Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Sony   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 ... 13 | nästa | sista

Tales of Berseria - Den officiella tråden för pirater, varulvar och läderkåpsklädda hämnare

skapad 14 mar 2016 19:34 | svar 313 st | visats 1286 ggr

 
Micke Johansson (P34) 
14 mar 2016 19:34


FORMAT: PlayStation 4 och PC (PlayStation 3 i Japan)
UTVECKLARE: Bandai Namco Studios
UTGIVARE: Bandai Namco Games
KOMPOSITÖR: Motoi Sakuraba
ANIMATIONER: Ufotable
KARAKTÄRSDESIGN: Mutsumi Inomata, Kosuke Fujishima, Daigo Okumura & Minoru Iwamoto,
RELEASE: EU: 27 januari 2017 (PS4 & PC), US 24 januari US
ÖPPNINGSLÅT: BURN av gruppen Flow
AUDIO: Japanska & Engelska (I EU/US versionen)
ÖVRIGT: --
KÄLLOR OCH INSPIRATION: Tales of Blog, Bandai Namco

Tack till Elin Ekberg för trådens titel.Tales of Berseria är det nyaste tillskottet i Tales of-spelserien, temat för spelet är “Emotion versus Reason”. Det utspelar sig i samma värld som Tales of Zestiria, men många hundra år (om inte tusen år) bak i tiden. Långt innan Glenwood finns till, världen är känd som Wasteland. Här är det en fight mellan Daemons och Exorcister för att skydda landet, det härjar en sjukdom som kallas Daemonblight som förvandlar människor och djur till monster. Det sägs att det finns någon koppling till den röda månen och Daemonblight. Det är här vi får följa Velvet som slängt sitt tidigare glada liv åt sidan och är numera fylld av hat och vrede, på grund av en incident som skedde för tre år sedan. Velvet har blivit en otrolig kraft som håller på att skaka om världen. Spelet fortsätter även att använda de direkta striderna som introducerades i Tales of Zestiria, spelet rapporteras även flyta på i 60fps.


I denna världens slåss exorcister mot Daemons. Exorcister tillhör kyrkan och skickas till diverse städer för att skydda folket från det ständiga hotet från Daemons. Dom hyllas som hjältar och kyrkans ideologi sprider snabbt bland folket.
De flesta som drabbas av Daemonblight förlorar allt sitt vett och en del förändras helt, både kroppsligt och mentalt. Dock finns det undantag att de påverkar av Daemonblight men ändras inte alls. Velvet drivs av en ivrighet att få hämnd mot frälsaren och hon skapar fler problem med kyrkan, när de kommer i hennes väg.
Exorcister använder Malakhim och nyttjar deras krafter för att slåss mot Daemons, vissa Malakhims ser ut som människor. Trots detta så tror exorcisterna att dom inte har några egna viljor.Velvet Crowe
Efter en händelse för tre år sedan ändrades Velvets liv för alltid, en snäll och omtänksam tjej, är numera en hård och brutal Daemon.
Hon ler aldrig längre och hon är fylld av hat och vrede. Hon har helt tryckt tillbaka sin naturliga vänlighet genom att ge in till sin ilska.
Till skillnad från andra som påverkats av Daemonblight har hon inte blivit ett monster.

Laphicet
Han är en Malakhim en typ av folk som kan använda naturens krafter.
De flesta Malakhims används som redskap av Exorcisterna och deras egna vilja tas ifrån dem, de vet inte ens hur de skall kunna leva utan sin mästares order, men genom att resa med Velvet börjar han äntligen tänka och agera självständigt.


Rokurou Rangetsu
En ung svärdsman med en uppfriskande personlighet, han tar det mesta i livet med en klackspark. Både det bra och det dåliga. Han har drabbats av Daemonblight och blivit en Daemon, men precis som Velvet så blev han inget monster. Han står i skuld till henne och han tänker göra allt i sin makt för att återbetala den, samtidigt som han söker efter sin bror.

Eleanor Hume
Hon tillhör kyrkan och är en exorcist, hon vill befria världen från Daemons. Hon har ett stort hjärta och är väldigt envis om att allt ska göras på rätt sätt. Hon kämpar inte bara mot Daemons men hon försöker även lyssna på folks problem.


Mazhigigika Miludin do Din Nolurun Dou
Är hennes fullständiga namn, men du kan kalla henne för Magilou.
Inte mycket är känt om henne, men hon kallar sig för den bästa/mäktigaste häxan. Hon har ett ganska bekymmerslöst sätt att bete sig på och hon livar upp stämningen i gruppen, hon har dock en mörk sida och verkar hysa ett viss agg mot Velvet. Hon är på jakt efter en som förrådde henne.

