Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Multi   + Ny diskussion
Till botten 1 2 | sista

Loading listar 2017! Årets mest nyskapande

skapad 23 dec 2017 06:52 | svar 34 st | visats 427 ggr

 
Oskar Skog (P) 
23 dec 2017 06:52
Loading listar! Årets mest nyskapande

Nintendo Switch
Hellblade: Senua's Sacrifice
Tacoma
Xbox Game Pass
Nier Automata
Doki Doki Literature Club
Golf Story
Gran Turismo Sport
Något helt annat (berätta nedan)

Totalt har 156 användare röstat.

God jul, alla.


Och ett gott nytt år.


Vi närmar oss 2018.


Det är dags att sammanfatta det som flytt.


Vi kommer att publicera olika listor här på Loading under jul och nyår för att berätta om hur vi ser på spelåret 2017.


För att ta en liten paus, andas, umgås med familj och vänner. När livet inte bara är en svensk spelsajt på internet.


Vi i redaktionen kommer att presentera våra val i olika listor och om ni håller med kan ni rösta på något av dem, men vi ser naturligtvis gärna att ni kommer med era egna förslag i de här olika kategorierna. Om ni har någon egen favorit som inte är med.


Om ni inte håller med oss.


Det här är årets mest nyskapande.


4
NINTENDO SWITCH
Alexander Rehnman
Jag ska erkänna att jag innan releasen var smått skeptisk till Switch. Skulle det bli Wii U 2.0, det vill säga ett kul koncept, men få som ville satsa? Skulle det verkligen fungera så bra som i första trailern? Frågorna var många, men jag bestämde mig för att chansa och köpte en. Mina farhågor var obefogade. Switch är absolut inte perfekt, men det är Nintendos mest innovativa produkt på länge och en frisk fläkt. Utöver det genialiska hybridkonceptet (en naturlig utveckling av Wii U), enkelheten och den snygga designen finns ett riktigt gediget spelbibliotek med så väl äldre som nyare spel. Orden "Doom (2016) bärbart" är väl tillräckligt för vem som helst att börja dregla?


Bubblare: The Legend of Zelda - Breath of the Wild: Givetvis ska en innovativ konsol lanseras med ett innovativt spel. Ett föredöme för framtida open-worldspel som premierar utforskning, nyfikenhet och interaktion.


Oskar Skog
Nio månader och tio miljoner sålda exemplar av Switch visar att Nintendo träffat rätt, en gång till. Och de har lyckats i allt från koncept, design och spel under det här året. Nintendo har aldrig varit bättre än 2017.


Petter Arbman
Jag sållar mig till hyllningskören. Jag och alla Switch-ägare jag pratar med säger samma sak: det har förändrat sättet vi spelar på, på ett reellt, praktiskt sätt. Föräldrar som lägger sina barn och smyger in 20 minuter medan de övervakar insomningen. Resor på tåg och flyg där tiden tycks gå dubbelt så snabbt. Detta kanske är den sanna Nintendo Revolution?


Bubblare: Cuphead är rent grafiskt olikt något annat jag sett.


4
HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE
Aleksandar Buntic
Ninja Theory lyckas verkligen berätta en otrolig berättelse med hjälp av en unik ljuddesign som i sin tur stärker känslan av att vara delaktig i Senuas psykotiska upplevelser. Berättelsegreppet i kombination med ljuddesignen gör det till årets mest nyskapande.


Johan Lorentzon
Sällan har något spel vågat behandla ett ämne som psykologisk ohälsa som Hellblade gör. Det närmaste jag kan komma denna upplevelse är Spec Ops: The Line. Båda spelen gräver djupt i psyket och får mig emellanåt att må riktigt dåligt. Spelet är inte ens en AAA-titel och på många vis gör det Hellblade till ett av årets viktigaste spel.


Simon Liljedahl
Egentligen vill jag väl skriva lite samma sak som Johan Lorentzon. Fast där Spec Ops - The Line slutligen handlade om en mardrömslik resa så är Senuas färd betydligt djupare och allvarligare. Och framför allt bättre berättad. Den mängd research som Ninja Theory gjort är beundransvärd och jag önskar fler utvecklare vågar göra något liknande med både handling och försäljningsmodell. Bevisligen så fungerar det ju.


