Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Multi   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 | nästa | sista

Forumliv 2016

skapad 4 jul 2016 15:21 | svar 50 st | visats 394 ggr

 
Oskar Skog (P) 
4 jul 2016 15:21

FORUMLIV
(Om Loading)
Vi


Loading är ett forum där alla spelintresserade människor är välkomna. En förutsättning för att forumet ska fungera bra är därför att du delar den uppfattningen.


Att alla spelar.


Vi har alla registrerat oss eller börjat att skriva för sidan av en anledning, och det är vårt gemensamma intresse för den här fantastiska medieformen som kallas spel.


Minns du?


Ibland kan vi behöva någon eller något som påminner oss om detta, och vi skribenter och moderatorer har därför satt oss för att skriva ner vad vi hoppas (och vill) att sidan ska vara även i fortsättningen.


Vi vill vara en sida där diskussionerna kan frodas utan att någon känner sig kränkt, påhoppad eller diskriminerad för något som man tycker eller är. Att vi står upp för varandra och visar civilkurage är självklart viktigt, men tänk även då på att det finns bättre och sämre sätt att framföra detta på.


Ibland kan ett inlägg uppröra, men det som skrivs på sidan finns alltid kvar. På internet, och hos den som blir tilltalad. Ta därför hellre ett steg tillbaka och fundera lite till istället för att skriva i affekt.


Något som du däremot inte ska behöva fundera två gånger på är om den tråd du vill skapa är värd att prata om. Inget spel är för smalt att diskutera och ingen fråga är för dum att ställa. Ibland finns det särskilda trådar eller en särskild forumdel där inlägget passar bättre och då hjälps vi åt att hänvisa dit. Befintliga trådar kan också innehålla särskilda förhållningsregler som trådskaparen har önskat. Dessa hittas i så fall i huvudinlägget och ska självklart respekteras.


En sak som vi vet av erfarenhet är att diskussionerna som handlar om vårt gemensamma intresse, spel, också har den största chansen att hålla en god ton. Vi har delar av forumet för andra ämnen också. Vi är alla människor och världen runtomkring står självklart inte still, men det är likväl intresset för spel som vi alla har gemensamt.


Låt det vara en påminnelse om diskussionen ibland blir för hätsk i ett annat sammanhang. Det finns alltid någonstans vi kan mötas, något som vi delar. På Loading är det ofta spelen som fyller den funktionen.


Vi vill också vara lyhörda för våra användare, och det är där som du kommer in i bilden. Om du undrar över något om sidan, eller har tankar om hur den borde fungera, tveka inte att meddela någon av oss som jobbar med den eller att skriva i trådar som denna. Det är bara tillsammans som vi kan göra den till en så trivsam plats som möjligt.


Vi som står bakom sidan tycker att du och dina åsikter är viktiga, och du (och andra runtomkring dig) är berättigad att ha dem. Det enda du behöver tänka på är sättet som du framför dem på, och det är därför som vi har en moderatorkår. Det här är de regler som de (och vi) har att förhålla oss till.


Och här ni hittar mer information om oss och det vi tror på.


Tycker du att det saknas något? Vi är här och lyssnar.Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
 
Tobias Berg (P33) 
4 jul 2016 16:16
Bra Oskar <3

Spelen i fokus!

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
4 jul 2016 16:21
Tobias Berg:

Bra Oskar <3


Tacka Linus för formuleringen av texten.

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P19) 
4 jul 2016 16:27
Vet inte om ni kan göra nåt åt detta men kan vi inte ha tillbaks Loadare i fokus eller Loading och veckan som har gått?

SW-0856-6526-9394 3DS FC: 2020-0150-9290

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
4 jul 2016 16:31
Notorious Gamer:

men kan vi inte ha tillbaks Loadare i fokus eller Loading och veckan som har gått?


Vi kan ha tillbaka båda, naturligtvis, det handlar mer om tiden det tar att göra dom och någon som har möjlighet att göra det om och om igen.

Och hitta en form för det som är hanterbar.

Veckan som gått gick ju genom en hel del förändringar, dom första versionerna slukade massor med tid och dom senare (och enklare) blev ju istället ... ointressanta.

Kan vi (och med vi menar jag i en diskussion här) hitta idéer som gör det möjligt att hantera är det inga problem.

 
! Anmälj Länk
 
 
Linus Lekander (P) 
4 jul 2016 16:32
Oskar Skog:

Tacka Linus för formuleringen av texten.


Och övriga redaktionen och moderatorer för att ha fört diskussionen, inte minst.

