Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Sony   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 7 | nästa | sista

Officiella tråden för Tales of Xillia 2 [spoilers]

skapad 11 jul 2014 01:11 | svar 152 st | visats 564 ggr

 
Micke Johansson (P34) 
11 jul 2014 01:11FORMAT: PlayStation 3
UTVECKLARE: Bandai Namco Studio Inc
UTGIVARE: Bandai Namco Games
SPELARE: 1 spelare (Upp till 4 i strider)
RELEASE: 1/11 2012 JPN, 19/8 2014 US, 22/8 2014 EU
KOMPOSITÖR: Motoi Sakuraba
ANIMATIONER: Ufotable
KARAKTÄRSDESIGN: Daigo Okumura, Kosuke Fujishima och Mutsumi Inomata
OFFICIELL HEMSIDA: Officiell sida för Tales of-serien
KÄLLOR OCH INSPIRATION: Wikipedia, Aselia Wiki, Bandai Namco

OBS!! DENNA TRÅD INNEHÅLLER NÅGRA SPOILERS FRÅN TALES OF XILLIA. NI HAR BLIVIT VARNADE! OBS!!

När denna tråden gjordes så fanns inte alla namn på städer/saker tillgängliga på engelska, så det kan vara så att de inte stämmer. Detta kommer fixas med tiden i sådana fall, säg till om ni ser något tokigt.

Tales of Xillia 2 är uppföljaren på förra årets Tales of Xillia. Tales of Xillia var även en 15års jubileumstiteln för Tales of-serien. För mer info om det och spelet kan ni besöka den Officiella tråden för spelet här på Loading. Officiella Tales of Xillia tråden


För ett år sedan förstördes barriären som höll de två världarna Rieze Maxia och Elympios separerade. Världarna är nu öppna för varandra och det har fört med sig andra problem. Elympios är en modern nation med avancerad teknologi, som de har byggt genom att använda Spyrix. Medans Rieze Maxia var ett tidigare isolerat land där man förlitade sig på Spirit Artes och naturen. Trots att de båda världarna just nu arbetar för fred mellan varandra, så blir det fortfarande bråk på grund av olika kulturella bakgrunder och tro. Inte minst för att folket från Rieze Maxia behandlas som om de vore monster på grund av sina Spirit Artes.

I Tales of Xillia 2 är det Ludger Kresnik, en ung man som är huvudkaraktären. Han är en skicklig kock, som lever i Trigleph på Elympios. Han bor tillsammans med sin bror Julius och deras katt Rollo. Han vill följa i sin brors fotspår och arbeta för Spiritis Corporation, ett enormt företag som tillverkar all dess former av teknologi. En dag möter han dock Elle Marta, en ung flicka som försöker hjälpa sin pappa. Hon söker något som kallas "Land of Canaan". Ludger beslut att följa med henne kommer sända dem båda på ett äventyr som kommer ändra ödet för båda världarna för alltid.

Vi kommer att återse original gänget från första spelet, men denna gången har Gaius och Muzét bestämt sig för att hänga med. Tillsammans med Ludger erbjuder Tales of Xillia 2 hela tre stycken nya spelbara karaktärer i striderna.


Vad väljer du?

En stor skillnad i Tales of Xillia 2 jämfört med första spelet är att man nu ställs inför olika val i spelet. Detta är första gången det är så här i ett Tales of-spel. Man får två alternativ och ditt val kommer påverka spelet och storyn på ett eller annat sätt.

Stridssystemet

Spelet använder sig av "Cross Double Raid Linear Motion Battle System" (XDR-LMBS), en variation av Tales of Xillias "Double Raid Linear Motion Battle System" (DR-LMBS). Detta stridssystemet innehåller en vapen skiftar funktion. När som helst under striden kan Ludger utan större problem skifta mellan olika vapen, han har tre olika att välja mellan. Dubbla svärd, dubbla pistoler och en stor hammare.

Level up!