Bubblare: Cuphead


4
TACOMA
Jimmy Seppälä
Fullbrights nya spel efter Gone Home experimenterar igen med att berätta hjistorier genom ett förstapersonsperpektiv (mer än att ta bort strider). Genom små interaktiva scener där man som spelare själv väljer vem eller vad man vill följa. Det är ett koncept som direkt hämtar inspiration från de teaterpjäserna som utspelar sig i flera rum samtidigt där man som besökare får välja själv vart man vill gå och vad man vill se. Möjligheten att spola tillbaka scenerna och se den igen ur ett nytt perspektiv ger en bredare kontext till historien som helhet. Det är kul att se någon som försöker experimentera hur vi kan uppleva historier i en full 3D-miljö som man har kontroll över.


Bubblare: Hellblade: Senua's Sacrifice


4
XBOX GAME PASS
Hans Li Engnell
För några år sedan eller så hade jag varit skeptisk. Gubbskeptisk för att en Netflixliknande speltjänst skulle ersätta vårt traditionella sätt att köpa och spela spel. Microsofts försök med begränsningar i konsumenternas rättigheter när de skapade Xbox One borde ha gjort mig ännu mer skeptisk. Med faktum är att jag tror att Xbox Game Pass - ett Netflix för spel - är framtiden, och att denna tjänst kommer samexistera med traditionella fysiska releaser av spel framöver. För vissa spel kommer det vara helt logiskt att först lansera på Xbox Game Pass - andra kommer dyka upp först efter något år. Och för den som inte köper precis allt nytt som släpps, är denna tjänst ett utmärkt alternativ. Särskilt när den hunnit växa till sig lite.  


4
NIER AUTOMATA
Elin Ekberg
Ett av årets mest omtalade rollspel träffade kanske aldrig ett hundra procent rätt hos mig, mycket på grund av att jag tyckte att det saknade intressanta karaktärer. Men också på grund av att man inte riktigt lyckades förmedla alla fräna inslag i berättelsen på ett spännande sätt - det kändes som att mycket gjordes bättre på pappret än i verkligheten. Att utvecklarna dessutom återanvände samma sterila omgivningar gång efter gång gjorde det väl heller inte alltid så spännande att sätta igång en ny runda. Vilket, om vi ska vara ärliga, hela spelet kretsade runt med alla sina olika slut. Ändå får jag säga att jag tycker att själva idén bakom hur man i slutspurterna får spelarna att göra gemensam sak mot själva spelet för att överkomma det hör till årets mest absoluta nyskapande inslag. Utan att säga för mycket för spelare som planerar att sätta igång det här projektet under juledigheten så kan jag i alla fall avslöja att det fick mig att sitta med öppen mun när jag förstod vad det var som jag just hade fått vara med om. När jag stängde av spelet för sista gången satt jag med ett brett leende över hela läpparna.


4
DOKI DOKI LITERATURE CLUB
Anders Eklöf
SPOILERS: Doki Doki Literature Club är kanske inte ensamt om att leka med metaperspektiv och spelarens förväntningar, men hur det gör det är ändå ganska unikt. Spelet stannar inte vid att bryta den fjärde väggen genom att direkt tilltala spelaren, om jag säger så. Att det även lyckas ta en ny tagning på skräckgenren, förtjänar en hyllning i sig.


Bubblare: Nintendo Switch


4
GOLF STORY
Nicke Karlsson
16-bits RPG. Golf. Humor. Switch.
Fatta. Droppa bollen varsomhelst. Slå iväg. Gå vidare.
Snacka med några galna typer. Vinn en golfmatch. Mata fisk.
Ja det finns massor att skriva/prata om kring Golf Story. För mig blir det årets mest nyskapande, då det så osannolikt landar i ett tokmysigt spel som förtjänar att lyftas fram lite extra.


