Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!
Forum   Blandat   Övrigt   + Ny diskussion
Till botten 1 2 3 | nästa | sista

Är Youtube på väg åt helvete?

skapad 28 feb 2018 03:13 | svar 57 st | visats 670 ggr

 
Avgrundsvrål (P31) 
28 feb 2018 03:13
Många av oss kan se tillbaka på 10 år av Youtube och har sett trender där både ploppa upp och dö. Oftast som resultat av användarintressen, musiktrender har kommit och gått, virala videor likaså. Men för bara knappt tre år sedan så visade det sig att Youtube som företag egentligen inte drar in någon vinst utan knappt hamnar på plus- minus noll när infrastrukturkostnaderna har betalats. En trend Google i flera år givetvis velat vända.

Den stora skaran content creators har i stor utsträckning börjat göra sig hörda om saken också, och kritiken har gällt både falska flaggningar för copyright infringement som tar tid och ork att lösa, ett Youtube staff som mest verkar rycka på axlarna, videos som inte längre dyker upp i folks feeder och videos som utan förståelig anledning får reklamen bortplockad då algoritmerna ansett de på något vänster innehålla så kallat "offensive content", ofta utan att skaparna själva kan förstå var felet ligger. Kort sagt - Youtube som sida bär idag med sig flera problem som deras content creators stör sig på.

Youtube har också insett att en stor del av de videos folk ser sker genom att inbäddas i andra sidor. Video-artiklar som Topp 10-listor eller rent click bait gör sig väldigt bra där och drar därför också in en del ad revenue. Detta samtidigt som publiken på Youtube i stor utsträckning skiftat. Den är kanske framför allt i större utsträckning yngre idag och ett resultat är att subscription feeds inte längre är prio ett för vart klicken kommer ifrån. Och för generationen som känner internet genom mobilerna är det inte ens säkert att man har skapat en användare på sajten, och i de fallen man har det kanske inte ens klicken kommer från specifikt subscriptions, utan från Youtubes algoritmer som föreslår videos baserat på vad du tittat på och vad som är populärt.

Mark från Classic Game Room går på en lång rant om Youtube nyligen i en intervju som Pat The NES Punk gör med honom och beskriver Youtube som en plats på internet som gått från riktigt content till att handla om clickbait och barn som äter diskmedel.

Man får lätt bilden av att Youtube är en plats på internet som skiftar fokus, och vars content creators en efter en verkar fly ifrån. Vad tror ni, är Youtube på väg åt helvete?

INSTAGRAM ― https://www.instagram.com/avgrundsvroal

 
! Anmälj Länk
 
 
Roger Ling (P) 
28 feb 2018 04:51
För några dagar sedan uppdaterades youtube-appen på min Apple TV från en underbart snabb och lätthanterad app till samma slöa helvetesapp som på min TV. Så visst går youtube åt helvete. Nu har de t.o.m ads mitt i videorna.

Tidigare känd som V5er

 
! Anmälj Länk
 
 
Micke Johansson (P34) 
28 feb 2018 07:40
Det har varit åt helvete en ett par år nu tycker jag.

Yazuka - www.yazuka.net

 
! Anmälj Länk
 
 
Nicke Karlsson (P32) 
28 feb 2018 07:43
Tror att det handlar om att man känner sig utknuffad som målgrupp. Man har mejslat fram en preferens som med åren blir allt mer cementerad - barn som äter diskmedel känns inte lika värt ens tid som det gjorde förr.

Att sedan content creators börjar gnåla för att de ser minskade intäkter till följd av ändrade beteenden, både från YouTube och "tittarna" är ju inget konstigt i sig.

Patreon är ju the way to go, men med den bistra baksidan att en genomsnittsanvändare kanske inte har råd av prenumerera monetärt på lika många "kanaler" som man följer gratis.

"Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man." - The Dude, The Big Lebowski

 
! Anmälj Länk
 
 
NicolausCamp (P36) 
28 feb 2018 08:32
På väg?

Det hade passat perfekt till Switch!

 
! Anmälj Länk
 
 
Tobias Söderlund (P) 
28 feb 2018 08:35
Tycker YouTube följer den klassiska vägen typ alla fria tjänster någonsin har gått. Man inser någonstans längs vägen att pengar måste komma in i högre omfattning och börjar därför experimentera med olika typer av lösningar. Red, reklam i tid och otid och nu även extremt störande banners tvärs över filmerna. Upplever det personligen som att någonting kommer att hända med YouTube som vi känner det idag som får en stor skara användare att vända tjänsten ryggen.

https://legerdemainlive.blogspot.se/

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
28 feb 2018 09:03
Känner att Youtube blir sämre och sämre för var dag.

