Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Loadare i fokus: Endymion

skapad 11 maj 2013 13:11 | svar 38 st | visats 229 ggr

 
Schultz (P) 
11 maj 2013 13:11

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till Endymion.1. Vad är du för en filur?
Funderar på om jag ska ta den korta eller långa versionen. Hmm, vi får se var vi hamnar. Ska försöka belysa lite spelhistoria i olika sektioner av mitt liv och lite personligt, kanske i kombination. Det är risk att det här tar en stund, under skoltiden brukade jag vara känd för att göra en kort historia lång....

Anders heter jag, 28 år gammal, undersköterska till yrket, spelnörd och familjefar på fritiden. Gift med min fru Emelie sedan snart 8 år tillbaka och barn i åldrarna 3, 4, 5, 11 (ja, you do the math) med den samme. Mina föräldrar brukar säga att jag föddes med en "dosa" i handen och det är nog inte långt ifrån sanningen. Har mina första spelminnen från att jag var tre år gammal men enligt utsago från föräldrar och storebröder förstod jag alldeles för tidigt (runt 2 års ålder) att den kontroll som jag fick sitta med för att vara nöjd faktiskt INTE var kopplad till konsolen, så det var bara för dom att koppla i och låta mig vara med och spela på riktigt, och på den vägen är det. Det började med Intellivision men den byttes snabbt ut mot NES på releasen.

Jag har så länge jag kan minnas haft ett enormt självförtroende. Att min favoritseriekaraktär när jag var liten var Pellefant kanske inte är någon slump. Jag har endast vaga minnen av det själv, men jag klarade Super Mario Bros, det första, vid tre års ålder och var lite av kvarterets sensation. Mina storebröder som är 6 respektive 10 år äldre än mig var oerhört stolta, vilket kanske ligger till grund för mitt stora ego. Skämt åsido, men det dröjde inte många år innan jag var bättre än dem på i stort sett alla spel. De skickade in mig som "power player" till dåvarande Nintendoklubben då jag upp till 7 års ålder klarat en massa spel som räknades som svåra då (och därmed halvt omöjliga idag?) som typ TMHT (Ja, det hette Hero Turtles här), Shadow Warrior (Ninja Gaiden), Trojan, Megaman, Zelda, Zelda 2, Probotector, Mike Tysons Punch Out, mfl. På den tiden kunde man inte köpa 100 spel i månaden så det var ju till att sitta och nöta samma spel i oändlighet, vilket antagligen är förklaringen till att man blev såpass duktig. Vi brukade få ett spel när vi fyllde år, ett varsitt på julafton och däremellan fick vi någon gång i månaden hyra 1-2 spel i en vecka på den lokala videobutiken. Det enda spel jag gick bet på under den gamla goda tiden var Battletoads och jag har än idag mörka tankar om att jag aldrig klarade det. Kom till Dark Queen ett par gånger men att dö där tog rätt mycket på psyket och spelet tog ju sin lilla tid att köra igenom...

Tro det eller ej, men syftet med ovanstående historia är inte (enbart, hehe) för att belysa mitt ego utan även för att verkligen belysa hur spel redan från den yttersta början varit väldigt viktigt för mig (och omgivningen) ända fram till idag. Oavsett om jag haft perioder där intresset svalnat något (tonårstid, fylla, missbruk, familj, osv) så har intresset alltid funnits med. Hade dock en dipp som var tung att komma upp ifrån. Jag var med och startade en internetsida vid namn "punkten.se" för många långa år sedan då ingen av de etablerade spelsiter som finns idag existerade. Jag var en av få recensenter på spelavdelningen som var riktigt aktiva, vilket resulterade i att jag fick oerhörda mängder recensionex ner i brevlådan. Detta var på PSOne-tiden och jag fick spela så SJUKT mycket skräp. Jag var inte speciellt gammal men tyckte det var coolt att få förtroendet, samt att mina texter var uppskattade så jag kände väl någon form av tidig "yrkesstolthet" så jag fortsatte. Problemet när man får ett antal spel i veckan är att man till slut bara spelar för spelandets skull och inte för att det är roligt. Till slut utökades PSONE-titlarna med N64-titlar direkt från Bergsala. Till råga på allt fick man EXTRA huvudbry där för Bergsala skulle (till skillnad från Nordisk Film) HA TILLBAKA N64-titlarna, eller så fick man köpa loss dem till "inköpspris" vilket var runt 569:-, helt sinnessjukt. Undrar om de skickar påminnelseavgifter till mig nu om jag avslöjar att jag faktiskt behöll ett par av de bra spelen utan att bli debiterad, hmm?