Eizen
Han är också en Malakhim och han är även del av Aifread piraterna. Han söker efter sin kapten som försvann för några år sedan. Han försöker undvika att vara nära folk då han påstår att han har en förbannelse över sig, den har givit honom smeknamnet "reaper". Då folk råkar ut för olyckor som slutar med deras död, om de är nära Eizen. Han sägs även vara över 1000år gammal.


Artorius Collbrande
För tre år sedan så förändrade han världen genom att offra en ung pojke. Detta gjordes så att människorna skulle kunna bekämpa Deamons, det var då normalt folk kunde börja se Malakhims. Med deras kraft i sitt bruk, tog han tillbaka världen från Deamons. Han är hyllad som hjälte och världens frälsare, pojken som offrades var Velvets lillebror. Det var så han fick Velvets hat och vrede emot sig.
Han håller sig lugn i alla stunder och har slängt sina känslor åt sidan, han tänker bara logiskt och gör det han anser är rätt. Oavsett vilka det skadar som sin egen familj.

Seres
Hon är en Malakhim och var Artorius partner, men under de tre år som har passerat sedan Velvet blev inspärrad har hon gått emot honom. Hon känner ett obehag mot Artorius och misstänker han har något hemskt på gång, hon beslutar sig då att befria Velvet från fängelset. Hon tror att Velvet är den enda som kan stoppa Artorius.


Shigure Rangetsu
En de av exorcisterna och chef över Rangetsu-klanen och även Rokurous bror. Han använder en unik fighting-stil för att bli en starkare krigare och hans största nöje är att slåss mot starka motståndare. Han brister ut i skratt när han möter någon som är starkare än han själv.

Melchior
En mästare i alkemi, hans år av erfarenhet har gjort att han blivit Artorius rådgivare. Han vet att exorcisternas uppdrag inte alltid kan lösas på ett bra sätt, så han drar sig inte för att ta sig an obehagligare uppdrag.


ARTE
En attack eller magi som man kan koppla till en av de fyra knapparna, Triangel, Cirkel, Kryss eller fyrkant (om man spelar på PS4).
Spelarna använder dessa artes mot fiender, olika karaktärer har olika artes. Genom att levla så får man tillgång till nya artes, vissa artes har speciella förmågor som paralysering eller ger en status effekt. Det blir lättare att ta "Souls" ifrån fienderna om man använder artes som träffar fiendens svagheter .

SOUL
Mängden souls en karaktär har avgör hur många artes en karaktär kan länka tillsammans i en kombo. Man kan även stjäla det från fiender och vice versa.

GUARD
Spelaren kan skydda sig från en fiende attack genom att trycka på L1 knappen.

QUICKSTEP
Ett bra sätt att undvika att bli attackerad är att använda quickstep, medans man håller in L1 knappen och snärtar till den vänstra spaken på kontrollen. Har du gjort rätt så kommer du hamna vid sidan om fienden och dess attack missat helt.
Man kan även få bonusar om man undviker fiendens attacker effektivt.

KAMERAN
Nytt för Tales of Berseria är förmågan att ha fri kontroll över kameran under stridernas gång, du roterar kameran med den högra spaken.

SOULGAUGE
Är detta spelets motsvarighet till TP eller CC och kallas då även SG.
Då får mer SG genom att ha tagit "souls" från fiender och de används för att attackera, även utan souls kan du attackera men du har diverse nackdelar. Som att fiender lättare kan blocka dina attacker. Mängden souls kan även återställas normalt efter en tid, det rekommenderas att man slåss med en blandning av attack/defense.

BREAK SOUL
Detta ger dig ett övertag i striderna, Break Soul låter dig överskrida den tillåtna gränsen av kombos man kan göra i en arte åt gången. Vilket då låter dig attackera mer och längre. Man kommer också kunna ändra den kontrollerade karaktären mitt i stridens hetta!

SKILLS
Det finns en rad olika effekter som skills kan ha på karaktärerna och det finns två sätt att aktivera dem. Man kan aktivera equipment skills och använder man dem i ett antal fighter så lär man sig den färdigheten. Då kan du byta ut din equipment mot något nytt och även lära dig den färdigheten. Men fortsätter du bära den, så dubblas färdighetens potential.
Man kan också få skills genom att man aktiverar färdigheter som tillhör titles.

