Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vad är det femte räknesättet ?

Briskbread29 sep 2008 14:52184 visningarKommentera: 3 !

För att ni ska förstå vad i helvete jag pratar om, för jag är inte själv säker på om jag tänker rätt nu, så ska jag berätta vad jag gjort idag.

Jag vaknade upp av att mobilen ringde och bestämde mig för att jag inte orkar gå till universitetet. Idag skulle jag ha haft handledning men det är en lektion som man lika effektivt kan ha hemma.

Förutom att jag inte gör annat än att hänga på 4chan när jag är hemma.

Men när jag väl steg upp ur sängen så satte jag mig och kollade på Entourage. Det senaste avsnittet som jag självfallet har köpt trots att det sändes i USA för första gången under de senaste 24 timmarna. Jag har bra kontakter helt enkelt.

Eller en viss piratbukt som startsida.

Jag är inte en dålig människa, jag är bara lite elak ibland. Kanske någorlunda otrevlig också, jag är en sån som tar hand om mig själv helt enkelt. Jag vet inte om det är media som har målat fram en bild på hur man ska vara eller ifall jag tror att jag ska må bättre av det men jag äter nyttigt. Jag äter inte filmjölk för att det är gott, jag tycker att det smakar hemskt. Jag äter det endast för att det är nyttigt.

Jag åt då som sagt filmjölk efter ovannämnda händelser.

Sen blev det att sätta sig och ta hand om den missade handledningen. Det är en grundkurs och efter tre år på IT-gymnasiet så framstår uppgifterna oftast som väldigt lätta.

Tills nu.

Jag ska göra ett program, i Delphi, som räknar ut om två valfria tal är jämnt delbara. Det finns nåt räknesätt för såna här tillfällen, som delar ett tal i två, kollar om det blir rest och sen returnerar ett true/false-värde . Jag kan bara inte räknesättet.

Vad är det jao ?

« Till bloggen

Kommentarer

Konstapeln29 sep 2008q

Har aldrig grejat med Delphi men c (och flera andra språk) kör ju med modulus (%).
Som ett exempel:
(7%2) spottar ur sig 1, alltså true, eftersom det blir en rest om man delar 7 med 2. Tar du 6%2 får du istället en nolla (false) eftersom det inte blir någon rest om du delar 6 med 2.
Vet inte om det var svaret du letade efter, men lycka till!

Briskbread29 sep 2008q

Konstapeln:

modulus


JAA !! Det jag letade efter !

13829 sep 2008q

A mod B

...tror jag man skriver i delhi.

(och det är inte ett femte räknesätt om vi ska vara petiga. Det är fortfarande division.)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.