Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Är jag för ung för att använda kavaj ?

Briskbread18 nov 2008 01:34205 visningarKommentera: 9 !

Varför är du så fint klädd ?

Den frågan får jag ofta, för ofta. Måste man vara vuxen för att få klä sig i kavaj ? Och vad klassas då som vuxen ? 19 år, är jag vuxen ? Vad är det som gör kavajen så annorlunda ifrån vad alla andra har på sig ?

Jag tycker inte att kavajen skriker ut "Speciell anledning" och jag ser ofta folk i kavaj. Att se folk i min ålder kan jag väl hålla med om att det är lite ovanligare men det får inte mig att sticka ut. Jag använder den för att den är bekväm, den passar, jag ser bättre ut i den, den ger ifrån sig ett falskt sken att jag är trevlig vilket kan vara jävligt kul att utnyttja.

Jag anser inte att jag är fint klädd, jag anser att jag helt enkelt är klädd. Jag frågar inte varför folk går runt i tshirt eller varför någon har på sig en hoodtröja, men det gör ingen annan heller. Kavaj däremot, det måste man ha en anledning för att ha på sig.

Detta ledde till en besvärlig kväll på krogen i fredags. Jag pratar med ett par av en polares vänner och så kommer det fram nån kort, flintskallig, piercad man och frågar mig "Vad står du för ?". Jag som faktiskt bokstavligt talat stod upp frågade då "Menar du metaforiskt eller varför jag faktiskt står upp ?". Han svarade "Nej, vad står du för ?" samtidigt som han drog lite i kragen på kavajen så jag svarade "Jaså, kavajen. Det är för att separera mig från resten av världen och visa att jag är överlägsen". En lite dumkul anledning, uppenbarligen ett skämt.

Då började han knuffa på mig och säger åt mig att försvinna.

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym18 nov 2008q

Har haft kavajperioder även jag.

Det känns propert.

Har det ibland även idag. Extremt sällan dock, men ibland när det känns motiverat. Däremot är det är ju knappast så att jag inte skulle vara medveten om hur man uppfattas.

Man uppfattas som någon som vill utmärka sig som speciell. Kanske lite lätt rik. Som har ett viktigt jobb. Sticker många i ögonen. Snobbtendenser. Och så vidare.

Förstår dem. Reagerar instintiktivt precis likadant när jag ser unga män vandra runt i kavaj. Och det skäms jag inte för att säga, eftersom jag själv burit det en del.

gameboy11718 nov 2008q

Eftersom jag älskar Tjejer känns kavaj obligatoriskt när jag besöker krogar.

Känner mig riktigt stilig och fräsch och hör ofta att jag har smak. Det är väl främst på fester och liknande jag bär en kavaj, har fått mycket tips och råd, och även ärvt smakfulla kavajer av en god vän som vet lite mer än mig om märken och storlekar.

Jobbintervjuer och liknande kräver ju en viss touch av välklädsel för att ge ett gott intryck.

Men att bara spatsera lite som man vill med en kavaj är väl helt ok, varför inte!

Han gjorde vad sa du!!! Stöter sällan på såna där typer vilket jag är evigt tacksam för.

bleunt18 nov 2008q

Kavaj är OK, bara man inte bär jeans till det. Då blir det väldigt fånigt. Ska man köra ska man köra fullt ut, som Barney.

Anonym18 nov 2008q

"Då började han knuffa på mig och säger åt mig att försvinna."

Men så fortsätt berättelsen ffs!

Briskbread18 nov 2008q

Kullberg:

Men så fortsätt berättelsen ffs!


Kan jag väl göra. Han knuffade mig bortåt och upprepade meningen "Går härifrån" om och om igen. Jag som var på så jävla bra humör stannar upp och säger "Nu är jag borta". Så lämnade han mig ifred.

Tills jag gick tillbaka.

"Nu kommer du ju tillbaka" "Jag ska till mina polare". Sen satte jag mig vid vårat bord och fortsatte supa.

En timme senare satt jag och tänkte "Fan... kanske borde ha slagit till honom istället."

K8118 nov 2008q

Det är väll lite som dom där som bär burka, vill man va fin får man lida pin.

Briskbread18 nov 2008q

bleunt:

som Barney.


Gissa varifrån jag fått mitt "Det är för att separera mig från resten av världen och visa att jag är överlägsen" ifrån :D

Tuve18 nov 2008q

Jag gillar också kavaj. Jag tycker det är snyggt.

Anonym20 nov 2008q

Nej. Man ska inte klä sig uppstyrt med kavaj, om man inte har ekonomi till Gucci.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.