Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Film   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 5 | nästa | sista

Star Wars: Rogue One - SPOILERTRÅD

skapad 16 dec 2016 12:17 | svar 124 st | visats 945 ggr

 
Albin Mobäck (P28) 
16 dec 2016 12:17


SPOILER-VARNING: LÄS INTE VIDARE OM DU INTE SETT FILMEN

Känns som att vi behöver en tråd för den här. Såg den igår kväll och kommer såklart behöva mer tid att smälta den helt, men första intrycket är riktigt bra.

Gillade framförallt hur den tog till vara på universumet och arvet samtidigt som den vågade göra något lite annorlunda.

Jag gillade karaktärerna och kände med dom, men det var snarare rebellerna, imperiet och universumet i sig som var huvudpersonen. Ingen enskild karaktär var kanske lika stark och välutvecklad som Luke, Han eller Rey, men jag kände inte att det riktigt behövdes.

Älskade såklart sista scenen med Vader, och jag kanske ändrar mig om jag får se den igen, men spontant kändes den som en av de mest badass scenerna i hela serien. En underbar känsla av brådska och stress. Så effektiv och skoningslös slakt. Inget spår av lasersvärds-dansandet från PT. Mums.

CGI-Tarkin och Leia kunde ha skötts snyggare . Leia behövde vi inte se ansiktet på öht och tror de skulle kunna fått bort en del uncanney valley-känsla om inte Tarkin rakt upp och ner pratat in i kameran bredvid riktiga skådespelare.

Donnie Yen var grym och gillade vad hans karaktär bidrog med till universumet och folks förhållande till kraften.

Så, vad är era tankar?

 
! Anmälj Länk
 
 
Alexander Rehnman (P20) 
16 dec 2016 12:24
När Disney köpte Star Wars var jag orolig att det bara skulle bli skit. Efter TFA var jag hoppfull och nu efter Rogue One tycker jag att Star Wars aldrig har varit i bättre händer. Riktigt bra film som gör A New Hope ännu bättre, när man verkligen inser vilken kamp det var för rebellerna och vilka uppoffringar som gjordes.

Ser fram emot att se lite mer filmer som expanderar universumet med "vanligt folk" i centrum.

http://livshornet.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel John Johnsson (P) 
16 dec 2016 12:33
Sämst: Forest Whitakers överspel och Donnie Yen's karaktär. Tyckte inte heller att Alan Tyduks robot lyckades vara den comic relief som den så uppenbarligen var tänkt att vara.

Bäst: Felicity Jones är fantastisk. Liksom en stor del av resten av ensemblen. Synd att den likviderades helt (men förstås förståeligt varför). Mörkret, fotot och tempot får alla plus i kanten.

Tyckte också den var sisådär i början, men sen tog den sig ordentligt. Kan tänka mig att början kan te sig bättre vid senare tittar då man mer har helheten med sig.

Gällande CGI karaktärerna så var de uppenbara, tänker mig att de som "inte märkte något" inte hade glasögonen med sig. Men samtidigt inget jag direkt störde mig på. Tarkin såg dock ut inte verklig ut ens rent estetiskt, där var Carrie Fisher-flashbacken desto mer påtaglig.

 
! Anmälj Länk
 
 
Albin Mobäck (P28) 
16 dec 2016 12:42
Daniel John Johnsson:

robot lyckades vara den comic relief som den så uppenbarligen var tänkt att vara.


Nu kommer jag säkert ändra mig om jag ser om filmen, men tyckte humorn var på en bättre nivå här än i TFA. Tyckte de försökte klämma in lite för mycket skämt där, och här låg det på en bättre nivå. Gillade K2 som tusan och tom hans uppoffrande kändes en smula.

Daniel John Johnsson:

Sämst: Forest Whitakers


Håller med. Withaker kan vara mycket bättre, och jag gillar iden med hans karaktär som extremist rebell gone rogue, men det klickade inte riktigt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
16 dec 2016 12:50
Sämst är ju så klart gravplundringen som är Tarkin.

Rätt fail också att den där roboten endast pratar i putslustiga repliker men ändå inte är rolig en enda gång i hela filmen. I biografen, som var full av superentusiastiska fans längst bak, skrattade ingen en enda gång åt honom.

Och då var de där fanboysen ändå helt eld och lågor efteråt och prisade den så mycket att jag trodde de skulle spricka innan de hunnit ut ur biografen.