Nåväl vart var jag innan min irritation tog överhanden... Mjo, just... Tappade mycket av glädjen med spelandet, så när "Punkten Spel" till slut mergade med Zlot (ni vet, Victor Leijonhufvud och kompani) så bestämde jag mig för att göra mitt uttåg ur speljournalistiken, ganska tystlåtet då hela organisationen ändrades och jag ärligt talat inte hade mycket till övers för "Zlot-attityden" på den tiden. I och med detta avslut lyftes samtidigt en börda, jag behövde inte längre spela spel BARA FÖR ATT utan kunde själv mer aktivt välja vad jag ville lägga tid på. Jag kan nog påstå att Dreamcast med spel som Sonic Adventure, Sega Rally 2, Soul Calibur och Shenmue och Shenmue 2 till slut blev min stora räddning tillbaka till ytan och det "stora" intresset igen, den första SEGA-konsol (men därefter inte den sista då jag köpt på mig det mesta i efterhand) jag lade vantarna på blev ironiskt nog deras sista, men men... 

Sedan jag började tjäna egna pengar har jag samlat på mig en hel drös gamla och nya konsoler och massor av spel under många års tid. Har extremt svårt att sälja spel, oavsett hur dåliga de är eller om de egentligen inte är värda ett smack, så de har lagts på hög, i kartonger och hyllor. Majoriteten av min nöjesbudget även i dagsläget går till spel. Har fru och 4 barn och har passerat andra kostsamma stadier, exempelvis krogliv, för många långa år sedan, för priset av en krogvända kan man hitta mycket fint... Jag köper alla nya konsoler och spelar på dem alla, mer eller mindre. Det jag inte har är en PC värd namnet, har varit PC-spelare i perioder men inte på många år nu. Min uppväxt har gett mig många fina minnen med de klassiska Nintendofranschisen och de ligger än idag närmast hjärtat. Dels av nostalgiska skäl och dels för att de i mina ögon än idag håller en snuskigt hög lägstanivå. Men det finns spelserier jag älskar till alla format, ingen nämnd ingen glömd, men de allra flesta "stora". Under "förra" generationen spelade jag -betydligt- mer på PS3/360 än på Wii då jag (som det perfektionistiska kontrollfreak jag är) har svårt att acceptera ett såpass oprecist styrsätt som det med Wiimote. Appropå kontrollfreak går jag även in i OCD-ragemode när någon argumenterar för att det går att spela FPS med handkontroll lika bra som mus + tangentbord (har inget emot konsol-FPS då alla spelar med samma förutsättningar, det är specifikt jämförelse mellan effektivitet i kontrollmetoderna jag åsyftar). Sidospår sidospår. Skulle komma till att jag nu tycker Nintendo hittat rätt med WiiU då den är som en schweizisk armékniv och är perfekt för min familjesituation med upptagna tv-apparater, barnprogram, toalettspelande i lugn och ro och whatnot.

Jag älskar svåra spel. Svåra som i utmanande och inte svåra på grund av idiotisk design, även om det också kan ha sin tjusning. Nuförtiden är vi ju dock knappast överösta med svåra spel och därför var förstås Demon's Souls en fantastisk frisk fläkt, även om det i ärlighetens namn inte är svårt när man lärt sig systemet och kommer över den inledande tröskeln. Jag fnyser och suckar ofta över att bli hållen i handen och att även spel som ska föreställa svåra (hej Megaman 9 - topp-10 världens svåraste spel på Gamereactors lista, lol) inte lever upp till mina högt ställda förväntningar. Visst har många spel "extremesupermegahard-of-total-armageddon-death-and-destruction"-svårighetsgrader, men då innebär det oftast bara att man har mindre hälsa eller att fienderna skadar mer, och det är inte DEN typen av utmaning jag verkligen gillar eftersom det bara är ett "billigt" sätt att höja svårighetsgraden. När jag har tid över brukar jag försöka utmana mig själv genom att klara gamla idiotsvåra spel som man missade på tiden det begav sig men som blivit belysta genom fenomen som AVGN osv... typ Dragons Lair, Silver Surfer, Ghost & Goblins (hade bara C64-versionen förr, den är dock lättare än NES dito) osv.

Har även en kärlek till vapen (min äldsta storebror var sportskytt och jag var ofta med honom) och låtsaskrig och pysslar därför även med hobbyn "airsoft". Jag spenderar alltså vissa helgdagar med att springa runt i skogen iklädd kamoflauge och skjuta plast på andra likasinnade individer.