Inte pga utformningen utan pga det innehåll som gör youtube populärt idag.

Jag skulle vilja ha en funktion att blocka kanaler jag inte är intresserade av, såsom jocke och jonna, Iwanttobecool, etc, etc. Kanaler som inte skapar något för mig. Så att youtube kan förstå vad jag inte vill se och därmed kurera ett flöde som är mer anpassat mig. För nu så får jag sådant som andra gillar som jag ej gillar. Det är irriterande.

Att kunna blocka kanaler hade varit så guld värt för mig.

Men det är nog en mardröm för pengavinst-tänkande.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Shiine (P28) 
28 feb 2018 09:09
Jag har typ slutat att följa nya personer på tuben nu. Nu följer jag bara dem som jag alltid följt sedan typ 5år tillbaka, det räcker bra det. Inga clickbaits alls på dem.

 
! Anmälj Länk
 
 
Sarato (P30) 
28 feb 2018 09:16
Roger Ling:

Nu har de t.o.m ads mitt i videorna.


Det har de haft i många år.

Jag känner att Youtube har försökt växa upp men samtidigt tappat sin identitet.

Det är förutom Loading den sida jag besöker absolut mest under dagen. Jag har massor med prenumerationer på diverse teknik- och spelkanaler och tittar endast på det för underhållnings skull. Jag hoppas att Youtube kan återställa sig och även ge mindre kanaler en ordentlig chans för just nu så känns det som att alla kanaler som inte uppnår målen med antalet timmar av tittat material förlorar all inkomst. Det måste få en förändring.

Ah! Life giving water! Nectar of the gods!

 
! Anmälj Länk
 
 
Nonte (P) 
28 feb 2018 10:05
Apropå mindre kanaler så skärpte de precis kraven i sitt ”partnerprogram”, vilket innebär att inga kanaler med mindre än 4000 visningstimmar inom en 12-månadersperiod och 1000 prenumeranter får möjlighet att lägga annonser på sitt innehåll.

 

Ändrad: 1 mar 2018 10:30 av Nonte, ändrad 1 gång

! Anmälj Länk
 
 
Roger Ling (P) 
28 feb 2018 10:45
Sarato,

Inte på Apple tv. Det var inte länge sedan det inte fanns någon reklam alls i Youtube på Apple TV.

Tidigare känd som V5er

 
! Anmälj Länk
 
 
Alexander Rehnman (P20) 
28 feb 2018 10:48
Rubriken behöver fixas.

Ta bort "på väg", flytta "är" till efter "Youtube" och byt ut frågetecknet mot en punkt.

http://livshornet.se

 
! Anmälj Länk
 
 
Fridell (P) 
28 feb 2018 10:54
Youtube är för stort och sitter på stor makt. Google är dessutom bekväma med det. För mycket makt och bekvämlighet ljuder illa i mina öron och korrumperar alltid.

 
! Anmälj Länk
 
 
Terzom (P28) 
28 feb 2018 11:40
Tycker inte riktigt att det går åt helvete. Vist reklam är jobbigt, det har det alltid varit, men att betala en månads kostnad för något har också alltid varit jobbigt.

Vilken väg ska Youtube gå annars? Reklam måste ju finnas annars måste det ju kosta.

Sen som Creator så kan jag tänka mig att copyright infringement och demonetization är skit jobbigt, men det är ju inget vi som tittare utsätts för i den sträckning att det påverkar våra liv.

Det är som facebook som bara highlightar vissa inlägg från vissa människor för att i slutändan så kan ma inte highlighta alla 500 inlägg samtidigt, gissar att Youtube lite samma problem iomed att dom vuxigt enormt på senaste tiden.

Problemet blir ju att då måste ju youtube ta ett ställningstagande att visa vad som är populärast hos en så bred målgrupp som möjligt. För vem vill se lilla Terzom med 70 subscribers säga vad han har köpt för spel på sensate rean?


 
! Anmälj Länk
 
 
Sparkle Emotion (P29) 
28 feb 2018 12:49
Vadå går? Det är redan åt helvete.