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel Eyre (P31) 
4 jul 2016 17:23
<3

facebook.com/DanielEyre | instagram.com/ioeyre

 
! Anmälj Länk
 
 
Bleatlessness (P31) 
4 jul 2016 20:00
Inser att jag hängt här i över 10 år. Det ger lite perspektiv. Tack alla användare jag diskuterar med och alla som arbetar med det tekniska och administrativa arbetet att hålla sidan uppe. <3

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
4 jul 2016 20:02
Fint att få vara en del av Loading <3

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
4 jul 2016 20:05
Bra påminnelse!

Hur mycket arbetas det med forumet idag? Kommer sidan uppdateras i framtiden med bättre stöd för mobila enheter?

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
4 jul 2016 20:37
Oskar Skog:

Kan vi (och med vi menar jag i en diskussion här) hitta idéer som gör det möjligt att hantera är det inga problem.


Kan man inte kanske göra en "Veckans höjdpunkt" där flera i redaktionen diskuterar antingen något spel som släppts eller någon stor nyhet.

Sen ha redax-medlemmarnas favoriter i lista.

Gör det lite mer fokuserat men ändå öppet för andra saker.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
4 jul 2016 20:52
randomsomfan:

? Kommer sidan uppdateras i framtiden med bättre stöd för mobila enheter?


Vi har diskussioner om det (och stöd för mobila enheter står överst på listan), men en ny design kostar pengar och som användandet av nätet ser ut idag för en liten svensk sajt på internet så är det inte helt enkelt.

Det som satsas måste komma tillbaka, på något sätt.

chips:

"Veckans höjdpunkt" där flera i redaktionen diskuterar antingen något spel som släppts eller någon stor nyhet.


Möjligt, men det förutsätter ju att så många som möjligt har tid (och något att säga) att bidra innan varje deadline för att det ska bli riktigt bra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Bleatlessness (P31) 
4 jul 2016 21:00
Oskar Skog:

en ny design kostar pengar


Inte på något sätt en silverkula, men något att fundera på är om open source-variant är möjlig, där forumiterna bidrar med kod via GitHub eller så.

Framförallt tänker jag att småbuggar skulle kunna bli fixade av någon som blir tillräckligt irriterad. :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Alexander Rehnman (P20) 
4 jul 2016 21:02
Bleatlessness:

kod via GitHub


Fast BitBucket är ju bättre [wink]

http://livshornet.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Bleatlessness (P31) 
4 jul 2016 21:11
Alexander Rehnman:

BitBucket


Atlassian... [sad]

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
4 jul 2016 21:20
Bleatlessness:

Framförallt tänker jag att småbuggar skulle kunna bli fixade av någon som blir tillräckligt irriterad. :)


Count me in!

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
4 jul 2016 21:23
Hur är det, äger Reset Media Loadings källkod? Eller är det någon webbyrå där ute som skulle stämma skiten ur förlaget om några utvalda forumiter fick tillåtelse att börja fixa buggar (kostnadsfritt)?

 

Ändrad: 4 jul 2016 21:29 av , ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Lotias (P27) 
4 jul 2016 23:17
Vill först och främst säga att Loading.se är min favoritsida på hela internet (med Easy Allies som en nära tvåa). Jag har varit här sedan 09. Även fast jag inte skriver så mycket (det går upp och ner), så kollar jag in sidan i princip varje dag. Startar jag upp en webbläsare är allt som oftast Loading det fösta jag besöker.

Jag känner att senaste året(åren) känns det mångt och mycket som att fokusen från spel har tunnats ut mer och mer. Istället får vi trådar med onödiga "undersökningar" eller trådar om politik som lämnar en sunken eftersmak.

Jag tycker live stream som varit med redaktionen har varit grymma (även fast jag bara kunnat se ett par). Men ett annat alternativ som jag ser det hade ju varit att ha mer utav en video podcast eller en "hangout". För att komma närmare varandra, både redaktion och vanliga medlemmar som oss. Det känns om att om det blir mer personligt mellan alla inblandade så kanske det tänks till en gång extra innan man postar elaka kommentarer. Det är bara en teori, men om vi på nått sett kan hitta mer en gemensam källa och se vad vi har gemensamt istället... tja vem vet?

"Playing video games for the graphics is like watching porn for the story." | PSN: Lotias

 
! Anmälj Länk
 
 
littlejay (P32) 
5 jul 2016 07:27
Det jag tycker saknas är känslan av att loading är relevant. Det är liksom inte här det händer längre.

Det tror jag till övervägande del beror på att forumformatet inte längre är så relevant.

Har varit inne på det här med att det är ungdomarna som avgör vad som är relevant inom populärkulturen, så också på nätet. Runt millenieskiftet kommunicerade 15-åringarna på nätet på mIRC, Lunar, forum osv. Företrädesvis i textformat. Nu kommunicerar 15-åringarna på Instagram, Snapchat, Youtube, Twitch, 9gag eller var det nu är, det är i alla fall inte på loading. Det tråd- och textbaserade forumformatet känns alldeles för omodernt, formellt och omständligt för att fungera som nav på nätet idag. Att loading inte ens är anpassat för mobila skärmar gör det inte bättre.

