Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Loading   Nyheter   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

EA förändrar Star Wars Battlefront 2 efter kritik. Igen.

skapad 13 nov 2017 23:21 | svar 36 st | visats 391 ggr

 
Aaron Vesterberg Ringhög (P) 
13 nov 2017 23:21

För snart två veckor sedan skrev vi om hur DICE hade förändrat Loot Box-systemet efter feedback från spelarbasen under betan.


Under den senaste veckan har du kanske noterat att EA och DICE har fått ytterligare kritik efter att spelare som spelat spelet via EA/Origin Access, uttryckt synpunkter gällande spelets Loot Box-system?


I korthet handlade det om att det tog alldeles för lång tid att låsa upp en hjälte i spelets multiplayer om du inte valde att spendera riktiga pengar på detta.


EA lade under gårdagen upp en förklaring till detta via reddit som nu kommit att bli det mest nedröstade inlägget i reddits historia. I skrivande stund har det över 450 000 nedröster.


Nu har de gått ut med nya besked via sin egen hemsida där de nu förklarar att de kommer göra förändringar som kort och gott innebär att tiden som krävs för att låsa upp en hjälte kommer att minska kraftigt. Priset för de mest populära hjältarna kommer till exempel minska med 75%.


Du kan läsa mer om vad som kommer förändras omgående via deras hemsida.


Ser du fram emot Star Wars Battlefront 2 och anser du att detta kommer påverka din spelupplevelse?Visa nyheten som publikation

Aaron

 
! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
13 nov 2017 23:36
Dom kommer inte få en krona av mig, synd då det verkar väldigt roligt.
Men av princip sak kommer jag inte stödja sådant här.
Hur "vänligare" dom än gör det.

Det är fortfarande uppgraderingar i lootboxarna.

Loadings egna lilla Retro-Räv

 

Ändrad: 13 nov 2017 23:38 av Redfoxe, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
13 nov 2017 23:42
Bra att dom lyssnar på feedback som ges. Hoppas nästa feedback dom lyssnar på är att dom lägger ner hela den här mikrotransaktionsskiten för gott.

Struggle from the womb to the tomb

 
! Anmälj Länk
 
 
Patron (P23) 
13 nov 2017 23:45
Jag hoppas verkligen att allt detta kommer få spelet att floppa, hårt. Det har gått för långt med dessa lådor och mikrotransaktioner, någonstans måste det dras en gräns. Och det är just ett sånt här storspel som behöver sälja dåligt för att få utgivarna att fatta vinken.

"Att lyckas i arbetslivet är att kunna bära Musse Pigg-slips på jobbet och fortfarande vara respektabel" - En vis m

 
! Anmälj Länk
 
 
Patron (P23) 
13 nov 2017 23:49
Robert Larsson:

Bra att dom lyssnar på feedback som ges. Hoppas nästa feedback dom lyssnar på är att dom lägger ner hela den här mikrotransaktionsskiten för gott.


Problemet är att de förmodligen inte lyssnar, egentligen. Jag får känslan av att de testar gränser för att se hur mycket skit vi accepterar. Visst har de backat ganska mycket från hur betan såg ut, men de har inte gått tillbaka till ett system utan lådor.

Säljer spelet bra så märker de att de kan fortsätta ha lådor i sina kommande spel. Och med nästa release så kommer de tänja ytterligare på vad vi accepterar och så kommer det fortsätta.

"Att lyckas i arbetslivet är att kunna bära Musse Pigg-slips på jobbet och fortfarande vara respektabel" - En vis m

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
13 nov 2017 23:54
Patron:

Problemet är att de förmodligen inte lyssnar, egentligen. Jag får känslan av att de testar gränser för att se hur mycket skit vi accepterar.


Ja, det har du förmodligen rätt i. Får bara hoppas att spelarna röstar med plånboken, enda sättet att få bort sådan här skit från spelen. Tyvärr är det väl allt för många som accepterar att det finns.

Struggle from the womb to the tomb

 
! Anmälj Länk
 
 
Aleksandar Buntic (P25) 
14 nov 2017 00:00
Patron:

Problemet är att de förmodligen inte lyssnar, egentligen. Jag får känslan av att de testar gränser för att se hur mycket skit vi accepterar.


