Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Marknad   Köp   + Ny diskussion
Till botten Visar hela tråden

[RETRO] Super Nintendo spel sökes!

skapad 30 jan 2018 20:50 | svar 21 st | visats 168 ggr

 
Boogeyman (P) 
30 jan 2018 20:50
Om ni sitter på gamla SNES-spel som ni inte vet vad ni ska göra av, så är jag väldigt intresserad. Jag är en samlare som tar extremt väl hand om mina spel och prylar, dock eftersöker jag dessa titlar för att spela dem då jag tycker att de är till för att upplevas istället för att stå och damma. SNES är en mycket betydelsefull konsol för mig, och jag vill så gärna få tag på dessa spel för ett rimligt pris, och på så sätt återuppleva min barndom. Som sagt är jag extremt varsam av mig och kommer bevara spelen i utmärkt skick, trots användning.

Det här är de spel jag eftersöker mest, men jag tar också gärna emot andra förslag:

Megaman X2
Megaman X3
Megaman 7
Soul Blazer
Teenage Mutant Ninja Turtles IV - Turtles in Time
Terranigma
Harvest Moon
Castlevania Vampire’s Kiss
Kirby’s Dreamland 3
Demon’s Crest
Actracer
Actracer 2
Final Fantasy III
Hagane - The Final Conflict
Breath of Fire
Breath of Fire 2
Earthbound
Secret of Mana
Contra III - The Alien Wars/Super Probotector - Alien Rebels
Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
Super Ghouls ’n Ghosts
Super Mario RPG - Legend of the Seven Stars
Super Punch-Out!!
Super Mario World 2 - Yoshi’s Island
Wild Guns
Lufia & the Fortress of Doom
Lufia 2 - Rise of the Sinistrals

Tack!

 

Ändrad: 6 mar 2018 10:08 av Boogeyman, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Trivigaunte (P) 
31 jan 2018 10:54
Jag har Terranigma i tysk dubbning, om det är intressant? Det ligger ute för 229kr på Tradera så du kan få mitt för 200. Bara kassetten, tyvärr.

Och om du inte får tag på Soul Blazer och hellre vill köpa plattformsliret Skyblazer har jag det för en rimlig slant med.

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
31 jan 2018 14:27
Trivigaunte:

Jag har Terranigma i tysk dubbning, om det är intressant?


Jag skulle gärna vilja ha den engelska versionen eftersom det är första gången jag vill spela detta, tack för att du ändå frågade! [smile]

Trivigaunte:

Skyblazer


Intressant, aldrig hört talas om namnet förut. Vore det till besvär att fråga om bilder på spelet?

 
! Anmälj Länk
 
 
Trivigaunte (P) 
1 feb 2018 08:17
Förståeligt ang Terranigma! Hade själv spelat det emulerat först, men fick ändå sitta med en tysklexikon-app för att hänga med...

Du får en video! Ganska rättframt plattformsaction men bra musik och det är kul med de hinduiska elementen. Producerat av Sony, märkligt nog.

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
1 feb 2018 11:10
Trivigaunte:

men fick ändå sitta med en tysklexikon-app för att hänga med


Det kallar jag för engangemang [smile]

Trivigaunte:

Du får en video!


Det ser kul ut, vad är det för regionskod på kassetten och hur är skicket på den?

 
! Anmälj Länk
 
 
Trivigaunte (P) 
1 feb 2018 11:42
Boogeyman:

Det ser kul ut, vad är det för regionskod på kassetten och hur är skicket på den?


Det är vanlig PAL, hade inga problem att spela det men det var ett par år sedan jag hade det framme senast. Ska se om jag hittar rätt kablar för att koppla in det gamla sneset bara (om det funkar längre [chocked]). Men jag har förvarat spelet så det inte ska ha blivit dammigt eller så sen jag köpte det.

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
1 feb 2018 12:54
Trivigaunte:

Det är vanlig PAL, hade inga problem att spela det men det var ett par år sedan jag hade det framme senast. Ska se om jag hittar rätt kablar för att koppla in det gamla sneset bara (om det funkar längre ). Men jag har förvarat spelet så det inte ska ha blivit dammigt eller så sen jag köpte det.