Kvar på loading blir då vi som är lite äldre och gaggiga, samt de som har ett onormalt stort intresse för att uttrycka åsikter i skrift.

Så jag tror helt enkelt att det primärt är demografiska orsaker till att loading-kulturen har blivit vad den har blivit. Gnällandet, politiken och dåliga attityder fanns förut också, men då var det relativt sett marginaliserat eftersom det fanns så många andra som skrev om spel och en massa annat skoj därtill.

Sen finns det säkert fler anledningar till att det blir lite dålig stämning emellanåt, t.ex. den klyfta som växer sig allt bredare mellan svenskarna rörande HBTQ-multikulti-feminist-doktrinen. Gråsossarnas dagar tycks vara över, idag ska alla aktivt ta ställning.

Hur som helst, jag tror att man antingen får tänka om konceptet nätnärvaro i grunden, eller helt enkelt acceptera att loading går allt mer mot att bli en klubb för de närmast sörjande så att säga. Vissa försök har gjorts med att knyta till sig Gaminggrannar, streama spel m.m., men jag tror tyvärr inte det är i närheten av tillräckligt för att sidan ska bli relevant för de breda massorna igen.

Personligen har jag inte så mycket problem med det, även jag blir äldre och jag tycker nog det är ganska skönt att tiderna förändras, men det är så klart tråkigt för er som arbetar med det och får delar av er inkomst från att skriva om spel.

Var glad och nöjd för vet du vad en björntjänst gör ju ingen glad.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 jul 2016 08:36
Notorious Gamer:

Vet inte om ni kan göra nåt åt detta men kan vi inte ha tillbaks Loadare i fokus eller Loading och veckan som har gått?


Eller skulle det vara intressant med en intervjutråd som vanliga forumiter kontinuerligt kan intervjua vem de vill i? Enkelt att citera någon och hoppas på svar. [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
5 jul 2016 08:57
I den "trådade" forumstilen blir man exponerad för många trådar som inte har med spel att göra, varför är det den förvalda stilen?

 
! Anmälj Länk
 
 
Skitspel (P) 
5 jul 2016 10:14
Space Daisy:

Eller skulle det vara intressant med en intervjutråd som vanliga forumiter kontinuerligt kan intervjua vem de vill i?


Låter kul!
Jag gillar kul.

Firm handshakes all around

 
! Anmälj Länk
 
 
dreamcast116 (P29) 
5 jul 2016 11:19
Som några varit inne på tidigare - tiden har sprungit ifrån loading. Det är inte här det händer. Kvar står sådana som jag själv, som varit medlemmar sedan urminnes tider, samt en och annan nytillkommen entusiast. Självbilden behöver förändras. Ur det kan i och för sig något riktigt bra växa fram.

Läser mycket.
Skriver sällan.
Medlem sedan 2001.

Snälla.

 
! Anmälj Länk
 
 
Johan Lorentzon (P37) 
5 jul 2016 11:26
Lotias:

Jag tycker live stream som varit med redaktionen har varit grymma (även fast jag bara kunnat se ett par). Men ett annat alternativ som jag ser det hade ju varit att ha mer utav en video podcast eller en "hangout".


Kul att du gillar streamarna! Är något som är helt nytt för oss men som vi jobbar hårt på att förbättra. Några av mina roligaste spelpass har varit i just dessa streams.

Angående pod och hangouts, det är också något som faktiskt ligger på ritbordet (utan att säga för mycket).

 
! Anmälj Länk
 
 
Aleksandar Buntic (P25) 
5 jul 2016 11:44
littlejay:

Nu kommunicerar 15-åringarna på Instagram, Snapchat, Youtube, Twitch, 9gag eller var det nu är, det är i alla fall inte på loading.


Det stämmer mycket väl att spelmediet i sig har skiftat en hel del (även tv, musik och film har ju går ju igenom liknande skifte). Vi har idéer som vi jobbar på för att försöka oss på nya trender. Man kan redan nu se streams, men vi har fler planer (som vi hoppas kan genomföras).

littlejay:

Det tråd- och textbaserade forumformatet känns alldeles för omodernt, formellt och omständligt för att fungera som nav på nätet idag.


Jag tror dock fortfarande på att forum är en viktig del av en community och många av de stora spelsidorna eller personas använder sig fortfarande av forum - det är en plats där alla med samma intressen kan samlas och diskutera.

Det är bara sättet att få folk att komma till forumen som behöver tänkas om.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Multi | Till toppen 1 2 3 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.