spara en tusenlapp i månaden på mina Systemet-utgifter.

Kanske säger mer om mina dåvarande alkoholvanor än nåt annat.

Och för att tillägga, eftersom att många tror detta, brygga vin hemma är inte olagligt. Att bränna, det vill säga göra sprit, är däremot olagligt. ICA säljer vinsatser för guds skull. Vinbryggningen började redan i Februari då det var åtta tunnor som skulle sättas, vilket resulterar i ungefär 160 liter vin. Just ja, jag glömde nämna att vi var ungefär 350 personer på den här festen.

https://www.youtube.com/watch?v=03XExhZPCO4

Sådär såg vinbryggningen ut, bryggt på kärlek <3

Sen blandas vinet ut till 50% saft, så dessa åtta tunnor blev betydligt fler. Det var ett helvete att bära allt. Efter lite andra ärenden hade klockan slagit fyra och vi var hungriga, kebab hjälpte oss hantera kvällens eskapader.

Klockan sex, vinbrännboll, folk fick springa fram och anmäla sitt lag sen fick de fri tillgång till vin. Jag tror folk spelade, vin drack de i alla fall. Mycket vin. Satisfaction loopades i högtalaren i mitt hörn, folk hade förstås redan sett videon då den låg i eventet. Trots det drack de av vinet. Vem som vann vet jag inte heller men jag blev bjuden på shottar. Och ett lag lyckades ha sönder ett brännbollsträ, genom att endast slå på tennisbollen. Träflisor överallt, det såg faktiskt ganska imponerande ut.

Sen spred sig folket runt campus och festade tills de inte orkade stå upp längre, och jag var med. Var inte schemalagd förrän klockan 01.30 då jag skulle vakta sovsalen. Öl dracks, vi gjorde våra förfäder stolta. Sen mitt i allt fick jag höra ett en deltagare i laget MatNatSex drack öl i sovsalen. Detta är väldigt emot reglerna, man får verkligen inte förtära alkohol inom universitetsbyggnaderna. Så jag sprang dit och skällde ut en stor grupp av laget som satt utanför. Skällde ut, som fan, högt.

Det visade sig att det inte var en från MatNatSex som drack i sovsalen, så utskällningen kanske var lite obefogad. Men de skrattade i efterhand och ska trycka upp ett märke med mig som motiv. Jag tar det som en vinst. Inte mycket mer hände under fredagen, efter mitt sovsalspass, som slutade klockan 04.00, så hade de flesta gått och lagt sig. Så jag förberedde mig för att sova också. Det sköts upp lite då det luktade bränt i en av sovsalarna. En killes ovve glödde, det här med att ha brasor på en parkeringsplats kanske inte är världens bästa idé. Goda marshmallows, dock.

Bad på K-Rauta

Briskbread 10 jun 2012 23:04714 visningarKommentera: 7 !

I ungefär ett år planerade vi den stora uppföljaren till "Picnic på IKEA". Vad skulle hända? Hur skulle man toppa denna kränkning av picnicfria dagar? Redan på hemresan började vi knåpa på vart våra äventyr skulle ta vägen och innan vi anlänt hemma, mätta och belåtna, så hade vi vår nästa idé.

Bad. På K-Rauta.

För er som inte är bekanta med K-Rauta så säljer de det mesta för hemmet, och våra tankar styrdes då mot badrumsavdelningen. Mer specifikt deras uppsättning bubbelpooler. Jag märkte en gång att de brukar ha en igång, med varmt vatten, och då kan man ju helt enkelt inte hejda sig. "Vi ska bada" sa jag till vänner och andra personer på fyllan, och det var en fylla som krävdes för att det skulle ske. "Denna månad kör vi" sluddrade jag fram, det var ett löfte, Micke skulle hålla hårt vid det.

Jag kollade runt i kalendern "fan, månaden är ju nästan slut, vi måste köra på lördag. Lördag den 31a mars, perfekt, då kommer alla vara bakis. Varför? För att dagen innan var en fredag och vi är studenter. Och sen skulle vi festa på kvällen. Varför? För att den dagen var en lördag och vi är studenter. Lördag morgon blev jag väckt av syster nr 4, hon frågade var vi skulle träffas. "Auurgrgkjlösdfgmm" fick jag ur mig och vi alla samlades i en lägenhet på studentgatan. För vi är studenter.

"folk bangar ju alltid på sånt här i sista sekund" skrev jag i mitt inlägg om IKEA. Men denna gång var annorlunda, denna gång var speciell. Folk var taggade, folk var fascinerade, folk var bakfulla.

För vi är studenter.

