Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Loadare i fokus: Bummi

skapad 9 nov 2013 12:03 | svar 30 st | visats 303 ggr

 
Silhuett (P) 
9 nov 2013 12:03

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till Bummi1. Vad är du för en filur?

Jag är en 26-åring från Göteborg, som efter några år med japanska samt programmering på högskolan idag jobbar som programmerare och designer av smartphone-appar med fokus på AR (Augmented Reality) och turistnäringen.

Som så många andra här på Loading så ligger både spel och Japan mig väldigt varmt om hjärtat. Gällande spel så började min resa med Atari; har ett ganska roligt foto någonstans när jag som liten sitter på knäna på en stol med armbågarna på bordet och näsan nästan tryckt mot monitorn, så jag var uppenbarligen fascinerad redan då. Jag glömmer aldrig heller den dagen, då pappa utanför Liseberg droppade bomben att Atarin blivit såld och ersatt av en PC med Windows 95. Det var ingen glad 8-åring som stod utanför Liseberg kan tilläggas och dagarna som följdes spenderades i chock i något ritprogram på Windows 95 där jag skapade serier om den rullstolsbundne Kevin. Får väl erkänna att jag ganska snart blev kär i 3D Pinball: Space Cadet dock.

I takt med att hjärnan utvecklades började jag istället spela Red Alert och Heroes of Might and Magic 2. Parallellt med detta spelades det även en massa NES, SNES och Sega Mega Drive (2), där Puzznic, Zelda: ALttP, Soul Blazer och Sonic 1, 2 samt 3D hörde till favoriterna. Så småningom välkomnades Playstation till familjen och den är tillsammans med SNES:et de två konsoler jag än idag håller högst. Bärbara konsoler har alltid uppdaterats under resan men för att undvika en större uppsats här så stannar vi där när det gäller den genren.

I gymnasiet blev det mest Quake World, StarCraft och WarCraft 3 där jag i samband med det också började en ny sund livsstil à la LAN (många underbara TV-spelsträffar blev det dock även under den här perioden). Efter x antal nightgibs, mindre LAN och tio DreamHacks, började jag en bit in på vuxenlivet istället bonda med Xbox 360. Efter alldeles för mycket Gears of War 2/3 hittade jag och PC:n tillbaka till varandra igen och idag blir det ohälsosamt mycket Dota 2. Men roligt har jag i alla fall! Då och då tar jag mig dock tid för retro och nu senast spelade jag igenom Oracle-serien (Zelda) på 3DS:en.

Angående mitt andra stora intresse, Japan, så har jag sedan länge haft en förkärlek till landet. Efter att ha gått en grundkurs i Göteborg gjorde jag slag i saken och reste till Tokyo ett halvår där jag fortsatte med japanskan. Efter hemkomsten blev det en överlappande japanskakurs, följt av tre år programmering och ytterligare en kurs i japanska. I år reste jag också äntligen till Osaka, där jag i 3 månader återigen pluggade japanska.

Hoppas ni fortfarande har orken att läsa vidare efter den där livsgenomgången!

2. Hur hittade du hit till Loading?

Jag har för mig att det var min kära polare Dave (GamingGrannar) som tipsade mig om Loading efter att jag frågat efter en bra sida att köpa/sälja spel, vilket i princip var det enda jag gjorde mina två första år som Loadare. Mer spännande än så var det nog icke.

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Hela historien är rätt knasibas. När jag var 4-5 år så fick jag för mig att jag skulle heta "Bummi", min gissning är att jag blev inspirerad av Bumbibjörnarna. Jag började ranta så fort mina föräldrar sa Louise istället för Bummi och när jag väl kom över den trotsiga fasen, så hade hela familjen redan konverterat. Så småningom snappade min kompis upp det efter några besök hemma hos mig, sedan spred det sig likt en zombieepidemi. Skulle uppskatta att 90% av personerna jag känner idag använder Bummi istället för Louise, inget mig emot dock.