Själv tyckte jag meh. Den föll mellan två stolar för mig. Nära göra något intressant men fegar ur och blir varken ett särskilt kul äventyr eller en tung krigsskildring. Tyckte inte den kunde höja sig över sitt tama prequel-koncept. Hade behövts mer charm och finess för att göra en så pass onödigt berättelse intressant. Också förvånansvärt ospännande action, trots enskilda snygga scener. Karaktärerna var överlag ganska intetsägande.

Tjusig var den, dock. Välgjord i största allmänhet.

 
! Anmälj Länk
 
 
mullvad (P) 
16 dec 2016 14:14
Gillade inte alls force awakens.

Första halvan på den här var verkligen sådär. Men den växte ändå lite efter det och andra halvan tycker jag faktiskt var ganska underhållande! Mkt stjärnornas krig! Garanterat mycket bättre än vad Force Awakens var i varjefall.

6/10

NNID: 8bitme

 
! Anmälj Länk
 
 
Supermariosfrisör  
16 dec 2016 15:29
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om filmen egentligen. Jag tycker att den bidrar mycket till serien som helhet, men filmen i sig tycker jag inte riktigt höll hela vägen.

Jag har nu sett filmen två gånger och INGEN skrattade åt robotens skämt under någon av visningarna. Helt tyst i hela salen. Riktigt fail.

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
16 dec 2016 15:42
Själv gillade jag K2-SO. Ansåg att humorn med honom levererade, och filmen var kort och gott "bra", men blev aldrig mer än så.
Tarkin-CGI:n var ett skämt. Om de inte hade envisats med att ha närbilder på honom hade det kunnat fungera, men nu kändes det mest som ett taffligt försök att visa "Se hur duktiga vi är på CGI nuförtiden", men så visade det sig vara riktigt kasst istället.

Joakim Kilman:

ospännande action


Håller med. Kände mig aldrig riktigt investerad i det här. Sound and fury men utan att jag brydde mig nämnvärt alls.
Sedan anser jag att hela sista scenen var överflödig. Vi hade inte behövt se Vader i korridoren, och vi hade inte behövt se Leia alls. Nu blev det alldeles för "på näsan" för min del och alldeles för mycket fan-service. Vaders första scen var verkligen perfekt, och jag hade varit nöjd och glad om de inte gav oss mer än så.
Var väl inte så överraskande att "alla dog!" egentligen, men jag gillade ändå det lite bitterljuva i den historien. Kändes inte helt olikt Halo Reach när jag tänker efter. [smile]

Puff-Puff?

 
! Anmälj Länk
 
 
Wiuziq (P28) 
16 dec 2016 16:01
Supermariosfrisör:

Jag har nu sett filmen två gånger och INGEN skrattade åt robotens skämt under någon av visningarna. Helt tyst i hela salen. Riktigt fail.


Såg den igår och publiken i Royal, Malmö småskrattade åt en del av hans skämt!

What seems to be the officer, problem?

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
16 dec 2016 16:19
NicolausCamp:

alldeles för mycket fan-service


Ja. Men hela konceptet är ju till för det. Finns ingen annan anledning att berätta den här rätt poänglösa historien annat än att kunna knö in Vader och lite andra döingar igen.

Ja, förutom då att ge lite skit under naglarna till universumet - vilket de börjar göra men inte riktigt går hela vägen ut med. Gillar ändå delar av den, när de låter de här oglamorösa figurerna verkligen ta den otacksamma kampen ingen annan vill ta. Tyvärr vill filmen också vara ett kul rymdäventyr, vilket den inte lyckas med. Borde bestämt sig för antingen eller. Då hade man nog kunnat bry sig.

Mer karaktärsutveckling, se mer av förtrycket och hur pressade de är, och se mer av de smutsiga sakerna de tvingas göra. Istället för en tankeläsande bläckfisk. Vad i helvete hade den i filmen att göra?

Supermariosfrisör:

Jag har nu sett filmen två gånger och INGEN skrattade åt robotens skämt under någon av visningarna. Helt tyst i hela salen. Riktigt fail.


Helt knäpptyst i salen när jag såg den också. Och då var det ändå folk där som uppenbarligen älskade filmen i övrigt. Blev lite pinsamt när varenda replik roboten hade var ett förutsägbart skämt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
16 dec 2016 16:21
NicolausCamp:

Tarkin-CGI:n var ett skämt. Om de inte hade envisats med att ha närbilder på honom hade det kunnat fungera


Ja. Kändes som om han flytt från den där animerade En Julsaga med Jim Carrey och irrat sig in i Star Wars.

