Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Äventyr från tjällossningen 2017 – Del 1

Briskbread15 apr 2017 22:41524 visningarKommentera: 0 !

I år igen lossade tjälen, sen återvände den till påsk. Vi hade dock tur ty vi höll denna tillstapel förra veckan. För er med lite självrespekt som inte känner till denna fest så är det alltså en studentfest på Örebros campus. Utlandsfest, kallas det lite inkorrekt inom studentkretsarna. Det är alltså en helg då en massa studenter, samt studentiska ickestudenter, åker till Örebro och festar från fredag till söndag. Vissa börjar redan på torsdagen, under en fest som kallas förlossningen.

Jag vet, riktigt fyndigt.

Örebro är inte enda staden dessa saker händer i, det finns Bonna i Skövde, Sjöslaget som är Finlandskryssningen fram och tillbaka, det finns Absolut Gotland. Ni får själva gissa var den festen utspelar sig. I mitten av April är det dock Örebro som gäller och i år var jag med och anordnade detta.

Torsdagen var lugn, det är ett mindre antal riktigt festsugna människor som dyker upp på Studentgatan, som ligger precis intill universitetet, och dricker. Jag är en vuxen och arbetande karl så jag hoppade över tredagarsfyllan.

På fredagen började det på riktigt, jag var på plats på universitetet redan 11.30 för samling och för att börja delegera ut arbete. Jag och en Cooper satte oss i hans bil för att börja frakta det vin vi bjuder på under helgen. Hemmagjort vin, det där man blir så härligt bakis på. Jag åtog mig uppdraget på grund av all den erfarenhet jag redan har med vinbryggning, jag var trots allt också student en gång i tiden och märkte att med hemmagjort vin kunde jag spara en tusenlapp i månaden på mina Systemet-utgifter.

Kanske säger mer om mina dåvarande alkoholvanor än nåt annat.

Och för att tillägga, eftersom att många tror detta, brygga vin hemma är inte olagligt. Att bränna, det vill säga göra sprit, är däremot olagligt. ICA säljer vinsatser för guds skull. Vinbryggningen började redan i Februari då det var åtta tunnor som skulle sättas, vilket resulterar i ungefär 160 liter vin. Just ja, jag glömde nämna att vi var ungefär 350 personer på den här festen.

https://www.youtube.com/watch?v=03XExhZPCO4

Sådär såg vinbryggningen ut, bryggt på kärlek <3

Sen blandas vinet ut till 50% saft, så dessa åtta tunnor blev betydligt fler. Det var ett helvete att bära allt. Efter lite andra ärenden hade klockan slagit fyra och vi var hungriga, kebab hjälpte oss hantera kvällens eskapader.

Klockan sex, vinbrännboll, folk fick springa fram och anmäla sitt lag sen fick de fri tillgång till vin. Jag tror folk spelade, vin drack de i alla fall. Mycket vin. Satisfaction loopades i högtalaren i mitt hörn, folk hade förstås redan sett videon då den låg i eventet. Trots det drack de av vinet. Vem som vann vet jag inte heller men jag blev bjuden på shottar. Och ett lag lyckades ha sönder ett brännbollsträ, genom att endast slå på tennisbollen. Träflisor överallt, det såg faktiskt ganska imponerande ut.

Sen spred sig folket runt campus och festade tills de inte orkade stå upp längre, och jag var med. Var inte schemalagd förrän klockan 01.30 då jag skulle vakta sovsalen. Öl dracks, vi gjorde våra förfäder stolta. Sen mitt i allt fick jag höra ett en deltagare i laget MatNatSex drack öl i sovsalen. Detta är väldigt emot reglerna, man får verkligen inte förtära alkohol inom universitetsbyggnaderna. Så jag sprang dit och skällde ut en stor grupp av laget som satt utanför. Skällde ut, som fan, högt.

Det visade sig att det inte var en från MatNatSex som drack i sovsalen, så utskällningen kanske var lite obefogad. Men de skrattade i efterhand och ska trycka upp ett märke med mig som motiv. Jag tar det som en vinst. Inte mycket mer hände under fredagen, efter mitt sovsalspass, som slutade klockan 04.00, så hade de flesta gått och lagt sig. Så jag förberedde mig för att sova också. Det sköts upp lite då det luktade bränt i en av sovsalarna. En killes ovve glödde, det här med att ha brasor på en parkeringsplats kanske inte är världens bästa idé. Goda marshmallows, dock.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.