I stället för Lilium Orbs som Tales of Xillia hade, så har Tales of Xillia 2 istället Allium Orbs. Ju längre in i spelet man kommer får man tillgång till "elemental cores" som man kan använda på sina Allium Orbs. Det finns sex stycken olika element, ljus, mörker, jord, vatten, vind, och eld. När du ökar ett elements poäng, kan man få tillgång till nya artes, stats och skills.

Spela med stil
Något som är standar i Tales of-spelen nu för tiden, är att man kan byta kläder och kostymer på de spelbara karaktärerna. I Tales of Xillia kunde man även ändra frisyrer till viss del och använda lite olika accessoarer på karaktärerna. Som hattar, glasögon och annat roligt. Det ger dessvärre inget extra än att kan styla karaktärerna efter eget behag. Något som trådskaparen personligen älskar.
En av de coola saker med Tales of Xillia 2 är att alla DLC-dräkter som man köpte till Tales of Xillia går att använda i detta spelet!

Ta en bild på äventyret
Nytt för Tales of Xillia 2 är att du kan ta screenshots under spelets gång. Du går ut i XMB-menyn och under bild menyn väljer man att spara screenshot. Dock fungerar inte funktionen om man bär visa DLC-kläder, men det kan ändå vara kul att plåta sin resa.LUDGER är en ungman som har en kärlek för matlagning, han bor i Trigleph tillsammans med sin bror och deras katt Rollo. Ludgers bror tycks dock ha försvunnit och Ludger får dras med en stor skuld. I strid slåss han med dubbla svärd, dubbla pistoler eller en enorm hammare. Han hjälper även Elle att försöka nå sitt mål.

ELLE söker det mystiska "Land of Canaan", det sägs kunna förverkliga önskningar. Elle söker efter detta då hon vill hjälpa sin pappa. Hon verkar bli väldigt fäst vid Rollo.


JUDE har klarat sin utbildning och är nu en fullt utbildad doktor. Han studerar även Spyrites och om det går att använda som en alternativ kraftkälla. Han vill utrota Spyrix så att Spirits slipper dö, för att människor ska få energi.

MILLA har nu helt tagit sig an rollen som Maxwell. Det är nu hennes jobb att se efter både Spirits och människor i världen. Hon och de fyra stora Spirits, söker fortfarande efter Spyrix och förstör dem.

ALVIN driver nu ett företag tillsammans Yurgen och försöker få de båda världarna att samarbeta bättre. Han verkar ha blivit mer trovärdig än han tidigare var, har även börjat att odla skägg.


LEIA slutade som sjuksyster och reste till Elympios för att finna vad hon verkligen vill göra. Under tiden arbetar hon som reporter och tycks göra ett bra jobb. Men hon är fortfarande lite för otålig och impulsiv.

ELIZE är inte lika blyg som hon en gång var, hon går i skola i Sharilton och har lyckats få lite fler vänner. Hon har fortfarande Teepo med sig.

ROWEN är nu statsminister i Rieze Maxia och är Gaius högra hand. Han åker till Elympios för att teckna ett fredsavtal, men har istället blivit målet för folk som är emot fred med Rieze Maxia.


GAIUS är den första kungen av Rieze Maxia, han för diplomatiska samtal med Rashugal, Auj Oule och Elympios. Gaius kan verkar väldigt kall men han är en väldigt passionerad kung och kämpar för de svaga. Han slåss med ett långt svärd.

MUZÉT är Millas storasyster och hon bryr sig väldigt mycket om henne. Den galenskap som överkom henne när hon tappade sitt syfte är nu helt borta, tack vare Milla. Muzét saknar mänskligt sunt förnuft och det kan ibland försätta henne i problem. Hon använder sitt hår som vapen i strid.

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 4 jul 2017 21:25 av Micke Johansson, ändrad 5 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
11 jul 2014 01:11


Här är en närmare titt på metalboxen som man får i Day One edition i Europa.Day One Edition är i början standar utgåvan och den alla får. Man får en special plåtbox som aldrig släpptes i japan plus en musik cd med utvalda låtar på. Du får inget vanligt fodral.


