Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Övrigt   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Vad händer när Loading pratar om metoo?

skapad 22 nov 2017 09:01 | svar 46 st | visats 655 ggr

 
IAMM (P29) 
22 nov 2017 09:01
Efter att ha läst ikapp Avgrundsvråls tråd med titeln En dag i en kvinnlig spelredaktörs liv, så hajade jag till vid denna mening:

Att kvinnor får dras med detta i en så pass stor utsträckning är något som måste lyftas fram.

Personen i fråga syftade på sexistiska och/eller nedsättande kommentarer mot kvinnor i branschen.

Men jag insåg inte förrän just då att det inte finns en diskussionstråd kring metoo på forumet. Och jag tycker att det är lite märkligt.

Personligen skulle jag säga att detta är bland det största som skett för att ge kvinnor upprättelse i modern historia. År efter år av maktmissbruk och övergrepp träder äntligen fram i ljuset. Men även fast vi här på Loading kan ramla in på diskussioner kring både högt och lågt, allt från terrorattentat till Oskar Skogs skägg, så har ingen känt för att ta tag i en tråd kring metoo.

Hur kommer det sig? Vad tycker och tänker och känner folk om metoo? Och hur upplever ni som jobbar i branschen (kvinnor som män) denna fråga?

Don't try.

 
! Anmälj Länk
 
 
Tenga (P36) 
22 nov 2017 09:21
IAMM:

Vad tycker och tänker och känner folk om metoo?


Fruktansvärt viktigt! Jag jobbar ju i en helt annan bransch (högstadielärare), men här är det också väldigt tydligt att metoo behövs. Eleverna i skolan är ju framtidens vuxna, även om många skolledare och styrande i kommunen inte verkar förstå det.

Odi profanum vulgus et arceo

 
! Anmälj Länk
 
 
Trivigaunte (P) 
22 nov 2017 10:04
Det är sorgliga sanningar som kommer fram, men bara bra att det vädras ut en massa skit och förhoppningsvis leder det till en ordentlig självrannsakan bland snubbar av alla slag och i alla positioner och branscher. Inte bara de som begått regelrätta övergrepp utan de som överträtt kvinnors integritet även inom lagens ramar, och vilka typer av beteenden man ser mellan fingrarna med eller upprätthåller passivt. Och för i helvete börjar lyssna och lita på vittnesmålen som kommer fram.

Det som förvånar mig är inte omfattningen av män som beter sig som svin, det har jag sett/hört tillräckligt mycket av från kvinnliga vänner och bekanta, utan i vilken grad det har sopats under mattan ovanifrån, av arbetsgivare och andra lokala auktoriteter. Rent jävla motbjudande läsning, de vittnesmål som samlats i DN och SvD med mera, hur kvinnor tystats till förmån för "viktiga" män på teaterscener etc. Dags för samhället i stort att göra upp med vad som händer i branscher med osäkra arbetsvillkor, vilket maktmissbruk det leder till.

Jobbar själv i en offentlig kvinnodominerad bransch (bibliotek, 20% män nationellt) på en kvinnodominerad skola (knappt en tiondel män), så jag har som tur är inte behövt se så mycket svineri i tjänsten, men desto mer inom musikscenerna jag rör mig i. Allt från snubbar som tafsar på kompisar i festivalpublik till rykten om övergrepp metal-musiker som idag blivit riktigt stora ska ha begått backstage.

 

Ändrad: 22 nov 2017 10:08 av Trivigaunte, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Skitspel (P) 
22 nov 2017 17:46
IAMM:

Hur kommer det sig?


Tror de flesta är rätt trötta på politik.

IAMM:

Vad tycker och tänker och känner folk om metoo?


Tvådelat. En del av mig blir trött alla dessa hashtag-trender som när de fått tillräckligt med momentum drar till sig massan som söker uppmärksamheten och vill rida på popularitetsvågen. Medan en annan såklart är positiv till att det uppmuntrar att människor vill träda fram och berätta om sina erfarenheter.

Men, problemet jag ser i det här är åter igen när det kommer till könet. Jag har en vän som skrev denna hashtag med bagaget i tanke om vad han själv varit med om, men vart istället totalt bombad av människor som tryckte ned honom med motivet av att han är vit och bär snopp. Vilket är helt sinnessjukt.