Trots att jag framställer mig själv som världens största spelnörd så har jag samtidigt ett oerhört socialt liv och det är få av mina nuvarande vänner som ens kommer i närheten av mitt intresse för ämnet. Dagtid blir det inte mycket spelande då jag jobbar heltid och annars tar familj och vänner upp mestadels av tiden. Det som "räddar" hobbyn är dels att barnen är spelintresserade och dels att jag aldrig haft ett behov av att sova de där rekommenderade 8 timmarna. Jag brukar sova kanske 5 timmar varje natt vilket innebär att jag oftast har några timmar för mig själv på kvällen/natten.

Får det räcka så för första frågan? Hmm japp. Jag tror det. 

2. Hur hittade du hit till Loading?
Jag minns faktiskt inte. Är det någon som till 100% har koll på alla turer kring Loading/Playing/Reset/SuperPlay osv osv...? Det står på sidan att jag är reggad 2002, men om jag inte minns fel var det ursprungligen GON som sedan blev Playing som sedan blev något annat och sen splittades forumen och man fick användare på bägge med samma datum och... ja... jag vet inte, oavsett så blev jag sittandes både här och på nuvarande playing då jag ville ha det bästa av två världar. Anledningen till att jag följde med hit var ursprungligen pga. Reset-gänget (typ Bjarneby, Skog, Wiborgh och gänget) och anledningen att jag också stannade på Playing pga. den tighta stämningen och lite annorlunda mentaliteten. 

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?
Den första animén som visades i Sverige såklart. Sailor Moon. Kärt barn har många namn. "Den maskerade rosen", "The Great Tuxedo Mask", "Endymion". Helt klart den coolaste karaktären som alltid kommer och räddar dagen, dessutom med stämingsfull musik till. Det är SÅ jag minns det. Jag ber vänligt men bestämt att ingen börjar länka gamla youtubeklipp som får mig att omvärdera mina rosaskimrande drömmar om detta....

4. Vad brukar du göra på Loading?
Surfar in varje dag för att läsa nyheter. Har ett gäng trådar i favoriter men för tillfället skriver jag överlägset mest i WiiU-tråden, fram tills nyligen var jag även sjukt aktiv i Monster Hunter 3: Ultimate-tråden, men jag har försökt gå lite Cold Turkey på det spelet då 220+ timmar på runt en månad kanske inte är hälsosamt? Har inte rört det på ett tag nu. Läser även runt mycket i andra trådar men eftersom min tid på internet ofta är smått begränsad försöker jag att inte hålla för många järn i luften samtidigt så skriver jag inte så mycket i övrigt. Det går dock i perioder, för tillfället är det som sagt WiiU-tråden (och även 3DS-tråden), för några år sedan hängde jag ohälsosamt mycket i SF4-tråden (spelade aktivt på någorlunda hög Sverigenivå fram till AE2012 versionen). Då var det nästan uteslutande allt jag gjorde på loading. Det varierar alltså på var mitt intresse är högst för stunden, men jag är ofta fokuserad på få saker åt gången numera.

5. Vilket är ditt bästa spelminne? 
Hjälp. Det finns så många. Jag minns att jag inte kunde bestämma mig om jag ville ha Megaman eller Ducktales i julklapp 1990 (tror jag det var). Som jag redan påpekat brukade vi få ett varsitt spel på jul. På något udda sätt slutade det iallafall med att jag fick BÄGGE (enda gången) då jag hade ändrat mig i sista stund till Megaman men mamma redan hade förbokat Ducktales och själv var intresserad av det. Jag minns i alla fall glädjen i att få TVÅ spel, det var stort. Dagen då Ocarina of Time släpptes, direkt efter skolan SPRANG jag hela vägen hem och slet upp postlådan, där låg en avi. Var metervis med snö men jag och en kompis började springa till uthämtningsstället typ 5km bort, liftade för första och enda gången i mitt liv för att komma dit. Känslan när man blöt, kall och snorig kom hem och satte i spelet i maskinen var stor. Dock håller jag tyvärr inte spelupplevelsen i sig ens i topp bland Zeldaspelen men det är en annan historia. En annan sak som inte fått något utrymme men som tillhör mina starkaste minnen är mina tider i PC-världen, spelat Action Quake II på landslagsnivå och torskade WoW på releasen och försakade familj, jobb och vänner genom att spela i snitt 17 timmar om dygnet i en månads tid (sjukskrev mig för att spela etc), helt otroligt fantastiska minnen men samtidigt otroligt hemska, där hemska tar överhanden. Jag var tredje person som dingade 60 på shattered hand minns jag, huga... Gick Cold Turkey på detta och har sedan inte rört skiten! Jag har svårt att göra något halvhjärtat när det är tävlingsinriktade spel, har lite "antingen går jag in för en chans att bli bäst, eller så skiter jag i det helt"-mentalitet, på gott och ont. 
Jaså jaha, var det ETT minne man skulle berätta om och inte trehundra? Förlåt. Shenmue, Metal Gear Solid, Super Mario World, Sonic Adventure mfl. får berättas någon annan gång. 