Bubblare: Nintendo


4
GRAN TURISMO SPORT
Aaron Vesterberg Ringhög
Att spela racingspel har alltid betytt samma sak. Kör stenhårt, maxa på raksträckan och preja undan dina motståndare.
Men i år har Gran Turismo Sport valt en annan väg. Samarbeta med dina motståndare och undvik kollision så ofta du kan. Fantastiskt idé som jag hoppas alla racingspels-utvecklare tar en väldigt noga titt på. Det här kan vara det riktigt stora steget inom racingspel som vi alla har väntat på.


Bubblare: Xbox ekosystem är en pågående övning som få kan förutspå slutet på. Jag är fascinerad.


 Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
 
lonian (P35) 
23 dec 2017 09:25
Nintendo Switch.

Har varit irriterad att man inte får virtual console, men nu när jag har mini nes och mini snes så bryr jag mig inte längre.

http://www.Lonian.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Batsugun  
23 dec 2017 10:07
Switch, utan tvekan.

 
! Anmälj Länk
 
 
Roger Ling (P) 
23 dec 2017 10:18
Får nog också säga Switch.

Tidigare känd som V5er

 
! Anmälj Länk
 
 
William Horn (P26) 
23 dec 2017 10:21
GOLF STORY :)

 
! Anmälj Länk
 
 
Jimmy Eliasson (P37) 
23 dec 2017 12:23
Hur nyskapande är egentligen Switch?

Är det inte egentligen samma sak som NEC gjorde 1990 med TurboExpress och SEGA gjorde 1995 med SEGA Nomad?
Jag försöker inte att vara nonchalant med detta, det finns givetvis någon utveckling också, men utöver den förväntade tekniska utvecklingen så tycker jag att Switch inte är speciellt nyskapande.

Bäst till julen passar dock Genever, för det rimmar så bra på bäver!

 
! Anmälj Länk
 
 
Silhuett (P) 
23 dec 2017 12:31
Nier Automata.

If only I could, I'd make a deal with God.

 
! Anmälj Länk
 
 
Sensemaker  
23 dec 2017 12:37
Inte spelat nåt på listan faktiskt. Jag tycker Edith Finch kändes annorlunda i år, Nier körde jag demot och skulle troligen röstat på det om jag hunnit spela det än, det ligger på högen av games to play.

Bra spel i år, men egentligen mest sequels och sånt. Tycker inte det var mycket som kändes direkt superinnovativt, inte ens Horizon, som är GOTY för mig, men det är ju egentligen en mashup av Tomb Raider, Far Cry och The Witcher 3 (typ).

 
! Anmälj Länk
 
 
Nextendo (P) 
23 dec 2017 12:50
Nintendo Switch. Underbart att Nintendo fortsätter att förnya branschen.

 
! Anmälj Länk
 
 
KlisterMaya96 (F21) 
23 dec 2017 13:46
Nierrrrrrr

 
! Anmälj Länk
 
 
Tomiggo (P) 
23 dec 2017 16:17
Nintendo Switch, utan att någonsin ha rört vid en!

 
! Anmälj Länk
 
 
Gottfrid (P) 
23 dec 2017 16:29
Jag tycker att Everything och What Remains of Edith Finch är de två solklara kandidaterna här. Två spel med tydliga visioner och ett rakt igenom unikt genomförande.

Lever i musik och dör i spel.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
23 dec 2017 16:36
Jimmy Eliasson:

Switch inte är speciellt nyskapande


[love]

 
! Anmälj Länk
 
 
Det Lilla Svinet (P26) 
23 dec 2017 17:17
Vet inte om man kan kalla switchen nyskapande, finns motsvarande sedan tidigare bara inget som gjorts lika bra. Årets trendsättare däremot.

Årets nyskapare måste vara Breath of the wild för min del. Förändrat helt på hur jag ser på open world spel och hur de skapas. Smått revolutionerande spel!

NintendoID: Kinderfeld (The Guy)

 
! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
23 dec 2017 17:19
Vettifasen ifall jag tycker något varit nyskapande iår.

Loadings egna lilla Retro-Räv

 
! Anmälj Länk
 
 
Alienshade (P) 
23 dec 2017 19:12
Imorgon så har vi 3 switch i familjen! Visserligen 2 ps4 1 ps3 som också är framme. Sen switchen kom så har jag inte ens bryt mej i att plocka fram ps vitorna.... Personligen så vill jag spela olika ps4 spel nu under ledigheten!

