Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Sport   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Vinterstudion 2015/2016

skapad 20 nov 2015 22:16 | svar 16 st | visats 61 ggr

 
Iskra (P33) 
20 nov 2015 22:16
Äntligen är det dags för det enda positiva med vintern.

Vinterstudion!

Här diskuterar vi allt som har med Vinterstudion att göra. Men jag antar att det mest blir skidåkning, både slättförs och utförs.

Är ni lika peppade som jag?

Yeah I'm calm, I'm really fucking zen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Nikoe (P20) 
20 nov 2015 22:21
Jaaa! Vinterstudion är så mysigt! [love]

Skidsport är den enda intressanta sporten.™

Ta bort 's' i 'https://'

 
! Anmälj Länk
 
 
Patron (P23) 
20 nov 2015 22:52
Vinterstudion är jättemysigt! [love]
Enda gången på året som jag är intresserad av sport.

"Att lyckas i arbetslivet är att kunna bära Musse Pigg-slips på jobbet och fortfarande vara respektabel" - En vis m

 
! Anmälj Länk
 
 
Patron (P23) 
20 nov 2015 22:54
Kalla verkar ju vara på högform och Nothug verkar köra för Sverige, det blir en intressant säsong detta.

"Att lyckas i arbetslivet är att kunna bära Musse Pigg-slips på jobbet och fortfarande vara respektabel" - En vis m

 
! Anmälj Länk
 
 
Iskra (P33) 
21 nov 2015 11:50
På Spåret igår och Vinterstudion idag. Det är vid såna här tillfällen jag älskar vår Public Service.

Tycker dock inte det är så jätteintressant när det inte är världskupp och/eller touren. Känner inte igen så många när det mest är svenskar. Känns mer hemma på världskupp :)

Parentes: Anna Haag är förjävla snygg. Jönsson lär vara nöjd där [bigsmile]

Yeah I'm calm, I'm really fucking zen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Iskra (P33) 
5 dec 2015 10:59
Bra lopp av Kalla, även om hon int4 gjorde allt taktiskt rätt.

Gissar på att Kalla hamnar tvåa i Världskuppen, bakom en defilerande Johauug (förutsatt att alla håller sig friska och skadefria).

Väntar med spänning på Tour de Ski.

Tycker även Jönsson varit en besvikelse, precis somförra säsongen. Undrar jag om han har gått förbi sitt bäst-före datum.

Yeah I'm calm, I'm really fucking zen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Iskra (P33) 
5 dec 2015 12:42
Herr-sidan är dock jävligt tråkigt. Norge, Norge, Norge, Norge, Frankrike, Norge, Norge, Norge.

Bästa svensk på 12e plats.

Känns jävlig tradigt.

Yeah I'm calm, I'm really fucking zen.

 
! Anmälj Länk
 
 
kicker (P) 
5 dec 2015 19:12
Iskra:

Bästa svensk på 12e plats.


Får dock tänka på att våra bästa inte var med. men ja, tråkigt att vi inte har bredden, åh tror att hellner åtminstånde hade kommit långt ner. calle vet man inte riktigt med. Han hade nog kunnat kommit på en bra placering. Tråkigt att våran bästa olsson satsar på långlopp iår åh Daniel Rickardsson som blir hyllad gång efter gång för sin fina klassiska stil har aldrig levererat i mina ögon. Var väl os i Vancouver han gjorde helt OK ifrån sig. Annars tycker jag han har fått beröm för absolut ingetting. spelar ingen roll om du har en klockren teknik om man ändå inte orkar med tempot. Tråkigt är det även att inte fler nationer lyckas. det är bara norge hela tiden inprincip.

 
! Anmälj Länk
 
 
Iskra (P33) 
5 dec 2015 20:15
kicker:

Daniel Rickardsson som blir hyllad gång efter gång för sin fina klassiska stil har aldrig levererat i mina ögon.


Har också tänkt på det. Han omnämns alltid men gör absolut inget värt. Ger inte så mycket för Hellner heller, tycker han varit jävligt ojämn. Okej att han kan slåss i toppen, en RIKTIGT bra dag, men tvivlar om ens det räcker till pallen. Samma sak med Jönsson.

Olsson var däremot kung, när han väl kom till start. Utan tvekan en av världens bästa. Synd bara att han (nästan) alltid är sjuk.

Jaja, ser bättre ut på damsidan, även fast Johaug kommer krossa allt motstånd i världscupen. Kalla, Stina och Ingemarsdotter ä alla namn som definitivt slåss om pallplatser. Får den otroligt fagra Haag till det kan det bära en bit.

Yeah I'm calm, I'm really fucking zen.

 
! Anmälj Länk
 
 
kicker (P) 
6 dec 2015 12:00
Iskra:

Haag


Haag har nog tyvärr inte psyket för att bli bra. Hon har gjort bra lopp ( i stafett oftast) men har känslan av att hon är för bekväm. Hon är ju nästan lika nöjd när hon kommer top 5 som top 15. Skillnadaden är att Kalla är inte nöjd om hon kommer Top 5 eller 15 ifall hon känner att något inte har stämt.

Olsson var extremt duktig. Han från många andra behövde ( Kändest så åtminstånde, pga han var så ofta sjuk) inte den mängden träning, då hans kropp tog emot hans träning fruktansvärt bra.

Jönsson har tappat en del ( Skyller att på haag [crazy] ) Men han är så smart så får han igång mängdträning efter skadan så tror jag vi kan räkna med han framöver.

Peterson och Calle är våra stora hopp iår. åh den ''nya uppstickare'' Martin Johansson som verkar ha haft bra träning iår. Sen får vi se ifall Hellner blir fågel eller fisk.