Fattar inte varför de helt enkelt inte bara använde Vader där istället. Det är ju mycket för att kunna använda honom som filmen ens existerar.

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2016 17:06
Vader i slutet:


Vill se mer sånt!

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Grahm (P) 
16 dec 2016 17:58
NicolausCamp:

Vi hade inte behövt se Vader i korridoren,


Fast det är ju bästa scenen i hela filmen. Hela anledningen till att ens se filmen är just den scenen. Den räddar karaktären och förlåter allt som George förstörde med han via prequel-trilogin och ändringen i VI.

" To match the shoes with the jacket is fey. To match the shoes with the hat is taste. " -Gene Wilder

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
16 dec 2016 18:03
Robin Grahm:

Fast det är ju bästa scenen i hela filmen.


Säger väl i så fall inte så mycket om resten av filmen. Jag fick då inte ut något av den scenen.

Robin Grahm:

Den räddar karaktären och förlåter allt som George förstörde med han via prequel-trilogin och ändringen i VI.


Honom. Förstörde med honom.

Jag skulle snarare rekommendera att läsa Marvels Darth Vader-serie som precis tog slut efter 25 nummer. Den om något räddar karaktären. [smile]

Puff-Puff?

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
16 dec 2016 19:26
Robin Grahm:

Fast det är ju bästa scenen i hela filmen. Hela anledningen till att ens se filmen är just den scenen. Den räddar karaktären och förlåter allt som George förstörde med han via prequel-trilogin och ändringen i VI.Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
16 dec 2016 20:35
Tyckte den var riktigt bra. Lite dryg i början, men när den väl kom igång var den rätt mäktig. Vaders scen i slutet var riktigt cool och jag tycker det var en snygg övergång till fyran. Förklaringen till varför Dödsstjärnan har en svag punkt kändes genomtänkt, och nu behöver man inte fundera mer varför Imperiet var så korkade att dom inkluderade en så uppenbar svaghet. Överlag snyggt filmad, striden på stranden var läcker, lagom fanservice och en riktigt bra hjältinna i Jyn Erso.

Fyra av fem lasersvärd.

If only I could, I'd make a deal with God.

 
! Anmälj Länk
 
 
Okänd
16 dec 2016 22:46
Rätta mig om jag har fel men detta var väl egentligen första gången som man fått se Vader slåss seriöst med dräkten på, mot Obi-Wan och Luke var han ju jämt lite loj.

 
! Anmälj Länk
 
 
Robin Grahm (P) 
17 dec 2016 08:35
Honva:

detta var väl egentligen första gången som man fått se Vader slåss seriöst


Känns som det ja. Vi har nu äntligen fått se han i sitt essä.
Jag blev lite påmind om banorna i Battlefront 2, alternativt de i Jedi Academy när man bara kastade Stormtroopers hitan och ditan [love]

Kan se scenen hur många gånger som helst: https://vimeo.com/195909731

lösenord: Dold text: rogue1

" To match the shoes with the jacket is fey. To match the shoes with the hat is taste. " -Gene Wilder

 

Ändrad: 17 dec 2016 09:13 av Robin Grahm, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Tomas Engström (P) 
17 dec 2016 11:15
Efter att ha sett filmen två gånger nu kan jag lägga den på en lagom 7:a på IMDB. Den utdragna, lite sega första halvan blev faktiskt bättre och mer uthärdlig andra gången - när jag visste vad som skulle hända (tiden passerade helt enkelt snabbare).

Det jag har problem med är hur mycket som de vill att jag som tittare ska känna. Alla dessa karaktärer, många med problematisk bakgrund och uppväxt, som vi ska känna någonting för och komma närmare - så att det blir mer dramatiskt och hemskt när de sedan uppoffrar sig. Och visst, det var sorgligt både när K2 och Chirrut dog. Men det blir lite för mycket för mig med alla inspirerande tal som ska hållas, den extremt utdragna hologramscenen mellan Jyn och hennes far, och den så kallade heta konfrontationen mellan Jyn och Cassian. Jag köper inget av det.

Många onödiga scener fanns där också, vilket slog mig än hårdare igår under min andra visning. Varför visa Darth Vader i en bacta tank? Varför låta Krennic ha ett så ogivande möte med honom? Varför visa en datoranimerad slemboll kleta på piloten - när han inte ens får några bestående men av "undersökningen"? Onödigt fann jag även att låta Tarkin bli en så pass central karaktär som därmed hamnade väldigt mycket i kameran - eftersom han inte riktigt såg fullt så övertygande ut att man köper datoranimeringen. Mer arbete med kameravinklar, såsom när han introduceras i en spegelbild, hade uppskattats och varit smartare enligt min mening.

