Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading.se   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

Det är vi som skriver för Loading

skapad 23 apr 2012 08:27 | svar 139 st | visats 1667 ggr

 
Oskar Skog (P) 
23 apr 2012 08:27

Det är dags att uppdatera listan med namn och bilder på oss som skriver här på Loading.


Det har hänt en del sedan vi gjorde det här.


Människor kommer och går.


Precis som det ska vara.


Vi tänkte att det bästa sättet var att samla alla på ett ställe, så att vi enkelt kan redigera listan när någon försvinner, när någon ny kommer in, så att listan alltid är aktuell.


Eftersom vi inte har någon aning om vad ni vill veta om oss har vi skrivit korta presentationer. Om du vill veta något om någon av oss, citera oss i kommentarerna och ställ frågor du vill ha svar på.


Vi gömmer oss inte. Vi finns här. Vi är, precis som ni, en del av Loading. 


Det här är alltså vi, i ingen ordning som helst (förutom att undertecknad är först).


Oskar
Oskar Skog


För elva år sedan startade jag en tråd med titeln "60 sekunders recensioner" på ett forum på en svensk spelsajt som hette Kong. Och så är det med det. Jag hade aldrig planerat att revolutionera spelskrivandet. Det var inte mitt mål att lägga grunden för det som kom att kallas New Games Journalism. Det var bara en konsekvens av att jag var trött på mitt vanliga jobb och ville göra något nytt. Nu, elva år senare, vill jag fortfarande hitta nya vägar in i texterna. Internet är inte som en speltidning. Man kan göra andra saker här. Nu gör jag det.


Och så har jag skrivit romanen Pojken som fann en ny färg


Det är en rätt bra bok.


Elin
Elin Ekberg


”Nej, Elin… Du får inte röra mitt tv-spel”/ ”Nej, du får inte skapa ett konto på Loading” – I det otillåtna har min bana, karriär, passion fötts och i det tillåtna (gällande vissa saker) har det utvecklat sig. Och tur är väl det? För vad hade jag gjort idag om jag hade uppmuntrats till någonting av det här? Inte hade jag lärt mig var man ska stå för att undvika bli träffad av bossar. Inte hade jag kommit till insikt att spel och berättande kan vara så mycket mer än att en gubbe går från vänster till höger. Inte hade Oskar Skog svinkall decemberdag frågat om jag ville vara med och ta Loading med in i framtiden.  


Keigo
Keigo


Tjaba Loading-läsare! Jag är en killtokig kille på 29 jordsnurr och söker efter coola vänner i åldern 0-99 år gamla som också ÄLSKAR video spel! Mina intressen är: teckna, serier, musik, film, hundar, läsa böcker, spela keyboard, sy och KILLAR! 


TV-spel idoler: Nintendo, Level-5, Naughty Dog, SCEI, Nippon Ichi, Atlus, Squaresoft, Capcom, Mojang, Vanillaware och Clover Studio.


Andra idoler: Haruki Murakami, Mike Mignola, Martin Kellerman, Neil Gaiman, Adam Hughes, Utada Hikaru, Yoshiyuki Sadamoto och Akihiko Yoshida. 


Fatta tangentbordet och skriv några rader till mig!


Eric
Eric Lindholm


Pappa, Make, nästan Jurist. Loadingskribent


Pappa till Sarah, 3,5 år och Emma, 2,5 månader. Gift med Carola (nej, inte DEN Carola). Borde varit färdig med studierna för väldigt länge sedan, men livet och roligare saker kom emellan. 


Kärlek, Kaffe, Kampsport, Kettlebells. 


Förutom mitt intresse för spel så är de ovan nämnda sakerna sådant jag vill fylla mitt liv med. Spelintresset föddes på julaftonsmorgonen 1986, då jag fick en NES och Balloon Fight av min ömma moder. Lite senare fastnade jag i MMORPG-träsket (läs WoW). Resten är historia. Linnéa Söderlund


Mitt spelintresse tog sin början i mina kusiners sutterängvilla i Degerfors. Piff och Puff på NES blev min uppenbarelse. Jag och min bror fick sedan ett SNES med Donkey Kong Country och Super Mario All Stars i julklapp. Jag var hooked. Efter det har en radda olika konsoler avverkats. Just nu är det mest PS3 som gäller men jag äger även Wii, Vita, DS och SNES.