Damerna så har vi bra bredd med Stina,Kalla,Ida inkl pajala och falk som kan bidra. Rydqivist är stabil men hennes bäst före datum har gått ut.

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
6 dec 2015 20:25
Jag brukar se Vinterstudion när jag slår på tvn och upptäcker att det är tävling en helg när jag ska äta ägg innan träningen.

Och så fastnar jag i skidorna.

(Om det är något större mästerskap har jag naturligtvis koll på det, då står tvn på här i bakgrunden när jag jobbar.)

Just längdskidor, på tv, är något jag uppskattar. Att se tiderna, avstånden, spänningen som byggs upp.

Känslan av att varje backe, varje krön, kan göra att någon tar slut.

Och så Jacob Hård, då, tillsammans med Anders Blomquist. Det perfekta paret.

Jag fascineras av Norge. Som under dagens stafetter, där Norge 1, 2 och 3 slår så många andra nationer att det nästan känns orättvist.

När Norge 3 slår det bästa man har.

Och det ser inte ens jobbigt ut.

Jag såg damernas hemma med äggen och herrarnas när jag satt i roddmaskinen på gymmet.

Northug gick i mål, som han brukar, och han är ju löjligt cool.

Visst, Sundby är grym nu. Men han har ju skägg. Ingen längdskidåkare borde få ha skägg. Det fastnar så mycket äckligt i det.

Det bevisade ju Wassberg för evigheter sedan och ändå envisas andra fortfarande med ansiktsbehåring.

För övrigt borde Sveriges skidlandslag ta skidskyttarnas dräkter.

Dom har alltid haft bättre smak.

 
! Anmälj Länk
 
 
Iskra (P33) 
7 dec 2015 10:49
Oskar Skog:

För övrigt borde Sveriges skidlandslag ta skidskyttarnas dräkter.


Jag stör mig på att vihar vita dräkter. Varför kan vi inte ha BLÅGULT? Designern lär ju vara förståndshandikappad (nåja..).

Yeah I'm calm, I'm really fucking zen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
7 dec 2015 10:57
Det är något extremt gemytligt med skidor på tv. Jag bryr mig inte ett skit egentligen, men jag gillar att ha det på i bakgrunden.

 
! Anmälj Länk
 
 
Karl Hungus (P) 
4 jan 2016 13:31
Jag har älskat längdskidåkning i många, många år (uppvuxen med pappas mellantidsantecknande på collegieblock när det vankades RIKTIG femmil), men nu har jag tröttnat. Totalt. Jag orkar inte mer. Anledningarna är två. Den första är att FIS sakta men säkert förvandlat sporten jag älskade till något annat. Masstarter, märkliga bonussekundssystem som nu i årets TdS, ännu mer masstarter och knappt några individuella starter. Men främst för att Norge de senaste två-tre säsongerna har dominerat så fruktansvärt mycket.

Bara för tre år sedan fanns det åkare från andra länder som kunde vinna, som Cologna, som ryssarna, som Justyna Kowalchzyk på damsidan och även svenskarna. Men nu är det så otroligt ointressant. Nämen, blev det sju norrmän först i dag? Det var ju åtta sist, så spännande! Och TdS avgjordes innan det ens hunnit starta. Johaug och Sundby är alldeles för överlägsna. Man blir fundersam över dessa två åkares överlägsenhet. Framför allt är det skittråkigt, speciellt eftersom jag stör mig något otroligt på både Johaug och Sundby.

Förr tog jag semester för att se på TdS, nu tittar jag inte längre. Jag ser ingen ljusning heller. Länderna på kontinenten bryr sig inte, där är det alpint, skidskytte och backhoppning som gäller. Sveriges tillväxt på herrsidan ser beklämmande ut. Charlotte Kalla är nog inte bättre än så här. Hellner är nog slut. Calle är bara sjuk hela tiden. Osv.

Sorgligt, för jag älskade längdskidor. Jag önskar mig att den norska dominansen bedarrar, att åkare från andra länder kliver fram, att Sverige får fram nya stjärnor (på damsidan ser det hyfsat ut med framför allt Stina Nilsson) och att FIS tar sitt förnuft till fånga och framför allt gör om femmilarna och inför individuell start där igen. Då kanske jag börjar titta igen.

Nu håller jag mig till alpint och backhoppning istället. Förmodligen den ende i Sverige som tittar på backhoppning.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
4 jan 2016 13:38
Karl Hungus:

Sorgligt, för jag älskade längdskidor.


Rejält gnällgubbigt inlägg, och jag håller med om vartenda ord. Inte ens Jacob Hård kan råda bot på det här.

 
! Anmälj Länk
 
 
Karl Hungus (P) 
4 jan 2016 15:29
Galligan Drei:

Rejält gnällgubbigt inlägg, och jag håller med om vartenda ord. Inte ens Jacob Hård kan råda bot på det här.


Jag har verkligen försökt att hitta små ljuspunkter (och visst, det finns fortfarande någon liten ljusglimt, typ Stina Nilsson), men jag ser inte längre någon anledning att sitta och plåga mig själv med att se åkare jag inte gillar bara vinna och vinna. Visst, att följa idrott ska väl vara förenat med ett visst lidande, men det här är rena tortyren. Och Jacob Hård har inte riktigt samma skärpa längre, tycker jag. Han kanske också börjar tröttna? Ett tag tänkte jag att långlopp kanske kunde vara något, men där har utvecklingen också gått åt fel håll, där alla åkare stakar och stakar och stakar. Ingen kul utveckling där heller. För min del handlar det inte om att Sverige är dåliga, det har vi varit även tidigare inom längdskidåkning, utan om att det är så otroligt enahanda, så otroligt dålig bredd.

 
! Anmälj Länk
 
 
Milton Caveman (P) 
2 mar 2016 19:20
Vasloppet på söndag.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Sport | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.