Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Sony   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Inget ljud via HDMI?

skapad 20 aug 2011 12:49 | svar 2 st | visats 47 ggr

 
McNilsson (P) 
20 aug 2011 12:49
Får inget ljud via HDMI längre, det har fungerat tidigare, men efter att min PS3 stått avstängd en längre tid så fungerar det inte. Bilden är dock alldeles utmärkt.

Jag började med att testa en annan HDMI-kabel, det fungerade inte heller. Sedan kopplade jag in min Xbox 360 via HDMI, och även där fick jag bara bild, men inget ljud. Började misstänka att teven var trasig eller nåt.

Efter lite googlade hittade jag dock ett tips om att man på 360n skulle stänga av "Display Discovery" vilket innebär att 360n själv försöker hitta ljud och bildinställningar. Jag stängde av det och döm av min förvåning när jag faktiskt fick ljud via HDMI på 360n. Teven verkar alltså OK, men lite knepig...

Finns det någon liknande inställning på PS3:an, så jag kan få ljud även där? Har testat med automatisk ljudinställningar på PS3an, men den säger bara "This HDMI device cannot be used for audio output". Kör jag manuella får jag inte heller något ljud, och jag vet inte riktigt vad man ska välja där heller.

Det enda jag har är alltså en HDMI-sladd från PS3 --> TV... inga förstärkare eller andra konstigheter.

And the beer I had for breakfast wasn't bad, so I had one more for dessert...

 
! Anmälj Länk
 
 
Bonejamin (P32) 
20 aug 2011 13:03
Gå till Settings->Sound settings->välj hdmi och fyll i DTS Dolby Digital och linear pcm etc. Om inte det funkar är det nog nåt fel på ditt PS3.

PSN: Bonejamin

 
! Anmälj Länk
 
 
Steadtler (P21) 
20 aug 2011 14:30
När jag fixar ljud genom min hdmi så control panel->hardware and sound->Sound->sen väljer jag Spdif interface (Txo). Hoppas det funkar för dig.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Sony | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.