Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Film   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 33 | nästa | sista

Star Wars Episode VII: The Spoiler Awakens

skapad 16 dec 2015 13:17 | svar 805 st | visats 5447 ggr

 
chips (P31) 
16 dec 2015 13:17
OBS!!! Läser du längre än såhär utan att ha sett filmen så får du skylla dig själv. Risk för spoilers finns!

Fritt fram att diskutera filmen.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2015 13:59
Tycker Luke skulle varit med mer...eller inte alls. Får smälta filmen mer innan ja vet vad jag tyckte.

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Johansson (P33) 
16 dec 2015 14:16
Nu har jag kommit hem och kan skriva lite mer om filmen.

Den följer tidigare mallar så någon större sensation när det gäller handlingen kan man inte räkna med. Tycker dock själv inte det är något större problem och var väldigt nöjd med filmen som jag har haft extremt höga förväntningar på. Inga värdelösa effekter eller HFR som en tidigare populär filmtriologi tyvärr led av.

Kylo Ren och BB-8 levererar men tyvärr ser man inte mycket av Captain Phasma. Släktskap uppdagas och en betydande karaktär dör under filmens gång. Tycker även huvudkaraktärerna levererar och Han Solo och Chewbacca är med mycket mer än vad jag trodde.

Som de flesta filmer tyvärr lider av är det alltför många skämt och då även skämt i fel situationer. Det är givetvis bra att även kvinnor framställs som kompetenta men ställer mig tveksam till att det ska göras så övertydligt som i denna film. Dock tycker jag huvudkaraktärerna Rey och Finn var bättre än vad som visats i trailern där de känns lite bleka.

I have called this principle, by which each slight variation, if useful, is preserved, by the term Natural Selection

 

Ändrad: 16 dec 2015 14:20 av Johansson, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Johansson (P33) 
16 dec 2015 14:29
Hela kroppen ryser när Star Wars loggan dyker upp och texten börjar rulla [love]

I have called this principle, by which each slight variation, if useful, is preserved, by the term Natural Selection

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2015 16:46
Var det Coruscant som sprängdes?

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Detrimentos (P) 
16 dec 2015 17:02
^ Det var 4 i princip namnlösa planeter som sprängdes. Var totalt oinspirerat. En sekund får man veta att det finns en senat nånstans, andra sekunden skjuter man det nya fetvapnet, tredje sekunden är det 4 strålar istället för en och det är 4 planeter som sprängs. What?

Mjä, ju mer jag tänker på filmen, desto mer inser jag att det inte var något som var särskilt "memorable". Saker hände, stuff blew up, men det kändes aldrig "värt det".

Darth Vader-grejen i originaltriologin hade man byggt upp under så lång tid. I den här filmen försöker man göra något liknande med Kylo som dödar Han, men det var så otroligt förutsägbart att det bara blev pannkaka av det.

Varför var ondingen tvungen att hålla ett tal framför några fåtal soldater som..... skulle ha byggt om en hel planet (?!?!?!)? Okej, han är bokstavligt talat Hitler. I get it.

Varför kunde "rebellerna" veta att det var 2 minuter kvar tills vapnet skulle skjuta? I de första filmerna (med Luke då) var de tvungna att stjäla planer under svåra omständigheter bara för att få planer till själva dödsstjärnan. Här visste dom inte ens om den ena sekunden, bara för att den andra dra upp en holografisk karta på hela anläggningen...

Osv. osv. Det mesta var en "remix" av allt som hände i originaltriologin också. Yoda är en bartender som guidar huvudkaraktären. Det finns en tjockis med en slavtjej i salongen där ett dvärgband spelar. En robot är en legoknekt.

Mjä, kändes oinspirerad.

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2015 17:34
Detrimentos:

Det var 4 i princip namnlösa planeter som sprängdes


Uh, hur vet du de?

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Detrimentos (P) 
16 dec 2015 17:40
För att jag såg filmen nyss (13:00 började den).

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2015 17:45
Detrimentos:

För att jag såg filmen nyss


Jo jag har med sett den. Och det såg ut som Coruscant.

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Detrimentos (P) 
16 dec 2015 17:54
Ah, var Coruscant den där "stadsplaneten"? I så fall räknade de lite för kallt med att folk kommer ihåg sånt, för det var verkligen noll info om vad som sprängdes och varför man skulle bry sig. Inget i filmen hade utspelats där.

