Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Undersökningar   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

Strobelights och andra blinkande ljus

skapad 13 nov 2017 16:47 | svar 2 st | visats 39 ggr

 
Fröken Keke (F26) 
13 nov 2017 16:47
Vad tycker du om det?

Gillar
Ogillar
Bryr mig inte

Totalt har 11 användare röstat.

Har ett irritationsmoment när jag går på konsert eller råkar hamna på nattklubb/disco/dansgolv, de här evigt återkommande blinkande ljusen.
De har en väldigt hög frekvens, tydligen för att skapa någon effekt av upplevd fördröjning alternativt hypnos?
Tycker det mest är jobbigt, känns som tanken är att kalla på uppmärksamhet, men det misslyckas ju helt när jag istället står och tittar ner i marken tills det är över. Det gör fysiskt ont att titta på, och då har jag inte ens någon bakgrund med epilepsi.
Har en kompis som inte vill gå på konserter längre för att hon är rädd att de bara ska attackera publiken med strobelights, och det känns inte helt omotiverat när man konstant ser folk svimma till höger och vänster under de mer intensiva spelningarna.

Det finns så otroligt mycket man kan göra med ljussättning, speciellt nu när man oftast också har stora bildskärmar att tillgå. Då känns det rapida blinkandet som det billigaste du kan göra med verktygen.

Vad tycker du?

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
13 nov 2017 17:05
Jag har blandande känslor för stroboskop. En bra ljussättning är verkligen guld värt, och kan förhöja konserten eller spelningen något enormt, men blir det överanvändande av främst strobbet blir det oftast bara jobbigt och irriterande.

The Prodigy och Trentemöller är två shower där jag fick uppleva en fantastisk ljussättning med precis rätt mängd av blinkande ljus, som noggrant arbetade tillsammans för att ge bästa effekt. Inte en enda gång blev det tröttsamt.

Men när jag var på Cari Lekebusch och Jeff Mills i somras i Gbg så pumpade dom strobbet så in i helvete när Mills lirade. Blev fysiskt illamående och var tvungen att gå ut flera gånger för att undvika att svimma.

Så jag, blir det för mycket är det bara drygt och jobbigt. En mer återhållsam och effektivare användning är att föredra.

Tequila Sunrise, with the bloodshot eyes, realize we´re all born to die.

 
! Anmälj Länk
 
 
yokisuci (P29) 
14 nov 2017 17:09
Vet inte. I mindre mängd för att förhöja en del eller vissa delar under en spelning fungerar absolut. När man varit på någon klubb och de dundrat på med snabbt blinkande ljus under var och varannan låt blir man ju dock helt fyrkantig i huvudet.

 

Ändrad: 14 nov 2017 17:10 av yokisuci, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Undersökningar | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.