Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Retro   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Den OFFICIELLA tråden för allt om Sakura Wars

skapad 25 aug 2012 17:40 | svar 38 st | visats 164 ggr

 
ZidaneIX (P) 
25 aug 2012 17:40
En av SEGAs absolut mest populära spelserier är i det närmaste okänt för de flesta i väst. Jag talar om Sakura Wars, eller Sakura Taisen som det heter i Japan. Det är dags att serien får den uppmärksamhet den förtjänar så därför startar jag den här tråden.

Sakura Wars skapades 1996 av Ohji Hiroi och RED Entertainment, och släpptes 1996 till Sega Saturn, sedan dess har hunnit bli fem delar i serien och en stor mängd sidospår baserade på varumärket.


Bakom karaktärsdesignen står ingen mindre än Kōsuke Fujishima, som bl.a ligger bakom den populära mangan Oh! My Goddess samt har designat karaktärer till flertalet spel i Tales serien.
Spelets enorma popularitet har lett till att det finns allt möjligt baserat på Sakura Wars. I SEGA Giga Amusement Center i Tokyo fanns t ex en dedikerad Sakura Wars affär och café (stängde dock i mars 2008). Förutom spel, filmer, actionfigurer har till och med särskilda liveshower gjorts som är extremt populära och blivit utsålda på stört.
Serien är ett SRPG med dejtinginslag som utspelar sig i steampunkmiljö under 1920-talet. Man levlar inte i nivå på vanligt sätt utan det görs med hjälp av sociala interaktioner. Spelen har en stor manga och animekänsla och är uppdelat i episoder med “previously” och “next on” för att ge just detta.

Först 2010 kom den femte delen till väst. Jag tänkte berätta mer om spelen, animen och mangan. Alla delar jag skriver om i detta inlägg finns översatta till engelska på Gamefaqs.

Sakura Wars


I det första Sakura Wars får vi möta den unga ambitiösa Ichiro Ogami. Han drömmer om att få beskydda den kejserliga huvudstaden och har stora förhoppningar när han skickas till dit. Han tas emot av den charmiga och klumpiga Sakura Shinguji som är seriens frontfigur. Sakura är dotter till Kazuma Shinguji som deltog i och avled som hjälte i demonkriget. Sakura hoppas på att föra pappans arv vidare. Ogami blir besviken när han inser att han har skickats till ett jobb som biljettkontrollant på en teater och vill snabbt säga upp sig innan han förstår att hela teatern är en täckmantel för Imperial Flower Troupe (Teikoku Kagekidan) som försvarar Tokyo med hjälp av koubu.

Sakura Shinguji


Ichiro Ogami


Eftersom serien är inspirerad av steampunk så drivs allt i världen av ångkraft, så även de ångdrivna robotarna Kobou som våra hjältinnor i Imperial Flower Troupe använder sig av för att försvara Tokyo mot attacker från Wakiji och demoner. Wakiji är magiska och mekaniska robotar som vanliga vapen inte biter på. Av någon anledning är det bara kvinnor som kan styra Kobou med hjälp av Spirit Power, men Ogami hör till de få män som klarar av det.

I spelet får vi även lära känna följande karaktärer:


Iris Chateaubriand

Iris är en flicka från en aristokratisk familj i Champagne distriktet, Frankrike som har unika krafter. Ses alltid med sin nallebjörn Jean-Paul. Hon hade en svår barndom och hölls instängd pga. sin telekinetiska och telepatiska förmåga.

Maria Tachibana


Maria är tystlåten och dyster eftersom hon har som förlorat sin kärlek under ryska revolutionen.

Sumire Kanzaki


Sumire är en till synes snobbig arvtagerska till Kanzaki Industries. Hon är hängiven i allt hon gör och är den stora stjärnen på teatern men samtidigt en diva som ser Ogami som en uppassare. Kallas kaktuskvinnan av Kanna.

Kohran Ri (Li)


Kohran är ett tekniskt geni från Kina som är gängets uppfinnare och utför reparationer på koubu. Dock exploderar många av hennes uppfinningar lite väl ofta.

Kanna Kirishima


Kanna är stor, stark och högljudd och Sumires raka motsats. Hon är en kampsportsmästarinna som kommer från Okinawa.

