Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   TV   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 7 | nästa | sista

Star Trek – allmän diskussionstråd

skapad 22 apr 2012 23:12 | svar 160 st | visats 929 ggr

 
Fenks (P26) 
22 apr 2012 23:12
Har länge saknat en Star Trek-tråd på forumet. Det finns några men dom är låsta, så varför inte ha en tråd där alla diskussioner kring Star Trek kan samlas.

Star Trek är en enorm franchise med sex TV-serier (varav en tecknad) och elva filmer med en tolfte som spelas in just nu.

Handlingen i samtliga serier kretsar kring en besättning på ett rymdskepp (eller en rymdstation som i DS9) och berör ämnen som mänsklighet, miljö, politik, religion och juridik.

Det är både en samtidsreflektion som en undanflykt från verkligheten. Det är Gene Roddenberrys vision om vår framtid. Genom upptäckten av warpdriften kommer vi i kontakt med varelser från andra planeter och vi inser att vi inte är ensamma. Krig och andra problem läggs åt sidan och hela mänskligheten enas i Roddenberrys optimistiska framtidsvision.

Serier:


Star Trek: The Original Series


Star Trek: The Animated Series


Star Trek: The Next Generation


Star Trek: Deep Space Nine


Star Trek: Voyager


Star Trek: Enterprise


Star Trek: Discovery

För att dra igång en diskussion kan vi börja med tre frågor och sen köra vidare därifrån.

Vilken är din favoritserie?
Vilken är din favoritfilm?
Vem/vilka är din/dina favoritkaraktär/-karaktärer?

Relaterat:

PSN: Phoelix91

 

Ändrad: 4 jan 2017 04:42 av Fenks, ändrad 3 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
22 apr 2012 23:13
Ponera följande scenario:

Min sambo är intresserad av att börja kolla på Star Trek. Eftersom jag inte har någon erfarenhet av serien (förutom Voyager) vet jag inte vilka som är mest sevärda. Vilka rekommenderar ni?

 
! Anmälj Länk
 
 
Fenks (P26) 
22 apr 2012 23:26
Skarlman:

Min sambo är intresserad av att börja kolla på Star Trek. Eftersom jag inte har någon erfarenhet av serien (förutom Voyager) vet jag inte vilka som är mest sevärda. Vilka rekommenderar ni?


Är hon intresserad av filmerna eller serierna?

Oavsett vilket skulle jag nog börjat med de första filmerna där TOS- gänget (Kirk och Spock osv) är med. Jag tycker dock inte ettan är särskilt bra men tvåan, trean, fyran och sexan är alla måsten.

När det gäller serierna är frågan om man vill börja från början, i så fall är det TOS som gäller men egentligen kan man lika gärna börja med TNG som utspelar sig 100 år efter TOS.

Jag började dock med Voyager och det var inga stora problem att hänga med eftersom dom är i en annan kvadrant där inte samma arter finns som i dom andra serierna, den står ganska mycket på egna ben. Skulle inte rekommendera att börja kolla på DS9 eftersom den anses tung och det krävs en del förkunskap för att hänga med i allt.

Både TNG och Voyager är rätt sega de tre första säsongerna men sedan blir det väldigt bra. Men jag skulle nog i slutändan rekommendera att börja med TNG eftersom den ändå inleder själva den tidsperioden och det är även den serien de flesta anser vara bäst.

PSN: Phoelix91

 

Ändrad: 22 apr 2012 23:28 av Fenks, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
22 apr 2012 23:28
Fenks:

Är hon intresserad av filmerna eller serierna?


Det är väl främst serierna som hon tänker på.

Fenks:

Men jag skulle nog i slutändan rekommendera att börja med TNG som serie.


Okej, kör nog på det. Har fått intrycket att det ska vara en bra inkörsport.

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
22 apr 2012 23:35
quote=Fenks]Vilken är din favoritserie?Vilken är din favoritfilm?Vem/vilka är din/dina favoritkaraktär/-karaktärer?[/quote]

Voyager. Den jag följt mest och den som fick mig in i Star Trekvärlden. Hade jag sett Next Generation som yngre hade jag kanske hållt den som nummer 1. Den kändes dock så omodern (framförallt säsong 1-3) när jag såg den på TV 6 från 2006 och framåt. vissa avsnitt är dock fantastiska, till exempel de med Q och borgerna är kanon.

First Contact. Mest för att den ger en positiv bild och framtidstro kanske. Spännande, rolig.

Svårt. Finns många. Seven of Nine är ju om inte annat lite cool, precis som hologramdoktorn. Men det får nog bli Picard trots allt. Janeway är inte heller så dum, och Data får man väl nämna också. Eller Spock. De är lite varandras motsvarigheter, Spock, Data och 7 of 9 / hologrammet.