Jag förstår, vilket land kommer det i från? Är spelet svensksåld? [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Lando (P31) 
1 feb 2018 18:19
boogeyman:

Turtles in Time


Jag har ett extra Turtles in Time, tror versionen är Tysk men vad jag minns är spelet helt på engelska. Dock endast kasett, ska dubbelkolla och återkomma.

Also: Om alla de här spelen haren koppling till din barndom måste din barndom varit episk xD Det här är ju typ bara dom allra bästa och sällsynta SNES spelen, tillsammans värda en mindre förmögenhet idag xD

They Breathe på Steam!

 

Ändrad: 1 feb 2018 20:57 av Lando, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
1 feb 2018 23:58
Lando:

ska dubbelkolla och


Det vore jättesnällt [smile]

Lando:

Om alla de här spelen haren koppling till din barndom måste din barndom varit episk xD Det här är ju typ bara dom allra bästa och sällsynta SNES spelen, tillsammans värda en mindre förmögenhet idag xD


Jag har faktiskt inte ens spelat hälften av dem, som liten växte jag upp med Super Nintendo, men jag hade inte så många spel till den.

Man upptäckte emulatorn på PC ganska tidigt i åldern och då fick man chansen testspela de spelen man bara kunde drömma om att äga. Men man visste för lite om vilka spel som var bra och man var även för liten för att förstå engelska i de spel som krävde lite språkkunskaper.

Jag insåg inte förrän några år sen hur mycket jag faktiskt missat från den generationen och det gör bara ont av tanken av att jag faktiskt inte försökte utforska mer i dess spelutbud som yngre och den känslan av ånger och tomhet lever med mig än idag.

Idag är spelen såpass dyra att det inte är vansinnigt, i slutändan är det bara spel och man tycker det är synd att majoriteten försöker utnyttja de som faktiskt vill spela dem här spelen..

Därför vill jag åtminstone göra ett försök och fråga omkring om det finns godhjärtade människor här som har några kassetter undangömt uppe på vinden eller i garderoben som inte används och möjligtvis hjälpa mig utöka min spelsamling.

Jag hoppas bara att ni vill dela med er av den spelglädje ni själva upplevde med de här fantastiska titlarna [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Lando (P31) 
10 feb 2018 20:26
Fan, glömde kolla i veckan, var rejält med sjuk, men ska testa kassetten imorn :)

They Breathe på Steam!

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
10 feb 2018 21:43
Lando:

Fan, glömde kolla i veckan, var rejält med sjuk, men ska testa kassetten imorn :)


Inga problem, hoppas du mår bättre [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
10 feb 2018 22:07
Boogeyman:

Super Turrican
Super Turrican 2


Du köper väl en SuperNT? Då ingår väl dessa två spel i konsolen? Nog för att det är kul med fysiska utgåvor och allt, men känns inte dessa lite överflödiga just i det här fallet?

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
11 feb 2018 01:32
NicolausCamp:

men känns inte dessa lite överflödiga just i det här fallet?


Jo, det har du kanske rätt i särskilt när det kommer till den första då DC versionen är ändå överlägsen originalet [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Lando (P31) 
11 feb 2018 19:50
Boogeyman:

Det här är de spel jag eftersöker mest, men jag tar också gärna emot andra förslag:


Sådär, nu har jag rotat lite i dublett-lådan samt testat kassetterna på min gamla SNES. De spel jag har dublett av som jag tror kan vara av intresse är:

Another World
TMNT4: Turtles in Time
Shadowrun

Vet inte om du känner till Shadowrun, men det är en riktig klassiker på SNES, och unikt nog även översatt helt på svenska, vilket minst sagt leder till en del garv under genomspelningen. Har du aldrig spelat det, men vill upptäcka pärlor på SNES, kan jag starkt rekommendera det, ett av mina favoritspel till formatet, även om det tar en liten stund att vänja sig vid dess lite halvstela typ.. realtime/turn based hybrid-gameplay. :)

