Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Loadare i fokus: PC-Spelare

skapad 12 okt 2013 11:29 | svar 38 st | visats 325 ggr

 
Silhuett (P) 
12 okt 2013 11:29

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till PC-Spelare1. Vad är du för en filur?

För att göra det enkelt, en 30+ dataidiot och soffexpert i fråga om sport, från västkustens pärla. Jobbar som konsult inom systemutveckling med fokus på Java, vilket gör att jag ständigt är i kontakt med teknik och mjukvara, vilket också är det som är mitt främsta intresse på Loading-forumet. Haft ett gediget spelintresse sedan NES-tidens första dagar, och har sedan dess varit en stor förespråkare för spel som underhållningsform – när man väljer rätt spel. 

2. Hur hittade du hit till Loading?

Det har varit en ganska rak vandring från svenska spelforum till spelforum när sajter bytt namn och/eller tappat form. Från något forum jag inte minns namnet på nu, till gamla GON som drevs av ett rätt gott gäng, till Playing när GON-forumet blev det i och med att de började samarbeta med Level, och sen till Loading när det samarbetet bröts och Playing började tappa form. 

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Det var många, många år sen jag valde det så jag har nästan glömt det. Men jag minns det vagt som att det mest var en väldigt enkel provokation mot några stollar på det först nämnda forumet, det jag inte minns namnet på, som tycktes uppfatta PC-spel som något direkt provocerande (av nån anledning jag ännu inte förstått). Därefter har jag behållit det, både av gammal vana, och som nån sorts indikator för intresset jag har för den mest innovativa och spännande spelplattformen. 

4. Vad brukar du göra på Loading?

Mitt intresse för Loading är som ett större sammanhängande kommentarsfält för teknik och spel i Sverige, så jag håller mig också mestadels till trådar kring datorer och relaterad teknik, webtjänster, spel (och PC-spel i synnerhet), Kickstarters och dylika ämnen. Jag är inte så mycket för den övriga community-delen, men uppskattar dock musiktips-trådarna väldigt mycket, så till folket som håller de i liv, tack så mycket :) Ni är flera som gör ett väldigt gott jobb med det. 

När jag postar trådar själv så är det mestadels om PC-spel, för att dra mitt strå till stacken kring att hålla diskussionerna uppe för den plattformen. Och det för det jag uppskattar med plattformen – öppenhet, valfrihet, variation och den största innovationen inom spelmediet. Och att det är den plattformen folk med gediget spelintresse inte ska ignorera. 

5. Vilket är ditt bästa spelminne?

Hoppar över den givna nostalgi-fällan man lätt trampar i och säger istället The Orange Box med Half Life 2: Episode Two, Portal och Team Fortress 2. Satan i gatan var bra det var och är. Och då är jag ändå en person som sällan eller aldrig varit nån större fantast av första persons-spel. Men The Orange Box-titlarna var ju något rejält annorlunda; finslipade, innovativa och humoristiska (kanske inte HL2, men de andra två). Team Fortress 2 och Portal är enorma klassiker, men The Orange Box var också det som fick mig att få upp ljuset för digital distribution för spel, som började ta fart då, och fick mig att se fördelarna kring vad det innebar för utvecklingsprocesser, försäljningsmetoder och utrymme för utvecklare av mindre genrer, där andra istället såg digital distribution som en källa till oro. Det nätta lilla paketet var, i alla fall för mig, ett paradigmskifte. 

Ska bara jag välja en enda punkt från det paketet så jag säger andra halvan av Portal. 

6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

Eftersom jag inte är, och inte har något egentligt intresse av att vara någon historieberättare, så skulle det vara ett spel inriktat på varierande spelmekanik med gott omspelsvärde, förmodligen inte så lite inspirerat av Firaxis "brädspels-metodik" för datorspel. Mer exakt än så vet jag inte, och det lilla korn till mer konkret spelidé jag har behåller jag för mig själv, utifall att jag kommer till skott att börja realisera den nån dag. 