Betyg: 10/10

Sakura Wars 2


Sakura Wars 2 utspelar sig ett år efter det första spelet och är helt enkelt mer av det goda. Helt klart det bästa spelet till Saturn. Till spelet tillkommer två nya karaktärer:

Leni Milchstrasse


Leni är en tystlåten pojke (?) från Tyskland som är otroligt plikttrogen och har svårt för att visa känslor.

Orihime Soletta


Orihime är en eldig italienska som ogillar japanska män något som Ogami snabbt blir varse om.

Betyg: 10/10

Sakura Wars 3I Sakura Wars 3 sker stora förändringar. Spelet utspelar sig i en steampunk version av 20-talets Paris. Spelets fiender är en brokig skara av bisarra figurer. Många verkar hämtade från Alice i underlandet och är mer eller mindre galna, alla med olika anledningar till att vilja förstöra för människor i Paris. Paris Kagekidan eller Gruope Fleur de Paris som de kallas arbetar utåt sett på teatern Chattes Noires med cancan föreställningar, men det är egentligen en täckmantel för gruppens huvudsakliga uppgift att skydda Paris.

I spelet möter vi:

Erica Fontaine


Erica är en extremt klumpig praktiserande nunna och enligt mig världens charmigaste spelkaraktär. Trots det har hon mycket stark spirituell kraft. Erica använder sitt kors som maskingevär och älskar att stoppa i sig franska bakelser.

Glycine Bleumer


Glycine är en hetlevrad adelskvinna med anor från vikingar.

Coquelicot

Coquelicot är en liten flicka som arbetar på cirkus. Alltid glad och tycker mycket om Ichiro.

Hanabi Kitaoji


Hanabi är japan liksom Ichiro. Hon är deprimerad eftersom hennes man nyligen avled.

Lobelia Carlini

Lobelia är en ökänd kriminell kvinna från Transylvanien. Hon har begått tillräckligt med brott för att ha ett 1000 årigt fängelsestraff över sig.

Fans världen över verkar rörande överrens om att det här är det bästa spelet i serien. Jag kan inte annat än hålla med. Sakura Wars 3 är inte bara det utan ett av världen bästa spel.

Betyg: 10/10

Sakura Wars 4


Sakura Wars 4är den sista delen i huvudserien med Ogami som huvudperson. I serien slås Teikoku och Paris Kagekidan ihop och det är här du ska göra ditt slutgiltiga val vilken karaktär du vill att Ogami ska välja. För min del stod det mellan den eldiga Orihime och charmiga Erica.
Sakura Wars 3 och 4 skapades av dåvarande Overworks, samma personer bakom Skies of Arcadia. De ligger även bakom de populära Valkyria Chronicles spelen.

Spelet är tyvärr betydligt kortare (tar ca 8 timmar att klara) än de andra spelen i serien på grund av att det var tvungen att färdigställas fort när det stod klart att Dreamcast skulle läggas ned.

Betyg: 9/10

Sakura Wars So Long My Love


So Long My Love är det enda Sakura Wars spelet som har översats till engelska. Här axlar du rollen som Ogamis systerson Shinjiro Taiga som ska skydda New York, även här som biljettkontrollant på en teater, Little Lip Teatre som är en täckmantel.

I spelet möter vi:
Gemini Sunrise

Gemini är en söt och klumpig cowgirl från Texas som försöker passa in i storstaden.

Cheiron Archer

Cheiron är en advokat med stort självförtroende och kort stubin som gärna åker motorcykel.

Subaru Kujo


Subaru är liksom Shinjiro från Japan. Hon, eller han (?) är besatt av att göra allting perfekt hela tiden och verkar ofta kall.

Rosarita Aries

Rosarita är en liten flicka från Mexiko med mycket stor aptit och skicklighet med revolvrar.

Diana Caprice

Diana är en fågelälskande läkare som har förlorat sin livslust.

Betyg: 10/10
Läs en utförlig recension på:
http://loading.se/review.php?review=2395

Övriga intressanta spel som också finns översatta på Gamefaqs:

Sakura Taisen Hanagumi Taisen Columns I och II
Columns är SEGA:s svar på Tetris. I Hanagumi Taisen Colums spelen får vi tävlingsinriktade pussel med Sakura Wars tema. Du spelar mot en datorstyrd motståndare eller en vän och kan använda dig av attacker från huvudspelen. Båda spelen har även ett roligt storyläge.

Sakura Wars V Episode 0

En prequel till Sakura Wars So Long My Love. Följ med Gemini på äventyr i vilda västern!