Andra man kommer ihåg är väl neelix, Kes och Troi så klart. ja och Kirk givetvis. Räknar man med filmerna så är frågan om inte Kirk tar hem det ändå.

karaktärerna i Enterprise minns jag knappt alls trots att jag följde de två första säsongerna i SVT ganska regelbundet, förutom Archer och den kvinnliga Vulcantjejen som spelades bra av av Jolene Blalock.

I den nya filmen (2009) tycker jag att Kirk var toppen, men att de tog sig lite väl stora friheter med Spock. Visst, han blir mer mänsklig än tidigare, men det är nästan som en annan karaktär. De som spelar Bones och Uhura gör bra prestationer, däremot känns både Chekov och Scotty lite oseriösa. Hela filmen känns lite för fartfylld och äventyrlig, och i kommentarerna / extramaterialet (kommer ej ihåg exakt) sägs till och med att defanns en uttalad vilja att ta Star Trek lite närmare Star Wars vad gäller tempo och action och så. Tycker att sviten med Star Trek II, II och IV annars funkade utmärkt ur den aspekten (lite fartfyllda matinéäventyr sådär), utan att för den sakens skull överge vad som gör Star Trek så speciellt. Däremot är Star Trek (2009) väldigt snyggtgjord och rätt underhållande att kolla på, men .. På vissa sätt känns det som ett för stort steg ifrån vad Star Trek tidigare varit.

Att de ska behöva 4 år på sig för att få färdigt tvåan tycker jag är trist också. Man vill ju trots allt se hur det går i detta alternativa universum.

Skarlman:

Eftersom jag inte har någon erfarenhet av serien (förutom Voyager) vet jag inte vilka som är mest sevärda. Vilka rekommenderar ni?


Next generation, för det är den jag sett förutom voyager. Lite gammal nu (1987 - 1994) men den är grunden för "moderna" Star Trek. Både Deep Space Nine och Voyager utspelar sig i samma era. original Series utspelar sig runt 100 år innan, och Enterprise ytterligare 100 år innan.

Voyager är lite mer för de redan initierade, med mer teknologibabbel, men den är väldigt bra tycker jag. Deep Space Nine har jag inte sett.

Enterprise är okej, men känns mer anpassad för att locka nya tittare, förenklad. Kanske är den isåfall något för din sambo? Jag är inte överförtjust i den dock. Såg endast säsong 1 och 2 på SVT.

Original Series har jag inte sett så många avsnitt av, men känns lite mossig även om William Shatner och Leonard Nimoy är med som kapten James T Kirk och Spock, vilket är anledning nog att titta egentligen om man gillar Star Trek. Gillar dock filmerna som bygger på original Series. Framförallt Wrath of Khan (II) och the Voyage Home (IV).

[

 
! Anmälj Länk
 
 
Oceanen (F13) 
22 apr 2012 23:35
Började med DS9, och det gick inte så bra. Såg sedan på Firefly istället och nu mår jag bra igen.

hej igen

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
22 apr 2012 23:39
Skarlman:

Fenks:Men jag skulle nog i slutändan rekommendera att börja med TNG som serie.Okej, kör nog på det. Har fått intrycket att det ska vara en bra inkörsport.


Det är det. Det är startskottet för "modernaStar Trek" och både film 7-10, Voyager och Deep Space Nine bygger vidare utifrån den. Och Patrick Stewart! [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Recluse (P31) 
22 apr 2012 23:41
Mina favoritkaraktärer är på rak arm Benjamin Sisko, Worf, B'Elanna Torres och Seven of Nine.

Började med Voyager när det gick på SVT, men har sett alla serier och filmer, varav DS9 är min favoritserie.

Favoritfilm är nog First Contact. Borgerna är aldrig fel.

Felching is like fucking someone in the ass and then say "Nah, I take that back."

 
! Anmälj Länk
 
 
Fenks (P26) 
22 apr 2012 23:51
Oceanen:

Började med DS9, och det gick inte så bra. Såg sedan på Firefly istället och nu mår jag bra igen.


Men Firefly är ju inte mer än 14 avsnitt. Star Trek är 28 säsonger och 11 filmer, mycket mer att grotta sig ner i! Tycker du ska prova en annan serie och se om du fastnar då.

banj0:

Däremot är Star Trek (2009) väldigt snyggtgjord och rätt underhållande att kolla på, men .. På vissa sätt känns det som ett för stort steg ifrån vad Star Trek tidigare varit.