Jag är född och uppvuxen i Norrbotten men flyttade söderut för att studera. Nu lever jag i Halmstad med fru, barn och två små hundar. Jag är förutom gamer en labbråtta som spenderar dagarna med att skära i diverse organ.


ee
Arvid Schultz


Jag hatar att välja. Det är därför mina hyllor svämmar över av spel till alla format. Och mailkorgen är full av säljare från Tradera som påstår att jag har budat hem allt från obskyra japanska DS-spel till Dreamcast-bootskivor.

Det klingar illa med att vara fattig student. Därför gör jag mitt bästa för att just nu vara så monogam som jag bara kan med min Vita. Det är ett projekt men också en försäkring. Vissa dagar är jag ganska glad att det inte släpps så många spel till konsolen.

Sen är det också så att jag älskar bärbart spelande. Det är något speciellt med att ligga i sängen med en liten skärm några centimeter framför ögonen. Att kunna ta med sig ett spel vart man vill. Att kunna trycka på en ON-knapp på en buss och några sekunder senare befinna sig i en annan värld.

Det är bra saker.


e
Emma Kujansuu


”Nej du får inte.” 


Min kärlek började med hat. Min kusin hade fått ett NES, inte jag. Jag kunde sitta i timmar och titta i ren frustration när han spelade. Åren tickade på och mina föräldrar gav mig tillslut ett SNES. 


Tv-spel. Min första kärlek, och sin första kärlek glömmer man inte. Faktum är att vi aldrig bröt upp och nu är jag mer kär än någonsin. Ibland är jag nog för kär för mitt eget bästa, men sådant märker man ju aldrig själv. Min andra kärlek är min man som är spelgrafiker och vår hund Walter som är döpt efter en karaktär i världens bästa serie. 


”Vill du skriva för loading?”
”Ja, du får.”


n
Nicke Karlsson


Sitter i min källarlägenhet och lurkar runt på internet och försöker fiska fram något nytt stoff att gotta sig åt. Verkar bli ett bra bio-år med bådeTransformersGodzilla och Turtles. Slänger en blick mot hyllan med tv-spel och tänker ångestfullt på vilken kraftansträngning som krävs för att ta sig an en växande backlog.


I hallen finns ett ställ med fiskespön och på en krok hänger nyckeln till minkajak som just nu står i mitt garage. Jag filar då och då på nya låtar till mitt punkband och skissar på bloggar och annat att posta här på Loading.


Världens bästa spel är: TETRIS.


a
Alvar Johansson


 Spelande har faktiskt inte varit en så stor del av mitt liv som jag skulle önskat. Som liten var det mest dassiga licensspel och Mario Kart 64 hemma hos kusinerna som gällde, med undantaget hos kompisens Xbox. Men allt eftersom jag blivit äldre har jag tagit tillbaks det här tusenfalt. På en skruttig PC spelar jag allt ifrån explosiva fps till charmiga pusselspel och matig strategi. 


Men det är klart, hjärtat bankar ju allra hårdast för Indiespelen; Braid och The Walking Dead var båda nästintill uppenbarelser. Och den värme och innovation som vilar där under ytan på indie-scenen har gjort det svårt att gå tillbaka. Trots att jag kan vara ett pretto ibland.


Att jag nu får kombinera mitt näst största intresse (eller ja, det delar platsen med film); skrivandet, med mitt största intresse är såklart helt fantastiskt.


l
Linus Lekander


 Snart färdigutbildad lärare, aspirerande författare och numera spelskribent som gärna avnjuter det mesta i kulturväg men har en förkärlek till musik, spel och litteratur. I den sistnämnda kategorin är det framförallt novellformatet som har funnit en särskild plats i hjärtat. Kanske är det därför jag har så lätt för att tycka om alla små spelskapelser från oberoende utvecklare. Indiespelen är spelvärldens noveller. Eller så handlar det om att det är de som oftast gör en insats för att föra mediet vidare. Det är trots allt därför jag har valt att skriva om det. Jag vill se både spelen och sättet som vi skriver om dem på utvecklas, oavsett om det rör sig om suddiga nostalgitrippar eller det allra allra senaste.


a
Alejandro Soler


 Spel har alltid varit en stor passion för mig. Jag visste länge att jag ville ”hålla på” med spel, men jag var länge osäker på hur och i vilken utsträckning. Det var när jag började plugga på mastersnivå som jag insåg att jag kunde kombinera mitt spelintresse med akademin. På så sätt kändes det naturligt att börja skriva om spel, och samtidigt ventilera mina frågor och tankar offentligt. 


