Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Loadare i fokus: NicolausCamp

skapad 26 okt 2013 09:45 | svar 1 st | visats 66 ggr

 
Silhuett (P) 
26 okt 2013 09:45

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till NicolausCamp1. Vad är du för en filur?

Det paradigmskifte min födsel innebar för mänskligheten ägde rum den elfte februari 1982, vilket i skrivande stund gör mig till 31 år. Född och uppvuxen i Göteborg, och är fast besluten att stanna kvar här i Sveriges framsida. Jag är en ganska enkel person och brukar uppfattas som väldigt lugn och trevlig (lite klämkäckt sådär!), och jobbar som lärarvikarie i grundskolans tidigare år, ett yrkesval jag knappt kunde vara gladare över att jag fattade. Jag bor ihop med mina två katter, Alice och Cheshire. Mitt stora fritidsintresse som jag är eld och lågor för är populärkultur i stort, fast framförallt visuella medier - film, spel, serietidningar etc.

Just spelintresset har följt med mig sedan barnsben från NES-tiden och framåt, och fram till årsskiftet 2008-2009 skrev jag även för den numer nedlagda spelsidan GAMEcore.se. För nog för att jag mer än gärna avnjuter det på egen hand, så är en stor del av tjusningen reflektionen och diskussionen som följer. Jag spelar primärt på min dator via Steam, och har ett 3DS som komplement till detta. Mitt Wii ligger på vinden och snart hamnar även 360:n där (eller på Tradera), vilket mycket väl kan komma att bli det sista man får se av en stationär spelkonsol i mitt hem då den kommande generationen hittills inte lockat mig alls.

Filmintresset blommade verkligen ut när jag under ett par års tid jobbade i en filmbutik i början av 2000-talet, och min kärlek till all form av animation ska inte underskattas. Jag ligger för närvarande i startgroparna att starta en sida om just detta.

2. Hur hittade du hit till Loading?

Exakt när jag hittade hit vet jag inte, men länge var jag inte registrerad utan använde mest sidans forum för att hitta bra deals på spel (extra viktigt när man är fattig student!), men det var först i slutet av förra året som jag faktiskt registrerade mig, och strax därpå började göra mig hörd också.

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Det är mitt för- och efternamn, fast hopskrivet. Varför? Tja, jag anser att jag inte har något att dölja och föredrar att vara mig själv i hur jag framställer mig själv på nätet i så stor utsträckning jag kan. Jag kan tycka att man får tänka till lite extra och ta större ansvar innan man yttrar sig när man lämnar ut sig själv på det viset. Jag gillar även att vara konsekvent och ha samma användarnamn på de sidor jag besöker, och då flera forum och nätverk inte tillåter mellanslag i användarnamn fick det helt sonika bli min "internet-identitet" för att undvika förvirringen som annars lätt skulle kunna uppstå vid inloggningar och dylikt. Visst har jag andra användarnamn på en del andra sidor också, men det är uteslutet för att jag inte tillåts ändra där i efterhand - I-landsproblem när de är som bäst (värst?).

4. Vad brukar du göra på Loading?

Som sagt, jag brinner för den uppföljande diskussionen, och mina katter i all ära, men de är inte några vidare bra samtalspartners. Jag var helt enkelt på jakt efter ett forum med likasinnade människor som, likt jag, brinner för samma saker och gillar att prata om det. Jag brukar återfinnas bland nyhetsdiskussionerna, i filmsektionen, och i vissa av "övrigt"-diskussionerna. Jag ger mig mer än gärna in i en diskussion om den känns relevant och intressant för mig, och till och från gör sig mitt göteborgsarv påmint och tvingar mig att dra en dålig ordvits eller två, vilket jag ber så hemskt mycket om ursäkt för, samtidigt som jag försvarar mig med att jag trots allt har förväntningar på mig och en tradition att upprätthålla. Loading har helt enkelt blivit en kul mötesplats för någon som nästan alltid känt sig lite utanför, men numer känner sig själv som en naturlig del i gemenskapen.

5. Vilket är ditt bästa spelminne?

Som stor fan av Batman är det svårt att i ord beskriva den eufori som Rocksteadys båda Arkham-spel införstillade. Inte bara var de två fantastiska, förtrollande spelupplevelser, de fick mig även att se på licensspel i ett helt nytt ljus. De båda sträckspelades, och länsades direkt efteråt sedan på alla sina hemligheter. Trots att båda spelen dessutom innehåller storslagna, bombastiska scenarion, så var det ändå de nerviga, smygande stealth-partierna som etsade sig fast mest, när man med varje trick i boken avväpnade ett tiotal skurkar osedd och fick det att se så lätt ut. Aldrig i ett spel har jag känt mig som en superhjälte lika mycket som just då.

6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

Det som skiljer spel från film är ju just förmågan att kunna påverka utkomsten själv, och även fast väldigt linjära actionäventyr är det som faller mig mest i smaken, så vill jag gärna kunna flika in en handling och konsekvens-tematik, där spelarens val verkligen bärs med spelet igenom. Detta utan att spelet ska börja kännas flummigt och ofokuserat, utan alltid ha ett driv. Det närmsta som jag kan jämföra med är det högst förbisedda Spec Ops: The Line, och förra årets The Walking Dead.

Spelmekaniken skulle vara utmanande och belönande. Ett av mina stora problem med dagens storspel är just det eviga handhållandet, som om utvecklarna oroar sig för att majoriteten av spelare ger upp vid minsta lilla motgång. Jag gillar känslan som infinner sig när man lyckas ta sig förbi ett hinder där oddsen är emot en i hög grad, när man som underdog slutligen triumferar efter mycket kämpa och slit.

Rent visuellt är jag ett stort fan av post-apokalyps, men inte uteslutet av den gråbruna sorten. Ytterligare ett ganska förbisett spel (om man ska döma efter försäljningssiffror) är Enslaved: Odyssey to the West som visade en ödelagd värld full av grönska och skönhet. Pussla ihop alla ovanstående bitar så har du en ganska bra bild av hur mitt drömspel skulle kunna se ut.

7. Om du bara fick läsa en enda serietidning i resten av ditt liv, vilken skulle det bli?

Batman var serien som på allvar fick mig att börja läsa serier på nytt för snart tio år sen och trots att den har haft både toppar och dalar sen jag började får jag ändå stå trogen vid hans sida, som en viss sidekick. Det går helt enkelt inte att komma ifrån vilken inverkan Bruce Wayne, Gotham City, och alla dess invånare haft på mig genom åren. Det är vår moderna, nutida mytologi, och jag är inte den som tackar nej till en bra saga.

Om det dock var som så att jag bara fick välja ett enda nummer av en serie, då skulle jag tveklöst vända Batman ryggen och omfamna nummer 775 av Action Comics, som är det bästa enskilda numret av Superman som jag läst, och ett så gott som perfekt exempel på varför han alltid kommer att vara relevant, som på ett inspirerande vis exemplifierar både det bästa och värsta vi kan vara. Man kan helt enkelt inte be om mer av en serietidning än så.

Och med det tackar jag för mig. Stay awesome, Loading!

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar...

Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

Struggle from the womb to the tomb

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 26 okt 2013 09:51 ****

 
hk85ps4 (P) 
26 okt 2013 10:10
Smågarvar litet åt göteborgsdelen, det med att upprätthålla en tradition haha. Klockrent. Det här var den enskilt bästa intervjun då jag kände att den tilltalade mig oerhört mycket även om jag inte delar intresset för serietidningar så uppskattar jag andras passion/er.

Ha en redigt god dag nu herr http://loading.se/user_info.php?user_id=40681

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.