Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Loadare i fokus: mblomstrand92

skapad 21 dec 2013 11:56 | svar 34 st | visats 410 ggr

 
Silhuett (P) 
21 dec 2013 11:56

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till mblomstrand921. Vad är du för en filur?

Jag är nyligen fyllda 21 år och bor samt studerar i Uppsala sedan snart två år tillbaka. Min lägenhet samsas med min trogna följeslagare Gibson, en snart tre år gammal Maine Coon katt. Det stora intresset är självklart tv-spelandet, och med ledighet fram till sista veckan i januari så läggs all fokus på PS4 just nu. Gillar att hålla mig väldigt uppdaterad gällande spelindustrin och lyssnar på en rad podcasts samt följer en radda kritiker/journalister/youtubers.

Första spelkonsolen som jag och min bror fick var en Nintendo 64, där många av mina nostalgiska minnen ligger. Alla föräldrarnas middagar spenderades med att jag och min bror spelade med de gästande föräldrarnas barn. Men den såldes några år senare i Göteborgstidningen GP för att finansiera köpet av en PS2. Dock så tappade jag intresset för konsolen och gick helt och hållet över till PC, a.k.a glorious master race. Där spelade jag främst spel som Warcraft 3, Battlefield 2, CS: Source och Half Life 2. För er som inte visste så är BF 2 det bästa first person shooter onlinespelet någonsin. 

Sedan avtog spelintresset en bra bit in på tonåren och ersattes av att lära sig spela instrument, färga håret i fyrtioåtta färger och bära tusentals nitar på ryggen. Ja, jag bar punkuniform ett tag där. Sedan köpte jag mig en PS3 år 2008 och successivt började intresset för spel komma tillbaka. Jag sålde av min PC som var relativt bra, och lånade brorsans 360 samt köpte en Wii. Jag backloggade spel ända fram till 2012, så det är först under det senaste året som jag har kunnat njuta av att vänta in spel. Just nu finner man en PS4 i min tv-bänk, samt en PS3 som kring nästa jul skall pensioneras och säljas.

Men jag nördar inte bara själv utan deltar även i en radda spelkvällar som äger rum här i Uppsala, med en drös folk man träffat via Loading. Varje gång måste man självklart spela det obligatoriska spelet Avalon, som helt enkelt är bäst. Att anordnade en spelkväll för cirka ett år sedan var det smartaste draget jag gjort. Helt plötsligt kände man ett gäng spelintresserade vilket var mer eller mindre obefintligt i uppväxten.

2. Hur hittade du hit till Loading?

Som ovan nämnt kände jag inte så många spelintresserade i min uppväxt även om jag själv under den största delen av mitt liv spenderat min tid på just spel. Jag ville helt enkelt läsa och prata om spel med spelintresserade. Så jag sökte runt på lite svenska spelforum och hittade Loading. Mer dramatiskt än så blir det inte. Det har gått snart tre år sedan jag började hänga på Loading.

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Som ni ser så heter jag Blomstrand i efternamn, är född 92 och har ett förnamn som börjar på m, det förnamnet är Markus. Internet är seriöst, och jag är seriös… för det mesta.

4. Vad brukar du göra på Loading?

Jag är lite av en hejare, eller missbrukare, på att starta trådar. Allt från den officiella Wii U-tråden till Vi spelar-trådar och ett dussin trådar för spel inför deras release. Just nu ligger fokusen mest på att få alla på Loading att spela med varandra med hjälp av mina Vi spelar-trådar. Mer specifikt så gäller det den nya spelkonsolen PS4. I allmänhet får jag lite panik när jag ser konstiga mellanrum eller dåligt uppdaterade och strukturerade förstapostar. Den mest besökta tråden är utan tvekan Den officiella tråden för PS4. Annars häckar jag rätt mycket i mina Vi spelar-trådar och Premier League 2013/2014.

