Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Loading IRL   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Loadare i fokus: RetroFanatic

skapad 18 jan 2014 11:15 | svar 21 st | visats 150 ggr

 
Silhuett (P) 
18 jan 2014 11:15

Ett forum är inget utan sina användare. Det är ett tomt skal, några ettor och nollor på internet.

Du är orsaken till att vi finns.

Därför väljer vi nu att rikta strålkastaren mot dig. I den här intervjuserien presenterar vi er, i tur och ordning. Varje vecka hamnar en loadare i fokus.

Det handlar inte om att man har skrivit mest inlägg, postat de roligaste gif:arna eller bränt av de snitsigaste skämten.

Det handlar om att du är en del av Loading – Sveriges mysigaste spelcommunity.

Säg hej till RetroFanatic1. Vad är du för en filur?

Till att börja med är jag en människa (man) och inte en filur (ha ha) på 26 och ett halvt år som främst har spel, musik och film som hobby. Jag kan givetvis tycka om att göra andra saker också. Personlighetsvis kan jag vara lite av en cyniker även om det kanske inte märks så mycket på Loading. Det betyder dock inte att jag är ett arsel mot folk. Vill gärna tro att jag är rätt sympatisk. Tycker också om att dra diverse sarkasmer när helst jag får tillfälle.

2. Hur hittade du hit till Loading?

Oj, jag tror det var när jag kollade upp information om Castlevania-konserten i Stockholm. Måste ju ha varit tre eller fyra år sedan nu. Hade fått för mig att det var när jag skulle kommentera en sak om Golden Sun men det var tydligen fel. Kanske gjorde det i samma veva. Går ju lätt att kolla upp ens historik annars.

3. Varifrån har du fått ditt användarnamn och vad betyder det?

Hyfsat lång historia där. Ska försöka sammanfatta det hela. Jag har använt flertalet användarnamn genom åren. Tror det började med Trapster (Marvel B-Skurk. Gillar dock designen på en viss dräkt han har), sen blev det DeStroYeR eftersom jag ville ha något fränt namn jag kunde använda på våra lokala LAN som vi hade då. Och sen... verkar jag ha ett stort gap i minnesbanken för jag minns inte om jag använde några andra namn mellan den tiden och fram tills för cirka fem år sedan. Kanske några mindre variationer av de jag redan nämnde. Men mitt nick på Loading är samma som jag använder på Tradera. Tyckte det passade rätt bra då jag växte upp med spel av den gamla skolan. Det är dessutom den sortens spel jag gillar bäst.

4. Vad brukar du göra på Loading?

Beror på vilket humör jag är på och om det är några specifika trådar jag skrivit i. Oftast brukar jag kolla upp de trådar vars innehåll är relevant till det spel jag spelar för stunden. Sen kanske jag kollar på bilder som folk tagit på sina nya inköp. Kan vara rätt kul att kika i Vilket spel spelar du just nu?-tråden också. Brukar finnas en del intressant i Övrigt-sektionen också. Och sen Dator/Teknik,Film,etc. Skummar nog igenom det mesta. Fast jag går ju inte alltid igenom alla kategorierna vid samma tillfälle.

5. Vilket är ditt bästa spelminne?

Oj. Svårt val. Kommer just nu på två stycken som sticker ut lite extra. Det första är väl från Megaman 3 (som jag lånade av en kompis till min lillebror en fin sommar) då jag precis lyckats ta mig till rummet där man går rond 2 mot robotmästarna. Musiken (absoluta favoriten i spelsammanhang för övrigt) i samband med bakgrunden som hade små blinkande lila lampor och känslan av att vara i finalen av själva spelet fick mig att sväva på små moln.

Nummer två kommer från Phantasy Star IV (absoluta favoritspelet) och här måste jag utfärda en spoiler-varning ifall man inte har spelat det eller sett motivet på spelkartongen (en viss karaktär är nämligen inte med där). Det jag tänker tala om nu har att göra med en rätt viktig del i spelet. Vi kanske kan lägga det under dold text eller nåt. 

I alla fall, när jag spelade spelet för första gången och Dold text: kämpade mot Zio kunde jag knappt tro mina ögon när jag inte ens kunde skada honom. Min reaktion kan summeras med "Men...vafan!?". Och så blir Alys träffad av den där ondskefulla energi-attacken. Det gjorde mig ju inte gladare precis. Så hon läggs in på stadens Inn. 

Alys är och var en stark karaktär. Tuff och rakt på sak. Som en tjej ska vara i ett spel helt enkelt. Gillade henne skarpt. Sen hämtar mitt sällskap Rune (som har någon historia med Alys) bara för att upptäcka att han inte kan göra nåt för att rädda henne. Så kom då det slutgiltiga ögonblicket för Alys när hon drar sitt sista andetag. Och där blev jag riktigt tårögd. Ett smart drag av Rieko Kodama där. Att först introducera en karaktär för spelaren att lära känna och sedan döda henne för att man ska utveckla ett genuint hat mot Zio.


