Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Övrigt   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Blir du glad av att handla?

skapad 1 dec 2017 09:06 | svar 31 st | visats 290 ggr

 
Hans Li Engnell (P) 
1 dec 2017 09:06
Jag var ute på Black Friday med ett, eller egentligen två, bestämda mål. Det ena var att köpa en ny dator till frun. Hennes fem år gamla Samsungdator blir överhettad och Windows 8.1 verkar ha ballat ur helt. Det andra var att köpa några spel som var kraftigt nedsatta i pris.

Trots att Black Friday är en rätt vidrig dag att handla på, med massor av folk, stressad personal, köer och trängsel, får jag medge att det infann sig en tillfredsställande känsla när jag gick ut ur butiken med två spel och en Surface Laptop-dator till äkta hälften. (För massor av pengar.)

Denna känsla av välbehag är förstås inte unik för Black Friday, och den är väl t.o.m. dokumenterad i forskning. Shopping gör oss glada, helt enkelt.

Gäller det även dig? Och är det en känsla som sitter i eller försvinner rätt omgående när du kommit hem?

WWW.FRISPEL.NET

 
! Anmälj Länk
 
 
Pucksnok  
1 dec 2017 09:14
Gör mig glad när det är i måttliga mängder, haft perioder då jag undrar vad jag håller på med...
Köpt för mycket spel jag inte har tid att spela, som tur är börjar ungarna växa upp och de kommer ha ett fantastiskt bibliotek med spel.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
1 dec 2017 09:25
Ligger balans i vad det är, hur mycket det kostar, hur mycket pengar jag har, hur pass mycket jag vill ha det, etc.

Ibland blir man glad bara av att köpa räkost.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Schizo_Deluxe (P) 
1 dec 2017 09:35
Får absolut glädje av att köpa saker. Är materialist. Skulle aldrig ge mig ut på BF frivilligt med trängseln om det inte är något alldeles speciellt jag vill ha tag på dock.
Brukar inte bunkra så mycket däremot, saker som jag använt och är less på säljer jag om det inte är något speciellt man vill ha i sin samling.

Min Avatar du frågar? Det jag spelar för tillfället jag svarar. Tar en sipp kaffe och sörplar irriterande.

 
! Anmälj Länk
 
 
Isabell Rydén (F) 
1 dec 2017 09:44
Blir sällan tillfredsställd en längre stund av det jag köper.

Om jag inte köper något jag verkligen behöver och som jag har nytta av. Typ som min datorskärm som jag införskaffade för några månader sedan, som var en väldigt stor uppgradering från min gamla som jag hade lånat av mina föräldrar.

 
! Anmälj Länk
 
 
Mr.Minux (P) 
1 dec 2017 10:09
Mja visst blir man glad om man köper något som man velat ha ett tag men inte så det blir att man vill köpa mera bara för att få en kick för må bättre.

Sedan brukar köpen vara väldigt planerade och genom tänkta

- Day One User @ Loading - 34 år av spelande - Don`t hate just play ! - Switch - Ps4 Pro - Xbox One X -

 
! Anmälj Länk
 
 
Voxbrallan (P30) 
1 dec 2017 10:15
Att handla för mig innebär mest en massa förvirrat irrande, besvikelse att aldrig hitta det jag vill ha, en bortslösad dag, och att slutligen gå hem med något tröstpris som man egentligen halvångrar.

"Att tänka sig för innan man skriver är som att torka sig i arslet innan man skiter"

 
! Anmälj Länk
 
 
Nicke Karlsson (P32) 
1 dec 2017 10:20
Jo jag blir rätt glad av att handla - MEN - inte alls är det lika endorfinsprutande som det var tidigare. Jag har upptäckt hur roligt det är och hur glad jag blir av att bli av med gammal skit.

"Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man." - The Dude, The Big Lebowski

 
! Anmälj Länk
 
 
RetroFanatic (P30) 
1 dec 2017 11:06
Inte när det gäller att handla kläder/skor och sånt iallafall.

Det som inte dödar dig gör dig starkare. Kom tillbaka Leger!