Jonas

 
! Anmälj Länk
 
 
Muppbuss (P) 
28 feb 2018 12:49
Nonte:

Apropå mindre kanaler så skärpte de precis kraven i sitt ”partnerprogram”, vilket innebär att inga kanaler med mindre än 4000 visningstimmar inom en 12-månadersperiod och 1000 prenumeranter får möjlighet att lägga annonser på sitt innehåll.


Det här kan nog ändra innehållet på Youtube mer än man tror. Det finns en hel del mindre kanaler som förlitar sig på att dyka upp i sökresultaten istället för att ha en massa subs, dessa kommer troligtvis inte producera lika mycket content om de inte får betalt. Typ how-to videos och guider och sånt.

 
! Anmälj Länk
 
 
hansolo (P31) 
28 feb 2018 13:14
Logga ut och stäng av adblock. Pure cancer.

The more that you fear us, the bigger we get.

 
! Anmälj Länk
 
 
Cavecamper (P) 
28 feb 2018 15:15
Roger Ling:

Nu har de t.o.m ads mitt i videorna.


Jag som uppväxt på 80-talet är nog inte fullt så kinkig mot reklam som de yngre men knorrar lite när jag inte kan klicka bort den på under tio sekunder.[bigsmile].

En av mina favoriter att titta på gör rätt långa videos så att det blir avbrott i mitten är inte så störande.Jag misstänkter dock att han får in rätt mycket via Patreon från de mest hängivna fans.

Angående de allra mest populära "underhållarna" så har jag inte större hop för dem än Farmen säsong 16 ? på TV4.

 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
28 feb 2018 15:22
Reklamen på tv var en lek när vi var små. Vi skulle gissa reklamen så snabbt som möjligt. Så räknade man poäng under tiden som man såg lördagsfilmen.

Men det känns som att reklamen nuförtiden är mer enformiga.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Terzom (P28) 
28 feb 2018 15:35
chips:

Men det känns som att reklamen nuförtiden är mer enformiga.


Hur ofta tittar du tillsammans med någon på youtube på en datorskärm?

Som vi konsumerar TV och media har ändrat i huvudtaget. Min syster som har familj dom tittar inte på 'vanlig TV' utan dom kör bara On Demand tjänster som netflix osv. Gäller även för mig.


 
! Anmälj Länk
 
 
chips (P31) 
28 feb 2018 15:49
Terzom:

Hur ofta tittar du tillsammans med någon på youtube på en datorskärm


Någon gång i veckan.

Men vet inte riktigt vad du vill säga? Vi använder också mest "On Demand"-tjänster.

Mitt inlägg var en tillägg i Cavecampers "hur det var förr"-diskussion.

http://bit.ly/IqT6zt

 
! Anmälj Länk
 
 
Magnus Virdeborn (P30) 
28 feb 2018 16:01
Sarato:

Det har de haft i många år.


Adblock.

I am sorry I have to leave you, but I must buy a hat.

 
! Anmälj Länk
 
 
Terzom (P28) 
28 feb 2018 16:51
chips:

Men vet inte riktigt vad du vill säga?


Oklart. Men tycker nog det finns en del bra reklam och tycker nog inte att "kvaliten" på reklam blivit sämre, bara annorlunda iomed att dom delvis är kortare.

IKEA gjorde dock en kul grej (såg dock den aldrig själv)
https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/10/31/ikea-uppma...


 
! Anmälj Länk
 
 
Callopski (P27) 
28 feb 2018 16:57
Youtube behöver en seriös utmanare. Och det för flera år sedan.
Kommer ju diverse "youtube förstörde min kanal"-grejer men så länge det inte finns ett alternativ så spelar det ju ingen roll.
Hur dom har hanterat reklam för content kopplat till HBTQ frågor tex.

Its up for grabs now!

 
! Anmälj Länk
 
 
Anubis (P29) 
28 feb 2018 17:00
Jag har hört och läst om alla problemen som nämns men då jag inte följer den här typen av människor som har fått youtube att göra alla stora förändringar så märker jag inte direkt av det här.

Jag gillar mina saker och det är vad jag tittar på. Går aldrig in på "senaste trenden" eller vad det nu heter. Hittar mina nya saker via rekommendationer som jag får genom att ha sett ett klipp.

Har själv slutat följa kanaler som använder sig av clickbait men det finns så mycket så jag går bara vidare och hittar något annat.

 
! Anmälj Länk
 
Tillbaka till forumet | Tillbaka till Övrigt | Till toppen 1 2 3 | nästa | sista

Du måste vara registrerad användare och inloggad för att kunna skriva i forumet.