Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Spel   Multi   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 4 | nästa | sista

Trump tror att skolskjutningar beror på våldsamma spel och filmer

skapad 22 feb 2018 20:27 | svar 79 st | visats 515 ggr

 
Oskar Skog (P) 
22 feb 2018 20:27

Förra veckan dog 17 människor i en ny tragisk skolskjutning i Nordamerika.


Nu har presidenten i Nordamerika, Donald Trump, gjort ett uttalande om den händelsen.


"Jag hör allt fler säga att våldet i spel påverkar ungdomars tankar", säger Trump. "Och om man går ett steg längre så handlar det också om det de ser i filmer."


"De här filmerna är våldsamma, men barn kan se dem så länge det inte finns något sex i dem. När det handlar om våld i filmer måste vi kanske skapa ett annat system för det."


Trump har även föreslagit att det skulle vara en idé att beväpna lärare i skolorna, så att de kan stoppa eventuella gärningsmän från nya dåd.Visa nyheten som publikation

 
! Anmälj Länk
 
 
Kennydroid (P31) 
22 feb 2018 20:37
Nä Trump har fel, jag tror fortfarande att det är rollspelen som hjärntvättar alla små hjärnor.

 
! Anmälj Länk
 
 
Dr Guildo (P) 
22 feb 2018 20:38
Att beväpna mer folk skulle bara öka chansen att något sånt här skulle kunna ske igen såklart. Även en lärare skulle kunna bli galen på samma sätt som den till synes normala piloten från tyskland som körde in ett plan i en bergvägg för några år sen.

Men Trumps röstare är till större delen fok som inte vill nagga på sin rättighet att kunna försvara sig med vapen så därför kommer han med det här uttalandet.

Det är tur att Trump är relativt gammal ändå.

 
! Anmälj Länk
 
 
Oskar Skog (P) 
22 feb 2018 20:39
Kennydroid:

jag tror fortfarande


Men den livsfarliga hårdrocken, då?


 
! Anmälj Länk
 
 
Dr Guildo (P) 
22 feb 2018 20:41
När man tänker på det är det verkligen helt absurt att man kan köpa vapen så lätt i USA. Det som är ännu mer sjukt är att många vettiga människor i USA stödjer det.

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
22 feb 2018 20:48
Det är givetvis helt frånkopplat de mentala problem som gör att man faktiskt tar livet av andra, men det stämmer helt klart att USA är väldigt öppna med att visa våld speciellt för barn.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Dr Guildo (P) 
22 feb 2018 20:50
USA's medborgare lever så mycket i känslan av att det är "land of the free" att de tycker det är rimligt att de ska kunna försvara sig mot eventuella inkräktare med samma medel som inkräktarna. Det vill säga beväpnade med vapen. Det dem inte fattar är att ju mer vapen desto större chans är det att de används, och det leder bara till en uppåtgående spiral av skjutvapen.

De kan alltid rättfärdiga det med att de vill kunna försvara sig och inte regleras av "staten".

 
! Anmälj Länk
 
 
Fröken Keke (F26) 
22 feb 2018 20:57
Dr Guildo:

De kan alltid rättfärdiga det med att de vill kunna försvara sig och inte regleras av "staten".


Det där är så hycklande. De menar att de behöver vapen för att störta en eventuellt korrupt regering, men var är revolutionen mot Trump, egentligen?
De är för indoktrinerade i patriotism för att någonsin förmå sig att göra något sådant.

Jobbar fortfarande med Rombra.

 
! Anmälj Länk
 
 
Notorious Gamer (P19) 
22 feb 2018 21:05
Hans tweets om lärare som borde få vapen är bara... Jag vet inte. Detta är deras president.

SW-0856-6526-9394 3DS FC: 2020-0150-9290

 
! Anmälj Länk
 
 
Dr Guildo (P) 
22 feb 2018 21:08
Trump är väl för de här människorna som lever kvar i illusionen av att de är fria människro som skapar sin egen trygghet och sin egen framgång. Deras patriotism ligger i att de inte har något annat än sig själva och sitt eget egenintresse att försvara. De är fortfarande "nybyggare" som tar för sig utan att ta hänsyn till helheten. Det är mitt intryck.