 
! Anmälj Länk
 
 
Cleefuzz (P30) 
1 dec 2017 11:13
Jag kanske har ett annat typ av hoardingbeteende. Ogillar skarpt att handla och mår dåligt när kontobalansen sjunker, även när det är ofrånkomligt.

Tiddeli...

 
! Anmälj Länk
 
 
Tiny Elvis (P) 
1 dec 2017 11:22
Vissa isolerade saker. Typ ett nytt kameraobjektiv som jag har suktat efter länge. Eller känslan att plocka hem ett par sjukt limiterade sneakers.

Men shopping överlag. Nja. Inte särskilt.

To every coin - there is a flipside.

 
! Anmälj Länk
 
 
Gottfrid (P) 
1 dec 2017 11:40
Jag avskyr att handla det mesta. Det gör mig stressad och jag känner mig alltid lurad. Så det är liksom ett nödvändigt ont, som jag helst undviker. Jag kan däremot njuta av att lyckas skrapa ihop goda matlådor för en vecka för en väldigt liten summa pengar.

Lever i musik och dör i spel.

 
! Anmälj Länk
 
 
BooliBoo (P) 
1 dec 2017 12:19
Det är väl inte handla i sig man blir glad av. Skulle aldrig ge mig ut på black friday och stå i kö och behöva slåss för något som är nedsatt 50%. Kan jag inte köpa det på nätet så blir det inget...... även om jag skickade mor och far att köpa hörlurar som var slut i min lokala butik men inte i deras.

Önskar verkligen att jag hade haft bättre pli på mig själv och faktiskt inte köpte så mycket spel som jag gör. Man har liksom inte tiden att spela allt ändå även om jag tror det. Men när väl pensionen träder in så är jag där och har ett gediget bibliotek att spela igenom. Fattas väl bara att man får Alzheimers......

Det finns för lite mmmm i vardagen

 
! Anmälj Länk
 
 
Evangelah (P) 
1 dec 2017 12:20
Voxbrallan:

Att handla för mig innebär mest en massa förvirrat irrande, besvikelse att aldrig hitta det jag vill ha, en bortslösad dag, och att slutligen gå hem med något tröstpris som man egentligen halvångrar.


Detta är exakt så det känns för mig när jag ska shoppa kläder. Har alltid ogillat överlag att handla i fysiska affärer så nu med e-handel så suger det i alla fall inte bort min energi när jag ska handla.

 
! Anmälj Länk
 
 
dan_deville (P35) 
1 dec 2017 14:07
Efter 1 ½ år som student nu så har mitt behov av att handla snart runnit ut i sanden...första månaderna va hemska dock, va van vid att kunna köpa vad jag ville för lönen, att gå på studielån är en annan verklighet liksom.

Beroende sedan 1986... PSN: Dan_Deville

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
1 dec 2017 14:10
Jag avskyr att handla det mesta. Det enda som gör mig glad och nöjd är inköp av nya professionalisera produkter som jag kan nyttja i mitt professionella liv. Och tv-spel. TV-SPEL!

 
! Anmälj Länk
 
 
Hans Li Engnell (P) 
1 dec 2017 20:43
Pucksnok:

Köpt för mycket spel jag inte har tid att spela, som tur är börjar ungarna växa upp och de kommer ha ett fantastiskt bibliotek med spel.


Du ser. It wasn't for nothing! [smile]

WWW.FRISPEL.NET

 
! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
1 dec 2017 20:52
Ja, men bara för stunden.
Sen kommer ångesten

Nicke Karlsson:

Jag har upptäckt hur roligt det är och hur glad jag blir av att bli av med gammal skit.


Har svårt att göra mig av med saker.
Men har lyckats ett par gånger!
Känns så skönt när man väl blivit av med det :D

Loadings egna lilla Retro-Räv

 
! Anmälj Länk
 
 
n e o v i o l e n c e (P36) 
1 dec 2017 21:05
Allra lyckligast blir jag helt klart av att handla mat eftersom mat, god och mycket, är det bästa jag vet och det som skänker mig absolut mest tillfredställelse i livet.

