Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Loadare i fokus: ibk_ille

skapad 30 nov 2013 11:30 | svar 10 st | visats 111 ggr

 
Silhuett (P) 
30 nov 2013 11:30

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till ibk_ille1. Vad är du för en filur?

Jag heter Elias och är mitt i tonåren (jag fyller 17 i december). En rätt vanlig kille som självklart gillar tv-spel. Jag gillar också att se på film och lyssna på musik, alltså håller jag på med rätt vanliga saker tyvärr. Det hade varit kul att säga att man var grym på säckpipa eller håller på med friklättring på fritiden för att ta några exempel men det är i och för sig inte något som helst fel att vara "vanlig" heller. 

Jag bor i en liten ort i Västra Götaland. Jag går andra året på teknik och är grymt nöjd med mitt val även om det ibland blir jobbigt med allt räknande. Dock så får jag lite ångest när lärarna pratar om att man kommer att göra det här och det där på högskolan om man läser till ingenjör, något jag inte är jättesugen på om sanningen ska fram, inte nu längre i alla fall. Så när det gäller framtidsplaner ser det inte så bra ut men det löser sig.

Jag gillar saker som är roliga, speciellt sarkasm, satir och liknelser även om mina åsikter ofta inte stämmer överens med skämten jag skrattar till vilket givetvis är fallet med många människor. 

När det kommer till spelintresset så började det några år in på 2000-talet med att jag spelade en del N64 hos en kompis, spel som Mario Kart och Super Mario blev det givetvis. Alla andra hade dessutom alltid fler spelkonsoler och spel än jag så det var knappast givet att jag skulle gilla spel såhär mycket. Jag fick dock en begagnad PS1 i julklapp runt 2003/2004 som jag spelade en del Fifa, Crash, NHL, Croc och Rally Cross på. Underbara spel! Kompisarna hade dock PS2 och Xbox så många timmar spenderades även med spel som Tekken, Ratchet and Clank och Digimon 4/Rumble Arena 2. Även de underbara spel.

2007 köpte jag ett Wii för mina sparade pengar. 3000 kr är jäkligt mycket när man är tio år även om pappa betalade lite av summan. Jag spelade Wii sports och Twilight Princess i mängder och det senare av spelen är ett av mina favoritspel någonsin. Det blev åtskilliga timmar Wii under dryga 2,5 år, dvs tills jag fick ett PS3 i födelsedagspresent som jag sedan dess har spelat oerhört många timmar på och fram tills idag har jag samlat på mig runt 40 spel. Och i december (förhoppningsvis) blir PS4 nästa konsol. Det är mestadels välspenderade pengar anser jag även om pappa ibland tycker annorlunda.

2. Hur hittade du hit till Loading?

Det var under våren 2010, jag var oerhört taggad på Super Mario Galaxy 2 som skulle släppas senare under året och jag ville hitta ett ställe där man kunde bli uppdaterad på nyheterna om spelet i fråga. Jag sökte lite på nätet och hittade Level7, där gjorde jag ett konto men fastnade inte riktigt. Sökandet fortsatte men jag visste att jag hade sett något i mina Level-tidningar jag hade (de var inte så många på den tiden) om ett forum så jag hittade Loading.se, blev medlem och har blivit kvar sedan dess. Jag har varit aktiv hela tiden med undantag för någon "svacka" förra året.

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Jag heter som sagt Elias och i tredje klass eller något så började mina kompisar kalla mig ille (skriver med små bokstäver då det ser dumt ut med ett stort I följt av två små L) och det smeknamnet har hängt med och alla utom mina släktingar i princip säger det. Det är förklaringen till andra halvan av namnet. Jag spelade också en hel del innebandy innan jag slutade förra året och de flesta föreningar heter IBK, precis som den jag spelade i så jag tog helt enkelt det och satte på ille med ett understreck emellan. Så enkelt var det alltså. Loading är dock i princip den enda sida jag använder det på.

4. Vad brukar du göra på Loading?

Jag kikar runt i diverse trådar som har med spel och konsoler att göra. Trådarna Ta kort på ditt senaste spelrelaterade köp och PS4-tråden besöker jag flitigt i dagsläget till exempel. Annars så kikar jag självklart på nyheterna som kommer upp då det är riktigt smidigt och det är bra att ha allt man behöver veta samlat på samma ställe. Jag är alltså ganska casual när det gäller vad jag gör på forumet och skriver inga recensioner eller blogg även om jag gjorde det första inlägget för någon vecka sedan. Mest för att jag inte har så mycket att säga egentligen.

5. Vilket är ditt bästa spelminne?

Det finns en del minnesvärda ögonblick men ett är utan tvekan när jag först öppnade paketet med mitt PS1 i den där julaftonen och sedan spelade många olika trevliga spel, det var ju där allt började trots allt. Ett annat är när jag och mina kompisar i början på 2008 satt i soffan och turades om i Excite Truck i hopp om att slå varandra och motståndarna i spelet. När jag och några kompisar klarade Digimon 4 till Xbox första gången var obeskrivligt skönt likaså när jag kom vidare efter att ha suttit fast många timmar i Twilight Princess och självklart kan jag inte utelämna den första kvällen jag spelade Skyrim i 10 timmar i sträck och var helt fast. Minnena är många och listan kan fortsätta. 

6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

Det här är en sak jag aldrig har funderat särskilt mycket på men visst har jag ändå en aning om vad det skulle bli. Självklart skulle jag göra ett spel åt mig själv och inte åt andra genom att göra något jag tror massorna ska gilla. Det skulle givetvis ha alla inslag som jag gillar i spel.