6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?
Till skillnad från alla andra punkter hittills tänker jag här fatta mig kort. Jag har sedan jag var liten haft en vision om ett spel där man ska kunna gå runt och göra vad man vill. Alltså ett open world-spel innan ordet myntades. Men äkta open world, utan osynliga väggar och kulisser. Saker man gör ska inte behöva ha en mening, men de ska GÅ att göra. Känslan första gången jag spelade Shenmue och gick runt i kåken och öppnade lådor, tog upp clementiner ur fruktskålen och vände och vred på BARA FÖR ATT MAN KUNDE (sedär, nu fick jag in ett spelminne) var svårslagen och det är den känslan jag skulle vilja förmedla om jag fick skapa ett spel precis som jag ville. Alltså en känsla av mer eller mindre total frihet. Detta är kanske inget originellt koncept, men det finns egentligen inget existerande spel som ens kommer i närheten av att realisera mina tankar. Om jag någonsin kommer få utveckla ett själv är högst tveksamt :)

7. Om din fru hade gett dig friheten att döpa barnen till vad för spelrelaterat som helst, vad skulle de heta?
Jag har försökt att smyga in lite spelnamnförslag för varje barn jag har fått, haha. De flesta som har barn spånar nog på hur många namnförslag som helst, så jag har nog föreslagit det mesta som inte varit helt uppåt väggarna. Föreslår ju inte att min unge ska heta Kefka liksom. Däremot kom jag ganska långt med Cecil, även om det inte blev så till slut.

Jag har faktiskt svårt att tänka mig andra namn på barnen än dem de har nu (Aron, Ronja, Nathalie och Angelika om någon är intresserad), då de liksom växer in. Men några flicknamn jag föreslagit genom tiderna är iallafall Tifa, Terra, Zelda, Samus, Jade och Alys. Pojknamn är Cecil, Yoshi (haha), Phoenix, Miles mfl. 

Men ok, för att göra ett definitivt svar på frågan skulle ungarna hetat Cecil, Tifa, Zelda och Alys. Men det känns ju helt fel nu, haha.

Och med detta tackar jag för mig. Det blev givetvis längre än jag räknat med då saker jag ville flika in konstant hoppade in i huvudet så det blev kanske något osammanhängande men det får den som orkar läsa leva med. Jag är givetvis öppen för frågor och funderingar i kommentarerna om någon mot all förmodan vill veta mer om mig. Tar tillfället i akt att tacka min fru för att hon står ut, trots att hon själv knappt bryr sig om spel, samt att jag ibland är vaken halva nätterna och sedan alldeles för klumpigt "smyger" ner i sängen. Tackar även er som orkat läsa allt, det ska ni banne mig ha en eloge för! Tack och bock!


Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar ...


Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

"Arvid cementerade härmed sin status som ärkepajas och vildhjärna" / Albin

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 11 maj 2013 13:21 ****

 
lovegun (P36) 
11 maj 2013 13:26
First!
Känner igen mig i mycket kring det du beskriver om spelintresse och hur spelen alltid finns där på något vis.

För tolerans, övervakning, jämlikhet och slaveri

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P20) 
11 maj 2013 14:00
Alltid spännande med det här. Ska nog erkänna så är Endymion en hjälte inom Wii U tråden. Keep it up farsan! ;)

SW-0856-6526-9394

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P20) 
11 maj 2013 14:01
Dubbelpost: Nån borde lägga till dom 2 senaste på Samlingstråden. Du glömde Arvid! :/

SW-0856-6526-9394

 
! Anmälj Länk
 
 
micke_nes (P31) 
11 maj 2013 14:07
Endy din gamle räv. Kom först i kontakt med dig på Fragzone/Hype.se. Det var tider det. :)

Mycket trevlig text. Bland de få som jag faktiskt läst allt.