5. Vilket är ditt bästa spelminne?

Mitt bästa spelminne måste vara dagen då min pappa körde mig och min bror till Toys R Us för att köpa en Nintendo 64. Jag minns än idag hur vi gick från parkeringen mot byggnaden och väl inne stod framför spelkonsolerna på de illröda metalhyllorna. Väl på plats hittar vi dock bara en bundle där Mario Kart 64 och Goldeneye ingår. Pappa blir konfunderad och gillar inte tanken att hans 6 och 8 åriga söner skall spela skjutspel, han ringer givetvis mamma för att kolla att det är okej. Samtidigt som pappa ringer mamma så står jag och min bror och försöker övertala i bakgrunden. Till sista ger de med sig och vi får åka hem med konsolen. Jag glömmer aldrig väl hemma när vi kopplade in konsolen för första gången i vår svarta Philips CRT TV på rullhjul. Vi sätter givetvis i Mario Kart 64 först, trycker till powerknappen och möts av den här underbara introsekvensen.

6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

Skall jag vara ärlig så är det inte en tanke jag ödslat mycket tid på. Det skulle i alla fall inte vara ett rpg eller strategispel. Troligen ett co-op spel som kan spelas online och där fokusen ligger på samarbete över K/D ratio. Något som jag personligen tycker många gånger förstör FPS-spel idag.

7. Hur skulle du summera spelåret 2013? Vad har varit bra och vad har varit dåligt? Och hur ser 2014 ut rent spelmässigt för dig?

Det bästa med spelåret 2013 har onekligen varit mängden högklassiga spel. I mitt tycke är det här det bästa spelåret någonsin med en rejäl överraskning, en oförväntad comeback liksom ett av mina favoritspel någonsin. Vi har bombarderats med fantastiska spel under hela årets gång och med releasen av PS4 i slutet av året har det varit extra svårt att ha råd, och tid, att ta sig an alla spel.

Årets comeback för mig är Assassin’s Creed IV: Black Flag som jag hade mycket låga förväntningar på efter fjolårets spel, som vart det sämsta i hela serien enligt mig. Jag hade aldrig vågat hoppas på ett så här bra spel. Det är väldigt långt ifrån de tidigare spelen i serien, men det står stabilt på egna ben och det blåste verkligen liv i serien för mig igen. Snälla Ubisoft, franska revolutionen nästa.

Årets överraskning för mig var DmC: Devil May Cry. Jag hade aldrig rört serien innan och de enda hack ´n slash-spel som jag har spelat är God of War-spelen. Till min förvåning möttes jag av gameplay som sparkade rumpan av God of War, ett soundtrack som fick mig att känna mig som den coolaste killen på gatan samt ett antal mycket innovativa bossfighter. Allting prytt i en otroligt unik och tilltalande estetik. Det är gratis på PS+ från och med julafton. SPELA!

Mitt nya favoritspel som jag nämnde ovan är självfallet The Last of Us. Aldrig någonsin har jag lipat så genuint och brytt mig om karaktärerna på en så pass djup nivå, dock är The Walking Dead nära. Det finns så mycket subtilt i det här spelet, liksom ett narrativ och mellansekvenser som är decennier före sina konkurrenter. Det infinner sig aldrig heller en sekund av tristess. Jag är personligen allergisk mot dåligt tempo, men om det är något som The Last of Us har så är det grymt tempo, liksom god variation. Naughty Dog har som spelutvecklare verkligen levererat den här generationen och jag ser faktiskt fram emot ett nytt Uncharted på PS4. Men mest av allt vill jag se vad teamet bakom The Last of Us lyckas skapa. Ribban är högre än någonsin.

Tillbaka till spelåret i sin allmänhet. Utöver alla dessa fantastiska lir så har det funnits en baksida. Förutom att våra plånböcker har gråtit blod så har det uppstått en viss trötthet. Något som infann sig för mig kring releasen av Batman: Arkham Origins. Jag lånade spelet men orkade helt enkelt inte slutföra det då jag var relativt trött på att spela spel vid den punkten, samt att spelet var långt ifrån samma klass som de tidigare spelen i serien. Jag pustade faktiskt ut och blev glad när Watch Dogs försenades. Jag hade verkligen inte orkat med fyra open world-spel på mindre än tre månader. GTA V, AC4, Batman: Arkham Origins och Watch Dogs för er som inte förstod vilka spel jag syftade på.

Så även om min PS3 och PS4 inte har några inkommande AAA-spel på horisonten, så njuter jag faktiskt lite av tystnaden. Men det verkar dock som att PS+ som vanligt skall göra ändring på detta med Borderlands 2 i januari månad. 

