Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Sony   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 33 | nästa | sista

Final Fantasy X | X-2 HD Remaster - den officiella tråden

skapad 19 mar 2014 20:16 | svar 814 st | visats 4819 ggr

 
Magnus Virdeborn (P30) 
19 mar 2014 20:16


Släppdatum: 2014-03-21
Format: PS3 / PS Vita

Vad är nytt?
Bägge spel har nya och förfinade texturer. Det mesta är smakligt utfört och spelen ser ut som vi vill minnas att de såg ut. Skulle man däremot göra en noggrann jämförelse med PS2-versionerna så skulle man genast märka hur pass mycket mer detaljerat allt är på PS3. Bör även nämnas att inte ens en emulator kan få PS2-versionen att komma i närheten.

Bägge spel har också uppdaterade karaktärsmodeller (gäller dock ej NPC). Störst förändring syns, inte helt oväntat, på Tidus och Yuna. Det kan ta lite tid att vänja sig vid deras nya ansikten, men å andra sidan liknar de nu sina CGI-modeller mer än tidigare. Andra karaktärer som Auron, Lulu och Wakka är sig lika, men mycket mer detaljerade.Nästan all musik i X har nu blivit inspelad med riktiga instrument. Den låter därmed mer levande. Endast ett fåtal har helt nya arrangemang, vilket också kan ta lite tid att vänja sig vid. Det är dock originalkompositörerna som har återvänt för att uträtta detta. Musiken i X-2 är tagen direkt från originalets soundtrack (som i sin tur var av markant bättre kvalitet än vad som hördes i PS2-versionen).

Här är ett exempel på vad man kan förvänta sig.

PS2 (MIDI ljudchip):


PS3 (riktiga instrument):


Bägge spel inkluderar International-innehåll, dvs de är baserade på de reviderade Japan-utgåvorna med nytt innehåll. För oss i Europa innebär det exakt samma innehåll gällande X som till PS2 då vi fick International-versionen som plåster på såren för att vi fick vänta så länge på spelet här. Däremot är bonusmaterialet i X-2 helt nyöversatt då det aldrig tidigare släppts utanför Japan. Nya dresspheres, creature creator och ett challenge tower med superbossar och mer story. Creature creator låter dig fånga monster (låter bekant?) och använda dem i strid jämte Yuna. Detta inkluderar även NPC och speciella karaktärer, så vill du spela som Seymour så kan du faktiskt göra det!Bägge spel körs nu i rätt hastighet, så vi som är vana vid PAL-versionerna till PS2 kommer märka att allt körs 17% snabbare denna gång. Yuna kommer inte längre att stå med öppna armar i 5 sekunder innan en Aeon dyker upp.

Samlingen innehåller även Eternal Calm, en prolog till X-2. En 30 minuter lång cutscene, mer eller mindre. släpptes tidigare här i Europa som bonus-DVD i samlarutgåvan av Unlimited Saga till PS2.Sist men inte minst inkluderas även ett helt nyskrivet audio-drama, även det varar cirka 30 minuter och utspelas efter Last Mission.

(Sen innehåller bägge spel givetvis trophies, men detta är ju en standard för alla spel numera.)PS3 eller PS Vita?
Samlingens innehåll är i stort sett identiskt oavsett vilket format du väljer att spela på. Det kan väl tänkas att Vita-versionen är lite mindre detaljerad på sina ställen, men förmodligen inget märkbart. Det är inte Cross-Buy, men däremot finns Cross-Save. Du kan alltså spela på din PS3-version, överföra din sparfil till din Vita och spela vidare med din Vita-version (om du nu äger bägge) och vice versa. Bör även nämnas att Vita-versionen enbart innehåller X i fysiskt format och att X-2 medföljer som DLC. Till PS3 ligger bägge spel på en och samma skiva.Laddningstider?
Square Enix har uppdaterat alla menyer i spelet för att ge det en renare look. De har även lagt dit en symbol när spelen laddar. Detta ger intrycket av att man även har lagt dit laddningstiderna, men jämförelser med PS2-versionerna visar att de antingen är likvärdiga eller att PS3-versionerna är lite snabbare. Skillnaden är att när du spelar på PS2 ser du oftast bara en svart skärm när det laddar.I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 