Sakura Taisen: Atsuki Chishio Ni

En remake på den första delen i serien. Här har grafiken fått sig ett rejält lyft samt stridssystemet har uppdaterats till det från 3:an och 4:an.

Anime baserad på Sakura Wars 1 och 2.
Det har gjorts två serier baserat på främst det första spelet och till viss del det andra. Sakura Wars TV är en anime i 25 delar som baseras på det första spelet till Saturn. Storyn har ändrats en del och serien överlappar till viss del OVA.


Sakura Taisen OVA är uppdelad i OVA 1: Spirit Warriors vilket handlar om hur Imperial assult force bildas. Sakura Taisen OVA 2: Spirit Warriors Return och Wedding Bells. I OVA innehåller även två karaktärer som introduceras i Sakura Wars 2, Leni Milchstrasse och Orihime Soletta.


Video från Sakura Wars TVs populära intro: Geki! Teikoku Kagekidan


Sakura Taisen Manga
Mangan baseras på det första spelet och är skriven av Ohji Hiroi och tecknad av Ikki Masa. Tokyopop gav ut den i USA. Mangan finns i totalt 9 delar, men på grund av rättighetsproblem mellan Tokyopop och Kodansha kom bara 7 av 9 delar ut på engelska.


Sakura Taisen KanadegumiSakura Taisen Kanadegumi är en shojo manga med en kvinnlig huvudperson, Miyabi Neko. Mangan är en spin-off på övriga serien. Finns än så länge bara utgiven i Japan med tre kapitel finns översatta på:
http://mangafox.me/manga/sakura_taisen_kanadegumi/v01/c001/1...

Sakura Taisen Sumire är en fristående utgåva på en episod där Sumire ska sluta på teatern och därför tar farväl. Mycket mer än så finns inte att säga om detta.


Anime baserad på Sakura Wars 3
Animen L´ecole de Paris (Parisskolan) bygger på Paris divisionen. I Le Nouveau Paris (Det nya Paris) får våra hjältinnor klara sig utan Ogamis när de kämpar med sina koubu för att skydda Paris från Wakijis och Eiffeltornet som löper amok.


Sakura Wars the Movie


Sakura Wars blev också en film. Sakura Wars the Movie. Filmen utspelar sig mellan den tredje och fjärde delen av spelet när Ogami har gett sig av från Paris. Ratchet Altair (som även dyker upp i femman) leder gänget istället.Anime Baserad på Sakura Wars So Long My Love:
Sakura Wars So Long My Love har även den fått en anime, Sakura Wars New York. Den här animen utspelar sig utspelar strax efter spelet och gänget måste kämpa mot Tutankamon som anfaller New York. Den här animen har inte getts ut på DVD än, men det finns att se på VEOH.

Vad gäller framtiden för serien är svårt att säga. Vad som är att i Project X-Zone finns det fyra spelbara karaktärer från Sakura Wars seriens, Sakura, Ogami, Erica och Gemini samt Ayame och Ciseaux.

Sakura Wars är en helt fantastisk serie och det är oerhört synd att vi bara har fått ett spel översatt i väst. Nu när SEGA håller på att ge ut flera klassiska spel till nedladdning kan man bara hoppas på att de även tar sig tid och översätter spelen till engelska.

Intressanta sidor som arbetar med att få Sakura Wars översatt är:

Kiss Me Sweet The "Sakura Wars" Localization Project

http://www.facebook.com/pages/Kiss-Me-Sweet-The-Sakura-Wars-...

http://sakurawars.tumblr.com/

http://twitter.com/swkissmesweet

Segalization
http://www.segalization.com/

https://twitter.com/Segalization

Min Sakura Wars samling:

So Says Mr. Stewart

 

Ändrad: 28 nov 2015 16:55 av ZidaneIX, ändrad 24 gånger

! Anmälj Länk
 
 
micke_nes (P31) 
26 aug 2012 16:23
ZidaneIX:

Sakura Wars


Kan du inte lista alla spel, samt till vilka format de kom?

Neo geo AES,Sega CD, Jaguar och Switch

 
! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
26 aug 2012 16:39
Har So long my love i hyllan till Wii. Får kanske sätta mig ner med det någon dag :)

Prenumererar på Supradraky på tuben. En dag dök denna låten uppGillart :D

Loadings egna lilla Retro-Räv

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
26 aug 2012 18:09
micke_nes:

Kan du inte lista alla spel, samt till vilka format de kom?