Och de var på, vi blev ungefär 15 personer, långt över förväntan, och sen bilade vi dit. Några hade till och med kamera med sig. Jag höll hårt på att inte presentera min utstyrsel innan vi var framme och när vi väl anlände på parkeringen så öppnade jag morgonrocken. Då fick deltagarna se mina speedos. Med två strumpor isto... jag menar 100% Briskbread. Jag berömde folket för att de inte ångrade sig och åkte hem.

Då gick vi in, redo, men jävlarna hade satt lock på poolen så vi gjorde det enda rätta. Tog av locket. Sen hoppade vi i, fyra hann i, syster nr 4 låg och solade på en stol bredvid och andra skrattade/klädde av sig. Då började vi uppmärksamma hur många av personalen som smög runt och började ringa en massa samtal.

"Fan, nu är nog Securitas på väg" tänkte vi och hoppade ur. Sen blev det frukost på Max. Skulle lätt rekommendera den poolen om ni nånsin är ute efter en.

Picnic på IKEA

Briskbread 7 maj 2011 01:30792 visningarKommentera: 3 !

"Vi ska ha picnic på IKEA!" Kunda jag annonsera ut på Facebook. "Varför?!" frågade folk. "Var annars ska man ha picnic?" fick de som svar. Folk måste sluta fråga mig varför jag gör det jag gör.

Men det drog ihop sig tillslut, det var jag plus tre till. Fyra personer alltså, för de som inte kan räkna. Det är siffran "4". Så vi rullade ut en filt på soffavdelningen och började duka fram. Kaffe, muffins, kex och vattenmelon.

Det var planerat att bli större, men folk bangar ju alltid på sånt här i sista sekund.

Folk reagerar rent generellt ganska lika på sånt här, och ja, jag har erfarenhet. De stirrar mycket, håller sig undan. Folk kan inte riktigt närma sig sånt här. Vissa stannade upp, vi var uppenbarligen fascinerande, dessa försökte jag bjuda på kaffe. De sa nej. De var sammanlagt fem personer. Vissa av förbipasserande var anställda, dessa vissa var tolv personer, de närmade sig inte heller.

Andra såg rent utav äcklade ut, som om vi förstörde deras vist på IKEA. Som om de inträdde IKEA i hopp om en picnicfri dag. Vi gav dem inte en picnicfri dag. De måste ha känt sig berövade på sin förhoppade dag. Vi kom helt enkelt och förstörde deras trygga picnicfria Sverige med kaffe och vattenmelon. Och kex. Och ost, till och med.

Och muffins, förstås.

"Ha picnic i mitt Sverige, vilket sätt!" måste de ha tänkt. Ibland går det inte som man planerat. Vi planerade på att vi skulle bli utkastade. "Det fanns inga skyltar om det" tänkte vi skylla på, eller eventuellt att allt var ett psykologiarbete. Man kommer undan med vad som helst så länge det är ett psykologiarbete. Och om det är konst, du kan göra mycket i konstens namn. Men vi blev aldrig utkastade, inte ens efter 45 minuter när vi kände oss mätta och packade för att gå hem. Så "bra" gick det.

Vissa skrattade lite iaf, en tvååring. Uppskattningsvis så var han två år gammal. Vi frågade aldrig.

Det var min vecka, oerhört trevlig. Nu måste jag sova, ska till filmglappet imorrn. Vilket innebär tidig uppstigning då man bor i Örebro. Om ni ska dit så kan ni alltid ringa, har ni inte mitt nummer så är det troligtvis för att jag inte tycker om er. Godnatt!

Malin Johnsson är en slyna

Briskbread 2 maj 2011 00:37871 visningarKommentera: 1 !

Tror ni det är på grund av hennes familj eller för att alla Oru-tjejer är slynor?

Somliga kommer känna igen det här. Bra, för The social network är en jävligt bra film. Jag har iofs misshandlat meningen lite längs vägen men den måste för tillfället vara anpassad för mig. Jag har en poäng bakom det, det handlar inte om att jag efter lite valborgsfylla känner frustration/ilska/svartsjuka/kåthet utan för att detta är hur vissa tjänar pengar. Genom att stjäla från andra författare. Jag har rätt att bli upprörd, då jag försöker tjäna pengar på fölfattande. Pun intended.

Nu är ju detta ett dåligt exempel då Aaron Sorkin tog det från Zuckerbergs blogg, dock ganska rättfärdigat. Jag älskar att klaga på saker, mitt mål är inte att bli en Magnus Betnér, gå upp på en scen och skrika i ren frustration för att sen inkassera på biljetter. Nu vill jag inte vara negativ mot Betnér, mannen är jävligt bra på det han gör. Att stå och skrika. Jag har bara hittat en ny sak att klaga på, nåt som jag finner sjukt frustrerande. Förklaringen på varför Sverige är ett så jävla dåligt land på stand-up. Eller humor i allmänhet.