Det var väl det som krävdes för att väcka nytt liv i franchisen och locka nya fans. Men jag hoppas verkligen att dom efter den här första filmen gör den lite mer klassisk Star Trek, karaktärerna är introducerade, tittarna vet vad som gäller... Dags att fördjupa sig lite och låta Gene Roddenberrys vision lysa igenom.

PSN: Phoelix91

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
22 apr 2012 23:58


Ett exempel på en väldigt o-trekkig scen. Fast just den här gillar jag lite.

 
! Anmälj Länk
 
 
Oceanen (F13) 
23 apr 2012 00:03
Fenks:

Men Firefly är ju inte mer än 14 avsnitt. Star Trek är 28 säsonger och 11 filmer, mycket mer att grotta sig ner i! Tycker du ska prova en annan serie och se om du fastnar då.


Mm, kändes lite som att kasta sig i den djupa delen av poolen. Såg iofs Voyager när det gick på SVT som liten, precis som många andra säkert också gjorde, samt senaste långfilmen för ett tag sedan. Får göra ett försök igen.

hej igen

 
! Anmälj Länk
 
 
Fenks (P26) 
23 apr 2012 00:04
banj0:

Ett exempel på en väldigt o-trekkig scen. Fast just den här gillar jag lite.


Mjo, typiskt filmtrick. Efter den explosiva inledningen placeras tittaren i en bekant miljö, Kirk introduceras och vi känner mer för honom. Och det funkar ju.

PSN: Phoelix91

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
23 apr 2012 00:13
NY STAR TREK SERIE PÅ GÅNG

"Bryan and I are big fans of Trek and have discussed a take on what we would do, and we would love to do it," Fuller said. "I don’t think anything is going to happen in any official capacity until after the next movie comes out. And I'm sure it would be wisely under J.J. Abrams' purview of what happens. He’s the guardian of Trek right now."

Källa

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
23 apr 2012 00:15
The Original Series är charmig. Knappast bra överlag, men charmig.

The Next Generation såg jag lite nu och då under tiden den var aktuell. Kändes rätt visuellt daterad när jag såg något avsnitt för inte så värst länge sedan, men tidiga säsongerna har jag för mig är klart fulare än de senare. Gillar käre kapten, och sådär... nostalgiskt mysig, men jag vet inte riktigt... överlag... hur bra jag tycker serien är. Borde se den i dess helhet någon gång.

Deep Space Nine har jag aldrig tagit mig in i. Har inte klickat alls när jag försökt.

Har sett Voyager två rundor. Inte riktigt lika bra andra gången. Lade märke till saker jag missat första gången... i negativ bemärkelse. Dumheter och moralkakor. Lite sådär. Men för att vara vad serien är så tycker jag den är bra. Janeway känns mänsklig, men hon känns också rätt så personlighetsklyvd (åh, jag blir galen om och om igen och förstör universum, men hej, vi åker bara bakåt i tiden så fixar sig allt... typ).

Enterprise har jag aldrig gett en ärlig chans. Stört mig väldigt mycket på serien. Speciellt det vedervärdiga introt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
23 apr 2012 00:21


Fenks:

Mjo, typiskt filmtrick. Efter den explosiva inledningen placeras tittaren i en bekant miljö, Kirk introduceras och vi känner mer för honom. Och det funkar ju.


Jag gillar den nog mer för att det är en häftig scen helt enkelt, speciellt med polis-svävaren. Tycker annars att det blir lite over the top (over the edge) med att han tar sådana risker som barn. Han är för tuff för att vara så ung. Visst, det visar att han är något av en vilding, en riskbenägen typ som inte passar in i den vanliga Starfleetmallen. Men man undrar ju lite hur det påverkade honom att hans pappa inte klarade sig, hur det förändrade honom som person till exempel, varför han blev som han blev..

.Men repliken när han säger vad han heter är bra, för han låter så tuff och självsäker redan då. Och där har man igenkänningsfaktorn också. Det är kanske lite för tufft för en så liten grabb som sagt, men...det fungerar. Men det gör att man tappar lite tyngd också, det blir mer häftig filmscen och mindre trovärdighet kan jag tycka.

Scenen lite senare när han möter Uhura i baren tycker jag är toppen, kanske inte så mycket för själva slagsmålet som för att det visar att han är en ung orädd hetspoling. Men också att han faktiskt är mer än så, smart, kunnig och kapabel att klara sig på egen hand. Men då är han trots allt vuxen så det köper jag på ett annat sätt.

Produktplaceringen för Nokia är lite billig.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fenks (P26) 
23 apr 2012 00:22
andros:

NY STAR TREK SERIE PÅ GÅNG


Lär nog dröja innan vi ser den... Det ska säkert komma en tredje film först, så om serien kommer i samband med en tredje film blir det kanske... 2016.