 
! Anmälj Länk
 
 
Redfoxe (P29) 
22 feb 2018 21:09
Oskar Skog:

Trump har även föreslagit att det skulle vara en idé att beväpna lärare i skolorna, så att de kan stoppa eventuella gärningsmän från nya dåd.


Ja inget förvånar mig längre.
Kommer aldrig förstå hur man kan älska vapen som USA gör.

Loadings egna lilla Retro-Räv

 

Ändrad: 22 feb 2018 21:11 av Redfoxe, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Sarato (P30) 
22 feb 2018 21:10
Jag skulle nog skylla på tillgången till vapen...

Ah! Life giving water! Nectar of the gods!

 
! Anmälj Länk
 
 
Dr Guildo (P) 
22 feb 2018 21:20
Jag tror ändå att Trump är det sista ropet för den här omogna hållningen USA har som supermakt. Det sista ropet för de outbildade som lever kvar i cowboy-mentaliteten men den för iaf något gott med sig, och det är att de behandlar Nordkorea med samma medel som de själva. Kim Jong Un har ju mjuknat efter det barnsliga bråket om hur de kan förgöra varandra med ren eldkraft.

Det är bra med raka ord mot en sådan diktatur som Nordkorea som egentligen bara får existera pga sina hot och provokationer. Jag tycker det är bra att Trump, som inte har kapacitet att vara diplomatisk, kört med en retorik som Kim Jong förstår. Det är ett steg mot att kuva dem istället för att köra med diskreta sanktioner som bara skulle provocerat.

Låt Kim Jong veta att det finns kapacitet att förstöra om han inte skärper sig så att säga så kan tiden se till att han dör och en något mer mogen ledare tar hans plats innan han får för sig att göra något dumt.

 
! Anmälj Länk
 
 
The Sign Painter (P) 
22 feb 2018 21:44
Ska man skratta eller gråta..?

Jag tycker mest synd om de som blev utsatta och att de ska behöva höra att det är filmer och spel som är orsaken snarare än det uppenbara, av sin egen president dessutom.

NNID: Robb

 
! Anmälj Länk
 
 
judge death (P28) 
22 feb 2018 21:47
Notorious Gamer:

Hans tweets om lärare som borde få vapen är bara... Jag vet inte. Detta är deras president.


Dock är det ett gammalt förslag, redan 2012 föreslog man efter skolskjutning att lärare skulle ha vapen för kunna skydda eleverna.

Deras tankesätt är lite: Om någon hotar mig med vapen ska jag kunna försvara mig med ett vapen, många amerikanare har svårt för att ta in bilden av hur vi i eruopa har det med strikta regler på vapen: hur gör ni då om någon kommer med ett vapen och tänker skjuta er, klart jag vill kunna försvara med och tänk hur tidigt en skolskjutning kan stoppas om förövaren skjuts och oskyldiga räddas? Endast psykiskt sjuka människor inte vapnen är problemet, är amerikanarnas tankesätt. [crazy]

Love is poison.

 
! Anmälj Länk
 
 
dan_deville (P35) 
22 feb 2018 22:18
Jag tror att det faktum att Trump överhuvudtaget är i en position att uttala sig och det skjutvapenrelaterade våldet i USA beror mest på Amerikaners pinsamt låga bildning och dåliga omvärldsuppfattning, inte på elektronisk underhållning.

Beroende sedan 1986... PSN: Dan_Deville

 
! Anmälj Länk
 
 
Johan Lorentzon (P37) 
22 feb 2018 22:20
Det här blir bara så fel och motsägelsefullt.

Låt oss säga att spel och film är den där ondskan som gör att barn och ungdomar blir våldsamma. Borde inte då den mer eller mindre fria skjutvapentillgången vara ännu farligare? Om skjutvapen var svårare att få tag på så hade ju inte dess "våldsspelgalningar" haft något att skjuta med. Eller åtminstone svårare att få tag på skjutvapen och inte kunnat ha flera lådor med ammunition och automatvapen.

Visst att de kan springa in och gå bärsärk med en yxa, vilket också skulle vara illa, men det skulle inte blir en massaker som när någon går in och tömmer ett automatvapen rakt in i en skola.