Neo geo AES,Sega CD, Jaguar och Switch

 
! Anmälj Länk
 
 
Schultz (P) 
11 maj 2013 15:35
Nintendoguy12:

Du glömde Arvid! :/


"It's my first day"

*fixed*

"Arvid cementerade härmed sin status som ärkepajas och vildhjärna" / Albin

 
! Anmälj Länk
 
 
Wirus (P) 
11 maj 2013 15:56
Trevlig läsning!

Minns att jag själv fick Duck Tales en jul. Åkte med farsan å köpte det & han lurade mig att det var en present till mina kusiner. Jag var dock säker på att så inte var fallet och när jag skulle hjälpa till att lägga paketen under granen tappade jag ett från en garderob å jag var säker på att det var mitt spel och att det hade gått sönder [wink]

Fick Ocarina of Time på releasen helt oväntat av mina päron, magi!

Känner igen det där med att kämpa mig fram i snö vid spelrelease också. Skulle köpa PES64. Begav mig i full storm till varuhuset som låg x km bort. När jag kom dit helt slut så hade de så klart inte fått in spelet och visste knappt vad det var. Fyfan asså, men ett spelminne för livet [wink]

"Till den här mp3-spelaren rekommenderar vi hörlurar för ett bättre ljud"

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
11 maj 2013 15:57
Wirus:

Fick Ocarina of Time på releasen helt oväntat av mina päron, magi!


Haha, jag fick A Link to the Past på releasedagen av min pappa, det är nog den bästa dagen i mitt liv om jag tänker efter, helt seriöst.

Det var en helt obeskrivligt magisk känsla när han kom hem med spelet efter jobbet till mig.

 
! Anmälj Länk
 
 
ReDead (P23) 
11 maj 2013 18:07
Kul läsning!

Berätta gärna mer om din spelupplevelse med OOT gentemot de andra Zelda-spelen, som du nämnde. Gillar att höra sådant då Zelda är min favoritserie. :)

Om man inte har mycket i knoppen så kommer tigern och äter opp' en!

 
! Anmälj Länk
 
 
jorgandr (P39) 
11 maj 2013 18:29
Härligt med en riktig "gamer", enligt konstens alla regler.

För övrigt äger Jorgandr tråden med sin nördkunskap! - Bleatlessness

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
11 maj 2013 18:47
Växte också upp med Sailor Moon.

Har fortfarande inte växt ifrån det. Väntar med spänning på varje ny volym som släpps :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Bonejamin (P36) 
11 maj 2013 19:16
Vandrade också en lång väg till leksaksmagasinet i full kyla och snöstorm i jakt efter OOT. Det tog typ 2h att gå dit och lika långt hem. Sen hade dem inte fått in spelet´. :( Dold text: FU gamla leksaksmagasinet i Ängelholm om ni läser det här :p
Och efteråt var jag sjuk en hel vecka för jag blev så frusen och hade dumt nog för lite på mig, ingen mössa etc. Fick först tag i spelet nån vecka senare. Det var en jobbig period.

 
! Anmälj Länk
 
 
Bambaclatt (P30) 
11 maj 2013 19:22
Grymt, det var länge sedan man såg dig på xlive Endy, vore kul att ta en svettig SFIV session någon gång ;)

www.hypefinder.com

 
! Anmälj Länk
 
 
Frezdaner (P32) 
11 maj 2013 23:29
Arvid Schultz:

Sailor Moon


Har extremt många avsnitt av detta inspelat på VHS band. Kan stolt säga att jag gillar Sailor Moon och att det var en av mina hjältar som liten.

Hon var inte så våpig som många andra tecknade tjejer var som jag sett.

Gillar faktiskt dom svenska rösterna också...

Suck man borde ta och försöka se serien igen.

I övrigt så var det ju inte lite jävla text det blev?

Hur ska man kunna tävla mot detta när/om det blir ens egen tur.

En sista relevant fråga... Vem av Sailor tjejerna var din favorit?

I Want to die peacefully in my sleep like my grandfather and not screaming in terror like his passengers

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
11 maj 2013 23:29
Endymion:

Kom till Dark Queen


Det gjorde inte ens jag och jag äger spelet. Kom till bana 8 som längst och då använde jag warps från tredje banan och framåt (de jag hittade).

Endymion:

(hej Megaman 9 - topp-10 världens svåraste spel på Gamereactors lista, lol)


Haha. Det spelet har inte där att göra men jag medger att det kan vara lite knivigt. Det var dessutom inte med på listan jag kollade. Battletoads låg dock i topp.

Hux Flux:

Väntar med spänning på varje ny volym som släpps :)


NY volym?