7. Vilket PC-spel ser du mest fram emot under 2014?

Öh, ja du. Finns ju flera goda alternativ. Jag vill egentligen säga The Witcher 3, för det smått sjuka scopet de tycks ha satt på den uppföljaren. Det ser riktigt gött ut. Men, efter den senaste delen av dokumentären som Double Fine levererat för sin Kickstarter så säger jag nog Broken Age nu. Det ser, låter och verkar galet bra och Double Fine verkar förvalta Kickstarter-förtroendet enormt bra.

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar...

Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

If only I could, I'd make a deal with God.

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 12 okt 2013 11:31 ****

 
Redfoxe (P29) 
12 okt 2013 11:34
Vår egen lilla PC krigare :D

Loadings egna lilla Retro-Räv

 
! Anmälj Länk
 
 
lobban (P30) 
12 okt 2013 11:38
In before PC masterrace [love]

Ta den om ni kan!!!

 
! Anmälj Länk
 
 
PC-Spelare (P) 
12 okt 2013 11:39
lobban:

In before PC masterrace


Join us.

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
12 okt 2013 11:44
Ditt intresse för PC-spel provocerar mig.

 
! Anmälj Länk
 
 
PC-Spelare (P) 
12 okt 2013 11:51
Kände att avataren behövde uppdateras när jag såg den i OP.

 
! Anmälj Länk
 
 
blisZ (P27) 
12 okt 2013 11:59
En av mina favoriter på forumet, helt klart!

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Pettersson (P22) 
12 okt 2013 12:00
Orange box <3

Punk är så jävla metal

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
12 okt 2013 12:02
Jag har alltid tyckt att PC-Spelare framstår som en odd man out på Loading. Bara i positiv bemärkelse då. Det är väl ingen nyhet direkt att Loading lutar lite åt Nintendo och i större grad åt konsolhållet i sin helhet. Vilket kanske är lite av en följd av svensk spelkultur sedan typ Nintendo Magasinets dagar, men den aspekten har satt sina spår. PC-Spelare är ju lite av en intergalaktisk rymdrebell här, inte så mycket Darth Vader.

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
12 okt 2013 12:04
Jag vet ingenting om om dig bortsett från att jag har sett din avatar och tyckt att den är fräck. Fast du är säkert trevlig.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
12 okt 2013 12:09
Om om.

 
! Anmälj Länk
 
 
PC-Spelare (P) 
12 okt 2013 12:10
Avgrundsvrål:

Det är väl ingen nyhet direkt att Loading lutar lite åt Nintendo och i större grad åt konsolhållet i sin helhet. Vilket kanske är lite av en följd av svensk spelkultur sedan typ Nintendo Magasinets dagar, men den aspekten har satt sina spår.


Så är det ju, och det är ju lite tråkigt det. Att folk i allmänhet dras till det lite mer lätttillgängliga och nostalgiska kan jag förstå, men jag har haft lite svårt att förstå varför forum-diskussioner, där folk ändå avsätter en hel del tid till det här intresset, är rotat i samma spår av lätttillgänglighet.

Nintendo Magasinet och Super Play satte verkligen sina spår, på gott och ont.

 
! Anmälj Länk
 
 
lobban (P30) 
12 okt 2013 12:15
PC-Spelare:

Join us.


Done and done

Ta den om ni kan!!!

 
! Anmälj Länk
 
 
lorkan (P30) 
12 okt 2013 12:27
Jag har goda minnen från när PC-spelare sålde gamla spel en gång i tiden. Det var nånting på 1945, nått shoot em up-spel som förekom årligen i hans säljtrådar. Har du blivit av med det nu? :D

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
12 okt 2013 12:33
Kul läsning. Vi har väl inte haft så många diskussioner genom åren men jag minns dig väl redan från GON-tiden. Är väl inte överdrivet många jag kan säga det om längre.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
 
PC-Spelare (P) 
12 okt 2013 12:35
lorkan:

Jag har goda minnen från när PC-spelare sålde gamla spel en gång i tiden. Det var nånting på 1945, nått shoot em up-spel som förekom årligen i hans säljtrådar. Har du blivit av med det nu? :D


Haha, att du kommer ihåg det. Men jag försökte sälja det många många gånger, så det hjälper kanske ja. :)

Det blev till slut sålt på Tradera, och förpackades tydligt så dåligt att skivan var sönder när den kom fram. Killen som köpte det klagade, men vill inte ha någon kompensation, bifogade inga bilder på hur skivan såg ut, och hörde sen aldrig av sig igen.