Spelvärlden är kanske ett av de mest fascinerande och dynamiska områden i vårt moderna samhälle. Om spel är kultur, ska det granskas ur samma kritiska och konstruktiva ljus som andra kulturområden. Det är då det blir intressant och meningsfullt, men framförallt; roligt!


g
Gottfrid Jansson


 Jag är uppvuxen i den unkna småländska småstaden Ljungby. Här har mitt intresse för spel blomstrat sedan jag spelade Nicke Nyfiken i knät på mamma som tvååring och för skrivandet sedan jag hittade Guy de Maupassants miniroman Fettpärlan i mormors källare. Jag älskar upplevelser av alla dess slag, men söker mig främst till det oväntade, originella och chockerande.


När jag inte spelar, lyssnar, läser, skriver eller tittar på saker, gör jag chokladbollar i alla möjliga och omöjliga smaker och former.


e
Ella von Pesso


Tjugotvå år och tre olika länder senare brottas jag fortfarande med frågan "var kommer du ifrån?". 


Att tillhöra någonting (eller någonstans) tror jag är väldigt viktigt för oss människor. Att vilja känna sig som en del av något större och glädjas av den gemenskapen som uppstår via tillhörighet är något som finns djupt rotat i vårt DNA, men jag har inte alltid kunnat göra det.


Jag växte upp i två helt olika länder med skiftande språk, städer och vänner. Varje gång jag började vänja mig vid min nya tillvaro var det dags att packa ihop och lämna mina nyfunna vänner. Det finns bara en plats som alltid funnits där för mig. En plats jag kunde kalla för hem oavsett om jag befann mig i Brasilien, USA eller Sverige. 


Det är spelens värld jag pratar om. En värld man kan fly till och genast kunna känna en oslagbar tillhörighet. En värld som kretsar runt dig och gör dig till ett med den. 


Det är i den världen jag trivs som bäst, än i dag.

I verkligheten finns jag mestadels i Oslo, men även i Göteborg och lite i Stockholm.


g
Jimmy Seppälä


Mitt spelintresse väcktes när jag fick ett Game Boy i julklapp och den lilla maskinen fick följa med överallt. Sedan dess har bara spelintresset växt och det tog fart på allvar när jag fick en Gamecube i slutet av maj 2002. Sedan dess har det rullat på.


Förutom spelintresset tycker jag om att läsa böcker (riktiga böcker, inte sådana på en platt skräm) och titta på film och serier. Jag är dessutom en riktig hejare på att laga mat (man är ju utbildad).Visa nyheten som publikation

 

Ändrad: 25 nov 2012 23:20 av Filip Gustafsson, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Spel/Multi 23 apr 2012 08:33 ****

 
Fröken Keke (F26) 
23 apr 2012 08:47
Bilden på Oskar! [love]

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
hoaBoa (P24) 
23 apr 2012 09:04
Fröken Keke:

Bilden på Oskar!


1. Tobias Söderlund
2. Oskar Skog
3. Alla är lika söta! [love]
4. 5.

Zankoku na yakujou to sentaku e Hacking to the Gate osv. PSN: aendras

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
23 apr 2012 09:09

Stefan Norlander från Loading.se?


Ben Gibbard från Death Cab for Cutie?

 

Ändrad: 23 apr 2012 10:26 av , ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
23 apr 2012 09:14
Tidigare nick hade varit fint också.

 
! Anmälj Länk
 
 
PC-Spelare (P) 
23 apr 2012 09:25
Tobias, ta på dig något.

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
23 apr 2012 09:27
PC-Spelare:

Tobias, ta på dig


något

[bigsmile]

Jättesämst humor, jag vet, men ibland måste man bara. Förlåt.

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 

Ändrad: 23 apr 2012 09:29 av Avgrundsvrål, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
23 apr 2012 09:42
"Det var bara en konsekvens av att jag var trött på mitt vanliga jobb och ville göra något nytt. "

Då blir man ju nyfiken, vad var det för jobb?
"
Tre barn har jag lyckats avla fram, en är lite rolig i alla fall. "

haha!

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
23 apr 2012 09:47
banj0:

Då blir man ju nyfiken, vad var det för jobb?


Jag arbetade som bostadssekreterare inom socialtjänsten. Mitt jobb var att hitta lösningar på bostadsproblematiken för hemlösa, missbrukare, psykiskt sjuka, barnfamiljer som blev vräkta, etcetera.