4. Vad brukar du göra på Loading?

På sistone har jag knappt hängt här men det går i perioder som så mycket annat. Jag är definitivt mer av en forum-"lurker" men skräller ibland till med ett inlägg här och där. Mest har det nog blivit i Dota 2-tråden eller Japanklubben-tråden (surprise).

5. Vilket är ditt bästa spelminne?

Lustigt (?) nog så är ett av mina absolut bästa spelminnen från ett spel jag ännu inte varvat, nämligen Alundra. Jag tror jag totalt har spenderat timmar med att bara glo på kartan/karaktärsbeskrivningarna man fick till spelet och introt med animestuk tryckte jag sällan förbi, trots att jag redan hade sett det så många gånger.

Musiken, storyn, världen, plattformsdelarna, utmaningen, pusslen, karaktärerna... Det är verkligen ett helt fantastiskt spel. Som 11-åring med knackig engelska var det dock inte alltid en dans på rosor att komma vidare i spelet, speciellt inte i senare delar, och efter ett tag riktades mitt fokus mot andra spel. Men jag tänker än idag på Alundra med jämna mellanrum och det är det spel av de äldre generationerna som jag allra helst vill varva. Samtidigt är jag, med risk för att låta väldigt sentimental, lite rädd att de minnen av spelet som ligger djupt rotade, inte kommer visa sig vara så underbara som jag kommer ihåg dem. Jag känner dock ändå att det är en påbörjad cirkel som måste slutas, så det är väl helt enkelt en risk mitt nostalgiska jag får ta.

6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

Ur utvecklingssynpunkt skulle jag nog föredra att jobba med ett RPG i stil med Final Fantasy, eftersom det (förhoppningsvis) skulle medföra en hel del rolig variation i arbetet. Annars har jag ju lite pippi på rymdrelaterat, skräck, pussel och tidsresor så kanske någon form av pusseläventyr med skräcktema ute i rymden där man måste resa fram och tillbaka i tiden för att kunna lösa pusslen? Låter som en hit.

7. Vad är det bästa med Japan?

När jag var mycket yngre skulle jag troligtvis sagt spelen, mangan och animen men sedan ett antal år tillbaka är det andra delar av kulturen, ihop med landskapet, som lockar mest. Jag har alltid tyckt att det är spännande med utländsk kultur och många av Japans traditioner och välbevarade historiska platser är en fröjd för mina sinnen. Bunraku (en viss teaterform) var verkligen speciellt att se på men till de finare minnena hör vandringen under tusentals toriiportaler uppe bland bergen i Fushimi Inari (Kyoto), eller uppvaknandet efter en tupplur vid en sjö omringad av skog och berg i Okutama. Men efter att ha klättrat i ett fasligt lynnigt väder hela natten för att därefter beskåda utsikten och soluppgången från toppen av Fuji, är nog den upplevelse som hittills gjort starkast intryck på mig. Därmed inte sagt att Tokyo Gameshow inte var awesome förstås! En stor del av mitt liv kretsar ju trots allt kring spelkulturen.

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar...

Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

If only I could, I'd make a deal with God.

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 9 nov 2013 12:14 ****

 
Silhuett (P) 
9 nov 2013 12:30
Jag tycker definitivt att du borde ge Alundra en ny chans. Det är ett fantastiskt spel som håller än idag.

If only I could, I'd make a deal with God.

 
! Anmälj Länk
 
 
K81 (P) 
9 nov 2013 12:38
Skulle också vilja lära mig japanska, men blev avskräkt i tråden för loadare som läser japanska ihop. Verkar alldeles för invecklat.

PSN:K81sweden XBL:K81

 
! Anmälj Länk
 
 
Hack (P29) 
9 nov 2013 13:01
K81:

Verkar alldeles för invecklat.


