Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Loadare i fokus: Zeldia

skapad 28 apr 2013 01:21 | svar 13 st | visats 97 ggr

 
Christoffer Holmbäck (P) 
28 apr 2013 01:21

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till ZeldiaVad är du för en filur?

Jag bor några kilometer utanför Uppsala (flyttade för snart ett år sen) med min make och två söner som får känna på hur det är att växa upp med två spelintresserade föräldrar. Dels genom alla våra konsoler och spel som vi äger, men även på grund av deras namn. De har nämligen fått sina namn från Final Fantasy-serien (som räknas som ”vanliga”, inte helt galna, men det skulle vara kul att ha några av de lite mer ovanliga namnen ^^) Yngsta har även fått sitt andranamn från det gamla NES-spelet Dream Master (något som dagens barn tror kommer från filmen om en liten fisk... men nej! Nightwish har ju en bra låt med samma namn också).

Pluggar för fullt, är inne på sista terminen för att bli förskollärare. Examensarbete och sånt skit. Svettigt värre. 

Jag har inte alltid bott här utan växte upp i en liten håla mellan Uppsala och Stockholm. 

Tv-spel har varit en stor del av mitt liv sen den dagen mina föräldrar skaffade sig ett NES. Den användes flitigt av oss alla. Till och med katterna tyckte om den, eller ja... sladdarna i alla fall... XD 

Sen blev det en Atari med en massa spel. Men att få en ny spelkonsol tyckte de var onödigt. Vi fick på sin höjd låna ett Sega Mega Drive med lite spel (vilket var kul det med, spel som Sonic och Mickey Mouse and the Haunted Mansion spelades väl mest då).

Istället blev det att jag stod och trånade i affärer efter SNES och senare Playstation när de kom ut. Kusinerna hade Playstation så där kunde man lätt sitta och spela när man var där och hälsade på. 

Men även om spel är ett stort intresse så tycker jag även om att rita. En dröm jag hade när jag var yngre var att bli animatör på Disney. Något som alltid funnits i tankarna och gjorde att jag sökte mig till Bild & Form på gymnasiet i Danderyd. Där stötte jag på mangastilen, tack vare några klasskompisar, och blev kär i den. Efter gymnasiet lyckades jag hitta en folkhögskola som just hade animation som inriktning och där bodde jag under två år. Där hittade jag mig själv kan man väl säga, har aldrig trivts så bra som där tack vare alla människor som läste just animation. 

Bland favoritspelen så är det Zelda (no shit!) som är i topp. ^^ Men även Final Fantasy serien, även om jag stötte på den ganska sent (PS2).

Så RPG, JRPG och äventyr är de genrer som jag spelar mest. Platformsspel och pusselspel är kul det med. :)

Spel jag verkligen inte klarar av är FPS och strategi. Där är jag pinsamt dålig... Kan ibland testa att spela på makens BF3 om någon av barnen ropar på honom när han spelar. Men det räcker för mig... slutar alltid med att hans karaktär blivit skjuten ett tiotal gånger. ^^; 

Och strategi... har visserligen spelat lite Starcraft, men bara i samma lag som maken i försök att utplåna AI:n. Tack vare honom så kan jag i alla fall klara mig genom spelet. XD 

Jag är mer en person som gillar att slappa i soffan med handkontrollen vilandes i knät med något spel jag kan förlora mig in i. Men jag måste säga att jag också gillar att dansa. Tidigare var det Dance Dance Revolution till PS1 och 2 men nu är det Dance Central och Dance Evolution som gäller.

Hur hittade du hit till Loading?

Jag blev visad Super Plays forum (runt 2005 har jag för mig) av en kompis när jag pluggade animation långt ute i bushen, nära Örebro. Hon var redan medlem där och jag skaffade mig ett användarnamn där jag med (princess_zelda). Sen vart det delat... och jag minns inte riktigt vad som hände men det kändes som det var antingen Loading eller FZ som gällde efter det. Loading kändes stort och bökigt så jag valde FZ. Men 2008 hade jag tråkigt så jag hittade till Loading och såg att det faktiskt verkade riktigt schysst, gav det en chans och stannade kvar. :) Även om jag inte var så aktiv då, vad jag minns... 

Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Det är nog inte så svårt att lista ut. ;)

Jag har alltid älskat Zeldaspelen och har ofta haft nicks som Zelda84 eller Princess_Zelda. Men det här snygga namnet har inte jag kommit på. Det var nämligen en gammal klasskompis när jag gick gymnasiet som hittade på det när hon ville att jag skulle regga mig på helgon.net för att spionera på en kille hon var småkär i. När vi spånade på namn tyckte hon det var såå trist att bara heta Zelda84 eller liknande, så hon stoppade in ett i mellan d och a. Och det har stannat sen dess. 