Another World är också en udda fågel, före sin tid helt klart, och med en rätt stel gamepay som det tar ett tag att vänja sig vid, men världen man får ta del av och historien är i en klass för sig när man väl kommer in i det, och det går inte heller att förneka vilken påverkar Eric Chahis klassiker hade på efterkommande spel i genren (typ Ico osv). Spelas nog dock helst med guide idag :))

Och sen hade jag NHL 94, 95 och 96, där NHL 95 är komplett med låda och hela altet faktiskt.Vet inte om NHL-spelen är din grej, men jag tänkte jag kollar iaf, eftersom du är ute efter SNES-spel specifikt. NHL 94 och 95 anses väl båda fortfarande som typ toppen av sin genre, och NHL 96 är också helt ok (här lade de dock till en snurrfint som sabbade allt :P).

Sen har jag även trå japanska exemplar av Super Street Fighter 2, Street FIghter 2 Turbo, och Street Fighter 2, om det är nåt av intresse... isf kanske du behveör en converter eller så :) Men de spelen spelar man ju inte direkt för storyn, så att säga :D

They Breathe på Steam!

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
11 feb 2018 23:32
Lando:

Another World
TMNT4: Turtles in Time
Shadowrun


Oh, låter intressant. Vilken region är kassetterna märkta med? Jag antar att det är SCN på Shadowrun? Och hur är skicket på spelen och så? Förresten, kollade du upp om TMNT hade andra språkalternativ? [smile]

Jag skulle faktiskt inte säga nej till alla tre, beroende på hur mycket du skulle vilja ha för dem. [wink]

Min konsol är regionfri, så det är inga problem med japanska utgåvor, dock har jag redan Street Fighter 2 tror jag.

 
! Anmälj Länk
 
 
Lando (P31) 
12 feb 2018 13:15
Boogeyman:

Och hur är skicket på spelen och så? Förresten, kollade du upp om TMNT hade andra språkalternativ?


Skicket på samtliga är bra skulle jag säga, och yeah, Turtles in Time har tysk text på baksidan men är i övrigt på engelska (iaf den timmen or so jag testade, skulle inte tro att det byter! :P), så det är ju nice.

Alla tre är spel jag ägde i endast kasettform way back in the 90s, men sen köpte komplett för att få lådan i hyllan på senare år, varpå jag fick dubletter av kassetterna. Affektionsvärdet fick mig dock att behålla de kassetter jag ägde och byta ut dem jag fick med kartongerna, så de jag har extra är de finare av de två faktiskt!

Vad gäller pris, jag vet inte, på Tradera kostar ju vanligtvis iaf TMNT och Shadowrun någon tusenlapp + bara som kassetter, vilket ju är ett rejält överpris om man frågar mig. Men kan jag få nånstans runt halva det så får jag iaf tillbaka ungefär det jag en gång gav för dem! En 4-500 per spel eller så. Nånstans där iaf.

Another World vet jag inte riktigt.., men en 2-300 kanske?

Street Fighter 2 Turbo japansk kan jag väl ta nån hundring elller så för kanske?

They Breathe på Steam!

 

Ändrad: 12 feb 2018 13:17 av Lando, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
12 feb 2018 13:27
Jag PM:ar dig [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Wihlborg (P) 
12 feb 2018 14:08
Super Mario World
Goof Troop
Zombies Ate My Neighbors

Samtliga endast kassett i PAL-format, något som intresserar? =)

Giger is God [PSN: SickMinder] [0001-3395-7253] http://doublejump-sickminder.blogspot.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
12 feb 2018 20:01
Wihlborg:

Zombies Ate My Neighbors


Jag PM:ar dig :)

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
12 feb 2018 20:16
Intresserad?

Testade det precis för att kolla att betteriminnet fortfarande fungerade, vilket det gjorde.
Ge mig ett bud om intresse finns. [smile]

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
12 feb 2018 21:19
NicolausCamp:

Intresserad?


PM [smile]

 
! Anmälj Länk
 
 
Boogeyman (P) 
6 mar 2018 10:08
Bump

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Köp | Till toppenVisar hela tråden

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.