"Men vadå, vår stand-up är väl jätterolig?" NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!

Exempel: Att Batra gick upp på scen och rippade en bit rakt av från Louis CK, det där om posten. Det var roligt första gången jag hörde det, när Louis CK framförde det. Inte lika roligt andra gången, när Batra framförde det. Det är billigt, det är smutsigt. Louis CK jobbade för att tjäna de pengarna, Batra stal för att tjäna de pengarna.

Eller idioten som gick upp på scen och citerade hela Laserturken. Genialt! Fantastiskt! Du tänkte inte på att lägga in ett skämt där nånstans också? Och min favorit, den största anledningen för varför svensk stand-up suger. När de berättar skämt.

Det vill ni ha en förklaring på va? Brace for epic:

När de går upp på en scen, får betalt för att gå upp på en scen, och berättar såna där skämt som du redan berättat för dina vänner. Såna där skämt som dina föräldrar berättade för sina vänner. Jag tittade på RAW, den svenska, den sugiga, jag vet verkligen inte varför. Och en kille kommer ut occh presenterar en person, han presenterar henne som hans "favorit av alla kvinnliga svenska komiker" och hon avslutar sin akt med: "En kille kom fram till mig på krogen och frågade 'Hej, har du nåt chilenskt i dig?' 'Nej' 'Vill du ha det?'"

Ja det var ju jävligt roligt. De första 20 gångerna jag hörde den. Av folk som inte fick betalt för att berätta den. Det är skitsnack att hon ska få pengar.

Malin Johnsson är förstås ett fingerat namn, men för att skapa lite debatt om denna kvinna så tänker jag säga att nån som heter så säkert är en slyna.

Tidigare inlägg

1 2 3 4 | nästa | sista

Joshua Radin - The Rock and the Tide

23 okt 2010 01:370

Dessa stora händelser inträffar ungefär en gång varje årtionde. Fast...

Mitt liv rinner ut i sanden

17 okt 2010 15:501

Jag spelade jättemycket spel när jag var liten, vilket jag har svårt...

Keanu Reeves och Sandra Bullock, en kärlekshistoria

15 maj 2010 00:402

Ja, jag ser på Speed som är på väg mot sitt slut denna ensamma...

Briskbread på krogen

17 apr 2010 02:543

Briskbread ursäktar för att han inte fyllde i efter lördagen....

Tjejer på krogen

10 apr 2010 03:065

Jag observerar mycket, speciellt på krogen. Jag kan inte påstå att...

New Super Mario Bros Wii Codex

18 nov 2009 03:205

Markus Kennerbergs Artiklar I. Alla har rätt att spela, om en man...

Det sista avsnittet

27 apr 2009 00:100

Alla har nog varit där, alla har nog haft nånting som de har följt,...

Lawrence Kutner.

13 apr 2009 00:021

Läs inte det här om du inte sett senaste Houseavsnittet och då syftar...

Melankoli Till Citodon

2 apr 2009 00:020

www.melankoli.se Jag hoppas att namnet var tillräckligt för...

Kritisera min piercing?

25 feb 2009 00:210

Vad jag har saknat er, verkligen. Det här var ett tag sen, ungefär...

Idag åt jag jordnötssmör.

27 jan 2009 00:382

Jag är vuxen, jag ska iaf vara vuxen, på papper är jag vuxen, i teori...

Det var INTE bättre förr.

9 jan 2009 00:130

Nu pratar vi långt bak, riktigt gamla skolan, 200 år bakåt, tiden då...

Det är nästan pinsamt hur hjälplösa människor blir när teknik felar.

31 dec 2008 00:1614

"Jasså, knappen som låser upp bilen fungerar inte. Har du testat...

Jag hatar julmusiken.

25 dec 2008 00:322

Loading, mitt oäkta barn som jag gömmer i källaren när nån kommer på...

Jag försöker...

23 dec 2008 00:280

Detta inlägg handlar om min blogg, vilket i sin tur handlar om...

Så här sitter jag med ett decilitermått i handen.

13 dec 2008 00:210

Jag hade saker jag tänkte dela med mig av, tankar som jag ville...

Grupparbete i universitetet. Spännande.

25 nov 2008 00:122

Verkligen, jag ser fram emot hur det här kommer att gå. Jag ser fram...

Är jag för ung för att använda kavaj ?

18 nov 2008 01:349

Varför är du så fint klädd ? Den frågan får jag ofta, för ofta....

Lille Timmy.

11 nov 2008 18:095

Timmy, fuck it. Du läser säkert min blogg men när du råkar ut för...

Jag hatar varm tandkräm.

6 nov 2008 00:081

Verkligen, kvällen kan inte avslutas på ett sämre sätt än när jag tar...

1 2 3 4 | nästa | sista