Det är enklare än vad det ser ut, grammatiken är mer logiskt uppbyggd än svenskan även om meningsuppbyggnaden skiljer sig mycket. Det svåraste är väll att lära sig en tillräcklig mängd kanji och att få känsla för hur man bör uttrycka sig med språket.
Nu va det iofs ett tag sen som jag läste japanska men känslan jag fick är att det är ett väldigt mycket mer kulturellt betingat språk än svenska.

 
! Anmälj Länk
 
 
blisZ (P27) 
9 nov 2013 13:18
Var längesen vi spelade nu ju!

Fast du har väl gått och blivit för bra för att lira med mig nu [bigsmile]

 
! Anmälj Länk
 
 
parantes (P) 
9 nov 2013 13:35
Blogga mer Bummi! Det har stått lite stilla nu:)

https://www.youtube.com/otakuout

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
9 nov 2013 14:33
Bummi:

tio DreamHacks


Shit. Har inte ens varit där en enda gång. Mest på grund av brist på folk att åka med.

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
 
Lindberg (P29) 
9 nov 2013 14:51
"3D hörde till favoriterna"
Wow!

We're split on the helicopters, we'll come back to the secret tunnels

 
! Anmälj Länk
 
 
Freddedron (P35) 
9 nov 2013 15:12
Alundra har faktiskt åldrats väldigt bra. Funkar bra eftersom det är ren pixelgrafik och ytterst lite 3D.

Varje gång jag ger mig i kast med det slutar det dock alltid med att jag fastnar och ger upp efter halva spelet. Men vill verkligen varva det.

Alundra 2 däremot tror jag inte har åldrats så bra.

Fredrik Melin

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
9 nov 2013 18:11
fint nick :)

 
! Anmälj Länk
 
 
K81 (P) 
9 nov 2013 18:13
Hack:

Det svåraste är väll att lära sig en tillräcklig mängd kanji och att få känsla för hur man bör uttrycka sig med språket.


Jag är grymt odisciplinerad vad gäller självstudier. Kanske om jag hade åkt till japan, eller iaf gått kurs i sverige med föreläsningar och så att säga organiserad undervisning. Men självstudier är nog för mkt för mig.

Annars har jag lätt för språk. Har alltid lärt mig enklare vokabulär även på kortare resor typ weekend.

PSN:K81sweden XBL:K81

 
! Anmälj Länk
 
 
EKKen (F) 
9 nov 2013 19:10
Även fast jag känner dig Bummi så var det superkul att läsa detta :D

Bummipower!

 
! Anmälj Länk
 
 
Oregondanne (P37) 
9 nov 2013 21:31
Osaka är efter Fukuoka staden jag helst återbesöker då jag är i Japan. Och apropå religiösa upplevelser går det ett tåg från Namba till foten av Koya-berget, där en bergbana transporterar en vidare till toppen. Inte bara av berget, utan av sin spirituella essens. Men vandringen går inte bara i Kobo Daichis fotspår, utan även huvudpersonen i Izumi Kyokas fantastiska novell The Saint of Mt. Koya (då jag läste den i min japanska litteraturklass i Oregon visste jag att det var mitt kall att åka dit).

Efter att ha övernattat i ett buddhistiskt tempel och vandrat genom en tidlös kyrkogård (inte helt olik den i A Link to the Past) kom en bil farande rakt mot mig i full fart. Sekunden innan fick jag ett infall att öka takten, och då bilen kraschade rakt in i en lyktstolpe precis bakom mig fick jag ett nytt perspektiv på livet. Även om jag aldrig lyckades följa munken i The Saint of Mt. Koyas klanderfria exempel...

danasenlund.wordpress.com

 
! Anmälj Länk
 
 
Bummi (F30) 
9 nov 2013 23:37
Robert Larsson:

Jag tycker definitivt att du borde ge Alundra en ny chans.


Det kommer jag definitivt att göra. Ser fram emot att spela det igen, måste bara ta det där steget och faktiskt göra det. Blir än mer taggad nu!