Spelåret 2014 för mig kommer att vara all in PS4 för min del, minus South Park: Stick of Truth och Telltales spel på PS3. De spel som jag mest ser fram emot på PS4 är: Infamous: Second Son, Watch Dogs, Destiny, The Division och The Order. 

Greatness Awaits!

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar...

Loadare i fokus - samlingstråden

* Det här blir sista Loadare i fokus för i år. Serien går nu på juluppehåll och är tillbaka någon gång i början av 2014. God Jul & Gott nytt år!

Visa nyheten som publikation

Tequila Sunrise, with the bloodshot eyes, realize we´re all born to die.

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 21 dec 2013 12:03 ****

 
Frezdaner (P32) 
21 dec 2013 12:13
Man kan inte nämna att man har en katt och sen inte få se den på bild!

I Want to die peacefully in my sleep like my grandfather and not screaming in terror like his passengers

 
! Anmälj Länk
 
 
Limp W (P29) 
21 dec 2013 12:21
Gilbert får inte se TV:n för Gibson sitter i vägen.

Jag är inte bra på att svenska.

 
! Anmälj Länk
 
 
Eli (P) 
21 dec 2013 13:05
Den officiella loadare i fokus tråden: mblomstrand92

Puckyou.se - Hockeypodcast

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 dec 2013 13:15
Frezdaner:

Man kan inte nämna att man har en katt och sen inte få se den på bild!


Mjau?

Limp W:

Gilbert får inte se TV:n för Gibson sitter i vägen.


No Mr Kitty, that's a bad Mr Kitty! Respect my authoritah!

 

Ändrad: 21 dec 2013 13:23 av , ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 dec 2013 13:46
Antidote:

Den officiella loadare i fokus tråden: mblomstrand92


Loadare i fokus: Gibson?

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 dec 2013 13:51
mblomstrand92:

Mjau?


Sååå... fluffig!

 
! Anmälj Länk
 
 
FruitShaped (P30) 
21 dec 2013 13:55
Härligt! Länge sen vi sågs, får bli ändring på det! [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 dec 2013 13:57
Skarlman:

Sååå... fluffig!


Den där bilden är snart 1 år gammal och är tagen på sommaren. Nu när det är vinter och han har blivit ännu större är han extra fluffig och mysig [cute]

FruitShaped:

Härligt! Länge sen vi sågs, får bli ändring på det!


Larssa kommer ju hit den 3 januari så gissar väl på att vi gör något den dagen? [smile] Snackats en hel del om brädspel så gissar på att Wallan också är game.

 

Ändrad: 21 dec 2013 14:00 av , ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
gitaroo_man (P27) 
21 dec 2013 14:59
Gibson är söt ^^ Han gillar dock inte få vatten på sig :D
Han är stor o fluffig :D

..... Antar att mblomstand också är rätt okej ?

;)

Christoffer

 
! Anmälj Länk
 
 
gitaroo_man (P27) 
21 dec 2013 14:59
mblomstrand92:

gissar


AVALON!

Christoffer

 
! Anmälj Länk
 
 
gadwin (P32) 
21 dec 2013 15:27
När blir det 3 on 3 nhl arcade igen då? ;D

 
! Anmälj Länk
 
 
Gurramurra (P) 
21 dec 2013 15:47
Intressant läsning! Tack Loading, och Blomstrand92! :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Endymion (P33) 
21 dec 2013 16:40
Blomstrand. Mysig kille. Vi har haft många diskussioner i WiiU-tråden och även smiskat honom en del i Sonic Racing Transformed :-). Även den person som hoppat fram och tillbaka på min friendslist på WiiU ett antal gånger.

Ombytlig verkar du vara iallafall (periodare snarare), ett tag var du helt insnöad i WiiU-tråden och nu i PS4-tråden. Jag lurkar rätt mycket i sistnämnda men skriver inte så mycket då det knappt finns nåt spel som jag bryr mig om än och konsolen kör Ac4 o resogun.

Kul läsning iallafall. Hoppas vi ses online i något spel till någon konsol snart igen.

www.twitch.tv/endyswe - speedruns osv...