Det man borde lyfta fram i det här innan trenden försvinner in i en ny trendig hashtag är att kärnan av det hela ligger i den universella sanningen i att makt korrumperar, det är faktiskt så enkelt. Personer med makt har en tendens att missbruka den, och i de fallen då detta skett handlar det nästan alltid uteslutande om pengar och/eller sex i någon form. Det spelar ingen roll egentligen om maktägaren har en snopp eller vagina, där den korrumperar kommer den att korrumperas ändå.

Personligen har jag blivit utsatt för en rad med rätt fucked up saker som om jag hade haft en vagina fått en helt annan respons för. Säger inte att det är rätt eller fel, jag säger inte heller att män eller kvinnor skulle vara mer utsatta än den andre, jag säger att det är skevt att vi fortfarande sätter könet före individen.

En form utav maktmissbruk är vad kvinnors rätt har förvandlats till i kapitalismens och tribalismens namn, att sätta vaginan framför individualismen. Finner det fortfarande bedrövligt och väntar på att reson får lite hype den med så att massan förhoppnigsvist kan vakna till och inse att människor är problemet och lösningen på allt. Inte nationalitet, hudfärg eller kön.

TLDR: Bra och dåligt.

Firm handshakes all around

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
22 nov 2017 17:51
Skitspel:

En form utav maktmissbruk är vad kvinnors rätt har förvandlats till i kapitalismens och tribalismens namn


Så kvinnokamp mot sexuella övergrepp är maktmissbruk menar du? Eller vad de kämpar emot? [confused]

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Daniel John Johnsson (P) 
22 nov 2017 20:17
IAMM:

Vad tycker folk om metoo?


#MeToo känns på gott och ont som en förlängning av internetklimatet i stort. Det är otroligt hur och att man kan få sina röster hörda. Men det skulle inte skada med större objektivitet och kritiskt tänkande av alla inblandade.

Det är bra att samtal förs och att skit kommer upp till ytan. Men det är illa när rykten och påståenden blir till sanning pga en egentligen helt oinsatt pöbel.

Det finns grader mellan svart och vitt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Roger Ling (P) 
22 nov 2017 20:41
#metoo-grejen är bra på ett sätt så att det kommer fram hur vissa personer har betett sig men det får inte urarta i en allmän hetsjakt på män.

Sen kan man ju undra varför en del kommer med detta nu, kanske tiotals år efter kränkningen har ägt rum. Varför gick de inte till polisen direkt efter när våldtäkten/kränkningen hade ägt rum?

Man kan säga att polisen lägger ner förundersökningar i brist på bevis men polisen kan ju inte göra nåt alls om inte en anmälan kommer in, eller hur? Varför inte skaffa bevis genom att direkt gå till polisen när något har hänt?

Tidigare känd som V5er

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
22 nov 2017 21:02
Roger Ling:

Varför inte skaffa bevis genom att direkt gå till polisen när något har hänt?


Det finns flera orsaker till att kvinnor inte anmäler direkt. Ofta är det för att de inte inser att vad de blivit utsatta för de facto är något olagligt, inte sällan i samband med social press. Om en tonårstjej blir våldtagen av vad hon trodde var en vän, som i sin tur är bra vän med alla hennes andra polare, då måste hon ju gå genom kampen om vem ska dom tro? Henne eller honom. Sedan kommer tveket om hon verkligen blivit utsatt för våldtäkt, det är skitvanligt att folk inte fattar det förrän efteråt. Helt sjukt och svårt att förstå, men så är det. Sedan är det skam i att behöva berätta det. Även om det är en total främling, det är tabu att prata om, man vet inte vem man ska prata med. Inte ovanligt.

Så varför det kommer fram långt efteråt är inte så svårt att förstå. Folk blir förståndigare när de växer upp oftast och kan se på saken med nya ögon, och frågar sig själva samma sak. Varför gjorde de inget då? Att det kommer fram senare är ju ingen anledning att misstro dem, tvärt om! Det är så pass väntat att man nästan skulle kunna säga att de är mer pålitliga i efterhand då det är så väldigt vanligt.

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorius (P) 
22 nov 2017 21:09
IAMM:

Hur kommer det sig? Vad tycker och tänker och känner folk om metoo?