Collectors Edition innehåller en figur på Ludger, en replika av ett fickur som finns med i spelet. En artbok för spelet, en music cd och en plåtbox med Rollos ansikte på. Inget vanligt fodral i denna utgåva heller.


Gamestop ska erbjuda denna DLCn om man bokar hos dem. Har inte sett någon annan svensk butik som skriver att de hänger med.
Även Amazon.co.uk erbjuder DLC kostymerna.


Webhallen ger dig ett pussel som förbokningserbjudande.


Här kommer alla recensioner som spelet fått att samlas!

* Famitsu: 9/9/8/9 (35/40)
* Dengeki: 90/85/95/90
* IGN: 8/10
* PSU: 80/100
* Loading.se: JA


DAY ONE EDITION
Webhallen - Spelbutiken - Komplett - CDON

COLLECTORS EDITION
Webhallen - Spelbutiken


Glöm inte att ni kan ta skärmdumpar ifrån spelet. Medans i spelet tryck på PS-home knappen så ni kommer ut till XMB-menyn. Där ifrån går ni till foto och väljer att ta ett kort.
Fungerar dock inte om man har vissa speciella kostymer på sig. Som Idolmaster kostymerna.

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 4 jul 2017 21:31 av Micke Johansson, ändrad 10 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Jocke Andersson (P30) 
11 jul 2014 01:32
Grym tråd!
Bokat sedan länge, är väl det spel jag ser fram emot mest just nu!

You're not Alexander!

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
11 jul 2014 01:35
Dr RoeW:

Grym tråd!
Bokat sedan länge, är väl det spel jag ser fram emot mest just nu!


Tusen tack! =D

Har också bokat, men står fortfarande i valet och kvalet om jag ska köra med Day One eller Collectors Edition. Skulle gärna vilja ha CE, men vet inte om jag har råd. =/

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Jocke Andersson (P30) 
11 jul 2014 05:26
Yazuka:

men står fortfarande i valet och kvalet om jag ska köra med Day One eller Collectors Edition. Skulle gärna vilja ha CE, men vet inte om jag har råd.


Fick bli Day One för min del, betydligt läckrare plåtbox samt att priset på CE är inte särskilt attraktivt!

You're not Alexander!

 
! Anmälj Länk
 
 
duca88 (P29) 
11 jul 2014 09:12
woop woop grym tråd och har sett fram emot spelet väldigt länge nu :D

DG

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
11 jul 2014 09:30
duca88:

woop woop grym tråd och har sett fram emot spelet väldigt länge nu :D


Samma här, hype utav helsike!

OT: Har du tagit bort mig från Facebook? Tänkte skrivit till dig häromdagen men hittade dig inte *ledsen i ögat*.

 
! Anmälj Länk
 
 
duca88 (P29) 
11 jul 2014 09:37
Ricdeau:

OT: Har du tagit bort mig från Facebook? Tänkte skrivit till dig häromdagen men hittade dig inte *ledsen i ögat*.


Nedå vännen är inte du som är borttagen utan jag som tagit bort mig själv haha. Gjorde det i april eller maj tror jag att det var, fick flipp från ingenstans och tog bort mig :P Har inga planer på att skaffa det igen heller, men du har kvar mitt nummer?

DG

 
! Anmälj Länk
 
 
Elin Ekberg (F27) 
11 jul 2014 09:40
Helt fenomenal tråd! [love]

Håller föregångaren väldigt högt, jo då det innehöll väl skavanker det också men det frångick aldrig att vara så väldigt kul att spela, så det här spelet är hett efterlängtat. Jag minns inte så mycket av handlingen, inte mer än det som står i huvudinlägget här, så det kommer att få bli att man uppdaterar sig innan det är dags. Men jag gillade det väldigt mycket i alla fall. Aldrig streckspelat mig igenom ett rollspel tidigare, satt i princip hela den helgen och bara spelade.

