Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Musik   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Introducera ett band/en artist

skapad 1 nov 2017 21:11 | svar 15 st | visats 162 ggr

 
Karl Hungus (P) 
1 nov 2017 21:11
Ja, här ges möjligheten att presentera en artist/combo som man tycker att fler på forumet borde lyssna på. Jag börjar. Presentera artisten med tio låtar som antingen är de tio bästa eller tio som är representativa för artisten/orkestern i form av en playlist på Spotify eller liknande. Och snälla, inga självklarheter som Iron Maiden eller Metallica som alla ändå redan har koll på.

The Handsome FamilyFörmodligen det band jag har lyssnat mest på de fem senaste åren. De flesta har väl hört dem i True Detective, men det finns mer. Jag tar heller inte med den låten, Far From Any Road, eftersom de flesta väl har hört den. Men här är tio andra fina spår. Bandet bestående av det gifta paret Brett och Rennie Sparks har funnits sedan 1993. De släppte två skivor 95 och 96, men det är med 1998 års Through The Trees de blev intressanta. Den och de tre efterföljande skivorna Singing Bones, In The Air och Twilight är fullproppade med gotisk country som är varm och behaglig samtidigt som den är mörk. Texterna författade av Rennie är märkliga historier om Nicholas Tesla, fyllon, bottenlösa hål, missfoster, spöken och annat och fulla av svart humor. Även Last Days Of Wonder har sina poänger. Efterföljande skivor är tyvärr inte lika vassa. Mina tio låtar är samtliga hämtade från bandets tre bästa skivor, Through The Trees, Singing Bones och Twilight. Varsågoda!

https://open.spotify.com/user/j_roos/playlist/5WnHSQAfrjtfaX2wYkqZhz?si=vhDTslGtQUujEYmBcrnhPA

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
1 nov 2017 21:53
Gör ett försök att summera Pram, förmodligen mitt absoluta favoritband. Ursprungligen spelade de bara med skrot och hemmabyggd theremin, men med åren anammade de andra instrument, varav omnichorden är den mest utstickande. Brukar främst jämföras med Stereolab och Broadcast, men det känns lite som en utsträckning.
Den röda tematiska tråden verkar vara barndomens fula baksida, det finns en sorgsen längtan men också en varm trygghet att hitta här. Det är hur det trasiga samtidigt kan vara det vackraste tack vare sina imperfektioner som resonerar med mig, det är en universell sanning för mig, så jag blir såklart frälst när någon annan håller med.

- Loose Threads
- Loredo Venus
- Nightwatch (Världens raraste vaggvisa)
- Sleepy Sweet
- Serpentine (Den mest träffande tolkningen av depression någonsin)
- A Million Bubbles Burst
- Pram / Iron Lung
- Goodbye (Begravningsmaterial)
- Moonminer
- Bleed (Låter som att få solsting)

Sammanställer ingen Spotify-spellista då inte alla låtar finns där.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
hansolo (P31) 
2 nov 2017 10:47
Du borde lyssna på Djerv om du gillar hårdrock. Det är en unik blandning av heavy- och blackmetal. Agnete Kjölsrud blev "känd" när hon sjöng på Dimmu Borgir låten Gateways.


The more that you fear us, the bigger we get.

 
! Anmälj Länk
 
 
Wavecruiser (P33) 
2 nov 2017 12:13
Indie-rockbandet Jets To Brazil. Underskattade.


人逢喜事精神爽

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liljedahl (P33) 
2 nov 2017 16:23

Sparks

Ett band som följt mig sedan jag var ung tonåring.

Gammalt band bestående av bröderna Mael. De har hållit på sen sent 60-tal och kör än idag. Har testat de flesta musigenrer och har varit influenser för väldigt många andra. De är relativt stora men det är verkligen inte alla som har hört talas om dem.


 
! Anmälj Länk
 
 
Rocksteady (P30) 
2 nov 2017 17:57
Tipsar alltid i liknande trådar om:


FC: 2208-5128-6441

 
! Anmälj Länk
 
 
Twiggy (P26) 
4 nov 2017 13:23
Dance Gavin Dance, vart ett top-3 band för mig sedan jag först hörde dom för ca 10år sedan. Väldigt varierat sound men typ alt-rock/post-hardcore med influenser av soul,funk,rnb,pop osv.


‡ I see my horror, mirrored in your sundown of a blank stare ‡

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon Liljedahl (P33) 
6 nov 2017 06:13
Dance GavinDance var riktigt skön. Gillade speciellt Young Robot. Måste dyka ner lite djupare i den artisten vid senare tillfälle. [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Twiggy (P26) 
6 nov 2017 14:52
Simon Liljedahl:

Dance GavinDance var riktigt skön.


Kul att du gillade dom, i princip alla jag är bekant med har svårt för dom [bigsmile]

Simon Liljedahl:

Gillade speciellt Young Robot.


