Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Jag hatar julmusiken.

Briskbread25 dec 2008 00:32215 visningarKommentera: 2 !

Loading, mitt oäkta barn som jag gömmer i källaren när nån kommer på besök; Jag har en handling.

I veckans avsnitt att Briskbreads Blogg så kommer vi att diskutera julafton, men vi ska försöka att fokusera oss på musiken som följer med.

Jag tycker inte om julmusik, inte alls faktiskt. Och jag tror ärligt talat att inte nån hade gjort det om det inte vore för ordet jul eller Jesus som överanvänds i samband. Det är hemska melodier, melodier som ska försöka skapa glädje men samtidigt ge känslan av mörka, kalla december. Det är som att blanda ärtsoppa och vaniljsås.

Visserligen så tycker vissa om den blandningen, vissa skadade människor. Förstår ni metaforen?

Men det är inte endast känslorna som melodin försöker förmedla som stör mig, jag stör mig också på hur julmusiken missbrukas. Alla ljudeffekter de trycker in av låtarna, ljudeffekterna låter ungefär som när dem framkallar magi i tecknade filmer. Sån magi som brukar ha medförande glitter. När jag hör musiken så tänker jag mig ett hav av glitter, och inte sånt där glänsande papper utan glitter som består av endast ljus men fortfarande verkar ha en fast form. Alltså det tidigare nämnda magiglittret.

Och sen hur företag ska missbruka att de skadade människorna faktiskt köper fyra olika covers på samma jävla jullåt, som inte ens var bra från början. Folk har ett tvångsbeteende med de där jävla jullåtarna, de måste vara med. Men vet ni vad?

De måste inte vara med. Inte ens lite. Jag är helt övertygad om att jag kan ta mig igenom julafton utan musik.

« Till bloggen

Kommentarer

Livlig25 dec 2008q

Jul utan musik går ju inte. Sen om det är julmusik eller "vanlig" musik får man bestämma själv. ;)

Dogma25 dec 2008q

Jag och min bäste polare som jag spenderade julafton med lyssnare på engelsk up beat och glad julmusik medan vi donade med maten i köket. Det är MYCKET bättre än semi-psalmerna man hör i Sverige.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.