Att säga att det behövs är en underdrift.

Skitspel:

Personer med makt har en tendens att missbruka den,


Vilka har makten, och har alltid haft makten?

Skitspel:

Finner det fortfarande bedrövligt och väntar på att reson får lite hype den med så att massan förhoppnigsvist kan vakna till och inse att människor är problemet och lösningen på allt. Inte nationalitet, hudfärg eller kön.


Ett objektivt felaktigt påstående. Vilken värld lever du i?

Skitspel:

Jag har en vän som skrev denna hashtag med bagaget i tanke om vad han själv varit med om, men vart istället totalt bombad av människor som tryckte ned honom med motivet av att han är vit och bär snopp. Vilket är helt sinnessjukt.


Äckligt beteende, men vad vill du berätta med den anekdoten?

Roger Ling:

men det får inte urarta i en allmän hetsjakt på män.


Stackars, stackars män som inte längre kan spontankrama sina kvinnliga medarbetare eftersom det kanske uppfattas som sexuella trakasserier.

 
! Anmälj Länk
 
 
Roger Ling (P) 
22 nov 2017 21:12
Notorius:

Stackars, stackars män som inte längre kan spontankrama sina kvinnliga medarbetare eftersom det kanske uppfattas som sexuella trakasserier.


Perfekt exempel vad jag menar med allmän hetsjakt på män, "stackars, stackars all män...". Snacka om att dra alla över en kam så där bara.

Tidigare känd som V5er

 

Ändrad: 22 nov 2017 21:14 av Roger Ling, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Notorius (P) 
22 nov 2017 21:16
Roger Ling:

Perfekt exempel vad jag menar med allmän hetsjakt på män, "stackars, stackars all män...". Snacka om att dra alla över en kam så där bara.


Ja, att bli generaliserad är sannerligen ett öde värre än döden. Du - liksom många andra - saknar perspektiv.

 
! Anmälj Länk
 
 
Roger Ling (P) 
22 nov 2017 21:17
Notorius:

Du - liksom många andra - saknar perspektiv.


Och det ska komma från rätt käft, tsk, tsk

Tidigare känd som V5er

 
! Anmälj Länk
 
 
Skitspel (P) 
22 nov 2017 21:18
Notorius:

Vilka har makten, och har alltid haft makten?


..och kommer alltid att äga makten?

Maktägare.

Notorius:

Äckligt beteende, men vad vill du berätta med den anekdoten?


Vad tror du poängen med hela inlägget är?

Firm handshakes all around

 
! Anmälj Länk
 
 
Skitspel (P) 
22 nov 2017 21:18
Lugna er nu, snälla.

Firm handshakes all around

 
! Anmälj Länk
 
 
Assrocket (P30) 
22 nov 2017 21:25
Roger Ling:

Sen kan man ju undra varför en del kommer med detta nu


En dimension av det hela är ju att många faktiskt har anmälts, pratats om och så vidare.

Metoo är ju inte "kolla nu säger de äntligen ifrån" utan snarare att det är först nu folk tror på berättelserna.

Open up your murder eyes and see the ugly world that spat you out.

 
! Anmälj Länk
 
 
Rocksteady (P30) 
22 nov 2017 21:28
Tycker det är jättebra att folk vågar berätta vad dom varit med om, förhoppningsvis leder allt till ett bättre klimat för alla! Behandla folk som man själv vill bli behandlad.

Men jag har lite svårt att känna för kändisar som kommer tiotals år efteråt och berättar om händelser dom varit med om, där dom åren emellan har fortsatt att umgås/jobba tillsammans med personen. Antar att dom vägde sitt val emot vad dom var tvungna göra/uppleva emot att få exempelvis filmrollen, att dom då ansåg att det var värt det. Dom kunde ju aktivt välja bort att inte jobba med personen.

Men överlag tycker jag verkligen detta är något av det bättre som hänt på länge, att problematiken blir uppmärksammat.
Det är helt sjukt egentligen att folk inte kan uppföra sig. När man gick i lågstadiet fick man lära sig "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem."
Fler borde leva med den tanken!

FC: 2208-5128-6441

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
22 nov 2017 21:31
Rocksteady:

Dom kunde ju aktivt välja bort att inte jobba med personen.