Det var allt från långsikta lösningar till akuta ("var ska vi sova i natt, jag och mina fyra barn, nu när vi är vräkta, bara för att vi prioriterade elräkningen framför hyra?" / "Men varför betala elen om ni inte har någonstans att bo?" / "Den räkningen var billigare." ).

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
23 apr 2012 09:56
Oskar Skog:

var ska vi sova i natt, jag och mina fyra barn, nu när vi är vräkta, bara för att vi prioriterade elräkningen framför hyra?" / "Men varför betala elen om ni inte har någonstans att bo?" / "Den räkningen var billigare."


Hihi. Inte så mycket till prioritering.

Men låter som ett meningsfullt jobb ändå. Fast samtidigt ett sådant jobb som man kanske inte gråter av lycka av att få gå till .Och så är man kanske inte så viktig trots att man gör skillnad , trots allt. Jag menar, sopgubbar gör också något väldigt meningsfullt,och jag har själv skottat snö. Man känner sig lite viktig (till skillnad från när jag jobbat som telefonsäljare! Usch!)för man gör något som folk har direkt nytta av, men man är ju knappast oumbärlig. Slutar man hittar de nån annan. Kan tänka mig att man kan känna lite så om man är en liten kugge i byråkratiapparaten också, och vänder papper om dagarna. Fast det lär väl vara högre kvalifikationer än för att skotta snö kan jag tänka mig. Sen kanske man gör mer än att vända papper som sekreterar, aldrig varit det.

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
23 apr 2012 10:08
banj0:

Fast samtidigt ett sådant jobb som man kanske inte gråter av lycka av att få gå till


Det är ett jobb man går till varje dag med vetskapen att under dom åtta kommande timmarna så träffar man trasiga människor som oftast kräver att du har lösningen på deras problem.

Och att det alltid kommer upp någon till receptionen som behöver akut hjälp (oftast runt 15:45 på fredagar).

Allt i en organisation som inte har den flexibilitet som krävs för att hitta individanpassade lösningar eller någon budget för att göra det (det är till exempel ALLTID billigare för kommunen att betala en hyresskuld snarare än ett akutboende, men man kan inte betala alla hyresskulder för då sitter man ofta där tre månader senare i exakt samma situation med samma människor som har samma förklaringar).

Omgiven av:

1. +50-åriga kvinnor som är bittra för att dom inte kom längre.

2. Nyutexaminerade socialsekreterare (ofta kvinnor, runt 22-25) som fortfarande har hoppet kvar och som vid första bästa tillfälle lämnar organisationen för ett annat jobb för att inte hamna i 1.

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
23 apr 2012 10:24
Oskar Skog:

Allt i en organisation som inte har den flexibilitet som krävs för att hitta individanpassade lösningar eller någon budget för att göra det (det är till exempel ALLTID billigare för kommunen att betala en hyresskuld snarare än ett akutboende,


Jo, det är ju lite som ordrpåket: Ge en person en fisk och han (hen :p) äter en dag. lär en person att fiska och han äter för en livstid. Grundproblemet är ju att de inte kan försörja sig (förutom kanske de som blivit vräkta då).

Jag funderade lite på det där en gång och tycker att man borde kunna få sova i idrottshallar och liknande lokaler om man är hemlös. Det är ju så man gör t.ex. på konvent eller vid katastrofer. Om kommunen redan äger anläggningen så räcker det väl med lite värme och kanske någon vakt för att kunna husera många hemlösa i en sådan lokal, och de står ändå tomma om nätterna.

Men det faller väl på att kommunens idrottsenhet inte vill bära sådana kostnader i sin budget kan jag tänka mig. Tycker dock att det är en bra idé jag kommit på. Och hemlösa kostar nog samhället mer i längden om de får sjukdomar eller så om de får sova ute.

Nu kanske det låter ovärdigt ett välfärdsamhälle att hemlösa ska sova i en idrottsal / sovsal men det är så mycket värdigare än att inte få sova alls.

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liedgren (P) 
23 apr 2012 10:27
Oskar Skog:

Det är ett jobb man går till varje dag med vetskapen att under dom åtta kommande timmarna så träffar man trasiga människor som oftast kräver att du har lösningen på deras problem.


Får man aldrig nån uppskattning från sådana människor då? När jag bjudit hemlösa på hamburgare (typ två gånger - jag är inte direkt en filantrop! Svårt att säga nej.) har de blivit jätteglada. Fast det har väl kanske att göra med att det jag gör är frivillig välgörenhet också. inget de förväntat sig efter fem "nej" innan.

