Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Recensioner   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Isabell Rydén recenserar Future Unfolding

skapad 16 mar 2017 07:45 | svar 8 st | visats 70 ggr

 
Oskar Skog (P) 
16 mar 2017 07:45

FUTURE UNFOLDING
(PC (testat), Mac, Linux, PS4)
Isabell Rydén


”Hur ser evigheten ut?”


Ja, inte vet jag. Men om den är så här fin, vill jag leva i den för alltid.


Det finns få saker i livet som lämnar mig mållös. De är så få att det går att räkna dem på en hand. Riktigt bra sushi, en klar stjärnhimmel, en kyss och Future Unfolding.


Som en blå, människoliknande varelse tar vi oss igenom en helt slumpmässig genererande värld med över 200 handmålade landskap och varje spelsession är unik för varje spelare. Miljöerna skiftar genom enkla interaktioner och i ena sekunden kan du befinna dig på en grönskande och öppen plats för att i nästa befinna dig i en grotta i totalt mörker. Avsaknaden av någon som helst handledning som berättar för oss vad vi ska göra, tvingas vi utforska miljöerna helt på egna ben. Det är som att en oändlig frihet har släppts lös.


Det magiska i det här spelet, förutom alla färger och former, är att varje objekt är dynamiskt och går att interagera med på ett eller annat sätt. Allt från den minsta stenen till det kraftigaste trädet kan transformeras, flyttas på eller smälta ihop med något annat. Allt det här skapar en spelupplevelse full med liv.


Genom det här färgglada äventyret kommer vi att stöta på pussel som vi måste lösa för att komma vidare till nästa område och varje pussel har sin egen geniala lösning. Utan någon hjälpande hand är det åter upp till oss själva att utforska miljöerna och hitta subtila ledtrådar som ligger gömda. Det finns en lösning till allt och det är vår egen nyfikenhet som leder oss framåt.


I Future Unfolding är vi inte ensamma. Runt omkring oss lever det vilda och mystiska djur i harmoni med naturen och oftast slår vi följe med en kaninliknande varelse med långa, fluffiga öron. Men alla djur är inte sockersöta och vill oss väl, det finns farliga och dödliga sådana som vi måste undvika till varje pris, annars kan det sluta olyckligt.


Men även döden är vacker i det här spelet. För när vi dör sugs vi ner i ett stort, svart hål men kommer upp som ett litet träd.


Future Unfolding är ett fantastiskt äventyrsspel vars miljöer är helt slående vackra och det här kan vara det finaste spelet jag lagt mina ögon på. Det är som att vandra genom en levande dröm inuti ett kalejdoskop med mönster som ständigt ändrar färg och form.


Future Unfolding är utvecklat av Spaces of Play, en liten spelstudio som består av en trio baserade i Tysklands huvudstad Berlin. Trion är Marek Plichta, Andreas Zecher samt Mattias Ljungström och 2010 släppte de sitt första pusselspel Spirits som blev väl mottaget. Future Unfolding är deras nya spel.


Och det är kanske lite väl vågat att uttala sig om ”Årets spel” när det här året knappt har börjat.


Jag säger det ändå.


Future Unfolding förtjänar att vara däruppe i toppen.


Nu var det sagt.


JA | NEJ
VARFÖR: Future Unfolding består av varierande pussel och helt genialiska interaktioner med miljön, en miljö som tar andan ur en och gör det här till ett av årets vackraste spel. Tro mig.
PLUS: Fint soundtrack. Ingen handledning skapar en härlig och eftertraktad känsla av frihet.
MINUS: När du har hittat ett, meddela mig.Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
16 mar 2017 08:03
PS.

Spelet är inte ut till PS4 och Linux än, det kommer.

 
! Anmälj Länk
 
 
WinterIsComing (P) 
16 mar 2017 11:24
Fin recension! Har helt missat detta spelet, men det låter ju helt klart spännande. Får bli en genomspelning när det släpps till PS4:an :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Oregondanne (P37) 
16 mar 2017 11:38
Håller med ovanstående - riktigt fin recension. Blir sugen att testa. Och håller med dig om riktigt god sushi. Problemet med både det och vackra stjärnhimlar är att de inte går att hitta i Sverige. ;)

danasenlund.wordpress.com

 
! Anmälj Länk
 
 
Kalle Andersson (P) 
16 mar 2017 12:44
Oregondanne:

Problemet med både det och vackra stjärnhimlar är att de inte går att hitta i Sverige. ;)


Det är lite svårt i de ljusförorenade storstäderna bara, men de finns. Man måste söka dem lite mer aktivt bara. Men sushi kan jag hålla med om.

Det blir ett köp på det här spelet sen. Det känns som att AAA-titlarna återigen kommer att ha en rätt rätt jämn kamp med indiespelen om GOTY-pokalen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
16 mar 2017 20:13
WinterIsComing:

Fin recension!


Oregondanne:

Håller med ovanstående - riktigt fin recension.


Tack ska ni ha!

Oregondanne:

Problemet med både det och vackra stjärnhimlar är att de inte går att hitta i Sverige. ;)


Haha :) vi har faktiskt riktigt bra sushi där jag bor. Ibland får man kanske leta lite (och så dyker det upp där man minst anar det).

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
16 mar 2017 20:15
Oregondanne:

om riktigt god sushi


Det är lätt att göra fantastisk sushi själv, så länge man tar god hand om riset.

 
! Anmälj Länk
 
 
Oregondanne (P37) 
17 mar 2017 07:34
Kalle Andersson:

Det är lite svårt i de ljusförorenade storstäderna bara, men de finns. Man måste söka dem lite mer aktivt bara.


Helt rätt, men jag har letat ända uppe i Abisko - utan att ens finna norrsken. Kanske en förbannelse. Hade dock lyckan att se en filmiskt vacker stjärnhimmel (en sådan som fick en att omvärdera hur många stjärnfall per minut som faktiskt är möjligt) i de djupaste delarna av Yosemites nationalpark våren 2004, på rygg på en äng sida vid sida med mitt livs största kärlek. Det var svårslaget. (Har varken hittat stjärnhimlar eller kärlekar som den sedan dess.)

Oskar Skog:

Det är lätt att göra fantastisk sushi själv, så länge man tar god hand om riset.


Riset är nyckeln, helt klart. Sedan får man leta lite efter fisk som smälter sådär härligt i munnen.

danasenlund.wordpress.com

 
! Anmälj Länk
 
 
Joakim Kilman (P) 
17 mar 2017 08:58
Mycket förtjust i det här spelet.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Recensioner | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.