Open-world är något jag verkligen gillar så något storslaget äventyr med total frihet skulle det absolut bli, som Skyrim till exempel. Friheten skulle vara total men det skulle ändå finnas ett mål någonstans även om det inte skulle vara det viktigaste. Som nämnt i första punkten gillar jag humor av olika slag och det är en av anledningarna att två av mina favoritspel är Portal och Borderlands, humorn är ett viktigt inslag i dessa spel och på något sätt skulle jag klämma in roliga sekvenser i spelet men som ändå skulle ha en mening.

Man skulle givetvis kunna göra sin egen karaktär och rikta in sig på det man ville göra, hur man vill slåss, vad man vill slåss med, om man inte vill slåss så skulle det finnas ett alternativ till det med. Kort sagt skulle jag göra ett storslaget och roligt äventyr där friheten var nästintill total och allt handlade om resan och inte om destinationen. 

7. Vad har gjort dig mest glad under det här året?

Oerhört svår fråga, det har varit ett rätt vanligt år och inget speciellt har hänt i mitt liv men Londonresan nyligen var såklart trevlig. Att få se Arsenal spela var ju en liten dröm som uppfylldes så det var absolut roligt.

Om vi ska ta spelrelaterat så skulle jag säga E3, dels hur bra konferenserna var och hur bra jag lyckades följa det. Jag gick upp mitt i natten fast beslutsam om att följa Sonys konferens och det gjorde jag trots att det var skola och jag kanske borde ha sovit men gud vad värt det kändes! De levererade de saker jag ville se men framförallt att jag lyckades gå upp mitt i natten för att följa det. Jag kanske inte blev så glad på det sättet frågan menar men det är i alla fall minnesvärt.

Detta var allt för mig, kul att få bli veckans Loadare i fokus!

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar...

Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

If only I could, I'd make a deal with God.

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 30 nov 2013 11:39 ****

 
andros (P) 
30 nov 2013 11:42
Skyrim [love]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Fäjgår (P33) 
30 nov 2013 11:54
Jag insåg precis att jag alltid läst ditt namn fel. I min värld har det varit ib_kille och har alltid undrat vad ib står för. Så fel jag har haft.

 
! Anmälj Länk
 
 
Eli (P) 
30 nov 2013 12:01
Robert Larsson:

Jag heter som sagt Elias och i tredje klass eller något så började mina kompisar kalla mig ille


Det är samma visa för mig, så ille kanske är något generellt smeknamn för Elias? Mer än jag visste.

Hur som helst var det det jag "hette" från förskola till gymnasiet, till och med lärarna använde smeknamnet mer än Elias, till slut hatade jag det. Så det var så skönt när man började gymnasiet och inte behövdes kalla det mer, förutom av dom gamla polarna.

Puckyou.se - Hockeypodcast

 
! Anmälj Länk
 
 
micke_nes (P31) 
30 nov 2013 15:29
Trevlig text. Kommer också ihåg första maskinen som jag köpte för mina sparade slantar (SNES). Hur fruktansvärt stort det var och hur jävla stolt man var när man fick öppna SIN plånbok och ge killen i kassan SINA pengar. :)

Dock så är det sådana här texter som gör att jag känner mig så fruktansvärt gammal. -_-

Neo geo AES,Sega CD, Jaguar och Switch

 
! Anmälj Länk
 
 
elbryan  
30 nov 2013 16:37
Det var på tiden att ibk-ille fick vara veckans fokus, han en av loadings trevligaste personer.. trevlig text också :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Zeldia (F34) 
30 nov 2013 18:17
kul läsning :)
härliga spelminnen du hade :) minns själv när jag fick mig en egen ps2 en jul, vart alldeles överlycklig ^^

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
30 nov 2013 19:01
Jag gillar ibk_ille. Han verkar vara en skön person! Extra pluspoäng får han för sin profilbild. South Park <3

 
! Anmälj Länk
 
 
ibk_ille (P) 
30 nov 2013 19:43
Tack alla [love]

Det var riktigt kul att vara med i Loadare i fokus!

Antidote:

Det är samma visa för mig, så ille kanske är något generellt smeknamn för Elias? Mer än jag visste.


Ja, vad jag vet så är det det. Det var väl blivit så, på samma sätt som t.ex mackan är smeknamn för Marcus. [smile]
På högstadiet sa vissa av lärarna också ille men det var inget jag störde mig på. Nu på gymnasiet är det dock inte så men kompisarna kallar mig fortfarande det så klart. [bigsmile]

andros:

Skyrim


Självklart!

elbryan:

han en av loadings trevligaste personer..


Tack så mycket! Du är inte så dålig själv heller. [crazy]

mblomstrand92:

Extra pluspoäng får han för sin profilbild. South Park <3


Ja, det är en underbar serie och det blir sjukt kul när spelet kommer!

micke_nes:

Dock så är det sådana här texter som gör att jag känner mig så fruktansvärt gammal. -_-


Jag känner mig väldigt ung när jag läser andras texter och folk började med Pong, Atari med mera. Man har ju missat några generationer av bra spel där. [smile]

PSN: Itzille

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P20) 
30 nov 2013 20:41
Den här jäveln kan man inte glömma. Speciellt i Zeldasverige.

Awesome läsning btw! :)

SW-0856-6526-9394

 
! Anmälj Länk
 
 
ibk_ille (P) 
30 nov 2013 20:48
Nintendoguy12:

Awesome läsning btw! :)


Tack din jävel ;D

PSN: Itzille

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.