Frezdaner:

Kan stolt säga att jag gillar Sailor Moon och att det var en av mina hjältar som liten.


Amen, brother. [smile]

Frezdaner:

Suck man borde ta och försöka se serien igen.


Jo. Blir dock lite svårt att hitta med svenska röster. Eller finns den på DVD? Jag kollade ju en drös med avsnitt på youtube för rätt längesen.

Frezdaner:

Vem av Sailor tjejerna var din favorit?


MIN favorit då var Mercury. Nu är jag lite osäker. Skulle nog säga...fan, nu fick jag hjärnsläpp på namnet. Hon i grönt. Jupiter?Såg nyss att man laddar upp svenska avsnitt på youtube. [bigsmile]

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 

Ändrad: 11 maj 2013 23:37 av RetroFanatic, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
jorgandr (P39) 
12 maj 2013 00:00
Hux Flux:

Väntar med spänning på varje ny volym som släpps :)


Ny? Den är väl avslutad sedan... 10-15 år tillbaka, eller nåt?

För övrigt äger Jorgandr tråden med sin nördkunskap! - Bleatlessness

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
12 maj 2013 00:04
Kul med så mycket fin respons! Datorn är upptagen och det blir för långt och krångligt på telefonen/iPad/WiiU att skriva svar uppdelat med citat som sig bör, men jag lovar att göra det imorgon.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
 
Frezdaner (P32) 
12 maj 2013 00:10
RetroFanatic:

Jupiter?


[love] Min favorit också!

http://images5.fanpop.com/image/photos/25300000/Sailor-Jupit...

Hon och Mars var väl dom två som var fysiskt starkast tror jag och så var hon väldigt lång också.

EDIT: Skumt bilden syns bara när jag försöker redigera inlägget. Får bli en tråkig länk då:/

I Want to die peacefully in my sleep like my grandfather and not screaming in terror like his passengers

 

Ändrad: 12 maj 2013 00:33 av Frezdaner, ändrad 5 gånger

! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
12 maj 2013 00:18
Frezdaner:

Hon och Mars var väl dom två som var fysiskt starkast tror jag


Jo, en av de lite mer tuffa.

Edit: Din bild står bara och tuggar. Måste klicka på den för att kunna se den.

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 

Ändrad: 12 maj 2013 00:19 av RetroFanatic, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
bob kamel (P) 
12 maj 2013 00:30
Kul att få veta lite mer om Endymion! Verkar vara en schysst snubbe. Han brukar alltid ha bra saker att säga i 3DS/Fire Emblem Awakening-tråden.

3DS FC: 3625-8519-0459

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
12 maj 2013 01:11
jorgandr:

Ny? Den är väl avslutad sedan... 10-15 år tillbaka, eller nåt?


Bro, Mangan ges ut på nytt. Bättre översättning, rätt namn. Med mera [bigsmile]

http://kodanshacomics.com/series-list/

 
! Anmälj Länk
 
 
lorkan (P30) 
12 maj 2013 02:07
Gillar Endymion rejält, en standup guy med vettiga åsikter och nyttig input. Vi har, oftast, liknande spelsmak känns det som. Självklart spelar vi inte alltid samma spel men det spelar ingen roll. Skitkul att han slår på Wii U-trumman då det behövs ihärdigt folk på loading som lyfter godheten hos Wii U + 3DS och Nintendo idag när nästa generation snart nalkas.

[love]

 
! Anmälj Länk
 
 
Alvin (P30) 
12 maj 2013 10:38
Endymion:

Den första animén som visades i Sverige såklart. Sailor Moon.


Tror detta kan vara material för vanliga missförstånd-tråden.

Jag är nämligen ganska säker på att Mumin-animen sändes i Sverige före ; )

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
12 maj 2013 11:12
lovegun:

Känner igen mig i mycket kring det du beskriver om spelintresse och hur spelen alltid finns där på något vis.


Kul, vi behöver fler personer som i hjärtat känner sig som gamers, hehe.

Nintendoguy12:

Alltid spännande med det här. Ska nog erkänna så är Endymion en hjälte inom Wii U tråden. Keep it up farsan! ;)


Tack Nintendoguy! Tänkte för övrigt på dig när jag fick loadare i fokus förfrågan, du hade ju uttryckt just det i kommentarerna, hehe. Hjälte är väl att ta i iofs... Står knappt för några nyheter men är däremot gärna behjälplig i diverse frågor som kan tänkas uppkomma, eller för den delen vissa trötta debatter.

micke_nes:

Endy din gamle räv. Kom först i kontakt med dig på Fragzone/Hype.se. Det var tider det. :)


Micke my man! Jag kände att det redan var för mycket wall of text så jag utelämnade det. Men det bör jag faktiskt ta igen. Hype förtjänar det.