Javisst.

Huvudserien:
Sakura Wars
1996- Sega Saturn
2000- Dreamcast, PC
2003- PlayStation 2 (remake på det första spelet. Heter Sakura Taisen Atsuki Chishio ni)
2006: PSP
2007 Imode mobil (heter där Sakura Taisen Mega Game)

Sakura Wars 2
1998- Sega Saturn
2000- Dreamcast
2001- PC
2006- PSP

Sakura Wars 3
2001- Dreamcast
2003- PC
2005- PlayStation 2

Sakura Wars 4
2002- Dreamcast
2005- PC

Sakura Wars (V) So Long My Love
2005- Playstation 2
2010- PlayStation 2, Wii (US)
2010- Wii (EU)

Sedan kan du läsa mer om sidospår, prequels, spin-offs, samlingar och liveframträdanden här
Sedan är Sakura, Ogami, Erica och Gemini med i Project X-Zone till 3DS, så det kan vi också räkna in hit!

Redfoxe:

Har So long my love i hyllan till Wii. Får kanske sätta mig ner med det någon dag :)


Då har du verkligen något att se fram emot!

Redfoxe:

En dag dök denna låten upp


[bigsmile]

So Says Mr. Stewart

 

Ändrad: 4 jul 2013 23:08 av ZidaneIX, ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
 
micke_nes (P31) 
26 aug 2012 21:57
ZidaneIX:

Javisst.


Men bara ett finns på eng?

Neo geo AES,Sega CD, Jaguar och Switch

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
27 aug 2012 15:08
micke_nes:

Men bara ett finns på eng?


Det stämmer, tyvärr. Man får hålla tillgodo med de olika animeserierna, filmen och mangan om man är intresserad av del 1-4.

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
18 sep 2012 12:22
Ni har väl inte missat den nya videon på Project X-Zone till 3DS? Innehåller mycket klipp med våra vänner från Sakura Wars serien.

http://loading.se/news.php?pub_id=21352

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
21 nov 2012 15:14
Sakura Shinguji gick vidare till andra omgången i omröstningen om vilken karaktär man vill se som DLC i Sonic & All Stars Racing Transformed.

Gå in på: http://www.change.org/petitions/sumo-digital-sega-include-sa...

och hjälp till att nå 1000 röster!


So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
21 nov 2012 21:42
Vill ni läsa mer om serien har Hardcore Gaming 101 nyligen gjort genomgång av serien.

http://www.hardcoregaming101.net/sakurataisen/st1.htm

Loadings egna lilla Retro-Räv

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
23 nov 2012 20:19
Redfoxe:

Vill ni läsa mer om serien har Hardcore Gaming 101 nyligen gjort genomgång av serien.


Tack för tipset!

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
Blues (P) 
23 nov 2012 20:47
ZidaneIX:

Ni har väl inte missat den nya videon på Project X-Zone till 3DS?


Hade varit hur kul som helst om spelet släpps i Europa. Är Banpresto som gör spelet, även känt för att göra Super Robot Wars spelen. Tycks vara i samma sits Sakura Wars och Super Robot Wars med att knappt inga spel har alls givits ut i väst.

Men bra att du tog initiativet att göra den här tråden. Är för övrigt inte så värst bekant med serien, men får väl läsa och se hur det är.

 

Ändrad: 23 nov 2012 20:59 av Blues, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
MissingNo (P) 
23 nov 2012 20:51
Spelade 1 och 2 på saturn när jag var yngre. Det var underbart <3 sen köpte jag 1-3 till pc :D

Hej, jag är random :)!

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
21 jan 2013 21:14
Blues:

Hade varit hur kul som helst om spelet släpps i Europa.


Och nu är det bekräftat: http://loading.se/news.php?pub_id=23175
[bigsmile]

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
24 feb 2013 19:03
Tänkte bara tipsa om en trevlig Sakura Wars blogg:

http://hellyeahsakurawarsconfessions.tumblr.com/


So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
19 aug 2013 21:43
Vill du klä din karaktär i Animal Crossin New Leaf som Sakura Wars karaktärerna?