Håller med helt och hållet. De har egentligen inte ändrat det som är det egentligen problemet. Dom har bara gjort det mindre vulgärt. Det är fortfarande ett pay-to-win spel som använder sig av slumpen. Det är ett system som psykologiskt utnyttjar utsatta grupper av människor (gambling. Och vissa av oss tenderar att ha svårt för den aspekten). Det är fortfarande ett system som påverkar det här spelet på grunden, som inte alls hör hemma i ett fullprisspel.

Om man är emot detta så är ju inte detta en vinst, det är max oavgjort (sporttermer). För mig är det inte vinst förren det här ör borta från spelindustrin. Spelföretagen och utgivarna får hitta vettigare sätt att få in deg.

Jag tänker inte stödja dem förren de tar bort det. Och det kommer de troligtvus inte göra.

Jag är också glad att det växer fram fler röster som är emot detta. När jag ser folk här på Loading ta ställning blir jag lycklig. Vi må vara en liten röst, men man allt börjar någonstans. När även stora publikationer delar med sig av videos och texter där de tycker denna riktningen industrin tagit är fel.

 

Ändrad: 14 nov 2017 00:09 av Aleksandar Buntic, ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
 
n e o v i o l e n c e (P36) 
14 nov 2017 00:02

emotionally unavailable

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel Eyre (P31) 
14 nov 2017 00:15
Helt rätt att de backar. Vi måste visa att detta inte är okej i ett spel man betalar 600:- för. F2P är en sak. Men att den typen av business-tänk ska sippra in även i fullpristerritorium är rent skamligt. EA leker farligt nära elden i och med nya Need for Speed och detta. Jag är ändå väldigt sugen på att hoppa in i detta spel och se om de rättat till misstagen från föregångaren.

facebook.com/DanielEyre | ioeyre.wordpress.com

 
! Anmälj Länk
 
 
Overdub (P) 
14 nov 2017 00:34
Problemet är ju som ni säger; det är inte pay-to-win (som är illa nog i sig),
det är pay-to-maybe-win, vilket är ännu mer vidrigt och cyniskt.

Pengar styr. Det är inte fel i sig, alla företag måste tjäna pengar. Annars kan man lika gärna starta ett non-profit-spelhus (vilket naturligtvis aldrig kommer att hända). Men det är som Aleksandar skriver, oerhört fult sätt att mjölka pengar ur sina kunder, när man ser på det hela som en form av gambling (vilket det på sätt och vis är).

Samtidigt är jag naturligtvis fullt medveten om kostnaderna som följer av ett onlinespel, med hyror, servrar, personal och så vidare. Men det måste finnas ett bättre och snyggare sätt än det här (som gratisspel med fast månadskostnad eller liknande).

"Jamen skit i att köpa just det där spelet då!" säger vän av ordning. Problemet är bara att ju mer folk ser genom fingrarna med det här beteendet, desto mer kommer den här marknadsstrategin att sprida sig.

Det är som med bluffakturor, nigeriabrev, ofärdiga releasespel och juldekorationer i början av november. Så länge man inte aktivt jobbar emot det, så kommer det finnas kvar. Det finns ju överallt på konsol, PC och mobilspel. Det värsta är att det kommer en ny generation spelare (och även äldre med nytt intresse) som aldrig upplevt något annat. Som tror att det här är normen. Det är såhär det ska vara. I vilken annan branch skulle det här vara okej? Vad säger Lotteriinspektionen om den här typen av gambling med riktiga pengar i utbyte mot en chans att - kanske - få det man är ute efter.

Jag vet att jag överdriver och rantar, men det här är en branchutveckling i ett av mina favoritintressen, som jag fullkomligt avskyr.

- men så får man väl inte säga i det här jävla landet!

 
! Anmälj Länk
 
 
Aleksandar Buntic (P25) 
14 nov 2017 00:41
Overdub:

vilken annan branch skulle det här vara okej?


Det är sjukt att spelindustrin är en otroligt ung bransch och ändå finns det fler vidriga system som uttnyttjar kunderna i den än andra nöjesbranscher. Det har gått fort hit och låter vi det gå vidare, kommer det gå fort till värre saker.

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
14 nov 2017 01:00
EA och det här spelet känns väldigt oattraktivt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Alexander Rehnman (P20) 
14 nov 2017 01:18
EA skulle göra världen en tjänst om de konkade och lät all talang och bra spelserier de har gå till vettigare och mindre giriga utgivare.