“I’m like a dog chasing cars. I wouldn’t know what to do if I caught one…I’d just do things

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
11 jul 2014 10:21
Tack alla. Kul att ni gillar tråden. :)
Ja, det verkar bli D1 edition för min del också.

Elin Ekberg:

Men jag gillade det väldigt mycket i alla fall. Aldrig streckspelat mig igenom ett rollspel tidigare, satt i princip hela den helgen och bara spelade.


Jo, precis. Inget spel är perfekt. Men det var väldigt underhållande. Satt också och sträckspelade, det var underbart. Tyvärr jobbade man helgen då det kom, så blev inte allt för mycket. Hoppas det inte blir samma i år.
Vill låsa in mig själv och helt försvinna in i Tales of Xillia 2, utan någon som stör. =)

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 11 jul 2014 11:37 av Micke Johansson, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Jocke Andersson (P30) 
11 jul 2014 21:57
Yazuka:

Du får inget vanligt fodral.


Även om jag gillar plåtboxen så är ju detta lite tråkigt. Du vet inte om man får det i pappbox likt den man fick till Xillia?
Hade sett lite mer enhetligt ut.

You're not Alexander!

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
11 jul 2014 22:05
Dr RoeW:

Du vet inte om man får det i pappbox likt den man fick till Xillia?


Tror inte det. Det blir bara plåtboxen, som det verkar. Hoppas jag har fel, men har inte sett eller hört något som tyder på annat. Bandai Namco har inte sagt annat när jag försökt nå dem på Twitter om saken heller.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Elin Ekberg (F27) 
12 jul 2014 11:49
Yazuka:

Tyvärr jobbade man helgen då det kom, så blev inte allt för mycket. Hoppas det inte blir samma i år.


Enligt mina avancerade kalkyleringar så kommer det här spelet att släppas på en fredag så jag tror mig ha goda chanser att jag i alla fall kommer att vara ledig. Vi får väl se om min man är lika sugen på att bänka sig tre dagar...

“I’m like a dog chasing cars. I wouldn’t know what to do if I caught one…I’d just do things

 
! Anmälj Länk
 
 
Linus Sundström (P32) 
13 jul 2014 11:21
Suverän tråd, precis vad som behövdes för att jag skulle börja bli pepp, det blir att boka D1 edition nu!

Xillia släpptes också på en fredag om jag inte minns fel, tyvärr hann jag inte få hem spelet till dagen, så helgen blev nästan olidlig att höra om alla andra som spelade det.

 
! Anmälj Länk
 
 
Ecke (P30) 
13 jul 2014 19:37
Längtar tills detta släpps måste sätta mig ner med ettan igen innan för o refresha minnet[smile] måste kolla om jag har en day1 bokning något säger mig att jag har det men ett sånt här grymt spel är det solklart att man köper direkt. [bigsmile]

Edit: grym tråd som vanligt yazuka. Blir alltid lika imponerad när jag ser dessa trådar[smile]

 

Ändrad: 13 jul 2014 19:39 av Ecke, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
13 jul 2014 20:11
Har fortfarande inte lirat igenom första, bara tappade lusten helt :(

Loadings egna lilla Retro-Räv

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
13 jul 2014 20:33
Kul att ni gillar tråden, känns det värt att ha lagt ner tiden på det. :D

Man börjar bli lite smått hajpad nu. Längtar!

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
17 jul 2014 17:08
Någon mer som börjar känna lite hajp nu? Lite mer än en månad kvar, men fasen det går snabbt!
Själv börjar jag känna det nu, lite i alla fall. En stor längtan.

Fixade även med ledighet idag! Så inget jobba helgen när det kommer, så har från 5 ostörda dagar på mig att spela. =)

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Ecke (P30) 
22 jul 2014 21:32
Ska sätta mig nu o spela om ettan så man refreshar storyn lagom tills tvåan kommer[smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Husramash (P24) 
3 aug 2014 16:38
Yazuka:

Man får även med spelet i ett standar fodral i denna utgåva.