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2015 18:06

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Pettersson (P22) 
16 dec 2015 18:34
Kom just från bion, vet inte riktigt var jag ska börja. Nausicaä- jag menar Rey var en mycket bättre huvudkaraktär än jag förväntade mig, scenerna med henne på Jakku var de bästa i hela filmen. Filmen var som bäst när den lugnade ner sig och fokuserade på karaktärerna, varje gång jag kände att det behövdes mer dialog så fick jag det. Blev riktigt nöjd med alla nya karaktärer, men jag tycker Poe skulle haft en mycket större roll än vad han hade. När han bara försvann för att det skulle kunna vara en dramatisk scen när Finn avslöjade att han var en Stormtrooper var en cop-out, riktigt dåligt faktiskt.

Han Solos dödsscen var riktigt bra. Exakt allting med den var perfekt tycker jag. Kunde dock inte låta bli att skratta när de tvärklippte till Chewbaccas skrik.

Om jag fick drömma så skulle actionscenerna var lite mindre flashiga, vart nästan bländad av alla olika starka ljus överallt. Gillade inte hur de var klippta heller, förstod nästan inte vad fan som hände när de klippte hela tiden. Ibland var actionscenerna bara för mycket och jag orkade inte ens hänga med, jag stängde typ bara av och väntade på att något vettigt skulle hända. Tänker mest på slutscenerna då.
Tycker svärdscenen var medioker, inte alls lika kraftfull som någon av de mellan Luke och Vader. När marken började kollapsa och dela sig mellan Rey och Kylo var bara löjligt.
Kändes som att de kopierade lite för mycket från de gamla filmerna också.

Bortsett från allt så är jag riktigt nöjd. De jobbade säkert riktigt hårt med alla praktiska effekter och det var värt det, filmen kändes verklig. Så otroligt snygg film. Rey och Finn gjorde hela filmen och de var fantastiska.

Punk är så jävla metal

 
! Anmälj Länk
 
 
IAMM (P29) 
16 dec 2015 18:35
Älskade denna film.

Lite saker jag tänkte på:

Negativt:
- Skulle Poe Dameron plötsligt bara lämnat BB8 och dragit? Kändes otroligt ologiskt. (EDIT: För att förtydliga menar jag alltså andra gången dom kom till ökenplaneten. Han vet ju att roboten är där och det var livsviktigt att ta sig dit).

- Kylo Ren utan mask är utan tvekan den mesigaste, löjligaste, tråkigaste skurken jag sett. Kände ingenting med honom som var skrämmande. Fick lite Space Balls vibbar i tortyrrummet.

- Lite för mycket krystad action. Välgjort, men för mycket.

- Heter ondingen Snook? Och är också extremt ful? Och fult gjord?

- Slutet kändes enormt obalanserat, allt hände bara på en minut och så var det slut.

Positivt:

Egentligen i princip allt annat.

Scenen med Han Solo på bron. [love]
Chewbacca [love]
BB8 [love]
Striderna [love] (trots att det var för mycket av dom)
Scenografin. [love]
Ljudet. [love]
Millenium Falcon [love]

Äh vafan jag vet inte, allt var bara så jävla nice. Multipla rysningar hela filmen igenom. Måste organisera huvudet lite.

Gillade verkligen storyn i överlag. Kommer nog snackas en del om att det är krystat / fan service osv. men jag tycker verkligen inte det. Det mesta gjorde dom helt rätt och jag älskar att det känns som ett äventyr. Som om jag var tolv igen.

Don't try.

 

Ändrad: 16 dec 2015 18:37 av IAMM, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
IAMM (P29) 
16 dec 2015 18:45
Robin Pettersson:

actionscenerna


Håller helt med om allt du säger här.

Detrimentos:

det var så otroligt förutsägbart att det bara blev pannkaka av det.


Det var förutsägbart, men gav ändå the feels för min del.

Detrimentos:

Mjä, kändes oinspirerad.


Oinspirerad är nog det sista ordet jag skulle använda för att beskriva denna film. De tekniska effekterna är ju helt bedårande. Och den är dessutom otroligt snygg, definitivt den snyggaste SW filmen.

Vad gäller plot osv så kan jag fatta att man reagerar på att det är en rehash av tidigare koncept, att saker inte klickar så bra med hur allt händer osv. men helt ärligt så finns det i princip ingen väg handlingen skulle kunnat gå för att inte väcka en sådan kritik.

Personligen hade jag gärna skippat hela Starkiller-tjosan exempelvis, för att det är så uppenbart Death Star 2.0, men det poängen är mer att även om filmen tog beslut som jag inte skulle hålla med om alla gånger så behöll den känslan intakt.

Don't try.

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2015 18:53
IAMM:

Och fult gjord?


När det mesta effekter var "riktiga" så stod de dataanimerade ut väldigt mycket tycker jag. Båda Snoke och hon som gömde ljussabeln såg lite B ut.

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Detrimentos (P) 
16 dec 2015 19:05
IAMM:

men helt ärligt så finns det i princip ingen väg handlingen skulle kunnat gå för att inte väcka en sådan kritik.