Rotar man i riktigt gamla Super Power (har jag för mig) tidningar så hittar man annonser från "hype.se" med slogan "you are not cool because you read hype, you read hype because you're cool" och med nån kille (kan de va Gunner, haha) som kastar en Hadoken. Tror det var där inkörsporten för spelforum på internet var för mig och jag har fortfarande min användare och redaktionsstämpel kvar på sidan. Det var på Hype jag fick kontakt med David Andersson som jag hade ett par småprojekt med innan jag var med och startade Punkten.NU (inte .SE, det var ett senare domänbyte kom jag på sen), det var på Hype som några av mina favoritspel från PSX-eran (FFVII och RE1) diskuterades till leda, och det var överlag ett helt fantastiskt forum som kändes mycket mer personligt än Loading/Playing mfl. aldrig kommer göra, tyvärr.

Efter mitt uttåg från Punkten så gjorde jag några inhopp och skrev recensioner och annat på Hype, mest under Nintendo DS tidiga livsscykel tror jag. Eller jag ser här att jag recenserat Twilight Princess till Wii där också, full pott. Till skillnad från punkten så finns alla mina texter på hype fortfarande på nätet. Jag sökte av nostalgiska skäl på web archives på punkten men hittade bara en massa av mina gamla nyheter. Hur som helst tillhör jag inventarierna på hype, sidan har bytt inriktning och utstyrsel ett antal gånger. Men det var alltså under fragzone-tiden vi sågs först Micke? Hade nästan glömt det men Hype var under en period en del av fragzone.se... hmm... Too...Much...Memories... Jag väntar fortfarande på hype.se revival, tills dess säger jag tack för allt!

micke_nes:

Mycket trevlig text. Bland de få som jag faktiskt läst allt.


Tack. Gillade din också. Oldschool...

Wirus:

Trevlig läsning!


Tackar hjärtligt.

Wirus:

När jag kom dit helt slut så hade de så klart inte fått in spelet och visste knappt vad det var.


Ouch! Jag AVSKYR när det händer. Fortfarande får jag lite ont i hjärtat om det är något jag hypar inför och chansar in på nån butik på releasedagen och expediten ser HELT frågande ut. Man har lust att slita dem över disk och berätta ett och annat!

Ricdeau:

Det var en helt obeskrivligt magisk känsla när han kom hem med spelet efter jobbet till mig.


I mitt fall var det min bror som kom hem en helt galet regnig kväll med spelet under jackan. Magiskt var ordet. Dessvärre kunde ingen av oss bröder bestämma vem som skulle spela först och jag ville inte ha det spoilat så jag satt mig och spelade igenom Zelda 1 tills det blev min tur att spela =)

ReDead:

Berätta gärna mer om din spelupplevelse med OOT gentemot de andra Zelda-spelen, som du nämnde. Gillar att höra sådant då Zelda är min favoritserie. :)


Jag var ju lite vag i texten angående OoT förutom att jag inte håller det i topp över Zelda, och därmed inte heller bästa spel någonsin blaha blaha. Därmed inte sagt att jag inte tycker att det är ett fantastisk spel, för det tycker jag. Dock hade man fullkomligt överjordiska förväntningar på det och det klarade helt enkelt inte av att leva upp till det. Det bästa Zeldaspelet i mina ögon är fortfarande A Link to the Past och jag tvivlar på att det någonsin kommer att toppas. Det bästa 3D-Zelda är i mina ögon Twilight Princess, och där tillhör jag förstås en minoritet.

Hur tråkigt det än kan låta så tycker jag OoT hämmades av den tekniska aspekten. Block-suddig N64-3D förstör lixom en del av den episka känslan, och även om resten gameplay/design/musik är top-notch så får man dålig eftersmak av ojämn framerate. 3DS-versionen av OoT känns som den ultimata versionen, man märker där att det åldrats med värdighet rent spelmässigt, men det räcker inte för att knipa en topplacering.

A Link to the Past lider in av samma åldringsaspekt. Designen och gameplay känns fulländad, alla olika platser har en distinkt feeling, musiken är överlag fantastisk, många dungeon-items som är standard idag introducerades och funkar lika bra idag. Men framförallt är det rent grafiskt lika vackert idag som när det släpptes. Det flyter som en dröm och 2D-sprites åldras med SÅ mycket större värdighet än spel från den tidiga 3D-eran.

jorgandr:

Härligt med en riktig "gamer", enligt konstens alla regler.