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Pettersson (P22) 
21 dec 2013 17:08
Loading är bäst, men blir ännu bättre med fokuset på användarna, blir typ mer personligt då.

Har hängt här länge men har mest bara observerat i tystnad, då jag skaffar ett PS4 så ska jag se till att titta närmare på Vi spelar-trådarna!

Punk är så jävla metal

 
! Anmälj Länk
 
 
Surdal_Supreme (P38) 
21 dec 2013 17:41
Den lilla tid jag huserat här har givit mig uppfattningen att herr Blomstrand är en trevlig och rättfram herre. Har köpt en Wii U Pro kontroll av honom som var i mycket gott skick bla.

 
! Anmälj Länk
 
 
maq777 (P) 
21 dec 2013 20:36
Jag vill att ni skall få en ärlig uppfattning av blomstrad, här kommer lite citat:

från +/- tråden:
mblomstrand92:

ditt jävla kryp


uttrycker sin kärlek till SD i politiktråden:
mblomstrand92:

Om man inte kan se hur vinklat SVT är så fort det är Almedalen och man plockar in en riktig bolsjevik som analyserar ett tal och konstant pajkastar SD och blåa blocket så är man bara naiv.


 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
21 dec 2013 20:39
Edit. Ups, fel tråd

 
! Anmälj Länk
 
 
bob kamel (P) 
21 dec 2013 21:41
blomstrand, skön kille! man märker verkligen att han brinner för tv-spel.

3DS FC: 3625-8519-0459

 
! Anmälj Länk
 
 
ibk_ille (P) 
22 dec 2013 01:00
Trevlig läsning!

Blomstrand verkar en hyvens kille som jag har snackat en hel del med på forumet, inte minst i tråden om PS4.
Vi verkar också ha samma spelsmak och ser fram emot nästan exakt samma spel under 2014! :D

PSN: Itzille

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
22 dec 2013 01:21
maq777:

citat


Taskigt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
22 dec 2013 04:51
Dubbelpost

 

Ändrad: 22 dec 2013 09:13 av , ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
22 dec 2013 09:12
maq777:

uttrycker sin kärlek till SD i politiktråden:


Bara för att man kritiserar hur partier granskas så stödjer man det behandlade partiets åsikter? Nej. Jag kritiserar hur media, närmare bestämt SVT, granskar de borgerliga partierna och SD. Sedan om man håller med mig eller inte det struntar jag fullständigt i. Man kan tycka jag är helt ute och cyklar eller hålla med mig till fullo. Men när man börjar säga att jag uttrycker kärlek till SD för att jag anser att de behandlas på ett orättvist sätt är löjligt. Uppenbarligen har du något problem med mig. Hör av dig via PM så kan vi dela en kanelbulle, dricka lite saft och prata ut om saken.

maq777:

från +/- tråden


Ja du. Kommer någon och gör sig rolig över att min katt är svårt sjuk så tycker jag det inte är oprovocerat att uttrycka sig så. Det spekulerades om att han skulle behöva operera bort hela sitt ben. Så innan du helt ur kontext börjar anklaga mig för att vara en dålig människa kan du föreställa dig hur det känns när någon skämtar om att ens katt vart allvarligt sjuk och var nära på att få amputera bort sitt ben pga. en genetisk sjukdom.

Till alla er andra så vill jag tacka er för era varma ord och att ni tog er tiden att läsa texten. God jul och gott nytt år!

 

Ändrad: 22 dec 2013 09:15 av , ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
hk85ps4 (P) 
22 dec 2013 10:27
mblomstrand92:

Bara för att man kritiserar hur partier granskas så stödjer man det behandlade partiets åsikter?


mblomstrand92:

Ja du. Kommer någon och gör sig rolig över att min katt är svårt sjuk så tycker jag det inte är oprovocerat att uttrycka sig så.


Kan inte mer än att bara hålla med och instämma till 100%.

mblomstrand92 värnar om att vi ska ha en demokratisk frihet där politiker (blå/röd/lila) inte ska behöva vara rädda för att utöva sin politik.

Den sista delen tänker jag inte ens bemöda mig att bemöta då det verkar helt off. Killens katt är/var jävligt sjuk, visa lite hövlighet och respekt!

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.