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 4 jul 2017 21:49 av Micke Johansson, ändrad 36 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
14 mar 2016 19:34

Code Red Daemon Hunting
Du kan slåss mot kraftfulla Daemons som kallas Code Red, de finns sprida över hela världen. Väljer man att slåss mot dem så kan man få mäktiga och sällsynta items. Man kan möta Code Red Daemons utan att acceptera ett quest för att ta hand om dem, du kan sedan rapportera detta ändå och få ditt pris.


Wandering Enemies
Om du uppfyller visa saker under ens strider kan specifika Daemons visa sig.
Dessa är betydligt farligare än Code Red Daemons och de kommer alltid med en flock av andra fiender.


COOKING
Matlagning är tillbaka i Talesof Berseria efter att ha tagit en liten paus från serien.
Hitta en mängd olika recept ute i världen och bli en mästare på matlagning. Att laga mat ha en rad olika
bonusar, som för det första att hela din HP eller öka hur mycket Gald man tjänar efter en fight.
Eller varför inte öka den EXP man tjänar?
Varje karaktär har sina egna matlagnings färdigheter som man ökar genom att laga mera mat.


MINISPEL
Jump, Bienfu! Det går ut på att Bienfu ska hoppa från en brygga ut i vattnet, man ska kunna styra honom och målet är att komma så långt som möjligt. (Låter inte speciellt skoj)


Chamballoon 2
Ett spel som varit med i tidigare Tales of-spel, som går ut på att ha i sönder så många ballonger som möjligt under en viss tid.


Character cards
Ett kortspel med porträtt från tidigare Tales of-karaktärer.


Serving game
Ännu ett klassiskt minispel från tidigare Tales of-spel. Du ska servera folk deras beställningar i den ordning som de beställer.


Geoboard racer
Samla highscores på din flygande bräda, det finns två lika lägen man kan välja. I "Coin Getter" samlar du på dig mynt innan tiden tar slut. Sedan har du "Flag Checker" där du samlar på dig så många flaggor du kan så snabbt som möjligt.


Famitsu: 35/40
IGN: 8.8
GameSpot: 7/10
Digitally Unloaded: 9/10
Attack of the Fanboy: 8/10
GameFAQS: 4/5
GameInformer: 75/100
EGM: 7/10
PlayStationLifestyle: 8.5/10
PlayZine: 3/5
Loading.se


Andra officiella Tales of-trådar
Tales of Graces f, Tales of Xillia, Tales of Xillia 2, Tales of Hearts R,
Tales of Zestiria, Tales of VesperiaDet släpps en Collectors Edition av spelet, endast bekräftat för US just nu. Den kommer finnas i 10.000 exemplar och innehåller:
Exclusive Tales of Berseria SteelBook case, Velvet and Laphicet Chibi Kyun Chara figures, Exclusive 8-Bit retro keychain set, Special Selection Music CD, Hardcover prequel novel “A Witch’s Tale: A World Full of Daemons”, Set of Tales of Berseria trading cards, Tales of Berseria starter strategy guide art book.

Här är en europeiska Collectors Edition boxen. Den är limiterad till 9000 exemplar.

Innehåll: Tales of Berseria game, The Collector’s Edition box, 2 Chibi Kyun characters figures (Laphicet and Velvet), 3 Metal Coins, Exclusive Bienfu metal case, Game soundtrack, Artbook, Starter strategy guide.

Här är även lite cameo DLC kostymer som kommer erbjudas.

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 4 jul 2017 21:55 av Micke Johansson, ändrad 15 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
14 mar 2016 19:37
Tyckte det var dags att trycka ut en pepptråd för spelet. Har ju gjort det till de tidigare Tales of-spelen så kände jag fick göra en till Tales of Berseria. Även om de två senaste spelen skulle vara de två sista trådarna jag gjorde... Oh, well. =)

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
W0lfen (P) 
14 mar 2016 20:00
Snygg tråd, som vanligt! Det funkar alltid med lite Tales of ...!

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
14 mar 2016 20:55
Har inte ens petat på Zestiria än. Det här ser lovande ut, men det gjorde ju Zestiria också och det verkar rätt ljummet efter alla intryck jag läst på nätet. Tales-serien börjar kännas lite tröttkörd, kanske behövs en rejäl renovering av serien.

Loading gave me the skills to wreck this, I can´t help that I am fresh it´s my prime directive

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
14 mar 2016 22:21
W0lfen:

Snygg tråd, som vanligt!


Instämmer.