Ändrad: 19 mar 2014 20:17 av Magnus Virdeborn, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
19 mar 2014 20:35
Ohh... en officiell tråd! [love]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
19 mar 2014 20:38
Ja, jag tycker att den här utgåvan är stor nog för att det ska finnas rum för en sådan! Många som har frågor om vad som inkluderas osv. Tänkte göra huvudinlägget så informativt som möjligt. Om folk har förslag på något de skulle vilja se där så uppdaterar jag.

IGN:s videorecension:

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
19 mar 2014 20:40
Virde:

Ja, jag tycker att den här utgåvan är stor nog för att det ska finnas rum för en sådan!


Absolut!

Enbart ett av spelen är stort nog för att få en officiell tråd.

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Rooter (P) 
19 mar 2014 20:44
Kul med egen tråd.
Måste säga att jag ser fram emot det här släppet otroligt mycket. Har bokat PS Vita versionen men kommer nog att plocka upp båda om jag ska vara ärlig, vill verkligen lira det här på stor skärm och sen när jag är på landet ha möjligheten att lira det då också.

 
! Anmälj Länk
 
 
Ecke (P30) 
19 mar 2014 21:02
Längtar tills på fredag efter jobbet[bigsmile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
19 mar 2014 21:04
Rooter:

kommer nog att plocka upp båda om jag ska vara ärlig


Jag kör PS3 först, sen skaffar jag Vita-versionen när den sjunkit i pris. Lär kännas ganska passande att göra alla sidequests på Vita, speciellt i X-2.

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Dovahkiin (P31) 
19 mar 2014 21:07
Ett spel jag faktiskt är intresserad av att ta trophies i. Finns det nån lista?

FUS RO DAH!

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
19 mar 2014 21:10

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
CloudsNow (F31) 
19 mar 2014 21:12
Finns att ladda ned från amerikanska PSN för den otålige. [smile]
Förresten, är det exakt samma voice acting? Hade fått för mig att den var nyinspelad men kanske drömt det då.

 
! Anmälj Länk
 
 
Dovahkiin (P31) 
19 mar 2014 21:12

FUS RO DAH!

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
19 mar 2014 21:15
Dovahkiin:

Tack


Lycka till då!

Några av de är fruktansvärt tidskrävande och några kan man missa helt och hållet [shake]

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
19 mar 2014 21:26
CloudsNow:

Förresten, är det exakt samma voice acting?


Japp. Bra för att vara regisserat och inspelat 2001. Kanske inte så bra med dagens mått mätt, men man får ta det för vad det är. Det fanns många begränsningar när detta spelades in. Square orkade inte göra separata munanimationer för den västerländska dubben, så den amerikanska dubben fick hålla sig till originalets munanimationer, samt udda pauser här och var (vilket är lite knasigt för oss men fullt normalt i japanskt tal).

Tidus röstskådespelare är hur grym som helst, men detta var hans första stora roll om jag inte missminner mig och han har utvecklats enormt sedan dess. Han uttryckte att han gärna hade ställt upp och spelat in allt på nytt om Square Enix hade velat det. Tror man hör ganska tydligt i det nya audio-dramat hur mycket bättre han låter nu.

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Evey Lawliet (F31) 
19 mar 2014 21:34
Virde:

Han uttryckte att han gärna hade ställt upp och spelat in allt på nytt om Square Enix hade velat det.


Väldigt synd. Hade köpt om de hade spelat in rösterna på nytt eller om man kunde välja japanska röster.
Aja, blir kanske ett köp i framtiden någongång om jag köper en Vita.

Yummy yum yum~

 
! Anmälj Länk
 
 
CloudsNow (F31) 
19 mar 2014 21:36
Virde:

Bra för att vara regisserat och inspelat 2001.


