Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Recensioner   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Isabell Rydén recenserar The Sims 4: Stadsliv

skapad 5 nov 2016 09:17 | svar 0 st | visats 18 ggr

 
Oskar Skog (P) 
5 nov 2016 09:17

THE SIMS 4: STADSLIV
(Windows (testat), Mac)
Isabell Rydén


Vi har väl alla någon gång haft den där kompisen som man såg upp till och som man önskade att man var lite mer lik. Jag hade en sådan kompis när jag var yngre, som jag fortfarande kommer att tänka på ibland när vardagen flyter på som vanligt. Vi var egentligen varandras motsatser, men gick bra ihop ändå. Vi brukade sitta nere i kompisens källare och framför en datorskärm som var lika tjock som en mikrovågsugn spelade vi The Sims – och det var det bästa jag någonsin hade sett.


Nu så här sexton år senare sitter jag fortfarande och spelar The Sims – spelvärldens bästa tidsfördriv.


The Sims är en spelserie som många har vuxit upp tillsammans med och mycket har förändrats genom åren. Men alla kan nog hålla med om att det största framsteget för simmarnas historia kom 2009, när The Sims 3 tog emot oss med sina vidöppna armar och vi äntligen fick mer frihet och kunde röra de kära karaktärerna utanför sina egna bostäder. Jag vet inte hur många timmar jag har lagt ner på The Sims 3 och ni vill inte veta det heller.


Men om The Sims 3 var ett steg framåt, var The Sims 4 ett litet steg bakåt. Frihetskänslan blev kortvarig och man blev mer begränsad i sitt spelande när det dyker upp en laddningsskärm titt som tätt. The Sims 4 har dock fortfarande allt det där som gör det till en rolig spelupplevelse och med den tredje expansionen Stadsliv blir allt lite roligare.


I Stadsliv har den lugna staden Willow Creek och den sandiga öknen i Oasis Springs, bytts ut mot den livliga storstaden San Myshuno, en stad uppdelad i fyra olika distrikt som passar för olika typer av simmar. Kryddmarknaden är ett perfekt område för stora och små familjer medan dem mer unga och trendiga simmarna söker sig till Modedistriktet. För de mer konstnärliga och kreativa simmarna är Konstkvarteren ett bra område och snobbarna bor såklart på Höjden, stadens lyxiga hjärta. I San Myshuno finns en plats för alla.


Det som skiljer Stadsliv från de andra expansionerna är att det inte längre finns några tomma ytor att bygga på. Istället har mysiga villor och spökslott bytts ut mot höghus och nu är det möjligt att ha en egen lägenhet. Även om man inte har möjligheten att bygga sitt eget höghus finns det en bra variation på nya, häftiga prylar som man kan inreda sin lägenhet med.
I The Sims 4 handlar det stora fokuset om känslor och det är också något som följer med i expansionen. Lägenheterna har nu olika egenskaper, en lägenhet hade drabbats av pengatroll medan en annan var hemsökt. Alla dessa olika egenskaper kommer att påverka din sim känslomässigt.


San Myshuno är staden som aldrig sover och det finns nya platser att besöka. Känner man för att anstränga stämbanden kan man besöka stadens alla karaokebarer eller har man en mysig dejt planerad är en vistelse till den lokala galleriet en bra idé – om din dejt inte råkar avsky just konst och tycker det är rena rama sömnpillret.


Men hur roligt det än må vara med Stadsliv, nya föremål och platser att umgås på, kan jag inte komma ifrån den där känslan av att något saknas. För att vara en storstad, är San Myshuno inte större än de andra städerna. Simmarna är fortfarande begränsade till att vistas på bara ett specifikt område, vill man röra på sig måste man glo in i en laddningsskärm även om man bara ska över till grannen. Mycket tid går åt till att bara sitta och vänta. Men som expansion är Stadsliv ett trevligt lyft till serien, många trogna spelare har sett fram emot den här expansionen sedan The Sims 4 introducerades och lägenheter med egenskaper är ett nytt roligt element som gör Stadsliv till en mer levande spelupplevelse. Men den där känslan av att vara instängd och begränsad, den finns kvar.


Men trots det får The Sims 4 Stadsliv ett ...


JA | NEJ
VARFÖR: The Sims 4 Stadsliv är ett roligt tidsfördriv, innan man vet ordet av det så har jag suttit där framför datorn i flera timmar och tänkt ”jag ska bara fixa med det här först”.
PLUS: Alla nya föremål och kläder.
MINUS: För att vara en storstad är San Myshuno väldigt liten och finns det inget annat än karaokebarer att fylla ut städerna med?Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Recensioner | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.