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
14 mar 2016 22:24
Personligen får jag ju något ut av spelen, men jag hade inte haft något emot om de hade gjort en större renovering av spelserien.
Lite av variationen försvann när Team Destiny & Team Symphonia gick ihop till en. Hade dom fått en högre budget och mer tid hade de säkert kunnat göra något som fler hade fastnat för.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
14 mar 2016 22:29
Det jag gillar med serien är att de i princip alltid är starka 8/10-spel. Det är aldrig prio ett bland JRPG, men man vet vad man får och det man får är bra. Lite som Marabou-choklad [crazy]

Jag önskar mest att de kunde släppa Innocence R här till Vita. Och kanske remakes av de andra PS2-spelen utöver Abyss.

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
14 mar 2016 22:37
Virde:

Jag önskar mest att de kunde släppa Innocence R här till Vita. Och kanske remakes av de andra PS2-spelen utöver Abyss.


JAA!! Fasen vad jag hade velat ha Innocence R alltså, hade varit kul om de kunde släppt det. Men nu sker det väl aldrig. =(

Får hålla tummarna på att de kan släppa de andra PS2 spelen i någon HD-collection eller så typ så vi äntligen kan få ta del av Destiny DC, Destiny 2 och Rebirth med engelsk text.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
14 mar 2016 22:48
Jag önskar att Tales of Hearts R varit lönsamt, så de kunde porta alla spel som vi inte fick i Europa (många fick ju PSP-portar som hade varit lätta att uppgradera till 540p)

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
15 mar 2016 06:46
Ja, det är trist som fasen. Men jag gjorde min del i alla fall.
Hade gärna sett att både Innocence R och Hearts R fått den behandling många spel får från Bandai Namco nu. Att de gör en PS4 version av det och släpper tillsammans med Vita versionen.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Jocke Andersson (P30) 
15 mar 2016 19:50
Som vanligt riktigt bra tråd Yazuka!

Jag har inte varit såhär pepp på ett Tales of sen Vesperia eller Xillia tror jag. Efter att ha varit relativt besviken på de senaste spelen så känns det som att Berseria har hittat tillbaka lite i min smak i serien.

Jag hoppas bara verkligen inte det blir för mycket av Zestiria i det, som t.ex trista karaktärer, undermålig story och helt galet tråkigt skillsystem.

Velvet känns hittills som en väldigt bra och intressant huvudkaraktär. Återstår att se om hon är i närheten av Yuri frår Vesperia.

You're not Alexander!

 
! Anmälj Länk
 
 
ZidaneIX (P) 
15 mar 2016 21:02
Bra initiativ till tråden!
Har inget Tales of spel i samlingen så när det är pirat tema blir det svårt att motstå.

So Says Mr. Stewart

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
17 mar 2016 17:48
Dr RoeW:

Som vanligt riktigt bra tråd Yazuka!


Naww, tackar. =)

Dr RoeW:

Jag hoppas bara verkligen inte det blir för mycket av Zestiria i det, som t.ex trista karaktärer, undermålig story och helt galet tråkigt skillsystem.


Har dem verkligen lyssnat på klagomålen så kommer skillsystemet inte finnas kvar. Tycker nog redan att karaktärerna i Berseria ser betydligt intressantare ut än de i Zesteria. Men sedan har Zesteria Edna, hon räddar mycket IMO.
Ska bli spännande att se var Velvet hamnar, hoppas verkligen på en ny karaktär i klass med Yuri.

Har för övrigt uppdaterat med den nyaste karaktären Magilou och lagt till lite info om Soul Break.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Jocke Andersson (P30) 
17 mar 2016 20:16
Micke Johansson:

Har dem verkligen lyssnat på klagomålen så kommer skillsystemet inte finnas kvar. Tycker nog redan att karaktärerna i Berseria ser betydligt intressantare ut än de i Zesteria. Men sedan har Zesteria Edna, hon räddar mycket IMO.


Det får vi hoppas på. Var några saker med Zestiria jag inte alls uppskattade, även om det var ett helt okej spel.
Själv föredrog jag Rose mer än Edna, men överlag så var de kvinnliga karaktärerna ljusår bättre än de manliga i Zestiria.
(Har fortf inte börjat med Alisha's story)

Men som sagt, jag har inte varit så här pepp på ett Tales of på väldigt länge. Det känns på förhand som att karaktärer och miljöer sitter precis rätt.

You're not Alexander!

