Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Recensioner   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Isabell Rydén recenserar The Wild Eight

skapad 13 feb 2017 07:42 | svar 1 st | visats 31 ggr

 
Oskar Skog (P) 
13 feb 2017 07:42

THE WILD EIGHT
(PC (Early Access) - The Wild Eight är under utveckling till PS4, Xbox One och PC)
Isabell Rydén


Vår introduktion till The Wild Eight är enkel. Ett flygplan kapat mitt itu och i lågor vittnar om en allvarlig krasch någonstans i vildmarken. Det är kallt, öde och jävligt.


Jag vaknar upp i en skog djupt in i Alaskas mitt som karaktären William, en stadig snubbe klädd i en uppvikt jeansskjorta och ett isolerande skägg. Min överlevnadsinstinkt slår till lika fort som när blodet rusar upp, likt en mindre explosion i nyllet, när man får syn på någon man är kär i. Jag börjar genast hugga i träden som är placerade runt flygplansdelarna med mina bara nävar i ren Kill Bill- anda. Inte ens ett stenblock har någon chans för mitt adrenalin. Genom att samla ihop olika resurser har jag möjligheten att bygga föremål och uppgraderingar som kommer att öka mina chanser för överlevnad i den tuffa och oförlåtande miljön.


I vänstra hörnet har jag till en början tre mätare som visar mina mänskliga behov som hunger, hälsa och temperatur. Dessa höjs och sänks och påverkas av mina handlingar i spelet, går jag för långt ifrån min eldstad sänks min temperatur och så vidare. Vad som händer efter en mätare sänks till en kritisk nivå är nog lätt att lista ut.


I enspelarläget är det verkligen en utmanande och evig kamp på liv och död i Alaskas vinterland och jag befinner mig mest i det sistnämnda tillståndet. Även om min karaktär har två unika bonusar som ger honom 10 procent mer i försvar och 5 procent mer skydd mot kyla, känner jag mig väldigt frustrerad när jag dör gång på gång. Men även om frustrationen känns tryckande till och från är jag fast bestämd av att få fortsätta. När jag dör, vilket jag gör ofta, förlorar man sina framsteg men ens föremål och vissa byggnader finns kvar. Man börjar åter om från ruta ett med att hugga ner träd som om det inte fanns någon morgondag.


För den som är svag för pianotrudelutter är det en fröjd att få lyssna på soundtracket som hörs i bakgrunden medan man utför sina dagliga uppgifter. Men när något udda plötsligt händer i melodin, något som ger en antydan till att inget är som det verkar, sprids det en obehaglig, kittlande känsla genom kroppen. Samtidigt som man stöter på konstiga föremål som inte verkar höra hemma i miljön får det en att undra om man är med i ett avsnitt av Lost.


The Wild Eight har också ett flerspelarläge där man kan vara som max åtta personer och spela tillsammans. Som spelets titel avslöjar finns det åtta karaktärer att välja bland. Varje karaktär har sin egna bakgrundshistoria, färdigheter och bonusar som kommer att underlätta spelets gång. Om man är villig att samarbeta det vill säga.


Flerspelarläget bjuder inte på några större förändringar. Vi har bara mer sällskap och samtidigt mer press på att samarbeta för att ha någon som helst chans att överleva ute i den hårda miljön.


Vid första anblick verkar The Wild Eight bara vara ännu ett överlevnadsspel som handlar om att hugga lite träd här, hugga lite sten där.


Men det är mycket mer än så.


The Wild Eight blandar element som äventyr och överlevnad, där strategi och samarbete är avgörande faktorer, samtidigt som en mystisk berättelse ligger begravd i den djupa snön och ju längre in i skogen man kommer ju tydligare visar den sig. Det var kanske inte bara en helt vanlig olycka som inträffade?


Det som göms i snö kommer fram i tö.


JA | NEJ
VARFÖR: Det här är ett roligt och utmanande spel som sätter ens färdigheter på prov. Att vada omkring i snön blir inte mer mysigare (och frustrerande) än så här.
PLUS: Stilrena menyer. Bra soundtrack. Firewatch-mysig grafik.
MINUS: Spelet är lite väl oförlåtande ibland.

Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
 
TheRedMonk (P) 
13 feb 2017 16:17
Detta skulle sitta fint som ett Switch spel.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Recensioner | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.