Som du kanske la märke till är det tre olika sångare i låtarna jag länkade. Sångaren i Young Robot är nuvarande sångaren som vart i bandet sedan 2012. [smile] Ett par till favoriter med honom:
DGD utan clean-vocals, psykadelisk screamo:


Gitarristens underbara sidoprojekt:


Sångaren från sidoprojektet är både trummis och sångare i detta bandet som också är ett av mina favoriter och är alldeles för okända!:


Sorry för allt postande, men tråden flödar ju inte över av inlägg så [blush]

‡ I see my horror, mirrored in your sundown of a blank stare ‡

 
! Anmälj Länk
 
 
Monty (P) 
6 nov 2017 19:02
Kul tråd, bra sätt att hitta ny musik!

Sun City Girls
Har haft många långa perioder där jag inte lyssnat på något annat än denna genrebrytande freak-trio från Arizona, som sedan tidiga 80-talet släppt mängder av album, singlar, liveplattor, kassetter och gud vet vad. Med Sun City Girls vet man aldrig riktigt vad man får; de blandar psykedelisk rock, spoken word, indisk raga, punk, arabiska folksånger, covers på poplåtar, noise, frijazz, ambienta fältinspelningar, filmmusik, komiska texter, ockultism och en massa annat. Deras diskografi är enorm och ojämn, och inte minst därför lämpar de sig rätt bra för en sådan här tråd. Att utforska deras musik är som att kliva in i en djup främmande djungel, men en djungel man lätt fastnar i utan att sedan vilja ta sig ut ur (åtminstone om man ser charmen i oförutsägbarheten och lekfullheten).

Torch of the Mystics är deras populäraste släpp, om man kan tala om ett sådant, ett fint stycke psykedelisk rock. Deras mest lättillgängliga album är kanske deras sista, Funeral Mariachi från 2010, ett ovanligt lågmält album med vackra arrangemang och underbara Ennio Morricone-gitarrer. Min personliga favoritplatta är 330,003 Crossdressers From Beyond the Sig Vega, som blandar några av deras bästa visor och covers med hemsökande drone-stycken. Men seriöst, det är bara att lyssna på allt man kommer över.

Space Prophet Dogon

Come Maddalena

CCC

My Friend RAIN

Caravan of Scars

Cruel and Thin

Ghost Ghat Trespass / Sussmeier

Cooking WIth Satan

Dreamland

Cafe Batik

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
6 nov 2017 23:58
Monty:

Sun City Girls


Det är ett sådant där band jag tänkt på att jag ska lyssna på i flera år, men det blir aldrig av.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Wavecruiser (P33) 
7 nov 2017 16:53
Quicksand, Walter Screifels (Rival Schools/Gorilla Biscuits) 90-tals post-hcband släpper nytt album denna månad, Interiors. Inte hört de än?
Kolla in albumena Slip och Manic Compression. För folk som gillar alternative metal såsom Helmet, Deftones, Faith No More, Failure, Filter etc.


人逢喜事精神爽

 

Ändrad: 7 nov 2017 16:54 av Wavecruiser, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
eightynine (P26) 
7 nov 2017 20:40


Greta Van Fleet, det i dagsläget närmaste Led Zeppelin man kan komma.

Allt har ett pris, tänk dig alltid för.

 
! Anmälj Länk
 
 
Kemapp (P34) 
9 nov 2017 23:57
Fröken Keke:

Pram


Tack för det här tipset. Har lyssnat på jobbet i veckan. Otroligt avkopplande musik. Sargasso Sea var fin. Ska lyssna på allt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
10 nov 2017 00:10
Kemapp:

Tack för det här tipset. Har lyssnat på jobbet i veckan. Otroligt avkopplande musik. Sargasso Sea var fin. Ska lyssna på allt.


Jag är glad så länge fler upptäcker dem.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
4 dec 2017 23:37
Återupplivar med en till favorit som är lite mer känd, men inte tillräckligt.

The Olivia Tremor Control + Circulatory System
Det tidigare är definitivt huvudbandet här, men Circulatory System är så pass snarlikt (mer eller mindre samma människor) och fortsätter tråden, så jag parar ihop dem.

Amerikanskt band som var en av de större aktörerna i Elephant 6-kollektivet tillsammans med Neutral Milk Hotel och of Montreal. Fast beslutna att dissekera 60-talets psykedelia och imitera så autentiskt som möjligt, trots att musiken är gjord i modern tid låter det som något gammalt bortglömt som återfunnits. Brukar främst jämföras med the Beatles om de hade valt att gå ännu längre med experimenterandet, och det är väl det mest tilltalande här.
De blandar solskensmelodier med bisarra ljudkollage och ambienta sektioner på ett väldigt organiskt flödande vis, mjukar upp och fasar in i nytt. Speciellt albumet Black Foliage har en helt osammanhängande låtlista som bryter av så pass mycket att jag var tvungen att dubbelkolla att det var rätt under min första lyssning, på något vis fungerar det.

Spellista (Omöjligt att bara välja tio låtar, förlåt.)
Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Musik | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.