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
17 mar 2016 21:43
Dr RoeW:

Själv föredrog jag Rose mer än Edna, men överlag så var de kvinnliga karaktärerna ljusår bättre än de manliga i Zestiria.
(Har fortf inte börjat med Alisha's story)


Jo, Rose var trevlig hon också. Hon kommer nog på andra plats för min del av de kvinnliga. Precis som du säger så var de kvinnliga karaktärerna bättre än de manliga. Dock gillade jag Zavied.

Jag är sugen på att köra om Zestiria själv, hade varit kul att försöka satsa på platinum i det. Men vet inte om jag orkar med all grinding som krävs av ens equipment.
Samma sak gäller för min platinum i Tales of Xillia 2, bara massa grind kvar... Ugh.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
17 mar 2016 21:47
Det är något jag uppskattar med Tales-spelen dock. De har new game plus och uppmuntrar mer eller mindre att köra utan guide första gången och sen sikta på 100% när man spelar om istället. Det är annars något jag ogillar i JRPG; att man ofta stressar upp sig om att inte missa saker som man bara har en chans på att ta osv.

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
7 apr 2016 21:19
Onsdagen den 13 april ska det släppas en ny trailer till spelet och vi kommer då även få det Japanska release datumet. Håller tummarna för att Bandai Namco inte ligger långt efter med den översatta versionen.

Ny karaktär avslöjad. Aizen heter han och är tydligen med i Aifreads piratgäng.
Måste säga att än så länge är jag väldigt förtjust i karaktärs designerna i Berseria. Spoiler för Tales of Zestiria. Dold text: Troligen kan detta vara Ednas bror som man bara ser som drake i ToZ. Då de delar samma namn (på Japanska ) i alla fall. så vi får se om de döper han till Eizen i översättningen.

Yazuka - www.yazuka.net

 

Ändrad: 7 apr 2016 21:37 av Micke Johansson, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Muppbuss (P) 
7 apr 2016 21:41
Ser spännande ut detta. Någon som vet vad "Berseria" kan tänkas betyda? Det finns ju alltid någon klurig mening med de skumma titlarna på tales-spelen...

 
! Anmälj Länk
 
 
Elin Ekberg (F27) 
8 apr 2016 10:44
Jag är försiktigt pepp, jag var kanske mer pepp innan jag förstod att det kommer att utspela sig i samma värld som Zestiria, men det finns ändå någonting här som tilltalar mig också. Vilket, ja. Zestiria också gjorde på förhand.

“I’m like a dog chasing cars. I wouldn’t know what to do if I caught one…I’d just do things

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
8 apr 2016 11:43
Elin Ekberg:

Jag är försiktigt pepp, jag var kanske mer pepp innan jag förstod att det kommer att utspela sig i samma värld som Zestiria


Förstår att det kan vara en intresse dödare för en del, men jag tror det blir bra. Mycket på grund av att det utspelar sig så långt bak i tiden, jämfört med Zestiria.

Men visst det återstår ju att se hur det blir, men jag gillade ju även Zestiria även om det inte var vad jag hoppades på. Men jag hade kul och trevligt med det, har de bara lyssnat på klagomålen från spelet så blir nog Berseria riktigt grymt!

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
8 apr 2016 14:04
Micke Johansson:

Aizen


VA!?


Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
 
Elin Ekberg (F27) 
8 apr 2016 15:31
Micke Johansson:

Mycket på grund av att det utspelar sig så långt bak i tiden, jämfört med Zestiria.


Bara man inte återvinna banorna. Det är där rädslan ligger. Världen var väl kanske inte den mest spännande att springa igenom i Zesteria (som ändå hade några inslag som var bra, spelet alltså. Inte världen).

“I’m like a dog chasing cars. I wouldn’t know what to do if I caught one…I’d just do things

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
8 apr 2016 16:20
Elin Ekberg:

Bara man inte återvinna banorna. Det är där rädslan ligger.


Det förstår jag och jag hoppas inte heller det. Men har förhoppningar om att så inte blir fallet, förmodligen blir det väl en del rehash det kommer man inte ifrån, men hoppas det håller sig fräscht.
Ser fram emot att få se mer av den där snö staden man sett lite av.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniani (P34) 
9 apr 2016 19:15
Striderna såg fartfyllda och underhållande ut. Att huvudkaraktären är en pirat lät också kul. Börjar nog hoppas lite på detta spel, även om Zestiria inte tilltalade mig över huvudtaget. Vill ju ha något mer Jrpg att se fram emot än Star Ocean. Till och med FF XV ser intressant ut. Vågar man hoppas att även detta släpps i EU i år?

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Sony | Till toppen 1 2 3 4 5 ... 13 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.