Vad brukar du göra på Loading?

Jag lurkar mest omkring här. Läser mycket men undviker oftast att skriva. Kan ibland skriva en kommentar, läsa igenom den, sudda den, skriva ny, för att sen ta bort den igen. Säger kanske lite om min personlighet också. Är mer av den lite tysta typen. 

Men de trådar jag kikar på mest är Roliga bilder-tråden, Konstnärliga tråden, var ganska aktiv i FFXIII-2-tråden ett tag när jag spelade det. Kommer säkert hänga i Ni no Kuni-tråden när jag känner att jag behöver tips eller hjälp.

Sen så läser jag recensioner på de spel som jag tycker verkar intressanta och även för att hålla mig så uppdaterad i spelvärlden, fast jag har fullt upp med familj och plugg.

Vilket är ditt bästa spelminne?

Åååh det finns så många som jag håller nära! :)

Som när min pappa kom hem med ett NES när jag var runt 6 år. Eller när jag klarade att gå i Death Mountain själv för att nå fram till hammaren i Zelda: AoL. 

Eller när jag gick förbi en spelbutik i Stockholm och köpte min N64, den var bara min! Jag fick välja ett spel till den. Jag valde Mario64. Nåt år senare sparande jag ihop till Zelda:OoT och Zelda: MM. <3

Ett av mina värsta spelminnen jag har är från julen 2002. Jag hade länge önskat mig ett PS2. Och på RTL2 gick det reklam om ett spel som såg helt fantastiskt ut! Final Fantasy X hette det. Reklamen om killen som skulle sparka bollen efter att ha gjort någon volt, men istället såg en våg komma mot honom, gjorde mig helt förtrollad. 

Den julen tillbringade familjen i en liten stuga långt inne i Värmlands murriga vita skog. Jag öppnade mitt paket och där fanns en PS2 med Final Fantasy X! Jag behöver nog inte säga att jag vart oerhört glad.

Men jag kunde inte spela där, jag fick snällt vänta till jag kom hem. Så efter plågsam väntan åkte vi hem någon dag efter. Jag kopplade in konsolen och satte mig för att spela. Hänförd av grafiken satt jag med ett stort leende.

Men det varade inte länge... Cirka en timme in i spelandet så stannade bilden. Jag såg Tidus, i vattnet, men han kom ingenstans. Jag satt där i flera minuter. Kanske det skulle släppa? Kanske det skulle vara så? Det kändes som jag satt och glodde i en evighet, men inget hände. Jag tog ut skivan, spelade om. Jag kom till vattnet – stop. Klagade för mina föräldrar. Men det dröjde ett tag innan jag fick ett nytt. Det var min första kontakt med FF-serien.

Det visade sig också att min pojkvän (nu min make ^^), som jag träffade för 10 år sen, tyckte om den serien. Så han visade glatt de spel han hade. Vi ägnade några timmar åt FF7, FF6 och FF9 men även Tactics. Några år senare spelade vi även FF CC till GC tillsammans.

Åter till ett bra minne: Kingdom Hearts. Disney- och Final Fantasy-karaktärer tillsammans, kunde det bli bättre? Att få utforska Disneyvärldarna gjorde det ännu mer underbart. ^^

Eller när jag läste animation. Då var vi några stycken som hoppade dansmatta till Dance Dance Revolution. Galet kul var det!

Jag fortsätter att skapa spelminnen, inte bara för mig, utan även för mina barn. Min äldsta grabb är intresserad av spel, inte minst av Legospelen, men även Mario och Zelda. Han har fått prova gamla NES-spel, men saknar tålamodet att klara dem helt. TMNT är en favorit han gärna vill prova, men det slutar med att jag spelar. :)

Zelda SS eller TP får han inte testa än, de känns lite hmm.. läskiga för honom. Och det minsta jag vill göra är att skrämma bort honom från den spelserien.

Något han verkligen gillar är när jag spelar Ni no Kuni. Han älskar Miyazaki-filmerna vilket nog gör att spelet lockar honom också.

Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

När det gäller att göra spel så är det mer maken som är intresserad och har en massa spelidéer. Han står för idéer och kodande och jag ska stå för bilderna. Det är hans vision i alla fall, men längre har det inte kommit. Än.

Jag har snarare varit mer intresserad av att skapa små korta animationsfilmer, det är det som mest tar upp min hjärna när det gäller drömmar om att få skapa något. Jag har två manus som bara väntar på att få bli nedkluddade på papper. En är från en dröm jag drömde när jag gick gymnasiet, en annan är en idé jag kom på under min tid på folkhögskolan. Kanske kan de bli levande en dag. 

Vad förväntar du dig av framtidens Zelda? Bör Nintendo gå ifrån de traditionella spelinslagen och utveckla någonting helt annorlunda, eller räcker det med att klä upp nästa del i HD för att återigen sälja in sig hos fansen?