6. Om du fick skapa ett eget spel, hur skulle det se ut?

Phantasy Star V. Ingen jävla spin-off. Spelet är en fortsättning på det förra där man spelar som Chaz's son/dotter (hur nu det skulle gå till när han verkade vara tillsammans med en android på slutet i IV. Nej, vänta. Android var fel. Numan ska det vara. Kolla upp det om ni vill veta mer.) Chaz är nu medelålders och har en son/dotter i mitten av tonåren. Trots sin ålder har ändå Chaz den högsta ranken i Hunter's Guild och jobbar bl.a. med att lära upp nya jägare. Chaz son/dotter har också talang för sin ålder.

I spelet återvänder The Profound Darkness i ny form (nytt namn också kanske?) utifrån ondska som finns i oss alla och agerar dessutom motpol för det goda. Eller kanske ett nytt väsen, mer kraftfullt än Profound Darkness, som hittills agerat i det fördolda men som nu lockats fram när dess främsta skapelse förintats. Skulle kanske kunna säga att sann ondska inte kan förgöras, dock kan den slås tillbaka. Det låter lite klyschigt men det kan kanske fungera i ett sånt spel. Dark Force är också tillbaka, för vad vore ett Phantasy Star utan Dark Force? 

Utöver detta återvänder också några andra gamla bekanta (Wren har en större roll än i Phantasy Star IV), plus nya karaktärer som introduceras. Spelet innehåller också gömda bossar från tidigare spel som gjorts extra kraftfulla och med lite nya attacker.

Stridssystemet liknar det i Phantasy Star IV, combo-system och macro finns kvar men med en del nyheter som jag inte kommit på än.

Musiken är av dagens standard men tar ändå inspiration från Mega Drive-soundet. Ett mellanting mellan studioproducerad musik och gammal klassisk FM-syntes.

Sen var det ju det med random encounters. Vissa har inget emot det, andra hatar det. Här kanske man skulle kunna ta inspiration från Cthulhu Saves The World där man kunde aktivera en knapp i menyn när man ville slåss. Kanske kan ha en inställning som aktiverar/stänger av random encounters också för de som vill ha det lite mer gammaldags.

Sen skulle jag plocka in Rieko Kodama för vägledning och så. Lite som Shigeru Miyamoto gör i Nintendo numera.

Uj, det blev mer än jag trodde där.

7. Exakt hur fanatisk är du i retro på en skala 1-10?

Hmm. 7 kanske? Få spel når upp till kvalitén som gamla skolans spel hade. Det betyder dock inte att nyare spel är dåliga på nått sätt. Finns många spel i de senare generationerna som är riktigt bra. Och fler lär det komma.

Gillade du det här? Diskutera det i kommentarerna och, vem vet, snart kanske det är just DU som har ett PM som ligger och väntar...

Loadare i fokus - samlingstrådenVisa nyheten som publikation

Tequila Sunrise, with the bloodshot eyes, realize we´re all born to die.

 
! Anmälj Länk
 

**** Tråden flyttad från Loading/Nyheter 18 jan 2014 11:26 ****

 
andros (P) 
18 jan 2014 13:57
Kom du iväg på den där Castlevania-konserten då? :)

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
18 jan 2014 14:46
andros:

Kom du iväg på den där Castlevania-konserten då? :)


Ja då.

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 17:09
Den där gamla Phantasy Star.
Det är en skamfläck i mitt jrpg-nörder jämte Shining-seien.
någon gång vill jag verkligen ta mig an den men jag är den där som "ska börja med första delen" så vägen till IV känns lång.

Eftersom jag faktiskt är intresserad av PSIV så läste jag inte hälften av din text, men det får du nog räkna med.

Tack för att du delar med dig dood

 
! Anmälj Länk
 
 
Culture Vulture (P) 
18 jan 2014 18:56
RetroFanatic är skön, & har i alla tider alltid börjat posta när jag precis ska gå å lägga mig. Misstänker att han är en sån där nattvarelse.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:08
Culture Vulture:

Misstänker att han är en sån där nattvarelse.


Är inte alla som frekvent besöker forumet det?
Tobbe, berätta för dem....

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:11
JimmyJazz:

någon gång vill jag verkligen ta mig an den men jag är den där som "ska börja med första delen" så vägen till IV känns lång


Jag tror du med lätthet tar dig till del två... men där finns det en risk att det blir tvärstopp ungefär en tredjedel in i spelet.

JimmyJazz:

Är inte alla som frekvent besöker forumet det? Tobbe, berätta för dem....


Jag är lite osäker, om jag skall vara helt ärlig, men jag ser det ofta sägas att Loading förstör folks dygnsrytm.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:18
Tobias Söderlund:

Loading förstör folks dygnsrytm


[rolleyes]

Tobias Söderlund:

Jag tror du med lätthet tar dig till del två... men där finns det en risk att det blir tvärstopp


Åh alltså, det är tidsbrist vs. backlogg som skrämmer mig, inte utmaning

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:19
JimmyJazz:

Åh alltså, det är tidsbrist vs. backlogg som skrämmer mig, inte utmaning


Fast jag talar inte om utmaning.