K81:

Skulle också vilja lära mig japanska


Jag är som du när det gäller sådant, behöver en organiserad kurs. Även om jag har självdisciplin när det gäller många saker så är det hopplöst när det gäller saker med längre inlärningskurva. Men som Hack skrev så är just japanska faktiskt inte så jobbigt som det ser ut, om vi pratar om en inte alltför avancerad nivå. Hoppas att du tar chansen och försöker lära dig lite någon dag. :)

blisZ:

Var längesen vi spelade nu ju!


Jaaa, var ju superlängese'n nu! Haha, även om jag är mycket bättre idag än jag var då, så tror knappast jag har gått och blivit För bra... Lugna puckar nu. x)

parantes:

Blogga mer Bummi!


Hade gärna gjort det om mitt liv varit intressantare för tillfället. :D Men skrev faktiskt ett inlägg om Gamex häromdagen! Roligt att höra att du fortfarande läser bloggen ibland. :)

RetroFanatic:

Shit.


Hah ja, det har ju blivit några gånger genom åren. Tror jag har varit på DreamHack 13 gånger totalt nu, dock har de sista tre varit utan dator. Inte ens jag orkar med allt släpande på datorer och sovande på betonggolv längre. x)

Lindberg:

"3D hörde till favoriterna"
Wow!


Tro det eller ej! Älskade Sonic 3D, fast vet att många inte gillade det alls. Det har nog mycket med musiken att göra dock (som jag tyckte mycket om), plus att jag fick spelet under en period då jag inte mådde så bra, så det blev en trevlig smitning från vardagslivet.

Freddedron:

Alundra har faktiskt åldrats väldigt bra.


När jag ser bilder från det ser jag hur bra det har åldrats, så är nog inte så orolig egentligen. Ser fram emot den dagen jag slår slag i saken och spelar igen! Hoppas du också kommer igenom Alundra till slut. :)

Som Vanilj:

fint nick :)


Tack. x)

EKKen:

Bummipower!


Haha ja, du har nog aldrig fått höra min spelhistoria iaf. :D Kul du gillade det! <3

Oregondanne:

Koya-berget


Låter ju som ett underbart ställe! När jag åker på semester till Japan nästa gång så vill jag försöka åka till sådana ställen lite mer, är så mysigt. Det där med bilkraschen var ju riktigt otäckt dock, hoppas det gick bra för alla involverade.

 
! Anmälj Länk
 
 
Stan64 (P33) 
9 nov 2013 23:44
Bummi [love]

<3 Loading.se - Bloggar på http://stan64.guru

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
9 nov 2013 23:50
Bummi:

Inte ens jag orkar med allt släpande på datorer och sovande på betonggolv längre. x)


Hur är det med stölder och sånt på Dreamhack?

Måste man surra mus, tangentbord och headset med nån form av buntband eller kedja så att allt sitter fast i varandra för att göra det jobbigt för en eventuell tjuv?

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
 
McAn666 (P29) 
10 nov 2013 02:15
tl:dr

Söt

McAn666 @ XBL/PSN

 
! Anmälj Länk
 
 
Lindberg (P29) 
10 nov 2013 02:45
Bummi:

Tro det eller ej! Älskade Sonic 3D, fast vet att många inte gillade det alls. Det har nog mycket med musiken att göra dock (som jag tyckte mycket om), plus att jag fick spelet under en period då jag inte mådde så bra, så det blev en trevlig smitning från vardagslivet.


Ah då är det väl en ganska personlig grej. Men jag minns själv när spelet kom. Min bror och jag såg det i en leksaksaffär och började snabbt spara veckorpengar och födelsedagspengar för att köp det. Vi gillade det. Och ja musiken i Mega Drive versionen är riktigt bra. Och eftersom jag spelat det sen jag var yngling så kan jag spelet utantill och kan på så sätt förbigå att kontrollen är ganska kass och att spelet inte är "Sonic". Man kan lira det liksom eftersom det sitter i fingrarna. Och som sagt: magnifik musik!