PSN: Phoelix91

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
23 apr 2012 00:29
Tobias Söderlund:

Har sett Voyager två rundor. Inte riktigt lika bra andra gången. Lade märke till saker jag missat första gången... i negativ bemärkelse.


Första rundan jag såg av Voyager var på SVT med hallåan Henrik Bennetter som presentatör utklädd som Trekkie var nostalgi (dvs. "bättre"). Andra gången jag tittade på det rätade ut en del frågetecken. Men den hade inte åldrats med värdighet.

Tobias Söderlund:

Enterprise har jag aldrig gett en ärlig chans. Stört mig väldigt mycket på serien. Speciellt det vedervärdiga introt.


Enterprise fick mycket skit för sina vågade scener (vuxenmys, typ) som skulle locka nya tittare.

Det funkade väl sådär. Kanske en säsong extra blev det.

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 

Ändrad: 23 apr 2012 00:31 av andros, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
23 apr 2012 00:30
Fenks:

Lär nog dröja innan vi ser den... Det ska säkert komma en tredje film först, så om serien kommer i samband med en tredje film blir det kanske... 2016.


Var inte så negativ! [bigsmile]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
23 apr 2012 00:45
Det BÄSTA Star Trek-introt! Det är inte ens en diskussion.


 

Ändrad: 23 apr 2012 00:46 av , ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Wihlborg (P) 
23 apr 2012 00:49
Skarlman:

Vilka rekommenderar ni?


TNG, Voyager och OS i den ordningen =)

Skönt med en sån här tråd. Det finns så otroligt mycket att hämta från Star Trek. Har OS på Blu för övrigt och trots att den tar upp ämnen som är relevanta idag så är det svårt att inte skratta åt väldigt mycket från serien. Alla utomjordlingar liksom, min personliga favorit är det där vulkan-(magma)monstret som ser ut som dem hällt chockladsås på en kille som går på knän täckt av ryamattor~[love]

Men jag älskar verkligen Star Trek. Såg Voyager som barn och såg inte om serien förrän för bara några år sedan. Men TNG är favoritserien i mina ögon, trots att Diana Troi är hetare än Data.

Såg Enterprise förra året och det var verkligen inga höjdare, vilken hemsk jävla karaktär kaptenen är.

Tycker för övrigt om den nya filmen, trots att jag hade svårt för den första gången jag såg den. Men den växer verkligen och är djävulsk duktig på att bjuda in en ny generation fans till serierna. Mina syskonbarn bland annat.

TNG ska ju komma på Blu väldigt snart kommer jag ihåg jag läst någonstans. Har lovat min äldsta brorsdotter att vi ska se den. Hon kommer göra någon kille väldigt lycklig en dag...

Star Trek-humor sökes! :D

Giger is God [PSN: SickMinder] [0001-3395-7253] http://doublejump-sickminder.blogspot.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Herr Sjöstrand (P) 
23 apr 2012 00:50
Har jag missat något? Heter det inte Star Wars? [surprised]

_____________________

 
! Anmälj Länk
 
 
Tille (F27) 
23 apr 2012 00:50
Oh, äntligen en ST-tråd! Bästa någonsin ju.

Tobias Söderlund:

The Original Series är charmig. Knappast bra överlag, men charmig.


Jag tycker TOS är asbra. [blush]

Yes, I play Virtual Boy. Do you have a problem with revolutionary systems from the future?

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
23 apr 2012 00:56
Sheik:

Det BÄSTA Star Trek-introt! Det är inte ens en diskussion.


Det smörigaste introt. Serien är lite sentimental. Jag gillade det i början, sen blev det lite för "snyftigt". Föredrar nog Voyagers intro.Brukade få rysningar precis efter att skylten tittar fram bakom "solutbrotten" (fri översättning av solar eruptions). Då visste jag att jag skulle få vara med och besöka världar där ingen tidigare varit (to boldly go... ni vet). Det var toppen, då. Nu är det rätt länge sen jag såg Voyager. Har säsong 1 och 2 på DVD(länge sen jag såg dempå dvd också) men som många serier så är de första säsongerna lite sega.

Sen handlar det väl kanske om att man blir äldre också. Bryr sig mindre om det fantastiska och mer om det vardagligt jordnära då tror jag.

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
23 apr 2012 00:58
banj0:

Föredrar nog Voyagers intro.


Det är bombastikst och fint [love]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
23 apr 2012 01:06
OneWinged:

Star Trek-humor sökes! :D

 

Ändrad: 23 apr 2012 01:08 av , ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till TV | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 7 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.