Det här var en sak jag var orolig över. Tycker inte alls om steelbooken man får i CE, den i D1 var däremot riktigt snygg.

Jag ska ju fixa CE så undrar bara vart du hittat informationen om detta? Sen undrar jag ifall du vet något om dessa steelbooks kommer komma i sleeves eller pappkartonger?

 
! Anmälj Länk
 
 
Draconas (P30) 
3 aug 2014 16:50
Detta ska självklart köpas så fort det bara går. Vart köper ni ifrån?

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
3 aug 2014 17:55
Husramash:

Jag ska ju fixa CE så undrar bara vart du hittat informationen om detta?


Informationen om CE och andra utgåvor kommer från Bandai Namco själva. De postade detta på Playstation bloggen.
http://blog.eu.playstation.com/2014/04/22/tales-xillia-2-day...

Husramash:

Sen undrar jag ifall du vet något om dessa steelbooks kommer komma i sleeves eller pappkartonger?


Inte en aning om det tyvärr. Jag hoppas ju verkligen de får någon form av skydd runt sig. Önskar Day One hade varit en vanlig utgåva som Tales of Xillia var. Är inte själv speciellt förtjust i plåtboxar och hade hellre velat ha ett standar fodral.

Draconas:

Vart köper ni ifrån?


Jag bokade mitt på GameStop, mest för jag hade lite att byta in och de verkar vara de enda(?). Som erbjuder preorder DLCn vad jag sett.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Husramash (P24) 
3 aug 2014 18:41
Yazuka:

Playstation bloggen


Jaha, hade läst där också men tyckte inte det var så klart om man verkligen fick ett standard fodral.

Yazuka:

Är inte själv speciellt förtjust i plåtboxar och hade hellre velat ha ett standar fodral


Ja, känner samma sak. Men fick jag välja mellan CE eller D1 steelbook så hade jag valt D1 direkt.
Sleeves gör steelbook lite mer okej tycker jag för då ser det någorlunda okej ut i hyllan.

Yazuka:

GameStop


Jaha så man får DLC hos dom, har bokat hos Amazon UK och Webhallen. Får bli att boka i GameStop och avbryta dom andra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
3 aug 2014 20:23
Husramash:

Jaha, hade läst där också men tyckte inte det var så klart om man verkligen fick ett standard fodral.


Jag har skrivit till dem på twitter också och där sa de även att det var steelcase only för D1. Ska se om jag kan gräva upp den tweeten.

Husramash:

Ja, känner samma sak. Men fick jag välja mellan CE eller D1 steelbook så hade jag valt D1 direkt.


Jag hade utantvekan valt CE om jag haft råd. Då man skulle även få ett vanligt fodral med i den. Du får den speciella Rollo boxen, plus det vanliga fodralet. Om inget har ändrats sedan jag hörde något sist.

EDIT: Hm, mycket möjligt att det är i amerikanska versionen som innehåller ett vanligt fodral.

Husramash:

Jaha så man får DLC hos dom, har bokat hos Amazon UK och Webhallen. Får bli att boka i GameStop och avbryta dom andra.


Jag vet tyvärr ingen annan än GameStop och Shopto.net som öppet gått ut och sagt att DLCn ingår i alla fall. Kanske finns fler, men då har jag missat det.
Här är om GameStop i alla fall.
https://www.facebook.com/gamestopsweden/photos/a.14478632891...

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 3 aug 2014 20:32 av Micke Johansson, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Husramash (P24) 
3 aug 2014 21:18
Yazuka:

twitter


Aha okej. Synd att dom inte bara kör steelbooken som en extra grej för D1 för det är många som inte gillar dom. Jag kommer att köpa CE så kommer inte själv bli påverkad men synd för övriga.

Yazuka:

Om inget har ändrats sedan jag hörde något sist


Låter underbart.

Yazuka:

DLCn ingår i alla fall


Får väll bli GameStop så riskerar jag att inte att bli utan DLC kostymerna.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Sony | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 7 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.