Tack!

Hux Flux:

Växte också upp med Sailor Moon.

Har fortfarande inte växt ifrån det. Väntar med spänning på varje ny volym som släpps :)


Jag har aldrig läst mangan, bara sett animén. Efter att ha sett det som visades på svensk TV (minns hur många säsonger, men det var inte SÅ många) så kikade jag faktiskt på den japanska i ett senare skede. Jag tyckte dock serien "flippade ur" något en bit in så jag slutade kolla.

Bonejamin:

Det var en jobbig period.


Känner med dig... känner med dig...

Bambaclatt:

Grymt, det var länge sedan man såg dig på xlive Endy, vore kul att ta en svettig SFIV session någon gång ;)


Ja verkligen. Jag har en stenålders 360 utan WiFi och generellt kör jag Wifi eftersom jag är för lat för att dra kablar över hela huset och min fru dödar mig om de ligger på golvet. XBox Live kommer därför bara igång när jag ska spela något online (no shit) eller ladda hem något MÅSTE från XBM. Jag lade ju tyvärr SF4 på hyllan, och därefter har jag faktiskt knappt haft anledning att starta min 360. Har spelat överlägset flest spel till PS3 den här generationen. PS3 och WiiU står nu sida vid sida på min tvbänk, 360n står för tillfället inte ens ikopplad. Men när den av någon anledning kommer på och jag orkar betala för Guld igen så lovar jag att hojta till. Saknar SF4, buhu... Episka Ryu-Boxer har vi haft Bamba...ujujuj

Frezdaner:

Hon var inte så våpig som många andra tecknade tjejer var som jag sett.

Gillar faktiskt dom svenska rösterna också...

Suck man borde ta och försöka se serien igen.


Skoja inte nu. Sailor Moon är ju våpigare än våpigast, hon ramlar på sin lilla rumpa och tjuter lixom? =). Men ja, dom svenska rösterna är helt ok. Man är ju uppväxt med dom så det är ju en nostalgisk aspekt. Du frågade längre ner om min favorit, och faktum är att jag nog måste säga Mercury av originalfemman (senare säsonger tappar man ju räkningen på sailorsoldater, gah). Moon är för gnölig, Jag gillade Mercury. Hon är smart, ödmjuk, lite halvkasst självförtroende men jäkligt stark när det kommer till kritan.

Frezdaner:

I övrigt så var det ju inte lite jävla text det blev?

Hur ska man kunna tävla mot detta när/om det blir ens egen tur.


Nej det blev lite långt, och jag skulle egentligen velat haft med mer, det kom upp en miljard tankar i huvudet och försökte prioritera och sortera men jag är fortfarande inte nöjd. Inget som behöver tävlas mot för övrigt, alla har sitt sätt och sin historia att berätta, oavsett textmängd =)

RetroFanatic:

Det gjorde inte ens jag och jag äger spelet. Kom till bana 8 som längst och då använde jag warps från tredje banan och framåt (de jag hittade).


Använde helst inte warps då man kunde samla fler liv genom att köra den långa vägen, var rätt länge sedan jag spelade det nu. Kanske... kanske.... kanske ska jag ge det ett seriöst försök snart igen....

bob kamel:

Kul att få veta lite mer om Endymion! Verkar vara en schysst snubbe. Han brukar alltid ha bra saker att säga i 3DS/Fire Emblem Awakening-tråden


Ah, tack. Som jag sagt så har jag fokus på ganska få trådar åt gången, varav Fire Emblem varit en av dem, även om jag på något sätt inte är en auktoritet på det ämnet då det skämmigt nog är mitt första spel i serien.

lorkan:

Gillar Endymion rejält, en standup guy med vettiga åsikter och nyttig input.


Tack lorkan.

lorkan:

Skitkul att han slår på Wii U-trumman då det behövs ihärdigt folk på loading som lyfter godheten hos Wii U + 3DS och Nintendo idag när nästa generation snart nalkas.


Jag slår inte på trumman i syftet att försvara Nintendo, även om Nintendo alltid stått för majoriteten av mina bästa minnen och upplevelser. Jag försvarar den eftersom jag verkligen, till skillnad från de flesta (särskilt de som inte testat), verkligen fastnat för hela konceptet med gamepad. Både ur bekvämlighet med extra skärm, karta, snabbmenyer till aspekten att kunna spela på den när TVn är upptagen.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.