Actionscenerna i den andra halvan är verkligen det som lyfter hela filmen och gör att den når upp till en 7:a, tillsammans med ett fantastiskt avslut som verkligen knyter ihop filmen med A New Hope.

Tomas "ConraDargo" Engström

 
! Anmälj Länk
 
 
Silencerno1 (P35) 
17 dec 2016 11:42
Jag hade glasögon och störde mig inte alls på Leia och Tarkin, såg filmen normalt utan 3D.
Fnissade lite åt skämten och gillade de subtila blinkningarna åt de övriga filmerna, som när tuffingarna från cantinan i new hope stöter ihop med Jyn, low-tech schacket eller its a trap grejen.
Kanske var den lite mörk och inget klassiskt star wars rymdäventyr per se, och som Tomas nämnde de kunde ju gjort piloten Bodhi Rook lite mer oberäknelig och tokig efter sitt möte med slembollen.
Hade också sett lite mer backstory på övriga karaktärer men det kommer väl säkerligen i serier och böcker. Ser gärna stora tie-ins i Rebels också.
Men som fanboy gillar jag den.

Rudy can´t fail

 
! Anmälj Länk
 
 
Master Hönke (P) 
17 dec 2016 12:47
Tomas Engström:

Varför visa en datoranimerad slemboll kleta på piloten - när han inte ens får några bestående men av "undersökningen"?


För tentakelporr är väldigt populärt i vissa länder [bigsmile]

Vem fes?

 
! Anmälj Länk
 
 
Nightmare (P34) 
17 dec 2016 14:32
Alla vader scener var ju grymma med den sista som toppen på isberget! (Kändes dock som att filmskaparna hade spelat för mycket battlefield)
Annars rätt medioker och jag hade velat att dom tryckte in lite fler saker som hände/har hänt mellan episode III och IV, men men

Have No Fear, Vlad Is Here...

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel John Johnsson (P) 
17 dec 2016 14:52
Tomas Engström:

Den utdragna, lite sega första halvan blev faktiskt bättre och mer uthärdlig andra gången


Själv tyckte jag problemet med början var att den gick för fort fram och hoppade kring lite väl mycket. Och att det blev bättre under andra halvan när den mer tog sig tiden.

 
! Anmälj Länk
 
 
Nightswipe (P) 
17 dec 2016 15:03
Tycker överlag att hypen inför den här filmen har varit oväntat låg. Men det kanske bara är jag som missat den stora vågen.

Förra filmen fick jag spoilad i en ingamechat. Denna gången väntade jag inte lika länge så ingenting blev någonsin spoilat för mig. Såg bara trailern någon enstaka gång & infon man fick från de legoset som släpptes i början av hösten spoilade inte mycket.

Så jag gick in hyfsat ovetandes & damn! Vilken film det var [love]

289 ->

 
! Anmälj Länk
 
 
Batsugun  
17 dec 2016 16:12
Filmen var suverän. Blir en andra visning imorgon.
K2-SO var ju fantastisk. I biografen där jag såg filmen så gick han hem varje gång.

Referenser till Lucas tidiga Star Wars-manus -Temple of the Whills- och det faktum att Orson Krennic blev offer för sitt eget vapen satt som en smäck.

Joakim Kilman:

Mer karaktärsutveckling, se mer av förtrycket och hur pressade de är, och se mer av de smutsiga sakerna de tvingas göra. Istället för en tankeläsande bläckfisk. Vad i helvete hade den i filmen att göra?


Mer? Jag tyckte att karaktärsutvecklingen var riktigt bra. Med tanke på att det handlar om en relativt stor grupp människor, så är jag tveksam till hur mycket mer av den varan man skulle kunna lyckas klämma in på två timmar och fjorton minuter.

Bläckfisken var suverän för övrigt.

Joakim Kilman:

Finns ingen annan anledning att berätta den här rätt poänglösa historien


En film som t.ex. Saving Private Ryan är onödig att kolla in då, för vi vet ju redan hur kriget slutade. Eller hur menar du nu?

 

Ändrad: 17 dec 2016 17:20 av Batsugun, ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Film | Till toppen 1 2 3 4 5 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.