Jag talar om den värsta grinding jag någonsin varit med om i ett JRPG, någonsin. Och den grinding som väntar inför slutstriden är tio resor värre.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:33
Tobias Söderlund:

Jag talar om den värsta grinding jag någonsin varit med om i ett JRPG, någonsin


JimmyJazz:

tidsbrist vs. backlogg


I see what you did[rolleyes]

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:37
[blush]

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
18 jan 2014 20:53
Spelade Phantasy Star 4 för inte så längesen och det var en trevlig upplevelse. Gillade också Alys mycket så kan relatera till det du säger. Dock gillade jag Rika ännu mer. Hon var klart bästa karaktären i spelet. För sin tid är fyran imponerande även om det dras med en del brister.

Har föregångarna liggandes i backloggen men vet inte riktigt om jag pallar att gräva mer i Phantasy Star. Skulle nog hellre uppskattat en renodlad femma i så fall.

Tequila Sunrise, with the bloodshot eyes, realize we´re all born to die.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 20:58
Robert Larsson:

Har föregångarna liggandes i backloggen men vet inte riktigt om jag pallar att gräva mer i Phantasy Star.


Första Phantasy Star är ungefär 10 timmar långt om du ritar karta över grottorna och inte av någon anledning kör fast fullständigt på något visst pussel... så det är väl att rekommendera ifall man vill ta sig an ett lite kortare JRPG.

Ett Phantasy Star 5... som spinner vidare på originalseriens arv... hade verkligen varit... fantastiskt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
18 jan 2014 21:09
Tobias Söderlund:

så det är väl att rekommendera ifall man vill ta sig an ett lite kortare JRPG.


Ok, inte så farligt ändå. Kanske tar mig en titt när tid finns. Vill ju också beta av Shining-serien som jag också har liggandes men även där är motivationen sisådär.

Tobias Söderlund:

Ett Phantasy Star 5... som spinner vidare på originalseriens arv... hade verkligen varit... fantastiskt.


Verkligen. Sen efter det släpper Konami Suikoden 6 i samma stil som ettan och tvåan och jag kan dö lycklig.

Tequila Sunrise, with the bloodshot eyes, realize we´re all born to die.

 
! Anmälj Länk
 
 
Culture Vulture (P) 
18 jan 2014 21:17
JimmyJazz:

Är inte alla som frekvent besöker forumet det?


Jooo, men så pass att han loggar in vid 03:30?!!?

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
18 jan 2014 21:22
Tycker RetroFanatic verkar mysig :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Limp W (P29) 
19 jan 2014 02:44
Jodå, jag har träffat RetroFanatic [smile]

Nu när jag har läst igenom allt så fick jag ett sug efter att börja postbomba i Ljuva Spelmusik igen.

Jag är inte bra på att svenska.

 
! Anmälj Länk
 
 
KarlG (P31) 
19 jan 2014 02:49
Det här är lika intressant s om min pungsvett en måndagmorgon

Du tror att du är frontsoldat åt radikalism, men du är nyttig idiot åt nyliberalism

 
! Anmälj Länk
 
 
Culture Vulture (P) 
19 jan 2014 02:53
KarlG:

Det här är lika intressant s om min pungsvett en måndagmorgon


Men håll din keft.

 
! Anmälj Länk
 
 
KarlG (P31) 
19 jan 2014 02:54
Culture Vulture:

Men håll din keft.


Din keft är full med bajs. hehehehjhehehehee

Du tror att du är frontsoldat åt radikalism, men du är nyttig idiot åt nyliberalism

 
! Anmälj Länk
 
 
Culture Vulture (P) 
19 jan 2014 02:55
KarlG:

Din keft är full med bajs. hehehehjhehehehee


r.i.p karlG, goodnight sweet prince

[sad][sad]

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
19 jan 2014 22:21
Culture Vulture:

Misstänker att han är en sån där nattvarelse.


Blir ofta så när man har svårt att gå och lägga sig och antingen spelar eller kollar på film. Och när man väl ligger där är det nästan lika svårt att komma upp.

Tobias Söderlund:

Första Phantasy Star är ungefär 10 timmar långt om du ritar karta över grottorna och inte av någon anledning kör fast fullständigt på något visst pussel


Spelade det på GBA en gång i tiden (var mitt första GBA spel) och sprang vilse eftersom jag inte hade en aning om vart jag skulle. Bara nån hum om vad jag skulle leta efter.

Limp W:

postbomba i Ljuva Spelmusik igen.


Jo, dock är det några av de senare posterna där som inte riktigt följer mallen.

RPGirl:

Tycker RetroFanatic verkar mysig :)


Tack tack. [smile]

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Loading IRL | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.