Håller *inte* med. De hade kunnat gå så många olika vägar, t.ex. en lite mer "thriller"-aktig SW-film där Imperiet är på god väg att förstöras, men ändå har motståndsceller ute i det vilda, som tar till fula knep för att ta ut de nya "ledarna", som lever säkert på nån planet. Bara ett exempel såklart.

Jag förväntade mig något mer fantasirikt iaf, inte den här mellanmjölken som inte vågar ta ut svängarna alls.

 
! Anmälj Länk
 
 
IAMM (P29) 
16 dec 2015 19:07
Detrimentos:

t.ex. en lite mer "thriller"-aktig SW-film


Jojo, ser vad du menar, men tror dom lämnar en sån approach till dom andra filmerna. Typ den som kommer nästa år. Vad är det, Rouge One?

Don't try.

 
! Anmälj Länk
 
 
Albin Mobäck (P28) 
16 dec 2015 19:45
Gillade den som tusan. Fick feel flera gånger. Nya grymma karaktärer och kära återseenden.

Att rada upp detaljer, nitpicka och ifrågasätta allt måste vara det effektivaste sättet att ta glädjen ur saker. blä

Robin Pettersson:

Kunde dock inte låta bli att skratta när de tvärklippte till Chewbaccas skrik.


Personligen skar det snarare till extra i bröstet där. Chewie [love] Han = Sant

 
! Anmälj Länk
 
 
Silencerno1 (P35) 
16 dec 2015 20:52
Jag funderar på en sak. Eftersom jag läser star wars novellerna i ordning och bara har kommit fram till precis innan/under revenge of the sith. Nu följer ju inte novellerna kanon längre men jag tycker mig känna igen delar av den nya filmen. Kanske har jag läst historia om böcker jag inte kommit fram till än. Visst har det varit skrivet så i legend universumet Kylo Ren joins The dark side? Nån som har koll?
Har iofs för mig att Han och Leia fick tvillingar i Legend men det kanske hade blivit för mycket originalstory och fått bägaren att tippa över för kanon.

Rudy can´t fail

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
16 dec 2015 21:02
Hatade hur Rey bara plötsligt "gissade" sig till Kraften och dessutom var tillräckligt duktig med ljussabeln för att besegra Kylo. Som tom Finn lyckades stå emot, åtminstone ett tag.

Utöver det gillade jag den verkligen. Ovanstående tyckte jag dock förstörde väldigt mycket.

 
! Anmälj Länk
 
 
Albin Mobäck (P28) 
16 dec 2015 21:14
Kylo hade ju dock blivit skjuten, och minns jag inte fel var det Chewie som träffade honom med sin bowcaster, ett vapen som flera gånger fastställts som otroligt kraftfullt. Och Rey var helt klart ledd av Luke, likt Luke var av Yoda.

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Pettersson (P22) 
16 dec 2015 21:17
Captain Banana Guard:

Hatade hur Rey bara plötsligt "gissade" sig till Kraften och dessutom var tillräckligt duktig med ljussabeln för att besegra Kylo.


Vad menar du med att hon gissade sig till kraften? Efter hon rörde ljussabeln så märkte väl Rey att hon hade kraften, Maz sa också att hon såg kraften i henne eller något liknande. Sedan kunde hon ju läsa av Kylo under deras typ psykologiska kraftkamp så efter det var hon väl säker på att hon hade den. Brutalt bra scen förövrigt.

Håller med dig om att det var konstigt att de hade ens en liten chans mot Kylo som var tränad av en Jedi.

Punk är så jävla metal

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
16 dec 2015 21:26
Gissade sig till hur hon ska använda den. Tycker hon gjorde saker Luke inte var kapabel till förrän han genomgått träning av både Kenobi och Yoda.

Det gick FÖR fort att ta sig från scavanger till att kunna force pulla till sig ljussablar, använda jedi mind tricks och vinna ljussabeldueller mot Jedi-tränade ondingar. Skadad eller ej.

 
! Anmälj Länk
 
 
eightynine (P26) 
16 dec 2015 21:27
USCH.

Allt har ett pris, tänk dig alltid för.

 
! Anmälj Länk
 
 
Oxol (P23) 
16 dec 2015 21:34
Kom just hem från biografen och är riktigt nöjd!
Dock blev jag spoilad, på väg in till restaurangen innan jag såg filmen, på att "Dödsstjärnan som var en planet sprängdes". Otroligt liten detalj eftersom alla förstod att det skulle hända, men seriöst, hur dum får man vara om man diskuterar en världsfilm såhär i en kö med 20-30 andra folk, varav en står med ett lasersvärd i handen?

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Film | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 33 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.