Gå in på och läs mer:
http://hellyeahsakurawarsconfessions.tumblr.com/


So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
27 nov 2013 13:56
Sakura Wars the Movie kom äntligen ut på Blu-ray nyligen:
http://www.fandompost.com/2013/11/01/sakura-wars-the-movie-b...Ett nytt spel i serien kommer även ut till Mobage i Japan:


http://www.siliconera.com/2013/11/01/new-sakura-wars-game-co...

So Says Mr. Stewart

 

Ändrad: 27 nov 2013 14:11 av ZidaneIX, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
24 dec 2013 11:54
För att komma ordentligt i julstämning finns förutom Christmas NiGHTS inget bättre än att lyssna på detta julmedley från 1998 Sakura Wars Hanagumi X'mas Miracle Bell:メリークリスマス

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
10 aug 2014 12:29
Sakura Wars har nyligen börjat att streamas på Twitch. På fredagar klockan 13.00 CDT (20.00 svensk tid) kan man följa den här:
http://www.twitch.tv/the_sakura_wars_twitchÄr du nyfiken på hur Sakura Wars är rent spelmässigt så kan jag också varmt rekommendera Sakura Wars Fully Translated Playthrough. Helt på engelska, så du behöver inte sitta med en översättningsguide som jag gjorde [wink].
Det är The Sakura Wars Channel som är en av de främsta källorna för serien på engelska har samlat ihop alla videos i en smidig spellista. Du hittar den här:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLzL9-cVKzkcUxHRvLzGnlK...The Sakura Wars Channel finns nu även tillgängligt på:

Facebook
http://www.facebook.com/thesakurawarschannel

Twitter
http://twitter.com/SakuraWarsYT

Tumblr
http://thesakurawarschannel.tumblr.com/

Missa inte!


So Says Mr. Stewart

 

Ändrad: 10 aug 2014 13:04 av ZidaneIX, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
9 sep 2014 19:22
Inte riktigt en Sakura Wars nyhet, men, Ohji Hiroi och Kōsuke Fujishima har gjort en ny CG anime serie som heter Karen Senki.

Serien utspelar sig i en postapokalyptisk värld där maskiner regerar. Karen, ledaren för motståndsrörelsen Group 11 jagas ständigt av robotar och måste slåss för sina liv. (Ohji Hiroi tycks verkligen gilla robotar ;).

Serien ser mycket lovande ut och kommer att börja visas på Cruncyroll 27 september, håll utkik!http://www.crunchyroll.com/anime-news/2014/09/05-1/crunchyro...

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
7 okt 2015 21:20
Ännu en karaktär från Sakura Wars har avslöjats för Project X-Zone 2, nämligen Ranmaru från Sakura Wars So Long My Love är med som NPC!

http://www.sega-mag.com/Project+X+Zone+2+++Ryo+Hazuki+de+She...Karaktärer som tidigare har bekräftats är:

Ihiro Ogami och Erica Fontaine
Sakura Shinguji och Gemini Sunrise
samt Dokurobo som NPC


So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
5 nov 2015 21:55
Sakura Wars Channel på YouTube är nu klara med den 6 delar långa Chronicles Blossom.

Se den så kommer du förstå varför Sakura Wars är världens bästa spelserie!
So Says Mr. Stewart

 

Ändrad: 7 nov 2015 13:01 av ZidaneIX, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Siskan (P26) 
6 nov 2015 19:47
ZidaneIX:

Se den så kommer du förstå varför Sakura Wars är världens bästa spelserie!


Vill inte bli "spoilad". Jag kikade dock lite på del 1 av en anledning jag går inpå nedan.

Dock börjar jag så sakteliga komma upp i en nivå där jag kan börja förstå japanska spel och räknar med att det står ännu bättre till när jag åker till Japan om 10-16 månader ungefär. Visserligen en ganska lång stund tills dess, men jag funderar hur som helst på om det vore dags att prova på denna serie då.

Jag vill börja helt från början och det har därför inte blivit av att jag spelat Wii-spelet heller.

Jag känner visserligen att dating-aspekten inte riktigt är min grej, men som SRPG-dåre så kan jag väl inte avfärda Sakura Taisen? Och så gillar jag även illustratörens omslagsbilder.

Jag försöker komma underfund med vilka versioner av spelen som är bäst. Jag hittar dock inga jämförelser någonstans, så det är svårt att kolla annat än det grafiska. Vet du någon bra källa? Eller så kanske du kan besvara några av mina frågor (som mest är tråkiga tekniska sådana dock...)

