Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Mobilspel   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Seabeard - Fantasy Life / Animal Crossing på din mobil

skapad 27 maj 2015 13:14 | svar 14 st | visats 69 ggr

 
Awwe (P41) 
27 maj 2015 13:14
Jag suktade ett tag efter Fantasy life till 3DS. Jag gillade verkligen Animal crossing på Gamecube och DS och var sugen på liknande mysspel

Och sprang över "Seabeard" till iOS. Finns på Android också.Med "Zelda Windwaker" grafik och massor att göra och nya saker varje dag ser jag mitt beroende byggas upp. Har loggat in nu 4 dagar i rad och bygger min stad, fiskar, levererar brev, seglat på havet m.m. Spelet ändrar väder och ibland regnar det =) Har bara skrapat lite på ytan men verkar finnas hur mycket som helst. Massor med olika jobb, och äventyr och massor att samla på.

Har aldrig hört talas om spelet. Det är välpolerat som attan på min iPhone 6 och det är Metal support och mjuka 60fps och senaste uppdateringen som kom igår.

Väldigt väldigt charmigt spel och riktigt snyggt och trevligt. Man kan besöka varandras städer också.

Lite bilder:

Lite gameplay filmer:Någon som spelar?

 

Ändrad: 27 maj 2015 13:26 av Awwe, ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Okänd
27 maj 2015 13:15
Ser mysigt ut!

Men det känns som att detta spelkoncept är som gjort för mikrotransaktioner när det är på iOS/Android.

Hur ser det ut med sånt?

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
27 maj 2015 13:16
Ser hyffsat intressant ut. Hur ser betalmodellen ut?

Och hur är interaktionen med andra spelare?

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Awwe (P41) 
27 maj 2015 13:17
randomsomfan:

mikrotransaktioner


Det finns, men har själv inte behövt handla något ännu.

 
! Anmälj Länk
 
 
Awwe (P41) 
27 maj 2015 13:18
chips:

betalmodellen


Gratis, men med IAP. Men har inte behövt köpa något ännu.
så jag vet inte om det blir tokdyrt sen, men det är som sagt väldigt charmigt och underbart spel så det är klart värt lite pengar.

chips:

interaktionen med andra spelare


Ingen aning ännu, det står bara att man kan besöka andras spelares städer och köpa och sälja.

 
! Anmälj Länk
 
 
Awwe (P41) 
27 maj 2015 13:19
Synkar du med ditt Facebook konto kan du också spela på din iPhone och sedan fortsätta spelet på din Android tablet.

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
27 maj 2015 13:24
Awwe:

Gratis, men med IAP.


Så länge är jag med på tåget. Men undrar lite vad det är man kan köpa. Ser ju att man har två st valutor. Vad gör man med dem? Vad köper man? Utrustning? Byggnader?

Är det tidsbegränsningar ala clash of clans? Har du ett energisystem ala trials frontier?

Mycket frågor kanske. Men hoppas du kan svara på allt :)

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Awwe (P41) 
27 maj 2015 13:30
Tidsbegränsningar när man bygger hus så pärlor kan man använda för att skynda på bygget har jag sett. Man kan också köpa en till låda hos han som säljer ens fisk så man kan sälja mer fisk. =) Jag tror man kan köpa båtar, kläder m.m men jag har som sagt inte kommit så långt in i spelet.

clash of clans / Trials frontier har jag tyvärr inte spelat. Har inte spelat spel med IAP så allt är nytt för mig.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tomas Engström (P) 
27 maj 2015 15:08
Awwe:

Jag suktade ett tag efter Fantasy life till 3DS. Jag gillade verkligen Animal crossing på Gamecube och DS och var sugen på liknande mysspel

Och sprang över "Seabeard" till iOS. Finns på Android också.


Okej. Jag skaffar. Nu.

Tomas "ConraDargo" Engström

 
! Anmälj Länk
 
 
Awwe (P41) 
27 maj 2015 15:18
Tomas Engström:

Okej. Jag skaffar. Nu.


Satt och väntade på dig =)

Ge intryck i tråden sen, uppskattas gärna

 
! Anmälj Länk
 
 
Tomas Engström (P) 
28 maj 2015 20:12
Har rätt skoj med detta! Händer ju fortfarande massor av nya saker och jag bara skrapar på ytan. Tiden det tar att komma igång är nog ungefär lika lång som i just Animal Crossing, gissar jag, där det ju trots allt tar flera dagar IRL innan spelet verkligen börjar öppna upp sig för en.

Roligt har jag då som sagt och det är riktigt beroendeframkallande :) Önskar bara att pärlor fanns att köpa till vettigare pris än de alternativ som man har nu. Främst eftersom utrymmet man har för pryttlar känns otroligt begränsat så här till en början, när man hittar så mycket att plocka på sig och det behövs rätt typ av byggnader för att man ska kunna sälja ditten och datten. Har faktiskt betalat 19kr för "startpaketet" med såväl en handfull pärlor som guldmynt - eftersom det kändes som ett rimligt pris för spelet nu när jag har förstått vilket djup det erbjuder - och det var mest på grund av hur jag ville få pärlor till att kunna utöka just mitt Inventory.