 
! Anmälj Länk
 
 
Bitbox (F31) 
23 dec 2017 19:56
Doki Doki Literature Club [love]

För övrigt anser jag att WOLOLOOOO

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
23 dec 2017 20:35
Jag säger Switch, men bland spelen så får jag säga Hellblade: Senua's Sacrifice. Vet inte om jag tidigare varit med om att den mentala hälsan integrerats i ett actionspel såpass lyckat tidigare. Nog för att både Spec Ops: The Line och Eternal Darkness doppar tårna i området en aning, men det här spelet går verkligen all-in och är den spelupplevelse som lämnade starkast känslomässiga avtryck på mig i år. Fantastiskt välgjort och originellt.

Puff-Puff?

 
! Anmälj Länk
 
 
Sensemaker  
23 dec 2017 22:57
Johan Lorentzen? , ändra till psykisk ohälsa.. Psykologisk ohälsa finns det ingenting som heter :) det är två totalt olika saker.
Psykisk ohälsa är det du menade ^^^^

 
! Anmälj Länk
 
 
JokerM6 (P35) 
24 dec 2017 01:00
Det Lilla Svinet:

Årets nyskapare måste vara Breath of the wild för min del. Förändrat helt på hur jag ser på open world spel och hur de skapas. Smått revolutionerande spel!


This!

Thåström utan sång: JVM http://soundcloud.com/jvm-2/sets/jvm

 
! Anmälj Länk
 
 
yokisuci (P29) 
25 dec 2017 14:19
Jimmy Eliasson:

Hur nyskapande är egentligen Switch?

Är det inte egentligen samma sak som NEC gjorde 1990 med TurboExpress och SEGA gjorde 1995 med SEGA Nomad?


Det Lilla Svinet:

Vet inte om man kan kalla switchen nyskapande, finns motsvarande sedan tidigare bara inget som gjorts lika bra.


Det handlar inte om att vara först med en idé, utan om att lyckas genomföra (och marknadsföra) den på ett bra sett så idén slår igenom på en bredare front.

"Smarta telefoner" fanns innan iPhone, men det var iPhone som satte standarden för hur en smartphone skulle fungera och se ut. Vissa menar att Android utvecklades innan iPhone presenterades, och det är sant. Men tanken då var något mer i stil med BlackBerry.

 

Ändrad: 25 dec 2017 14:32 av yokisuci, ändrad 4 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Jimmy Eliasson (P37) 
25 dec 2017 15:15
yokisuci:

Det handlar inte om att vara först med en idé, utan om att lyckas genomföra (och marknadsföra) den på ett bra sett så idén slår igenom på en bredare front.


För att vara en framgång, ja. Men nu talar vi specikt om nyskapande och det kan väl inte vara nyskapande om det redan är skapat sedan tidigare?

Bäst till julen passar dock Genever, för det rimmar så bra på bäver!

 
! Anmälj Länk
 
 
Alexander Rehnman (P20) 
25 dec 2017 16:54
Sensemaker? , ändra till Johan Lorentzon.. Johan Lorentzen finns det ingen här som heter :) det är två helt olika personer.
Johan Lorentzon är den du menade ^^^^

Dold text: (Förlåt :P)

http://livshornet.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Johan Lorentzon (P37) 
25 dec 2017 17:00
Sensemaker:

Johan Lorentzen


Who the fook is that guy?

;)

 
! Anmälj Länk
 
 
Sensemaker  
25 dec 2017 17:03
Alexander Rehnman:

det är två helt olika personer


Badumdum-tschiii helt rätt, ett bedrövligt misstag :)

Men faktiskt, Hellblade handlar om psykisk ohälsa, psykoser närmare bestämt.
Psykologisk ohälsa skulle troligen vara ett spel om en psykolog som brotts med dåligt leverne :-p

https://www.google.se/search?q=psykologisk+ohälsa&oq=psykolo...

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Multi | Till toppen 1 2 | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.