We're split on the helicopters, we'll come back to the secret tunnels

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
10 nov 2013 09:22
Första gången en användare som jag aldrig sett tidigare som blev "loadare i fokus".

 
! Anmälj Länk
 
 
Frezdaner (P32) 
10 nov 2013 09:52
Ah vad trevligt att du fortfarande finns kvar!

Tror första gången jag sprang ihop med dig var när jag skrev en Soul Blazer relaterad kommentar. Tror det var något om Lisa.
Sen fick jag lov att kolla in din blogg för att se vad du hade skrivit om spelet.

I Want to die peacefully in my sleep like my grandfather and not screaming in terror like his passengers

 
! Anmälj Länk
 
 
Bummi (F30) 
10 nov 2013 12:16
Stan64:

Bummi [love]


Stan <3 :D

RetroFanatic:

Hur är det med stölder och sånt på Dreamhack?


Jag har hittills klarat mig utan problem men det kan bero på att jag var väldigt noga med att gömma undan möss och dylikt, samt att om jag hade med mig laptop så la jag alltid ner den i väskan under bordet.

Tyvärr så vet jag att det sker en del stölder här och där, främst av möss, så man bör undvika att ta med sig sina finaste prylar. Men DreamHack har länge jobbat på att försöka minska stölderna (så många är det inte som det låter nu), genom att t ex låta funktionärer/crew kolla efter personer som bara strör omkring längs raderna utan att verka ha något mål o s v.

Min uppfattning är dock att är man bara lite extra försiktig och gömmer undan saker när man lämnar sin plats, så är risken väldigt låg att man blir av med något. Framför allt om man åker med kompisar, då kan de ju vakta platsen medan man köper käk.

Lindberg:

Vi gillade det.


Roligt att ni gillade det också. :) Ja, musiken är så grym! Och jag kom trots allt bra överens med den isometriska vyn. Håller med om att det inte är Sonic på samma sätt som t ex 1an och 2an och att kontrollen är lite svår att vänja sig vid, men det gav också en annan typ av utmaning. :)

Evangelah:

Första gången


Misstänker att jag är den personen för många, var själv väldigt chockad, om än glad, över att bli vald.

Frezdaner:

Tror det var något om Lisa.


Det kommer jag ihåg! Jag pratade säkert om "Ode to Lisa"-låten, jag älskar den så väldigt mycket. Så roligt med en Soul Blazer-själsfrände. :D

 
! Anmälj Länk
 
 
sven666 (P) 
10 nov 2013 12:33
Minns när du spelade piano på nån av nässjö träffarna (för det var väl du?) Grymt duktig iaf :-)

www.retrospelsmassan.se

 
! Anmälj Länk
 
 
blisZ (P27) 
10 nov 2013 14:12
Bummi:

Haha, även om jag är mycket bättre idag än jag var då, så tror knappast jag har gått och blivit För bra... Lugna puckar nu. x)


Jag började lira nu igen för en månad sen kanske, slutade helt med Dota 2 och HoN i april så är lite rostig, fortfarande över 60% win dock [cool]

 
! Anmälj Länk
 
 
Oregondanne (P37) 
10 nov 2013 16:49
Bummi:

När jag åker på semester till Japan nästa gång så vill jag försöka åka till sådana ställen lite mer, är så mysigt.


Har du vägarna förbi Kyushu (rekommenderar JR-passet så kan du utforska hela landet för en relativt billig penning) har jag väldigt många ställen "off the beaten track" att rekommendera då jag bott två år där och utforskat vartenda skrymsle.

Ditt Okutama-äventyr lät förresten spännande. Du har inte möjligtvis något längre blogginlägg eller så om det?

Och sätter du dig på ett tåg till Mt. Koya är det här läsningen som gäller fram till ankomst...

Bummi:

Det där med bilkraschen var ju riktigt otäckt dock, hoppas det gick bra för alla involverade.


Jodå, en till synes oskadd (men skärrad) äldre man vinglade ut från vraket, som tur var.

danasenlund.wordpress.com

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.