 
! Anmälj Länk
 
 
Anubis (P29) 
22 feb 2018 22:38
Kan rekommendera den här roliga (och skrämmande) klippet (är i tre delar) från John OliverSen kan jag rekommendera den här. I klippet så låter dom programledaren spela en lärare som ska rädda sina elever. Skrämmande resultat


 
! Anmälj Länk
 
 
GeckoYamori (P31) 
22 feb 2018 22:41
Om Trump faktiskt skulle försöka lagstifta om restriktioner för spel skulle det innebära den ultimata ironin för alla de som vände sig mot högerpopulismen för att de blev skrämda av vänsterfeminister som kritiserade aspekter av industrin och blev helt besatta av tanken att de skulle försöka ta bort spelen från dem.

Den som tar, han har.

 
! Anmälj Länk
 
 
Simon B (P33) 
22 feb 2018 22:43
Ja självklart... Det bästa man kan göra när man har stora problem med vapen är att beväpna ännu fler.

Det är svårt att förstå sig på det där landet på andra sidan Atlanten.

 
! Anmälj Länk
 
 
JokerM6 (P35) 
22 feb 2018 23:30
Fuck you Drumpf

Thåström utan sång: JVM http://soundcloud.com/jvm-2/sets/jvm

 
! Anmälj Länk
 
 
Avgrundsvrål (P31) 
22 feb 2018 23:35
Oskar Skog:

presidenten i Nordamerika, Donald Trump


Ja, asså det är ju rätt i sak men...

Berätta aldrig för honom att du sa så!

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Dr Guildo (P) 
22 feb 2018 23:36
Om Trump faktiskt skulle försöka lagstifta om restriktioner för spel skulle det innebära den ultimata ironin för alla de som vände sig mot högerpopulismen för att de blev skrämda av vänsterfeminister som kritiserade aspekter av industrin och blev helt besatta av tanken att de skulle försöka ta bort spelen från dem.

Värdelös analys

 
! Anmälj Länk
 
 
yokisuci (P29) 
23 feb 2018 00:26
Klart det är spelens fel! Det märker vi ju, alla som spelar går ju lös för fulla muggar med automatvapen! Livsfarligt! Förbjud våldsamma TV-spel så är problemet ur världen!

Skämt o sidor, jag tror bestämt att våldsamma TV-spel och filmer påverkar personer som redan har övriga problem. Jag menar, ingenting som man tittar på går obemärkt förbi. Att däremot säga att det minsann är de våldsamma spelen som resulterar i att vi har skolskjutningar känns lika tokigt som att skylla på våldsamma filmer. Däremot, barn som redan från början tenderar att vara våldsamma och ha problematisk uppväxt, blir knappast bättre av våldsamma spel och filmer. Att säga att det inte kan öka risken för en redan störd individ att trilla över gränsen känns fel.

Med det sagt, vi har trots allt åldersgränser på både filmer och spel, vilket jag anser är bra. Jag kan nog önska att fler föräldrar var något mer strikta på att följa dessa. Jag tycker faktiskt inte att det är lämpligt för en tioåring att gå lös i GTA eller CS:GO. Och ska nu ungen spela det i alla fall, kan man kanske lära ungen att ha ett mer sunt förhållande till spelen (och förklara vad det faktiskt handlar om) istället för att lämna den ensam och låta den sitta där och skrika för fulla muggar att h*n "MINSANN SKJUTA HUVUDET AV DEN JÄÄÄVLA FUCKING HOOORAN SOM SKA DÖÖÖÖÖ!!!" vilket jag både hört från barn i vuxen ålder och när jag själv var barn. För håller man på sådär, så har man enligt mig inte ett sunt förhållande till spel eller film, oavsett ålder.

Samtidigt är det ju så, att de personer som jag kände som spelade våldsspel och tittade på våldsamma filmer som liten och inte direkt verkade påverkas helt sunt utav det, hade ju ändå inte föräldrar som brydde sig.

 

Ändrad: 23 feb 2018 00:35 av yokisuci, ändrad 3 gånger

! Anmälj Länk
 
 
Seb (P28) 
23 feb 2018 00:59
Det bästa är ju när Trump tweetar om "god bless America" precis efter att dylika dåd hänt. Vilket jävla bra land, alltså.

Portable gaming was intended for use while on the toilet. Fact.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Multi | Till toppen 1 2 3 4 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.