Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Picnic på IKEA

Briskbread 7 maj 2011 01:30786 visningarKommentera: 3 !

"Vi ska ha picnic på IKEA!" Kunda jag annonsera ut på Facebook. "Varför?!" frågade folk. "Var annars ska man ha picnic?" fick de som svar. Folk måste sluta fråga mig varför jag gör det jag gör.

Men det drog ihop sig tillslut, det var jag plus tre till. Fyra personer alltså, för de som inte kan räkna. Det är siffran "4". Så vi rullade ut en filt på soffavdelningen och började duka fram. Kaffe, muffins, kex och vattenmelon.

Det var planerat att bli större, men folk bangar ju alltid på sånt här i sista sekund.

Folk reagerar rent generellt ganska lika på sånt här, och ja, jag har erfarenhet. De stirrar mycket, håller sig undan. Folk kan inte riktigt närma sig sånt här. Vissa stannade upp, vi var uppenbarligen fascinerande, dessa försökte jag bjuda på kaffe. De sa nej. De var sammanlagt fem personer. Vissa av förbipasserande var anställda, dessa vissa var tolv personer, de närmade sig inte heller.

Andra såg rent utav äcklade ut, som om vi förstörde deras vist på IKEA. Som om de inträdde IKEA i hopp om en picnicfri dag. Vi gav dem inte en picnicfri dag. De måste ha känt sig berövade på sin förhoppade dag. Vi kom helt enkelt och förstörde deras trygga picnicfria Sverige med kaffe och vattenmelon. Och kex. Och ost, till och med.

Och muffins, förstås.

"Ha picnic i mitt Sverige, vilket sätt!" måste de ha tänkt. Ibland går det inte som man planerat. Vi planerade på att vi skulle bli utkastade. "Det fanns inga skyltar om det" tänkte vi skylla på, eller eventuellt att allt var ett psykologiarbete. Man kommer undan med vad som helst så länge det är ett psykologiarbete. Och om det är konst, du kan göra mycket i konstens namn. Men vi blev aldrig utkastade, inte ens efter 45 minuter när vi kände oss mätta och packade för att gå hem. Så "bra" gick det.

Vissa skrattade lite iaf, en tvååring. Uppskattningsvis så var han två år gammal. Vi frågade aldrig.

Det var min vecka, oerhört trevlig. Nu måste jag sova, ska till filmglappet imorrn. Vilket innebär tidig uppstigning då man bor i Örebro. Om ni ska dit så kan ni alltid ringa, har ni inte mitt nummer så är det troligtvis för att jag inte tycker om er. Godnatt!

« Till bloggen

Kommentarer

Terzom 7 maj 2011q

Haha vilken idée! Ja ATT ni inte blev utkastade, satt och väntade på de! Men fan va kul, inget man gör varje dag direkt. :)

Anonym 8 maj 2011q

R U SURE YOU'RE SERIOUS?

Anonym 8 maj 2011q

EDIT

Nintendo_playstation:

SURE IF SERIOUS?

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.