Tror inte det är så lätt.

 
! Anmälj Länk
 
 
Rocksteady (P30) 
22 nov 2017 21:35
Isabell Rydén:

Tror inte det är så lätt.


Förmodligen inte, men det är så jag spontant känner.
Oavsett är det viktigt och bra att det tillslut kom fram. Förhoppningsvis lär sig alla av detta och vågar säga ifrån redan från start.

FC: 2208-5128-6441

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
22 nov 2017 21:45
I stort så är det naturligtvis både angenämt och välkommet att problematiken lyfts fram. Sen finns det alltid fler nyanser.

Vi ser återigen att människor i maktposition bygger både karriärer på att låtsas ha goda åsikter och ståndaktig moral samt att människor med makt ser till att saker som borde komma fram istället försvinner.

Skitspel:

Vad tror du poängen med hela inlägget är?


Vill vänligen påminna min bästa herre om att personen ni tilltalar visar sig gång på gång vara mästare på att avsiktligt missförstå och bygga nya ramar och ha flytande mål kring det som diskuteras [cool] Men kudos att ni försöker.

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorius (P) 
22 nov 2017 21:49
Skitspel:

Vad tror du poängen med hela inlägget är?


Handen på hjärtat så har jag ingen aning. Vet faktiskt inte om du skojar eller ej, med tanke på den här meningen:

Skitspel:

Finner det fortfarande bedrövligt och väntar på att reson får lite hype den med så att massan förhoppnigsvist kan vakna till och inse att människor är problemet och lösningen på allt. Inte nationalitet, hudfärg eller kön.


 
! Anmälj Länk
 
 
Notorius (P) 
22 nov 2017 21:52
Fridell:

Vill vänligen påminna min bästa herre om att personen ni tilltalar visar sig gång på gång vara mästare på att använda objektiva källor och inte känslor i diskussioner som han faktiskt vet lite om


Tack Fidde :)

Du kanske ska testa att posta här innan dina kognitiva förmågor sänks pga all maja. Ett tips bara.

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
22 nov 2017 21:56
Roger Ling:

Perfekt exempel vad jag menar med allmän hetsjakt på män, "stackars, stackars all män...". Snacka om att dra alla över en kam så där bara.


Fast han skrev ju inte alla män. Han skrev "män som inte längre kan spontankrama sina kvinnliga medarbetare" och det gör väl inte alla? Bara män som tränger sig på kvinnor? Det är väl ingen häxjakt på alla män, utan bara på påträngande män? Du får väl erkänna att det är en skillnad...? [confused]

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
22 nov 2017 21:57
Notorius:

Ett tips bara.


Tack. Då kanske jag kan få ge dig ett tillbaka? Du kanske skall testa att inte göra antaganden om folk. Exempelvis som du gjorde ovan angående mig och marijuana.

Hur var det här med objektiviteten egentligen?

Sluta dessutom genast upp med att justera vad jag sagt i citat utan att lägga till att du har gjort just en justering. Fler människor läser.

 

Ändrad: 22 nov 2017 22:00 av Fridell, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Aloysius (P) 
22 nov 2017 22:00
IAMM:

Men även fast vi här på Loading kan ramla in på diskussioner kring både högt och lågt, allt från terrorattentat till Oskar Skogs skägg, så har ingen känt för att ta tag i en tråd kring metoo.

Hur kommer det sig?


Det beror väl på att det redan finns en politiktråd...

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
22 nov 2017 22:05
Jag har sagt det förr och säger det igen...

Kvinnors rätt det mest kontroversiella samhällsämnet idag.

Ibland spontanreagerar folk på konceptet som om de tror att nu kommer alla män sättas i arbetsläger. Egentligen, i grund och botten, tror jag nästan alla människor, förutom såna som har Adolf Hitler på väggen, kan ställa upp på allt feminism står för rent sakligt. Men att de har en väldigt känslomässigt stark reaktion på konceptet som om det vore jättekontroversiellt.

Lite fascinerande tycker jag ändå det är.

Ungefär som när Elvis svingade på höfterna på 50-talet och alla ba hjälp, den moraliska undergången är här! Ta det lugnt liksom, han är nog ingen större fara för nån annan än sig själv. [wink]

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Övrigt | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.