Men det blev snabbt fullt igen. Och det gör ju inte direkt saken bättre nu när jag har fått se att vissa byggnader kräver en hel del material för att kunna färdigställas. Men tro inte att det går att lämna in materialet allteftersom, nej nej - det ska vara allt på en gång eller inget alls. Så då får man vackert låta materialbitarna ligga och ta upp plats i ryggsäcken till dess att allting är insamlat...

Så det går väldigt långsamt framåt, men framåt går det då i varje fall. Kommer nog att spendera ett par av mina kvarvarande pärlor på att bygga färdigt ett par grejer. Tror nog att jag vinner en hel del på det i längden.

Nu ska jag snart in igen för vid det här laget bör mina fiskar bör ha blivit sålda, mina äpplen förvandlats till äppeljuice och jag hoppas att bärbuskarna nu går att ruska om på nytt - så att jag kan få tag på de där förbannade jordgubbarna som behövs till att kunna hyra en krigare (wtf rimligt krav?!).

Tomas "ConraDargo" Engström

 
! Anmälj Länk
 
 
Tomas Engström (P) 
31 maj 2015 09:49
Det börjar lysa igenom hur mycket pengar som utvecklarna hoppas kunna tjäna på det här spelet. Att man utnyttjar hur många personer det finns där ute som inte bryr sig, de som bara kastar sina pengar om det innebär att de kan spara tid genom att ta sig framåt så snabbt som möjligt och få låsa upp allt.

Myntsummorna som behövs för att köpa kläder, möbler och uppgradera sin ö har gått från någorlunda rimliga till löjligt höga. Det här hade inte varit något större problem om 1) man kunnat förtjäna sig mynt på ett vettigt och effektivt sätt eller 2) prissättningen för att köpa mynt hade varit vettig.

Men nu har man ingetdera och detta resulterar i hur spelet sakta men säkert kommer att bli allt jobbigare att starta upp, eftersom man gör framsteg alldeles för långsamt och nästa förbättring känns så långt in i framtiden. Liksom, det kostar mig 1800 mynt att få tag på en lagerlokal och jag får 20-40 mynt per syssla som jag utför åt öborna. Att sälja saker ger mellan 2-30 mynt beroende på hur pass enkelt det är att skaffa fram varan. Detta gör att 1800 är väldigt mycket, även om där också finns sysslor som betalar runt 100 mynt men då går dessa heller inte att utföra fler än en gång per dygn (alltså 24 timmar).
Att man då dessutom tar 7000 mynt för att kunna styla om ett distrikt på ön... Va? Och som sagt, det här hade inte varit ett jätteproblem om man nu åtminstone hade kunnat köpa säg 3000 mynt för 9kr. Priser som helt enkelt varit lockande och inte direkt ställt till det med vardagsekonomin utan bara varit en kaffekopp/läsk/godisbit mindre för en dag. Men nu kostar det istället 79kr (?!) medan deras "Mountain of Coins" som enligt utvecklarna själva ska vara "Best Value!" eftersom det ger 50 000 mynt, kostar hutlösa 749kr.

Folk som betalar såna summor måste ju vara dumma i huvudet. På riktigt. Då saknar man helt en uppfattning om värdet på pengar. Det värsta av allt är ju att det finns såna människor och det är på grund av dem som utvecklarna kan ha den här prissättningen och komma undan med det.

Jag förutspår att spelet håller högst en vecka till för mig. Tyvärr. Det är en jättebra spelidé som är både vackert och roligt utförd. Men man förstör verkligen upplevelsen för Svensson-spelaren genom att sätta orimligt höga krav på mynt som man då säljer till hutlösa priser.

Tråkigt. Verkligen tråkigt.

Tomas "ConraDargo" Engström

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
31 maj 2015 10:55
Tråkig läsning Thomas.

Installerade spelet häromdagen och testade lite. Allting kändes väldigt mysigt. Synd att utvecklarna tar så mycket för valutorna. Kommer nog avskräcka många.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Albin Mobäck (P28) 
31 maj 2015 10:59
ok, spelat lite. Måste köpa ett traders hus för att få en till marknadsstånd. Är det dom som kostar 4000? För då känns det ju lite som att dom verkligen vill att man ska betala. Tråkigt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tomas Engström (P) 
31 maj 2015 18:23
Albin:

Måste köpa ett traders hus för att få en till marknadsstånd.


Det första som man behöver för att få plats med ett Food Stand bör endast kosta 250. Men nästa kommer att gå på 1500.

Så ja, de vill verkligen att man börjar kasta sina pengar i sjön så snart som man har fått doppa tårna lite.

Tomas "ConraDargo" Engström

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Mobilspel | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.