Men överlag blir jag jätteglad av köpa att tv-spel också men jag vet inte om jag ser som att det just är ett materalistiskt behov jag fyller i det fallet då det inte är produkten i sig jag blir glad över att äga utan den upplevelse som den ger. Och tv-spel ger mig verkligen så otroligt mycket. Fast sen så köper jag väl inte mer än ett i månaden som jag spelar. Och jag samlar ju inte på dem heller.

Annat, som att köpa ny teknik till hemmet när det mer eller mindre bli ett måste ser jag bara som ett nödvändigt ont.

Sen har jag ju mitt enorma kläd- och sneakerintresse också och lägger nog mer pengar på det än vad de flesta här någonsin har lagt på sina intressen men det har börjat avstanna ganska mycket då jag i stort har börjat få den perfekta garderoben nu.

Men att handla tv-spel och mat är bara lycka och njutning.

emotionally unavailable

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
1 dec 2017 21:24
För någon som har haft en hel del rejäla dalar sett till pengaflöde, där föräldrar varit ett nödvändigt ont för att klara hyran etc, så kan jag verkligen uppskatta att äntligen kunna köpa saker och känna mig helt oberoende av andra.

Det har lett till att sen jag fick min fasta tjänst så har jag köpt på mig massvis med saker, och väldigt sällan har jag känt någon ånger, utan snarare en känsla av att jag faktiskt kämpat för att kunna göra detta för mig själv.

Nu när jag känner att jag verkligen har det film/spel/serie-bibliotek jag så länge velat ha, med bara några små tillägg kvar här och där, så kommer jag definitivt börja spara mer framöver. Jag tror dock att mina ögodelar är något som jag ändå uppskattar klart mer än en genomsnittlig medelinkomsttagare.

Så ja, jag blir glad av att handla.

Puff-Puff?

 
! Anmälj Länk
 
 
Det Lilla Svinet (P26) 
1 dec 2017 21:33
Oftast bara temporärt. Men gillar framförallt att beställa saker snarare än att handla i butik. Det är något med att vänta på ett paket, sen när man får det kan man lika gärna skicka tillbaka det. [bigsmile]

Teknik är annars något som kan vara kul att handla. Blir en ny upplevelse, roligt att lära sig om produkten och hur man kan få det bästa ur den eller en dator som man bygger ihop är riktigt skoj!

NintendoID: Kinderfeld (The Guy)

 
! Anmälj Länk
 
 
Aerie (P30) 
2 dec 2017 19:51
Nej. Blir deppig som fan. Avskyr att gå i butiker. Ena syrran gillar att handla å kuta i butiker, känns som hon har köpt halva min garderob[rolleyes]

Under black friday åt jag en pizza till frukost och åkte sen till jobbet. Att gå och handla för lite billigare grejer fanns inte ens på kartan

Keep calm & respawn

 

Ändrad: 2 dec 2017 19:58 av Aerie, ändrad 2 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Skitspel (P) 
3 dec 2017 11:45
Blir gladare av att fönstershoppa än att faktiskt handla, även om det också är tillfredsställande då förstås. Kanske är det grejen av att gå runt och titta på saker jag uppskattar, intrycken liksom.

Firm handshakes all around

 
! Anmälj Länk
 
 
Milton Caveman (P) 
3 dec 2017 13:35
Jag tror vi som är födda och uppvuxna på 1970-, 80- och 90-talen samt senare är mindre intresserade av att gå ut och nöjeshandla, och handla överhuvudtaget. För att locka dessa generationer måste Internetbeställningar och hemkört ersätta varuhus. Trenden har i alla fall börjat slå i USA och nu även nått Sverige, men processen måste påskyndas.

Vem i dessa generationer har inte som liten vaknat en lördagsmorgon, då säger föräldrarna att man skall klä på sig ytterkläder och hoppa in i bilen på väg till varuhuset?

Men då läger sig barnet ner på golvet och gapar och skriker:

"-Nej! 'A ill 'ara 'emma och 'pela TV-pel!"

[smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Wavecruiser (P33) 
4 dec 2017 09:11
Jag blir glad av saker jag har glädje av en bra tid framöver.
Men om man talar om upplevelse så är en resa utomlands mer minnesvärd och ger en minnen för livet. Väl spenderade pengar.

人逢喜事精神爽

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Övrigt | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.