 
! Anmälj Länk
 
 
Benny Holmström (P31) 
23 apr 2012 10:32
tigersuit:

Tidigare nick hade varit fint också.


Vi som känner att det behövs kommer att lägga till det i artikeln, så förhoppningsvis poppar de upp under dagens lopp!

https://www.youtube.com/channel/UCUV3cWAHUuq-EPGHa7DWBlQ

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
23 apr 2012 10:32
banj0:

Får man aldrig nån uppskattning från sådana människor då?


Det är klart att det händer. Och det är klart att jag hjälpte många.

Men jag kom till en gräns där det antingen var sjukskrivning eller gå in till chefen och säga upp sig.

Så jag gick till chefen och sa upp mig.

 
! Anmälj Länk
 
 
Jelly (P26) 
23 apr 2012 11:11
Trevlig presentation. Tycker att det är väldigt viktigt att känna till spelrecensenter och deras spelsmak om man ska lita på samt förstå deras recensioner.
Skriver ni för Level med? Kan man hitta texter av Tobias i Level?

 
! Anmälj Länk
 
 
Johan Olander (P32) 
23 apr 2012 11:24
Jelly:

Skriver ni för Level med? Kan man hitta texter av Tobias i Level?


Oskar skriver för LEVEL. Jag och Mattias skriver för LEVEL Presenterar World of Warcraft.

Jelly:

Tycker att det är väldigt viktigt att känna till spelrecensenter och deras spelsmak om man ska lita på samt förstå deras recensioner.


Ja, så är det naturligtvis. Man sätter ju olika värde på saker också.

de sa att jag kunde bli vad som helst...

 
! Anmälj Länk
 
 
Johan Olander (P32) 
23 apr 2012 11:25
Sen så borde Joakim Kilman skriva för LEVEL, för att hans "Press Play" är det bästa som hänt Loading.

de sa att jag kunde bli vad som helst...

 
! Anmälj Länk
 
 
Aloysius (P) 
23 apr 2012 11:31
Vad Stefan Norlander ser 90-tal ut på den bilden. Är inte det hippaste man kan vara nuförtiden? Typ Acqua Limone-tröja och sånt?

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
23 apr 2012 12:07
Jelly:

Kan man hitta texter av Tobias i Level?


Nope.

Har aldrig blivit tillfrågad att skriva för Level, och utgår därför från att "de" inte haft något intresse i att se mig skriva för Level. Hade jag blivit tillfrågad för något år sedan hade jag övervägt erbjudandet och tackat jag ifall jag känt att jag haft något att tillföra (hade möjlighet att snickra ihop texter och se om någon tyckte något var intressant, men det gjorde jag aldrig). Idag har jag mycket svårt att se att frågan skulle komma, och även om den hade gjort det hade jag nog tackat nej. Level är en mycket bra tidning i mina ögon, men exakt vad jag hade haft att tillföra har jag svårt att se.

Känns som att det finns en rad andra Loading-skribenter som hade platsat oändligt mycket bättre än mig i Level. Som har ett mer eget uttryck, som lägger mer vikt vid detta med att placera argumenten som förs i en relevant kontext samt stärka dem med annat än personliga åsikter (dvs, hänvisa till källor och dra paralleller till bu samt bä). Jag skriver ur ett jag-perspektiv för det mesta och baserar ofta mina argument på personligt tyckande och egna erfarenheter... och det är ett medvetet val. Kanske blev jag less efter x antal år på högskola och hundratals skrivna sidor av det tyngre slaget. Vet inte riktigt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Terzom (P28) 
23 apr 2012 12:50
Whaaat, har Stefan Norlander rakat av sig allt skägg? Eller är det bara en gammal bild? [sad]


 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
23 apr 2012 12:52
Terzom:

Eller är det bara en gammal bild?


Det är en gammal bild.

 
! Anmälj Länk
 
 
Vetotat (P29) 
23 apr 2012 13:52
Oskar Skog:

Tidigare Loadingnick:


Tycker det^^ ska konsekvent och stå på alla som någonsin hetat något annat än vad de gör nu.

 
! Anmälj Länk
 
 
ayooo (P30) 
23 apr 2012 14:02
Oskar Skog:

var ska vi sova i natt
Fin liten tråd. Men det är klart, allt med Kilman och Knopman är ju per automatik bra, så.

Om ändå du var tjejen på din avatar ayooooo :D Då skulle vi gifta oss i en liten undervattens båt och spela spel - Filip_sama

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading.se | Till toppen 1 2 3 4 5 6 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.