Jag noterar att de tråkigt nog har valt förrenderad 3D istället för pixel art när det kommer till striderna i de tidiga spelen. Det gör att det ser lågupplöst och trist ut i Saturn-versionerna. PSP ser än värre ut (för mörkt?) Jag lutar därför åt PC-versionerna. Det är dock skrattretande svårt att hitta skärmdumpar från Dreamcast-versionerna som inte är totalt sönderkomprimerade, så jag kan inte jämföra med dem... Jag antar dock att PC-versionerna har högre upplösning än Dreamcast? Om det ser tillräckligt bra ut väljer jag kanske dem ändå för att jag föredrar att spela på konsol.

Det är väl dock Dreamcast-versionen man ser i del 1 ovan (och kanske i de andra som jag inte sett)? I sådant fall tycker jag nästan att spelet gynnas av mjukheten. Och så kanske det är fler färger också? Svårt att avgöra genom en video. Och huruvida det gäller i praktiken uppskalat på en TV.

Hur är det med övriga skillnader? Innehåll, röstskådespeleri o.s.v.

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
7 nov 2015 13:01
Siskan:

Vill inte bli "spoilad". Jag kikade dock lite på del 1 av en anledning jag går inpå nedan.


Kul att du är intresserad av att spela serien!
Du behöver inte oroa dig för det. De förklarar serien bra utan någon större spoiler.

Siskan:

Jag försöker komma underfund med vilka versioner av spelen som är bäst.


Siskan:

Eller så kanske du kan besvara några av mina frågor (som mest är tråkiga tekniska sådana dock...)


Jag har huvudsakligen spelat serien på Dreamcast. När det kommer till tekniska aspekter är jag ingen expert och jag har inte heller spelat PC versionerna. Har personligen alltid föredragit konsol framför PC. Känner inte på rak arm till någon sida där de jämförelser som du efterfrågar har gjorts.

Men MissingNo kanske vet mer:

MissingNo:

Spelade 1 och 2 på saturn när jag var yngre. Det var underbart <3 sen köpte jag 1-3 till pc :D


När det gäller det första Sakura Taisen rekommenderar jag att du väljer remaken Sakura Taisen Atsuki Chishio ni till PS2 om du har möjlighet till det.
Förutom att spelet har fått PS2 grafik har även stridssystemet moderniserats helt till det som finns i Sakura Taisen 3 och 4.

Jag kan lugnt säga att Sakura Taisen 3 och 4 hör till de snyggaste spelen på Dreamcast. En annan sak som är bra med att välja Dreamcast är att man kan föra över sin sparfil från första till fjärde delen i serien.

Siskan:

Dock börjar jag så sakteliga komma upp i en nivå där jag kan börja förstå japanska spel och räknar med att det står ännu bättre till när jag åker till Japan om 10-16 månader ungefär.


Kul! Har också läst lite japanska (efter att jag spelade Sakura Wars spelen) men det är fortfarande väldigt långt innan jag skulle kunna spela utan översättningsguide.

Siskan:

Jag känner visserligen att dating-aspekten inte riktigt är min grej, men som SRPG-dåre så kan jag väl inte avfärda Sakura Taisen?


Att avfärda Sakura Wars när man gillar SRPG vore ungefär att som spelintresserad åka till Tokyo och inte besöka Akihabara ;)

Det är synd att så många verkar ha lite svårt för dejting-aspekten, vilket är en av de största anledningarna till att spelen inte kom till väst.
Många associerar nog dejtingspel med hentai eller ecchi, men Sakura Wars är inte något sådant utan är väldigt oskyldigt.

Det som Sakura Wars spelen lyckas med så bra är avvägningen mellan dejting aspekterna och SPRG, det känns aldrig som att det blir för mycket utan det ena. Detta beror mycket på att spelen är uppbyggda i episoder, ungefär som en anime.
Sakura Wars har avsevärt mycket mer fokus på handlingen än andra dejtingspel som ofta mest handlar om att öka olika variabler.
Men framförallt karaktärerna är så oerhört charmiga att det är omöjligt att ogilla dem.

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
Siskan (P26) 
7 nov 2015 15:10
ZidaneIX:

Du behöver inte oroa dig för det. De förklarar serien bra utan någon större spoiler.