EA gör BRA SPEL och jag hade mycket roligt med Battlefront 2-betan, men hela mikrotransaktionshärvan gör att jag kommer hoppa ett köp, iallafall för stunden. Det må vara ett fantastiskt spel på andra sätt, men denna implementation av loot boxes vill jag inte stödja ekonomiskt.

http://livshornet.se

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
14 nov 2017 05:51
Bra att de lyssnar iaf. Förhoppningsvis kan de sänka det ytterligare några snäpp, men att de ens tyckte att det här var en bra idé från start är ju mer än lite oroväckande...

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
14 nov 2017 07:27
De stora massorna som nog kommer köpa spelet kommer aldrig ens ha läst om dessa förändringar.

Detta är min gissning

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
KennyMan666 (P31) 
14 nov 2017 14:49
Aaron Vesterberg Ringhög:

förändringar som kort och gott innebär att tiden som krävs för att låsa upp en hjälte kommer att minska kraftigt. Priset för de mest populära hjältarna kommer till exempel minska med 75%.


Fast så har det ju visat sig att tiden inte alls kommer minska. För samtidigt som de minskar priset på hjältarna med 75% så minskar de även belöningen för att klara av kampanjen med 75%, från 20000 krediter till 5000 krediter.

Det man inte har i begåvning får man ta ut i energi.

 
! Anmälj Länk
 
 
Zavage (P26) 
14 nov 2017 15:20
EA verkar behandla hela situationen riktigt dåligt, battlefront-subredditen håller på att explodera.

Tydligen har de även gjort det krångligare att avboka spelet då många som gjort så nu inte längre tänker stå ut med deras skit:

https://www.reddit.com/r/StarWarsBattlefront/comments/7ctj17...

(Trådrubriken är: EA has removed the refund button from their customer portal. Hoping people will just give up canceling because of the 60+ minute wait time to live shat support.)

"Me, im just a lawnmower. You can tell me by the way i walk."

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
14 nov 2017 15:21
Fy fan för det här.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tiny Elvis (P) 
14 nov 2017 15:30
chips:

De stora massorna som nog kommer köpa spelet kommer aldrig ens ha läst om dessa förändringar.

Detta är min gissning


Exakt så är det.

Men som Eyre är inne på. EA leker farligt nära elden just med två! spel som lider av samma lootbox-problematik. Det är ingen vacker syn och ger en bitter avsmak.

To every coin - there is a flipside.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fäjgår (P33) 
14 nov 2017 17:49
Ett litet steg i rätt riktning men dom har mil kvar innan jag spenderar pengar på ett EA spel igen.

 
! Anmälj Länk
 
 
Alexander Rehnman (P20) 
14 nov 2017 18:00
Zavage:

Tydligen har de även gjort det krångligare att avboka spelet då många som gjort så nu inte längre tänker stå ut med deras skit:


Fy helvete.

Trist att ett så unket och vidrigt företag som EA sitter på så bra utvecklare.

All den bortslösade potentialen gör mig ledsen.

http://livshornet.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Aleksandar Buntic (P25) 
14 nov 2017 18:02
Zavage:

Tydligen har de även gjort det krångligare att avboka spelet då många som gjort så nu inte längre tänker stå ut med deras skit:


Jag mår typ illa av det här. Det är så vidrigt.

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
14 nov 2017 18:14
Deras svar på att det är krångligare är att pengarna nu har dragits då det är nära intill lansering. När detta sker så måste man kontakta dem för att göra ett återköp.

Innan pengarna är dragna så är det lättare. Men efter är det svårare.

Detta kan vara något se har dragit ur räven.

Men det kan även vara något som folk förstorar pga det som har hänt.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
14 nov 2017 18:47
chips:

har dragit ur räven.


Det här var lite kul iaf.

 
! Anmälj Länk
 
 
Hakola (P29) 
14 nov 2017 19:26
Det är bra att de lyssnar på feedback, men i det här fallet borde de nästan ha blåvägrat efter den extrema mängd mordhot och personangrepp som skickats till utvecklare som jobbar för EA.

Det är betydligt mer unket än alla mikrotransaktioner i världen.

Producer @ Remedy Entertainment

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Nyheter | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.