Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Briskbread

Registrerad: 13 okt 2005 12:52 Senaste besök: 18 apr 2017 20:59 Online: Nej

Örebro Briskbread

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Äventyr från tjällossningen 2017 – Del 2

Briskbread16 apr 2017 12:21566 visningarKommentera: 0 !

Lördagen började sent, jag sov hemma och tog mig min tid att dricka det oerhört goda kaffet som Kaffemästaren säljer. Jag fick inte betalt för det där men han har bjudit mig på kaffe några gånger. Det första jag ser innan jag ens stigit i land på campus är den traditionella rondellsittningen. Ni förstår, det finns en rondell bredvid universitetet, varje år på tjällossningen sitter vi där och förtär alkohol tills polisen kommer och kör iväg oss. Det är det officiella schemat, tills polisen kommer. Detta är dock inte officiellt del av tjällossningen, vi uppmuntrar inte den sortens alkoholförtäring, av en ren slump satt hälften av funktionärerna där och drack. När polisen frågar vem som anordnar sittningen så svarar alla att ingen anordnar detta, vi bara sitter där och dricker.

För golare har inga polare.

Sen började det bli dags att förbereda sittningen, för i en restaurang ska vi sitta, äta gott, dricka gott och spexa bra. Uppträdanden varierar förstås i kvalité, vi öppnade med en studentvisa jag skrivit. Det hade varit tokbra om nån av oss kunde sjunga, och om inte ljudsystemet strulade som fan. Men jag fick ut visan, så jag räknar det som en seger. Mot slutet av sittningen, när de lyckats fixa ljudet, så körde jag tio minuter standup också. Jag är inte tokbra på standup, blir verkligen för nervös där uppe på scenen. Därför försöker jag ställa mig på scen så ofta som möjligt, tills rädslan släppt helt. Trots det var standupen omtyckt, inte tillräckligt för att nån ska göra ett märke om mig men omtyckt.

Sen var det kväll och jag var inte schemalagd förrän kl 04.00, så jag tänkte festa och sen ta en powernap innan sovsalspasset. Jag lyckades med en av de två sakerna, men vi kommer dit. Utöver förtäring utav alkohol så hade jag fyra uppdrag den kvällen. Efter att jag hade åkt in till stan och hämtat en polare så var spelet igång.

Jag knackade på hans dörr och mer eller mindre sa ”fest på universitetet, klä på dig nu så går vi.”

Första uppdraget, hitta Pantesson. Lite background: jag hade även åtagit mig uppdraget att photoshopa alla deltagares pass, mestadels för att jag inte trodde det skulle ta tre jävla dagar. Vissa personer hade anmält sig utan smeknamn, och så kan vi förstås inte ha det, vilket resulterade i att en Anton fick heta Pantesson den helgen. Jag var bestämd i att jag skulle träffa honom. Det finns inte en rolig historia här, Pantesson var en riktig besvikelse. En helt vanlig blond kille, jag vet inte vad jag förväntade mig iofs.

Uppdrag två, hitta Borg och sjunga studentvisan för honom. Han visste att jag jobbade på en studentvisa och jag lovade att han skulle få höra den i sin helhet efter premiären på sittningen. Han var inte besvik.

Uppdrag tre, bjuda en Halkig man på vinet jag bryggt. Han fick smaka och blev bitter som fan. För att citera: ”Alltså, jag trodde väl att vinet skulle bli bra men inte att det skulle bli lika bra som mitt.” Mission Accomplished, säger jag lite inspirerat av all Star Fox Zero jag lirat idag. Fuck the haters.

Uppdrag fyra, hitta parkbänken. Lite background, för ungefär tre år sedan stod det en parkbänk på studentgatan, ryktena är att den parkerats nånstans i Tybble. Så jag, polaren, och en liten tjej som bara hakade på, gick till Tybbles studentbostäder och promenerade runt i hopp om att skåda denna parkbänk. Det kanske är lite väl sent att gå och jaga rätt på denna parkbänk men jag rör mig inte så mycket i de kretsarna nuförtiden. Vi hittade inte parkbänken men nu kan jag äntligen släppa taget om den.

Sen blev det att återvända till ordinarie festande, kvällen erbjöd inte så mycket mer än öl och vin. Eller jo, jag besudlade ett av universitetshusen, hade sex på ett golv.

Alltså vi började på ett bord men hon ramlade av.

Kan även avsluta med att vi hade bjudit in kungen till detta. Han dök uppenbarligen inte upp men kungahuset skickade ett vänligt nej tack till oss. Men trots kungens bristande närvaro så var det en bra tjällossning. Nån som ska till Absolut Gotland?

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.