Det beror ju helt på vilken målgrupp Nintendo vill rikta in sig på.
När det gäller ”nya” spelare så krävs det kanske lite mer action och kanske till och med blod. En lite mörkare story och värld tror jag även skulle vara mer lockande för dem. 

När det gäller de gamla hängivna spelarna som troget väntar på ett nytt Zelda till varje ny konsol så tror jag att de traditionella spelinslagen går bra. Men samtidigt tror jag att det kan behövas något nytt. Ett nytänk som kanske inte viker av helt från sitt gamla inslag. Själv känner jag att det skulle vara kul med ett spel som är i stil med Majora's Mask, lite avvikande men en story om Link. Men samtidigt så heter ju serien Zelda just för att Link ska rädda prinsessan Zelda. Och om man tar bort den biten.... vad ska då Zelda ha att göra i titeln. :p 

När det gäller kontroller till spelet så vore det kul att se något som involverar Wii U-plattan, annat än att kanske använda den som inventory eller karta.

Att se spelet i HD är väl inte så fel det heller. ;)

Tack till alla er som orkade plöja igenom aaalltihop! ^^

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar ...

Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

Let me tell you about the Shepard.

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 28 apr 2013 01:25 ****

 
sir_mack86 (P31) 
28 apr 2013 07:40
Kul att få veta mer om dig, även om jag känt till en del sidan tidigare :) Kul med spelnamn till barnen. Har själv försökt med det både till sonen och katten (både spelnamn och namn från fotbollsspelare). Gick inget vidare...

www.zeldasverige.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
28 apr 2013 07:49
En till ZS medlem i fokus här... xD

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P20) 
28 apr 2013 08:31
Zeldia, ett av det skönaste medlemmen på ZS. Jädrans bra läsning också! ;)

SW-0856-6526-9394

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
28 apr 2013 08:57
Det här är bästa sektionen på loading. Alltid soft att läsa om olika användare, oavsett relation till dem.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P20) 
28 apr 2013 09:00
Endymion, du förtjänar att vara med i Loadare i fokus. Vill veta mer om dig! ;)

SW-0856-6526-9394

 
! Anmälj Länk
 
 
Stampe (P26) 
28 apr 2013 15:11
Kul att återigen få läsa på sig om användarna! :)

Mute.

 
! Anmälj Länk
 
 
Sandran (F31) 
28 apr 2013 15:15
Du kommer alltid med så fina råd och tips till alla tycker jag, en bra människa, osjälvisk.

 
! Anmälj Länk
 
 
FruitShaped (P30) 
28 apr 2013 16:30
En trevlig prick IRL!

 
! Anmälj Länk
 
 
Tille (F27) 
28 apr 2013 16:34
MILF'en. ;)

Yes, I play Virtual Boy. Do you have a problem with revolutionary systems from the future?

 
! Anmälj Länk
 
 
Zeldia (F34) 
28 apr 2013 19:25
sir_mack86:

Har själv försökt med det både till sonen och katten


hehe ja det kan vara klurigt att få med dem ;) maken gav Link som förslag på ena men njää.. kanske lite väl udda [crazy]

Link Hero of Time:

En till ZS medlem i fokus här... xD


Yay!! :D Jag hoppas på att det blir fler! [bigsmile]

Nintendoguy12:

Zeldia, ett av det skönaste medlemmen på ZS. Jädrans bra läsning också! ;)


Haha dito :) och tack ^^

Endymion:

Det här är bästa sektionen på loading.


Visst är det :) Det var en av sakerna jag missade att skriva i min text, brukar alltid kika in på Loadare i fokus och läsa, men sällan jag skriver nåt där.

Sandran:

Du kommer alltid med så fina råd och tips till alla tycker jag, en bra människa, osjälvisk.


Naaw, tack :) det var snällt sagt ^^ jag försöker så gott jag kan. Hoppas det lösts sig med ditt problem du skrev om tidigare.

FruitShaped:

En trevlig prick IRL!


:)

Tille:

MILF'en. ;)


haha [bigsmile] tack snygging :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
28 apr 2013 19:34
Vågar man fråga vad dina barn har fått för final fantasy namn? Att yngsta heter Nemo som andranamn går ju att räkna ut. Hehe.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
 
Zeldia (F34) 
28 apr 2013 20:32
Endymion:

Vågar man fråga vad dina barn har fått för final fantasy namn?


Ena heter Vincent Valentine och andra heter Loke (efter Locke. Men vi tog bort c'et för att inte förvirra) Ganska vanliga namn som sagt, men med en lite annorlunda mening [crazy]

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
28 apr 2013 20:52
Grymma val av namn. Kudos :). Jag tjatade lite på min fru om spelnamn men ingen framgång (än). Hehe.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.