Väldigt charmigt ändå. Tänkte bara eftersom de spelat in musiken på nytt. Vilket blir spännande att höra... men jag är rädd för att något ska ha gott förlorat, musiken är ju alltid en grundpelare i FF. [smile] Har det nedladdat nu, men måste plugga ikväll. [cry]

 
! Anmälj Länk
 
 
Albin Mobäck (P28) 
19 mar 2014 21:45
Det första FF och det första japanska rollspelet jag spelade. Ett av de första rollspelen jag spelade överhuvudtaget. Väntar mig nostalgichock utan dess like. Fortfarande det JRPG som jag gjort mest intryck på mig, och man kan säkert klaga och jämföra det med andra JRPGn, men jävlar så starkt jag kände för karaktärerna och jävlar så inne jag var i världen.

Jävligt lack på att det inte är crossbuy dock. Vet vi vad priset kommer landa på?

 
! Anmälj Länk
 
 
andros (P) 
19 mar 2014 21:48
Albin:

Vet vi vad priset kommer landa på?


I Sverige 300-350. PS3- och Vita-versionen kostar lika mycket. På ett ungefär.

Mr. 25/8 | 100 Procent | Teveblogg: fjarrkontrollen.blogspot.com | Fjarrkontrollen @ Twitter | Bloggunionen.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
19 mar 2014 21:54
CloudsNow:

men jag är rädd för att något ska ha gott förlorat, musiken är ju alltid en grundpelare i FF


Från ett rent musikaliskt perspektiv är ju 95% av alla spåren bättre nu, tycker jag. Är ett stort fan av Uematsu (dock inte så förtjust i Hamauzu), så att få höra "vanliga" spår som inte brukar medverka i evenemang som Distant Worlds med riktiga instrument är guld värt.

Givetvis kommer man alltid att ha originalen i bakhuvudet. Är svårt att bli av med den nostalgiska känslan som man förknippar med dem. Men jag tror att när man har lirat remastern i 10+ timmar så sitter de nya inspelningarna lika hårt. Är nog mest den mentala övergången som kan vara lite svår.

Personligen så lyssnar jag ju hellre på DS-soundtracket till FFIV än SNES-soundtracket (bägge finns med i PSP-versionen och jag kör alltid med DS-musiken) Vet att många älskar blippbopp från retrospel, men återigen... är väl nostalgin spökar. Man förknippar ljuden med barndomen osv. Rent musikaliskt är det ju inte så hett.

Låter så mycket mer levande med riktiga instrument.

PS2


PS3

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
thelastavailable (P) 
19 mar 2014 22:25
Förhandsbokat till Vitan där jag nyligen avverkat både del åtta och nio i serien. Kommer bli lyxigt med en pimpad version.

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
19 mar 2014 23:12
CDON har skickat min Limited Edition till PS3. 267 kr lär den ju vara värd! [wink]

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Dovahkiin (P31) 
20 mar 2014 07:19
Imorgon. Peppen är hög. Ska man ladda med skräpmat och snacks och bara njuta?

FUS RO DAH!

 
! Anmälj Länk
 
 
Dovahkiin (P31) 
20 mar 2014 09:30
Och där ser jag att Webhallen har skickat mitt exemplar.

FUS RO DAH!

 
! Anmälj Länk
 
 
Cristiano Ronaldo (P) 
20 mar 2014 14:32
Mitt ex blev skickat igår från CDON, hoppas att det kommer idag då det hade fulländat min dag! :)

Btsman pls!!

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
20 mar 2014 14:33
How much more Meg Ryan can it be? The answer is none. None more Meg Ryan.

 
! Anmälj Länk
 
 
CloudsNow (F31) 
20 mar 2014 15:28
Men vad i hela vetet!
Hjälp, jag lyckades köpa Vita-versionen istället för PS3 på PSN. Har inte ens nån Vita.
Finns det nåt jag kan göra? Fan vad elakt att dom var så lätta att förväxla...

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Sony | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 33 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.