Jag har tittat på allihopa nu. Jag tycker personligen att det inte är särskilt förvånande att senare spel inte sålt så bra. Av det jag fick se så saknar de samma dragningskraft. Men jag är helt klart nyfiken på de tidigare titlarna.

ZidaneIX:

Förutom att spelet har fått PS2 grafik har även stridssystemet moderniserats helt till det som finns i Sakura Taisen 3 och 4.


Jag är tveksam. Även om jag troligtvis gillar det systemet (jag älskar Valkyria Chronicles) så föredrar jag fortfarande rutnät. Plus att originalet gjordes innan man gick över till digital animation (som aldrig blir lika vackert).

ZidaneIX:

En annan sak som är bra med att välja Dreamcast är att man kan föra över sin sparfil från första till fjärde delen i serien.


Sådant gillar jag! Det är en typ av försäljningsknep som jag inte tycker är fult spel, utan mest är roligt. Så ytterligare en anledning till att välja Dreamcast.

ZidaneIX:

Kul! Har också läst lite japanska (efter att jag spelade Sakura Wars spelen) men det är fortfarande väldigt långt innan jag skulle kunna spela utan översättningsguide.


Jo men det är väl så för mig också. Det är mycket svårare att förstå sig på spelen än en vardaglig dialog tyvärr. Men jag förstår i alla fall vissa delar. Sedan är studietakten så hög att jag tror att det blir stor skillnad om bara ett år.
Hur mycket förstår du?

ZidaneIX:

Att avfärda Sakura Wars när man gillar SRPG vore ungefär att som spelintresserad åka till Tokyo och inte besöka Akihabara ;)


Säger du det så... ; )

ZidaneIX:

Många associerar nog dejtingspel med hentai eller ecchi, men Sakura Wars är inte något sådant utan är väldigt oskyldigt.


Jag har förstått att det inte är av det grövre slaget (annars hade det fått vara). Men beroende på hur långt det ändå går så jag tror ändå att det kommer att kännas lite märkligt, speciellt om man har flera på gång samtidigt. Men en bra sak det för med sig är väl antagligen välskrivna karaktärer.

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
8 nov 2015 15:33
Siskan:

Jag har tittat på allihopa nu. Jag tycker personligen att det inte är särskilt förvånande att senare spel inte sålt så bra. Av det jag fick se så saknar de samma dragningskraft. Men jag är helt klart nyfiken på de tidigare titlarna.


Det har väl en del att göra med att SEGA:s varumärke inte var lika starkt under Dreamcast eran pga. många tidigare misstag. Saturn var faktiskt mer populär än Nintendo 64 i Japan.
Jag har läst det mest som finns att hitta på nätet skrivet på engelska och franska och det verkar definitivt råda konsensus om att trean är den klart bästa delen i serien (ett av de bästa spelen i världen om jag får säga det själv).

Siskan:

Jag är tveksam. Även om jag troligtvis gillar det systemet (jag älskar Valkyria Chronicles) så föredrar jag fortfarande rutnät. Plus att originalet gjordes innan man gick över till digital animation (som aldrig blir lika vackert).


Jag tycker definitivt att de senare spelens stridssystem är bättre, det känns friare och mer naturligt.
Jag har spelat Valkyria Chronicles men jag hade svårt med att man kunde bli attackerad samtidigt som man förflyttade sig.

Det är kul att många verkar gilla det, då borde det kunna finnas intresse för Sakura Wars då spelen har flera likheter fast Sakura Wars är mycket, mycket bättre.

Siskan:

Hur mycket förstår du?


Jag är på väldigt grundläggande nivå. Kan väl känna igen hiragana och katakana tecknen någorlunda hyfsat och läsa lite grann på mycket enkel nivå, men det är väldigt långt kvar.
Det känns rätt överväldigande då man börjar inse omfattningen av de kinesiska tecknen.

Siskan:

Jag har förstått att det inte är av det grövre slaget (annars hade det fått vara). Men beroende på hur långt det ändå går så jag tror ändå att det kommer att kännas lite märkligt, speciellt om man har flera på gång samtidigt.


Man får ju tänka på att det ska föreställa 1920-talet då synen på kärlek var betydligt mer konservativ än idag.
Om man försöker att vara en riktig player kommer det definitivt att uppstå många komiska situationer där Ogami ligger illa till.
Sakura Wars har en stor portion humor som när de skildrar situationer där svartsjuka uppstår mellan de karaktärer som gillar Ogami mest.

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Retro | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.