Det är rätt många spel man köp till konsolerna här och på gamla Playing. Hade en Sega Saturn med drivor av spel ett tag, som köptes av en som kallade sig Ganheden. Konsolen var fin, men spelen var skräp, så den såldes vidare ganska snabbt.

Av allt jag sålt är den nog bara min gamla Amiga 500 jag saknar. :( Som gammal Amiga-kille så är det mycket fina minnen som försvann med den. Fantastic Worlds-samlingen är nog den enda samling som kan mäta sig med The Orange Box när det gäller kvalité.

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
12 okt 2013 12:42
PC-Spelare:

Att folk i allmänhet dras till det lite mer lätttillgängliga och nostalgiska kan jag förstå, men jag har haft lite svårt att förstå varför forum-diskussioner, där folk ändå avsätter en hel del tid till det här intresset, är rotat i samma spår av lätttillgänglighet.


Mycket bra fråga. Det finns nog ett visst mått av hjul i samma hjulspår här nånstans, vanesaker alltså. Jag antar att det är det här som Steambox riktar sig mot, försöka sälja in PC med lättillgänglighet, kanske finns en del potential där trots allt då.

PC-Spelare:

Nintendo Magasinet och Super Play satte verkligen sina spår, på gott och ont.


Tveklöst.

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
12 okt 2013 13:06
PC-Spelare:

Jobbar som konsult inom systemutveckling med fokus på Java


Bra. Då kanske du kan hjälpa mig med ett par enkla saker i Java ? :P

Men givetvis bara om du har tid och lust. Det handlar huvudsak om JButton, JFrame och ActionListener.

if(PC-SpelareSägerJA) {
Vegetarianen.PM:arDetaljernaTill(PC-Spelare);
}
else {
moveOn();
}

 

Ändrad: 12 okt 2013 13:08 av , ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
lobban (P30) 
12 okt 2013 13:18
Vegetarianen:

Då kanske du kan hjälpa mig med ett par enkla saker i Java ? :P


Vi har en programmeringstråd för sånt [wink]

Fast du kanske redan postat där?

Ta den om ni kan!!!

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
12 okt 2013 13:32
lobban:

Vi har en programmeringstråd för sånt


Ahh :P Visste inte att du ville lösa det :)

lobban:

Fast du kanske redan postat där?


Nej [blush]

Men gör det asap [cool]

 
! Anmälj Länk
 
 
Lotias (P27) 
12 okt 2013 14:43
Fast fast fast spel är ju roligare på konsol... För utom FPS och MMO! Tycker jag asså! Du behöver inte hålla med, men det är min
Åsikt! :)

"Playing video games for the graphics is like watching porn for the story." | PSN: Lotias

 
! Anmälj Länk
 
 
Nobodywashere (P27) 
12 okt 2013 15:37
Intressant läsning, All hai The Glorious PC Gaming Master Race!

Avgrundsvrål:

Loading lutar lite åt Nintendo och i större grad åt konsolhållet i sin helhet.


Konsol, Ja. Nitnedo, nej. Skulle säga mer att Loading lutar åt Sony och playstation.

I love blood and violence! I've got a boner for murder!

 
! Anmälj Länk
 
 
PC-Spelare (P) 
12 okt 2013 20:40
Avgrundsvrål:

försöka sälja in PC med lättillgänglighet, kanske finns en del potential där trots allt då.


Så är det säkert, men jag kan tycka att lätttillgänglighet inte ska behöva vara en så stor faktor på ett spelforum. [cute]

Lotias:

Tycker jag asså! Du behöver inte hålla med, men det är min
Åsikt! :)


Det är lugnt, det gör jag verkligen inte. [cute]

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
12 okt 2013 22:41

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.